ge
door gerdacees May 10, 2022 om 21:49
Auto & vervoer

Aankoop auto

ik heb een opel grandland gekocht waarbij de eisen waren een automaat en active cruise controle  deze zou er op zitten volgens de garage maar dat blijkt niet zo te zijn kan ik de auto nu teruggeven en mijngeld terug krijgen  
gr cees

2914 11 Rapporteer
getty
door getty - May 10, 2022 om 21:53
3857 Antwoorden / 10 Vragen
3

Heeft u geen proefrit gemaakt?
je koopt toch  ongezien en niet geprobeerd een auto? Dan had u dit direct kunnen vaststellen.

sira
door sira - May 10, 2022 om 22:02
1077 Antwoorden / 23 Vragen
4

Wanneer heeft u dat dan geconstateerd? Die dingen controleer je toch bij het autobedrijf, temeer omdat die onder uw eisen vielen.

Als het een internetbestelling betreft, heeft u 14 dagen bedenktijd :-))

ne
door neodutchio - May 10, 2022 om 22:18
4463 Antwoorden / 12 Vragen
1

Een automaat en active cruisecontrol zijn zaken die zelf eenvoudig te zien zijn, de kans is dus heel klein dat u daarop de koop kan ontbinden. Voor wat betreft de active cruisecontrol zou u een kansje kunnen hebben als u kunt bewijzen dat u dit aangegeven heeft en de verkoper dit beaamd heeft. Is daar geen bewijs van staat u met lege handen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er iets van bewijs kan zijn, Grandland heeft geen active cruisecontrol maar een adaptive cruise control.

mahadma
door mahadma - May 10, 2022 om 23:33
10307 Antwoorden / 48 Vragen
2

Ik heb ooit een occasion gekocht, reed altijd met schakelbakken, maar zag direct door de ruiten al "automaat". Nu had ik ook eerder automaat gereden, dus was meteen helder. Een cruisecontrole kan je pas controleren bij een proefrit. 

Als u automaat + cruise controle ook als inkt op papier in advertentievorm kunt bewijzen, en het zit er niet op, ja dàn heeft u een stok om de hond te slaan. Die cruise controle is achteraf inbouwbaar, maar een automaat gaat het niet worden. Ergo, de ham/kaas vraag is en blijft: Proefrit gemaakt door u?
Geen proefrit? dan zou u een goede kans maken op prijsvermindering of retourverkoop.

Wel een proefrit gemaakt? Tja, dan wist u dat dat het een schakelbak was.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - May 11, 2022 om 00:17
1024 Antwoorden / 19 Vragen
3

Geachte Gerda, 

Kunt u, ter verduidelijking van uw vraag, iets meer informatie geven?

Waar heeft u de auto gekocht?

Nieuw of 2e hands?

justmeagain
door justmeagain - May 11, 2022 om 00:22
549 Antwoorden / 8 Vragen
4

Veel dealers tikken hun voorraad in een systeem aan de hand van het kenteken.
Dan worden de meeste van de aanwezige opties (en dat zijn er nogal wat tegenwoordig) automatisch ingevuld. De tijd dat een verkoper iedere auto op alle opties nakijkt is bijna vervlogen.
Zo zou mijn auto een achteruitrijcamera hebben. Tja aan mijn type navigatie zit ie ook 90% van de tijd maar bij mijn auto helaas niet. Gelukkig kon ik voor een nette prijs dit toch realiseren. Het navigatie deel was prima voorbereid.

Ik geloof niet dat u om 1 gemiste optie  uw geld kunt terugkrijgen. Als de auto verder voldoet ...,.....

Franske1958
door Franske1958 - May 11, 2022 om 09:16
137 Antwoorden / 1 Vragen
1

Ik heb een paar keer een ander auto gekocht, waarvan 1 maal een nieuwe.  Een van mijn eisen was dat het perse een automaat
moest zijn. hoewel ik mag rijden in een schakelauto (heb rijbewijs gehaald in een automaat in 1978) Heb ik nog nooit in een schakel
auto gereden.  Ik zou niet eens kunnen rijden met een schakelbak.  als ik een andere auto wil ga ik wel naar een betrouwbare dealer.

ne
door neodutchio May 11, 2022 om 10:09
4463 Antwoorden / 12 Vragen

En toen u die auto's kocht, heeft u toen wel de bestuurdersdeur open gedaan voor de verkoop? Of nam u ook de gok dat er maar 2 pedalen in de auto zat zoals TS?

Franske1958
door Franske1958 May 11, 2022 om 10:21
137 Antwoorden / 1 Vragen

Uiteraard heb ik de deuren open gedaan en zelfs een proef rit ermee gemaakt.  Uiteraard met de garage eigenaar naast me.
Zelfs een proefrit met die nieuwe was mogelijk. Die stond in de showroom en was dus direct te koop zonder levertijd.


1paul
door 1paul - May 11, 2022 om 09:33
2230 Antwoorden / 0 Vragen
1

Als u dit in koopkontrakt heeft laten zetten dan nog is dit discutabel, u heeft immers ook een onderzoeksplicht en bij een harde voorwaarde mag men aannemen dat u dit ook ondrzocht heeft voor de koop tot stand kwam!!!!

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 11, 2022 om 09:52
15169 Antwoorden / 193 Vragen
1Het komt mij voor dat u de auto niet heeft gekocht bij een bij BOVAG aangesloten garage maar bij een particulier of bij een z.g. beunhaas.
In dat geval zal er weinig aan te doen zijn resp. weinig te verhalen zijn maar kunt u toch overwegen  een ingebrekestelling doen en zie dan dit https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling en is dit te benutten https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling te benutten. 

U kunt een beroep doen op non-confirmiteit maar dan is het wel uiterst noodzakelijk dat u kunt bewijzen dat u uw eisen zo heeft gesteld als u aangeeft. Daarbij kunt u ook nog een beroep doen op misleidende verkoop. Zo de verkoper wel is aangesloten bij de BOVAG, dien dan daar uw klacht https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten  U kunt ook de ANWB benaderen indien u daar lid van bent.  

Als al hiuervoor herhaald gezegd in iets andere wooirden, u had bij de aankoop op eenvoudige wijze zelf kunnen zien dat hetgeen u wenste niet op de auto aanwezig was door bijv. een proefrit en nalopen instucrieboek.  Zie evt ook: Juridisch advies volgens kassa:

Voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- Het Juridisch Loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl

john devries
door john devries - May 11, 2022 om 15:31
95 Antwoorden / Vragen
0

Als die eisen op papier staan zal het geen probleem zijn ,want dan is het een fout van de verkoper. Anders wordt het een welles nietes verhaal en zal omruilen ,of terugbrengen niet gratis zijn.De E serie heeft cruise control , de andere duurdere uitvoeringen een uitgebreide control in de vorm van een Adaptive cruise control plus snelheidsbegrenzer. Dus dat ie er niet opzit is onzin. Een automaat is overigens € 3000 duurder.

 

mo
door mof - May 11, 2022 om 15:43
2797 Antwoorden / 3 Vragen
0

Als u een koopovereenkomst met de garage heeft waar inderdaad in staat dat het een automaat met active cruise control zou zijn, ja, dan is het niet het product dat u besteld heeft en kunt u de koopovereenkomst ontbinden en uw geld terugclaimen. Let wel, u moet wel aannemelijk kunnen maken dat deze voorwaarden zijn besproken. Anders wordt het een lastige discussie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

pa

Wat kan ik doen aan een veel te hoge factuur?

Ik heb een bedrijf gebeld I.L Sanitair en Installatie (085-3035583) omdat wij een verstopping in de keuken hadden. De afvoer liep niet door, dus veel wateroverlast. Werd terug gebeld en een afspraak gemaakt, konden al na een paar uur langs komen. Heel snel de prijzen op de laptop laten zien, voorrijkosten € 37,- en € 159,- werkzaamheden. Mogelijk nog wat kosten die erbij zouden komen. geen off ... Lees meer

gs
gscager - May 25, 2022 om 13:24
Computers & telefonie

Oude pc legen?

hallo ik heb nog een oude vista computer staan die naar de kringloop moet ,maar er zal nog het eea opstaan,is er ook een eenvoudige manier om dit te doen,heb wel op google gekeken maar dat is allemaal  ingewikkeld enzo
heeft iemand  hier een tip voor
bvb dank
groet Lees meer

Ku
Kum86 - May 23, 2022 om 19:23
Winkels & webshops
Koop niets bij woononlinehuis.com

Koop niets bij woononlinehuis.com

Beste, 

Afgelopen week ben ik opgelicht door de webshop woononlinehuis.com 

Bericht website na een bestelling:
de bestelstatus voor uw bestelling op: (Nummer: . We hebben de beschikbaarheid van de goederen in het magazijn gecontroleerd en verzendklaar gemaakt. Zodra we de betaling hebben ontvangen, wordt de pakket binnen 1-2 dagen verzonden. Gelieve het openstaande f ... Lees meer