yo
door yourics 11 mrt. 2019 om 12:04
Auto & vervoer

Iemand ervaring met Feretti Cars Hillegom?

Hallo allemaal,

Ik zie regelmatig mooie auto's voorbij komen bij een autogarage in Hillegom, genaamd Feretti Cars.
De reviews op google zijn voor het merendeel deel positief, maar veel reviews lijken op nep accounts. Dit valt echter niet echt te controleren.
De auto's lijken een redelijke prijs te hebben, alhoewel de meeste nét iets onder de prijs liggen zoals ik heb berekend op verschillende websites. Veel auto's zijn import, dus wellicht dat ze daarom goedkoper zijn?
Vandaar dat ik hier wil vragen of mensen ervaring hebben met deze autogarage en mij hopelijk kunnen helpen met het kopen van mijn eerste auto!

Alvast bedankt.

Groet,
Youri

1811 14 Rapporteer
ju
door juliomariner - 11 mrt. 2019 om 12:16
328 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bij import auto's is de kilometerstand niet te controleren. Vaak worden ze dus bij import teruggedraaid. Ik zou in ieder geval iemand met verstand van zaken meenemen om te kijken of de auto o.a. geen schade heeft gehad en natuurlijk op een neutraal adres een aankoopkeuring laten doen

door tijger1 - 11 mrt. 2019 om 12:28
38118 Antwoorden / 21 Vragen
0

Voer de kentekens eens in op de site van de RDW. Dan weet u iets meer.

door simon55 - 11 mrt. 2019 om 12:36
1425 Antwoorden / 4 Vragen
0

Kijk bij de RDW voor kentekencheck , en kijk bij de kilometers

https://www.rdhttps://www.rdw.nl/w.nl/

yo
door yourics - 11 mrt. 2019 om 13:55
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bedankt voor de reacties dusver!
Ik heb voordat ik deze vraag stelde al enkele auto's gecheckt en dit lijkt verder prima.
Het gaat mij ook vooral om de service, etc. na aankoop.

door panter22 11 mrt. 2019 om 19:11
2575 Antwoorden / Vragen

Neem de tijd en ga een aantal garages langs. Gewoon kijken,  Af en toe een proefrit maken.
Een blinkende auto is mooi, maar het gaat er om dat hij nog goed rijdt en je er een aantal jaar niet veel kosten aan hebt. Dat merk je niet met een proefrit.  Dus laten keuren voor je je droomauto koopt.

door heremietkreeft - 11 mrt. 2019 om 14:27
9398 Antwoorden / 154 Vragen
1
yo
door yourics 11 mrt. 2019 om 14:38
2 Antwoorden / 2 Vragen

Bedankt! Deze had ik inderdaad gevonden. Dacht dat de laatste inderdaad ook over dit bedrijf ging.
Echter kan ik nergens een écht persoonlijke review vinden die ook betrouwbaar lijkt te zijn helaas :(

door heremietkreeft 11 mrt. 2019 om 16:30
9398 Antwoorden / 154 Vragen

En dus.... bij twijfel niet doen of een deskundige meenemen voor onderzoek.

door gerbera - 11 mrt. 2019 om 14:50
4769 Antwoorden / 6 Vragen
1

Recenties zijn een beetje tegenstrijdig, de een is ter plaatse geholpen met reparatie en een ander moest dat elders laten doen. Zie echter nergens een eigen onderhoudsgarage bij het bedrijf. Verder staat op hetzelfde adres Pegasus Car Store en Bloemendaal Exclusief.BV geregistreerd. Het is onderdeel van een Holding welke geregistreerd staat in Zandvoort.

Ik zie ook deze recenties;

Ze staan klaar om met de klanten op de vuist te gaan.Ze hebben iets te verbergen over de auto die ze verkopen.Zulke simpele zielen verdienen geen waardering.

Slechtste service ooit. Beloofd van alles maar komt dat uiteindelijk toch niet na. Bah. Denk je een leuke auto te kopen met “apk” tot 2019! Ik ben benieuwd welke beunhaas daar naar gekeken heeft. Ga jullie schamen heren.

 
 

 

 
 
 
 

Th
door Thijs124 - 11 mrt. 2019 om 15:11
45 Antwoorden / Vragen
0

Ga liever in je eigen dorp, stad de bedrijven bezoeken en kijk niet alleen wat er te koop is maar dan zie je ook de rest van een zaak. Je kunt rondkijken en vrijblijvend in gesprek gaan. Een auto moet je niet via internet kopen. Een vertrouwensrelatie met de verkoper is heel belangrijk. Je internetkennis is handig om op de hoogte te zijn van de marktprijzen. Die internetkopers komen hier altijd met hun topics! Lees maar!

ne
door neodutchio - 11 mrt. 2019 om 16:54
2666 Antwoorden / 11 Vragen
0

Net iets goedkoper betekend dat als u 1 of 2 keer terug moet naar de garage het voordeel weer weg is. Een importauto hoeft geen probleem te zijn, mits de juiste ingevulde boekjes er bij zijn. En dan uiteraard de garage bellen waar die auto in onderhoud is geweest. Zonder dat is de auto onbetrouwbaar.

Gezien de historie van het bedrijf, en het wantrouwen over de importauto’s, zou ik er dan geen auto kopen. Aan tips voor de aftersales heeft u dan ook niet zoveel.

door juffrouwKarla - 11 mrt. 2019 om 17:14
51 Antwoorden / Vragen
1

Beste Youri voor een Renault kun je het beste naar een Renaultdealer gaan maar dan moet je wel een baan hebben want ze zijn daar verrekkes duur.

ne
door neodutchio 11 mrt. 2019 om 17:58
2666 Antwoorden / 11 Vragen

Wat vindt u verrekkes duur? Als de auto in aanschafprijs duurder is, maar je er garantie voor terugkrijgt (dat ook netjes uitgevoerd wordt) en waar je bij een vraag of problemen zo naar toe kan, dan kan je onder aan de streep toch goedkoper uitkomen.
Mensen moeten stopen met kijken naar prijzen. Een prijs zegt helemaal niets.

door juffrouwKarla 11 mrt. 2019 om 19:18
51 Antwoorden / Vragen

Mijn tweedehandse Volvo komt ook van de Volvodealer omdat ik die vertrouwde. En je hebt gelijk want ik ging na de garantie (6 maanden) terug naar de dealer met een kapotte H7 lamp en werd op een Zaterdag gratis vervangen. De auto was duurder dan op Marktplaats (langdurig onderzoek) maar de service is bij de dealer optimaal.

door panter22 - 11 mrt. 2019 om 18:28
2575 Antwoorden / Vragen
0
door aurora1 - 11 mrt. 2019 om 21:23
13487 Antwoorden / 6 Vragen
0

Bij twijfel niet doen.
Ga voor een occasion naar een merkdealer in uw woonplaats die goed bekend staat. Die wil graag zijn goede naam houden en is dichtbij als er iets aan de hand is. 
Kijk op de website van de ANWB voor informatie over de aankoop van een nieuwe auto. Zet de tering naar de nering, dus koop geen in uw ogen “mooie auto” die u niet kunt betalen. Kijk op de site van de RWD naar informatie over kilometerstand. Ik zou geen importauto kopen.
Hoe heeft u die auto’s “gecheckt” zoals u zegt?

door aurora1 12 mrt. 2019 om 00:36
13487 Antwoorden / 6 Vragen

Nog een aanvulling. Zoek ook vooraf uit wat de auto gaat kosten aan verzekering en belasting, en zorg voor een reservepotje voor eventuele reparaties, apk en beurten. https://www.anwb.nl/auto/kopen

door aurora1 12 mrt. 2019 om 00:39
13487 Antwoorden / 6 Vragen
me
door mein33 - 12 mrt. 2019 om 10:04
4231 Antwoorden / 23 Vragen
2

@yourics,


Wat mij als eerste opvalt is dat ze wel heel erg graag de auto willen finacieren, dat is het eerste wat je voor je neus gespiegeld krijgt. 
Kent u het gezegde "bij twijfel niet inhalen" en dat geldt ook als u uw twijfels heeft bij de betrouwbaarheid van een bepaald bedrijf, blijf er dan verre van !
Loop niet op de 'koopjes' !
Laat, voor dat u ook maar iets tekend of accepteerd,  de beoogde auto door een erkend keurstation keuren. (even zoeken op de site van de ANWB).
Beter bij een erkende merkdealer wat meer betalen voor een gelijkwaardig ogende auto, dan een zeperd halen omdat het zo'n mooie aanbieding was, die eigenlijk te mooi was om waar te kunnen zijn.

En let wel :  de eerste eerlijke autohandelaar moet nog geboren worden !!     ;-))

ro
door ron503 - 12 mrt. 2019 om 11:58
767 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zie nergens op de site terug dat Feretti cars bij een branche organisatie is aangesloten ook zie ik bij de beschrijving van auto's uit een hogere prijsklasse niet dat er garantie verleend wordt. Bij sommige advertenties wordt geen kenteken vermeldt maar het kenteken is op foto's wel te zien en na een check op de site van de rdw zijn die wel kloppend. Gemiddeld staan er 130 auto's te koop en dat is voor een handelaar best veel te noemen dus zou het kunnen zijn dat er auto's in opdracht van andere handelaren worden verkocht. Ik wil daarmee niet stellen dat de auto's onbetrouwbaar zijn maar alertheid is wel geboden en leasen zou wel eens verkeerd uit kunnen pakken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Teruggave ORV premie

In dossier OverlijdensRisicoVerzekering zie ik telkens dat het gaat over *Adviseurs* die zich niet aan de zorgplicht hebben gehouden.

Wat is het geval als de adviseur intussen failliet is en de polis is blijven doorlopen bij (in dit geval) Nationale Nederlanden? Is NatNed dan ook aan te spreken via de Kifid-uitspraak?

Lees meer

heremietkreeft - 22 mei 2019 om 15:53
Computers & telefonie

Toetsenbord

Hallo,

bij deze heb ik de vraag of één van jullie een oplossing / de oorzaak weet van een zeer merkwaardig toetsenbord probleem.
(toetsenbord instelling Ned - US zoals in Nederland gebruikelijk)
Bij het werken met tekstverwerkers (WP en word) heb ik geen probleem. Bij het gebruik van outlook (Office 2016) doet zich soms het fenomeen voor dat ls ik ) aangeef het ) heel even v ... Lees meer

mjvanderwerf - 22 mei 2019 om 11:26
Computers & telefonie

Firefox afbeeldingen

Goedenmorgen,
een heel stomme vraag :
Als ik Firefox heb geopend, hoe kan ik dan zoeken naar afbeeldingen ?
MJ Lees meer