he
door hendrik68 Sep 8, 2014 om 16:18
Auto & vervoer

Duitse auto

mag ik in Duitsland een auto kopen en er hier met Duits kenteken hier gaan rondrijden ik ben Nederlander woon in Nederland?

6590 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aurora1
door aurora1 - Sep 8, 2014 om 16:27
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Lees eens klik hier door en klik hier.

hutch
door hutch - Sep 8, 2014 om 16:33
4508 Antwoorden / 29 Vragen
0

Nee, dat mag niet (zomaar). Zelfs niet als u feitelijk in Nederland woont en een postadres in Duitsland, dus formeel in Duitsland woont.

U zult een machtiging moeten hebben van de Douane.

De boetes kunnen enorm hoog oplopen.

hutch
door hutch - Sep 8, 2014 om 16:38
4508 Antwoorden / 29 Vragen
0

Trouwens de nationaliteit doet niet terzake.

Ook een Duitser die in Nederland woont, mag niet zonder meer met een buitenlands gekentekende auto in Nederland rondrijden.

Wat wel vaker gebeurt is dat u bijvoorbeeld een buitenlands gekentekende auto huurt i.v.m. schade e.d. aan uw eigen auto. Dan mag u de kortste weg naar huis rijden en niet verder, of thuis blijven rondrijden.

sw
door swat1500 - Sep 8, 2014 om 21:09
3691 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat gaat ook niet lukken. In Duitsland heeft men een persoonlijk kenteken. In Nederland is een kenteken verbonden aan een auto. U kunt in Duitsland alleen een kenteken krijgen als u inwoner van Duitsland bent.
Daarnaast is het ook volgens de Nederlandse wetgeving verboden om als inwoner van Nederland, in Nederland met een niet Nederlands kenteken te rijden. Er zijn een paar zeer specifieke uitzonderingen.

tijger1
door tijger1 - Sep 8, 2014 om 21:40
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Uit de tweede link van Aurora1 blijkt dus dat je wel een auto mag hebben met een buitenlands kenteken, als je hier maar wegenbelasting betaalt en hij geregistreerd wordt.

Ik zie in de buurt veel hier woonachtige Polen met een auto met een Pools kenteken en ook veel hier woonachtige Engelsen met uiteraard een Engels kenteken.

19
door 1953 - Sep 9, 2014 om 03:14
3725 Antwoorden / 95 Vragen
0

Neen, voor het kenteken!

Trouwens dat is onmogelijk om überhaupt een Duits kenteken te krijgen. U moet ingezetene van Deutschland zijn, als Nederlander er wel wonen.

U mag de Duitse auto wel exporteren, met Duitse exportkenteken, en importeren in Nederland.. De nodige formaliteiten invullen en voldoen in Nederland, o.a. Nederlands kenteken e.d. En dan heb ik het nog gehad over extra kosten van het importeren en moet de vraag dan gaan stellen: is het importeren daadwerkelijk goedkoper?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ed
Eddie-W-75 - Dec 3, 2023 om 20:48
Vrije tijd & tuin

Cashback actie Stihl

Beste forumgebruikers,Mijn vriendin en ik wilden een kantenmaaier kopen van het merk Stihl en we belden op naar een vestiging van een grote dealer met meerdere vestigingen in het Zuiden van Nederland. De vriendelijke medewerker aan de telefoon verwees ons naar de webshop, omdat dit makkelijker zou zijn vanwege de thuislevering met de post. Bovendien zagen wij toen we op hun ... Lees meer

Ch
Chris3521 - Dec 3, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Vervelende bromtoon CV-ketel onderburen. Ervaringen of advies?

Hallo,   Wij wonen in een jaren '30 appartement. Onder onze slaapkamer bevindt zich de keuken van onze onderburen. Sinds het voorjaar hebben zij een nieuwe CV-ketel (Type: Intergas Kombi Kompakt HRE). Sinds begin oktober ervaren wij in onze slaapkamer een vervelende bromtoon, vermoedelijk omdat pas vanaf toen de ketel voortdurend hard moet werken. Van hun vorige ketel of onze eigen ketel hebben ... Lees meer

bikker
bikker - Nov 29, 2023 om 14:19
Computers & telefonie
Desktop computer probleem.

Desktop computer probleem.

Hallo beste mensen, ik heb een computerprobleem, als ik mijn desktop computer af wil sluiten gaat hij niet uit maar start automatich opnieuw op, ik trek dan maar de stekker er uit. Als hij dan weer opstart krijg ik de volgende melding in een blauw scherm te zien. Cmos-controlsom is ongeldig, en cmos-reset (502)
Hoe los ik dat op, zelf durf ik niet zomaar ergens op te klikken, bang dat er gege ... Lees meer