Se
door Seilindera 7 sep. 2019 om 06:29
Auto & vervoer

Ik heb auto gekocht op 30 8 2019 en is kapot gegaan op 1 9 2019 heb ik dan op en

Ik heb en auto gekocht op 30 8 2019 en is kapot gegaan op 1 9 2019 nieuwe uit de winkel bij pouw uit meppel heb ik nu recht  op en nieuwe auto of niet

741 8 Rapporteer
ep
door epcot - 7 sep. 2019 om 07:01
808 Antwoorden / 17 Vragen
0

Heeft u een nieuwe nieuwe auto gekocht of een nieuwe gebruikte auto?
Wat is er kapot, een lampje of iets ernstigers of heeft u een aanrijding gehad met schade?
Wat zei de garage?
Als het een technisch probleem is en u heeft garantie dan moet de garage hem repareren.
Als het een nieuwe nieuwe auto is dan krijgt u niet zomaar een nieuwe maar de garage moet de auto eerst repareren en als blijkt dat reparatie onmogelijk is dan zal in overleg met de importeur waarschijnlijk een nieuwe besteld worden maar dat gebeurt zelden want nieuwe autos zijn meestal wel te repareren.
Heeft u schade neem dan contact op met de verzekering.

sj
door sjoppy - 7 sep. 2019 om 07:47
76 Antwoorden / Vragen
0

U kunt uw licht ook even opsteken bij Pouw uit Meppel zelf.
https://www.pouw.nl/vestigingen/pouw-meppel

lo
door lovewinnie - 7 sep. 2019 om 08:27
645 Antwoorden / 0 Vragen
0

De garage mag hem repareren (nieuw ga ik uit van nieuw en geen 2e hands) en meer niet. Pas als hij niet gemaakt kan worden krijgt u een andere auto.
Vriend van ons had dat met nieuwe Opel. Tot 2x toe binnen 3 mnd zelfde probleem  met de motor van de auto. Garage heeft 2x gemaakt en kreeg leen auto (lees a 1500 per keer aan schade ) en 3e keer is er compleet nieuwe motor ingezet dus is het ietst motorisch is dat ook nog een optie . Nu rijdt hij al 3 jaar probleemloos rond
Alles klopte ook juridisch dus laten maken is hun enige plicht

ne
door neodutchio - 7 sep. 2019 om 08:34
2845 Antwoorden / 11 Vragen
0

Volgens de wet hebt u recht op reparatie of vervanging. Echter, als de kosten van een nieuwe auto niet opweegt tegen de reparatiekosten, dan hebt u geen recht op een nieuwe. Eerst zal de verkoper moeten nagaan wat er aan de hand is. Stel dat de accupolen los zitten (wil nog wel eens gebeuren met een nieuwe auto), dan krijgt u natuurlijk geen andere auto. Dan worden de 2 moertjes gewoon aangedraaid.

Als u een tweedehandse auto gekocht hebt is het maar de vraag wat er aan de hand is. Zaken die horen bij de leeftijd en kilometerstand moet u voor lief nemen. Stel dat elke 100.000km een riem vervangen moet worden en u koopt deze auto met 99.999km, dan moet de riem dus vervangen worden. Een beetje dealer verkoopt dat met nieuwe, maar dat hoeft niet. Als u toch gaat rijden met de oude en deze knapt, dan is dat voor uw rekening.

Beter is om iets meer informatie te geven over het hoe en wat. Nu is het gissen naar wat u gekocht hebt en wat er aan de hand is.

door marita5 - 7 sep. 2019 om 08:42
7826 Antwoorden / 13 Vragen
1

Hallo Seilindera , 

Neem contact op met de garage , lees deze informatie eens door , klik op de rode regels .

https://www.pouw.nl/acties/item/servicebeloften 

Bij een occasion auto heeft u 6 maanden garantie , 

https://www.pouw.nl/6-maanden-pouw-garantie-1

door heremietkreeft - 7 sep. 2019 om 09:56
10047 Antwoorden / 160 Vragen
1

U heeft niet zonder meer recht op een nieuwe.
Ten eerste is het niet duidelijk of u een echt nieuwe auto heeft gekocht of een occasion.
In beide gevallen geldt hoe dan ook dat u recht heeft, volgens de consumentenwetgeving op een product dat voldoet aan de daaraan normaliter te stellen eisen. Is er vervolgens sprake van een mankement, dat dient de verkoper te repareren en eerst als reparatie helemaal niet kan, dan heeft u recht op een vervangend gelijkwaardig product dus in dit geval een gelijkwaardige auto.

Bij occasion aankoop bij een dealer zoals u noemt is er normaliter sprake van BOVAG garantie en zijn hoe dan ook de daarin gestelde voorwaarden van toepassing.
Een adder kan zijn, lijkt mij niet aan de orde bij Pouw, dat u de garantie heeft afgekocht d.m.v. een lagere aankoopprijs bij een oudere occasion.

Zie ook https://www.pouw.nl/contact

door Magnum007 - 7 sep. 2019 om 12:02
114 Antwoorden / Vragen
0

Hallo Seilindera,

Kun je wat meer informatie over de auto geven ,zoals merk en model?
Wat is er precies stuk aan?

sw
door swat1500 - 9 sep. 2019 om 18:38
2628 Antwoorden / 0 Vragen
1

TS reageert niet meer dus het probleem is kennelijk opgelost.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

sn
sniekie67 - 17 sep. 2019 om 15:05
Geldzaken & recht

Is het terecht dat ik geen geld terugkrijg van rijschool?

Mijn dochter heeft 15 maanden rijles gehad bij een vrij grote rijschoolhouder uit de buurt. Ze had inmiddels haar derde instructeur die mij aangaf dat het nog wel een tijdje zou gaan duren voordat ze op examen zou kunnen. Hij stelde voor om het eens te proberen met een automaat. Omdat ik ze het voordeel van de twijfel wilde geven heb ik ingestemd. Na 3 weken was er nog steeds geen rijles gepland m ... Lees meer

Ma
Marieke0309 - 11 sep. 2019 om 11:56
Huishouden & energie

Extreem hoge gasrekening en verouderd systeem

Ik huur een flat van de woningstichting (de Alliantie) en kreeg onlangs een hele fikse extra rekening vanwege extreem hoog gasverbruik. Ik had net zoveel verbruikt als gemiddeld in een vrijstaande villa. Ik stook daarentegen helemaal niet overmatig en ben ook best vaak niet thuis. Ergens gaat er dus iets mis. 
Nou heeft mn flat een heel ouderwets gesloten-buizen-systeem. Wat inhoudt dat alle ... Lees meer

ha
hannahboem - 20 sep. 2019 om 14:26
Computers & telefonie

Verantwoordelijkheid werkend internetsignaal

Mijn vriend en ik zijn reeds gaan samenwonen in een nieuwe woning. Het betreft een herenhuis dat is opgedeeld in 4 appartementen, ons appartement zit helemaal boven. Wij proberen al ruim een maand internet te krijgen in onze woning, maar wij kregen telkens van meerdere providers te horen dat ze geen aansluiting op ons adres te zien kregen etc. Uiteindelijk contact gehad met Ziggo, die opperde dat ... Lees meer