el
door ellenanne_1 Jan 29, 2008 om 09:07
Auto & vervoer

De verwarming van de auto doet het niet.

Hallo allemaal,


Ik heb een Renault Twingo, van 1996. De verwarming van de auto doet het niet. Er zal lucht in de radiator zitten, maar volgens deskundigen is dit niet het geval. Maar goed ik heb dus nog wel steeds koud in mijn auto en vooral last van beslagen ramen. Zou het misschien een zekering kunnen zijn? Ik hoop dat één van jullie mij zou kunnen helpen.


Alvast bedankt voor eventuele suggesties mvgr. Ellen


 

83011 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

labswans
door labswans - Jan 29, 2008 om 09:39
1918 Antwoorden / 10 Vragen
0

Ga eens langs bij een garage om het probleem te onderzoeken. Deze kosten zijn dan wel voor uw rekening. U kan daarna besluiten om het te laten maken ter plekke zodra u de oorzaak weet van een van de mensen van de garage


Het is vanaf hier moeilijk te beoordelen wat precies de oorzaak is


groetjes , labswans

sleutelaar
door sleutelaar - Jan 29, 2008 om 10:42
249 Antwoorden / 20 Vragen
0

Hallo Ellenanne


allereerst kijken of de temperatuur meter naar ongeveer de halve uitslag gaat !


draait de blower in alle standen ?


zoniet kan er een zekering stuk zijn


zit er voldoende koelvloeistof in   zo nee wordt de kachel ook niet warm


Waarschuwing !!!!!!!!! let op alleen met koude motor de dop losdraaien


Laat maar eens horen.


groet van de sleutelaar

henson
door henson - Jan 29, 2008 om 10:53
338 Antwoorden / 36 Vragen
0

Hallo Ellen,


Lijkt me meer een mechanische storing. De verwarmingsradiator is een kleine radiator die bij de meeste auto's midden voorin de auto zit onder het dashboard. Deze radiator is gekoppeld aan het koelsysteem van de auto en wordt geregeld (dus open en dicht gedraaid) met een knop of schuif op het dashboard (warm worden of koud blijven). Achter die radiator zit nog een kleine radiator die je ook met een dashboardknop kunt regelen zodat er warme lucht via slangen naar de diverse openingen wordt geblazen. Dit alles is dus ingebouwd in plastic tussen de beenruimtes onder het dashboard. Vaak kun je aan de buitenkant zien welke schuif of hendel de warmtetoevoer regelt; deze is waarschijnlijk niet meer met de knop op het dashboard verbonden en dat moet je dus herstellen. Zet eventuuel in noodgevallen de schuif vast in de warmwaterstand. Dan staat de radiator altijd op 'aan' en heb je het niet meer koud maar bij langere ritten moet je dan wel een raampje openen, anders krijg je het te warm.


 


Succes, Henson

henson
door henson - Jan 29, 2008 om 11:25
338 Antwoorden / 36 Vragen
0

''achter de radiator zit nog een kleine radiator" schreef ik, hier moet natuurlijk staan: '' achter de radiator zit nog een kleine ventilator"


Groet, Henson


 

grindweg
door grindweg - Jan 29, 2008 om 12:07
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

voel aan de twee watertslangen naar de kachel radiateur of ze warm worden. zo nee dan is de aanvoer niet goed  dus ondwerbroken of een te lage koelwater temperatuur. de radiateur kan ook verstopt zijn dus dan door spoelen. draait de ventilator wel binnen??

willemo_1
door willemo_1 - Jan 29, 2008 om 13:59
167 Antwoorden / 0 Vragen
0

Elenanne,


Het zou kunnen zijn dat de thermostaat defect is en in deze het koelwater via de radiator en het motorblok stuurt en geen water via de verwarming. Vooral in de wat koudere periode (zoals in de winter) valt dat op.
In dat geval zal de motor ook niet goed op temperatuur komen.
Een nieuwe thermostaat kost over het algemeen iets tussen de € 25,00 en € 50,00.


Met vriendelijke groet,
Willem

el
door ellenanne_1 - Jan 29, 2008 om 14:01
4 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoi, dit dachten wij ook, dus die hebben we vervangen, het probleem blijft helaas bestaan. Kostte 35 euro, maar had misschien niet eens gehoeven.


Mvgr. Ellen

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Yo
Yoshi Vermeulen - Jul 3, 2023 om 12:57
Computers & telefonie

Continue, dag en nacht berichtjesvan Norton Antivirus

Ik heb al een andere Antivirus en wil dus geen abonnement van Norton,  maar melding hierover om te stoppen lukt mij niet Lees meer

Rienhartman
Rienhartman - Apr 23, 2024 om 22:32
Garantie & verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor Siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. Helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. In september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.   De warmtepompdroge ... Lees meer

Edouardus
Edouardus - Apr 21, 2024 om 14:27
Voeding & gezondheid

Schuursponsjes en micro-plastic

Bij het doen van de vaatwas gebruikten we altijd een schuursponsje met een blauwe toplaag, gekocht bij een van de grootgrutters van Nederland. Je hebt ze ook met een groene toplaag. Sinds een paar maanden gebruiken we hiervoor een wit afwasteiltje. Bij het ledigen van dit witte teiltje zag ik allemaal heel kleine blauwe plastic deeltjes in het laatste afwaswater zweven en op de boden drijven. Ni ... Lees meer