door hendrik68 8 sep. 2014 om 16:18
Auto & vervoer

Duitse auto

mag ik in Duitsland een auto kopen en er hier met Duits kenteken hier gaan rondrijden ik ben Nederlander woon in Nederland?

4001 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door aurora1 - 8 sep. 2014 om 16:27
15213 Antwoorden / 6 Vragen
0

Lees eens klik hier door en klik hier.

door hutch - 8 sep. 2014 om 16:33
4441 Antwoorden / 29 Vragen
0

Nee, dat mag niet (zomaar). Zelfs niet als u feitelijk in Nederland woont en een postadres in Duitsland, dus formeel in Duitsland woont.

U zult een machtiging moeten hebben van de Douane.

De boetes kunnen enorm hoog oplopen.

door hutch - 8 sep. 2014 om 16:38
4441 Antwoorden / 29 Vragen
0

Trouwens de nationaliteit doet niet terzake.

Ook een Duitser die in Nederland woont, mag niet zonder meer met een buitenlands gekentekende auto in Nederland rondrijden.

Wat wel vaker gebeurt is dat u bijvoorbeeld een buitenlands gekentekende auto huurt i.v.m. schade e.d. aan uw eigen auto. Dan mag u de kortste weg naar huis rijden en niet verder, of thuis blijven rondrijden.

sw
door swat1500 - 8 sep. 2014 om 21:09
3084 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat gaat ook niet lukken. In Duitsland heeft men een persoonlijk kenteken. In Nederland is een kenteken verbonden aan een auto. U kunt in Duitsland alleen een kenteken krijgen als u inwoner van Duitsland bent.
Daarnaast is het ook volgens de Nederlandse wetgeving verboden om als inwoner van Nederland, in Nederland met een niet Nederlands kenteken te rijden. Er zijn een paar zeer specifieke uitzonderingen.

door tijger1 - 8 sep. 2014 om 21:40
41444 Antwoorden / 21 Vragen
0

Uit de tweede link van Aurora1 blijkt dus dat je wel een auto mag hebben met een buitenlands kenteken, als je hier maar wegenbelasting betaalt en hij geregistreerd wordt.

Ik zie in de buurt veel hier woonachtige Polen met een auto met een Pools kenteken en ook veel hier woonachtige Engelsen met uiteraard een Engels kenteken.

19
door 1953 - 9 sep. 2014 om 03:14
3725 Antwoorden / 95 Vragen
0

Neen, voor het kenteken!

Trouwens dat is onmogelijk om überhaupt een Duits kenteken te krijgen. U moet ingezetene van Deutschland zijn, als Nederlander er wel wonen.

U mag de Duitse auto wel exporteren, met Duitse exportkenteken, en importeren in Nederland.. De nodige formaliteiten invullen en voldoen in Nederland, o.a. Nederlands kenteken e.d. En dan heb ik het nog gehad over extra kosten van het importeren en moet de vraag dan gaan stellen: is het importeren daadwerkelijk goedkoper?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ba
Bas Andeweg - 20 apr. 2021 om 22:40
Garantie & verzekeringen
Spontane breuk douchedeur (gehard glas)

Spontane breuk douchedeur (gehard glas)

Dag. Een van onze kwartonde douchedeuren (Novellini Young R2 - model 2012) is afgelopen vrijdag spontaan volledig in kleine stukjes gebroken. Het moet met explosieve kracht gegaan zijn. We vonden stukjes glas in de WC op 1:50 m afstand. Het meeste glas lag overigens voor (en in) de douche. We waren op dat moment niet thuis. We maken ons zorgen over hoe het kon gebeuren. 
De verzekering dekt ... Lees meer

He
Henk Voermans - 21 apr. 2021 om 09:09
Computers & telefonie

Ziggo sport via kpn

Hallo, ik heb via mijn tv een poging gedaan om op19/20 maart ziggo sport te activeren, maar na diversen opgingen lukte dat maar niet, dus op zoek via google naar tel nr om in contact te komen met klantenservice van kpn, ik werd doorverbonden met kpn en daar werd ik diversen malen in de wacht gezet. Ze konden het niet vinden bij kpn en na diversen telefoontjes werd het volgende dag opgelost. Nu kom ... Lees meer

M.
M.vanG - 19 apr. 2021 om 10:55
Winkels & webshops
Geen prijsspecificatie Hans Anders

Geen prijsspecificatie Hans Anders

Vol goede moed bestelde liet ik mij een bril aanmeten bij Hans Anders.
100€ korting, dat wilde ik wel!
Zie ik bij thuiskomst dat alle extra opties zoals kraswering,clean coat, dunne glazen en ontspiegeling extra betaalt moeten worden!
Dit is mij niet vertelt in de winkel( ik was met iemand samen die dit beaamt) en het staat niet op de bon!
Mag dit zomaar? ... Lees meer