Jo
door Johan6645 19 nov. 2018 om 12:39
Auto & vervoer

Is een negatieve recentie over Vtune in Huizen strafbaar?

Ik rijd een BMW 330i en wilde zien of vermogensoptimalisatie mogelijk was.

De auto is een leaseauto, dus permanente OBD tuning was niet mogelijk, want de auto is niet van mij.

 

Er bestaan piggyback systemen, die het motormanagement aan passen zonder definitieve veranderingen aan de auto te doen.

Vtune is een tuningsbedrijf die dat levert. Zij noemen dat een digi-chip. Op hun website staat dat die leverbaar was voor de BMW die ik rijd.

 

Na het lezen van wat recensies besloot ik een offerte aan te vragen en kreeg een digi-chip geoffreerd speciaal voor mijn auto voor €399,99

 

Vrijdag 9 november had ik een afspraak om de chip te plaatsen. Tijdens het wachten kreeg ik een heel verhaal te horen over slechte benzine en dat ik beter alleen maar bij Shell, Esso of BP kon tanken.

 

Daarna mocht ik kijken hoe de monteur het gaspedaal verwijderde en de stekker loshaalde. Vervolgens ging er een module tussen, waarvan mij niet werd verteld dat het niet een, of dé, digi chip was die ik geoffreerd had gekregen. Ik had het toen nog niet door. Wel vond ik het vreemd, want doorgaans vindt tuning, ook écht piggy backing, plaats onder motorkap, waar de ECU van de meeste auto's zich bevindt.

 

Bij de module zat een klein knoppenkastje met 3 knoppen waarbij de monteur uitlegde dat je met het bovenste knopje de verschillende standen kon selecteren. Van uit, naar sport, super sport, en eco. Hij stond nu op supersport. Mijn verbazing werd wel al groter, want ik had nog niet eerder gezien dat tuning met een knoppenkastje zelf door de rijder, zelfs met lopende motor, veranderd kon worden!

 

Ik mocht proefrijden. bij het intrappen van het gas reageert de auto in 'comfort stand' inderdaad anders dan vóór de module, maar miste wel de overduidelijke vermogenswinst die ik wel direct merkte toen ik mijn vorige auto had laten tunen bij Hartog Tuning in Alkmaar (top bedrijf overigens). Later kwam ik erachter dat als ik de auto, die vergelijkbare standen heeft, in sport+ zette, er geen verschil meer was tussen de module uit of op super sport, maar daarover zodirect meer.

 

Ik vroeg bij terugkomst van de proefrit of er nog meer vermogenswinst zou komen en de monteur beaamde dat en beweerde dat de module (of de auto) nog moest inleren. Ik mocht 10 dagen proferijden en bij niet tevreden geld terug krijgen dus vooruit. Bij het afrekenen mocht ik met mijn mobiel een foto maken van een A4 print van het knoppenkastje waarop met tekst uitleg stond bij de verschillende knoppen en wat vooral opviel waren de onderste 2 knoppen waarbij stond 'afblijven'. ik moest natuurlijk weten waarom en zei dat ik er niet op zal drukken, maar wel graag wilde weten waarom niet.

 

De knoppen waren voor Vtune, om de programeren, werd mij uitgelegd. ok, zal wel. Als laatste vroeg ik of ik op mijn auto display, waar ik digitale PK en Nm meters kan aanzetten, zou zien dat het vermogen van 250pk naar 300pk zou gaan in de loop van tijd, vanwege dat 'inleren' Tijdens het profrijden gaf de meter aan dat het vermogen niet toegnomen was. De monteur en de mevrouw spraken elkaar daarop tegen. De monteur zei ja, maar de mevrouw zei nee, want anders zou BMW zien dat de auto getuned was. BMW, weet ik, is geen fan van tunen van de motoren.

 

Onderweg naar huis heb ik gepoogd de vermogensverbetering te merken, maar het begon al meer te knagen. Toen ben ik gaan googlen op tuning via het gaspedaal. toen kwam ik erachter wat ik heb gekregen. Een DTE gaspedaal response unit die het signaal van het gaspedaal naar het motormanagement (ECU) optimaliseert.

 

"De acceleratorafstemming optimaliseert de reactietijd van moderne voertuigen met een elektronisch gaspedaal. Met de PedalBox reageert het voertuig veel sneller op binnenkomende signalen van het gaspedaal. Met een verbeterde gasrespons kan de bestuurder sneller accelereren en inhalen."

 

Deze pedalbox module waarvoor ik  €400,- heb betaald, staat overal voor minder dan €200 te koop en voor nagenoeg alle automerken. oja, De 2 knoppen waar ik moest aflbijven zijn niveau regelknopjes waarmee je de standen sport, super sport en eco naar eigen dunken kunt afstellen.

 

Maar dus geen vermogenswinst. Met deze kennis heb ik samen met iemand in de auto verschillende testen gedaan. kastje aan, kastje uit, in combinatie met de standaard rij modi die je in de auto zelf kunt kiezen. Wat bleek: met de module op 'super sport' en de auto in 'comfort' gaf exact dezelfde gedragingen van de auto als de module op 'uit' en de auto in 'sport+'.

 

Conclusie: ik heb ongevraagd een pedalbox gekregen waarbij Vtune mij niet vertelde dat het niet een piggyback tuning was die het motormanagement aanpast, maar een gaspedaal optimalisatie systeem, die a) geen vermogenswinst geeft, b) veel goedkoper te krijgen is, en c) inderaad een feller gevoel geeft bij een eerste proefrit.

 

de dag erop, op zaterdag 10 november, belde ik direct Vtune met mijn klacht. Een andere man nam op. Na uitleg van mijn verhaal zei de man: Van welk bouwjaar is de auto. 2018, zei ik. O maar meneer, het motormanagment van uw auto kan nog niet aangepast worden, daar is de auto te nieuw voor. Maar waarom hebben jullie dat dan wél geoffreerd via email. Ja meneer, dat is een standaard offerte geweest, dat kan gebeuren, wij sturen 150 offertes per dag uit. ok, maar waarom plaatsen jullie dan een pedalbox als ik langskom? meneer de module die u heeft niet het rendement die ECU tuning realiseert, maar als u niet tevreden bent, kunt u de module gewoon terug sturen hoor, of langskomen, dan halen wij hem eruit en krijgt u in beide gevallen uw geld terug. En dat heb ik ook gedaan. ik heb de module zelf uitgebouwd en teruggestuurd, en zag dat de €400 de volgende dag was gestorneerd.

 

Terugkijkend voel ik mij enigszins beetgenomen en vond de gang van zaken dermate misleidend dat ik vond dat ik op google een recentie heb geplaatst om enerzijds aan Vtune te laten merken dat ik het niet eens ben met de manier hoe dit gegaan is en anderzijds om mijn slechte ervaring met Vtune te delen met andere consumenten om ze te waarschuwen voor deze praktijken.

 

De recentie:

 

Pas op! Deze mensen plaatsen een ordinaire pedal box en verkopen het als tuning voor €400! Ten eerste levert een pedal box nauwelijks meer vermogen en ten tweede kun je die overal voor de helft kopen. Toen ik na plaatsing van de pedal box erachter kwam dat ik helemaal geen digi chip heb gekregen (als die al bestaat), zeiden ze zonder enig uitleg: stuur maar terug dan krijg je je geld terug. En dat heb ik dan ook gedaan.

 

Daar was echter de kous niet mee af....

 

Op vrijdag 16 november kreeg ik de eerste dreigmail Vtune over mijn recentie:

 

Bedankt voor uw reactie, u bent bij ons geweest en wij hebben u alles van te voren laten zien daarbij bestaat een digi module zeker wel maar geeft ander rendement dat heb ik u ook uitgelegd

De module die u heeft gekregen is speciaal voor uw auto en werkt goed.

Helaas zijn wij nu wel genoodzaakt dit te melden bij uw lease maatschappij gezien de omstandigheden hoe u ons neerzet als oplichters wat wij zeker niet zijn!

Het blijft altijd jammer dat dit zo moet maar onze naam heeft u nu beschadigd en dit gaan wij zeker met onze advocaat verder opnemen

 

Als u de recentie verwijderd zien wij af van verdere maatregelen

Nogmaals jammer het contact was goed toen u bij ons was en u ging toch echt tevreden de deur uit en wij hebben netjes uw geld terug gegeven

 

Mvg

Vtune

 

Op zondag 18 november de volgende:

 

Goede Morgen,

Wij hebben gezien dat de recentie er nog op staat.

Maandagmorgen neemt onze advocaat contact met u op en alle kosten daarvoor zullen op u verhaald worden.

Mvg

Vtune

 

En op maandag 18 november de laatste (tot nu toe)

 

wij stellen u vast even op de hoogte.

Advocaten kantoor *** gaat contact mat u opnemen, en nogmaals, de kosten die wij gaan maken worden op u verhaalt.

 

MvG  Vtune

 

 

 

Ik heb besloten om niet toe te geven aan de dreigementen en wens geen contact meer met Vtune. Het gedreig onderstreept wat mij betreft de handelswijze van dit bedrijf.

 

mijn vraag is nu:

Valt de recentie onder mijn vrijheid van meningsuiting? De recentie is op feiten gebaseerd en niet onnodig grievend, de enige 2 redenen waarop een rechter kán besluiten om de recentie te laten verwijderen.

 

 

1977 14 Rapporteer
door tijger1 - 19 nov. 2018 om 12:53
38103 Antwoorden / 21 Vragen
2

Wat een roman, maar als antwoord op uw vraag, aan die recensie is niets mis. 

Afgezien van alles, waarom laat u aan die auto prutsen, als dat niet mag van de leasemaatschappij?  

En als u een sportwagen zou willen hebben, waarom least u die niet? Valt me eerlijk gezegd nog mee dat u het hele bedrag teruggekregen hebt, heel netjes.

Topantwoord

door heremietkreeft - 19 nov. 2018 om 12:58
9382 Antwoorden / 153 Vragen
10

Wat een verhaal en vooral ook: waarom trapt u daar in? Alleen al de opmerking over 'slechte benzine' is uitermate bedenkelijk want u zou m.i. best kunnen weten dat benzine van een klein aantal raffinaderijen komt en in beginsel altijd hetzelfde product is (E5, E10). Wel worden addsitiefs toegevoegd  waar mee men dan z.g. premium of excellence en dergelijke maakt. Daarbij zijn 'witte pompen' vaak direct eigendom van een groot merk en worden ook door dat grote merk bevoorraad.. 
Een voorbeeld daarvan was bijv. ooit Caltex Boron. (Mag genoemd, bestaat al lang niet meer)

Ik heb zelf bij een tankerrederuij gewerkt waarbij wij benzine, diesel etc. vervoerden vanaf de BAPCO raffinaderij (Caltex) naar bijv. Kaapstad, bestemd voor verscillende ook andere merken als Esso, Bp etc.

Dan uw vraag gelet op het feit dat u naar mijn mening belazert bent om het niet al te voorzichtig uit te drukken.
Laat u vooral niet intimideren gelet op het gegeven dat u afdoende bewijs heeft en er geen enkele reden is om geen slechte recensie te mogen geven zolang het niet echte laster is. Zo men het tot een rechtzaak zou laten komen ga ik er van uit dat de vloer met hen wordt aangeveegd.

door tenormin - 19 nov. 2018 om 13:01
14677 Antwoorden / 85 Vragen
1

Technisch verhaal op de Maandagmiddag. Beter gezegd: lang verhaal. Maar goed, u heeft eens kunnen luchten plus geld terug, dus iedereen blij.

door heremietkreeft - 19 nov. 2018 om 13:01
9382 Antwoorden / 153 Vragen
0

Ps. Ik hoop voor u dat de leasemaatschappij er niet achter komt want dan kunnen 'uw peren wel goed gaar zijn'.

En waarom 'optimaliseren' of heeft u nooit hinder van files en snelheidsbeperkingen? 

door simon55 19 nov. 2018 om 13:23
1424 Antwoorden / 4 Vragen

@Gerritaltena

Met optimaliseren " vlieg je de files voorbij "door edrick3 19 nov. 2018 om 13:30
26710 Antwoorden / 85 Vragen

peren of rapen? ;-)          (klok en klepel.)

door heremietkreeft 19 nov. 2018 om 13:37
9382 Antwoorden / 153 Vragen

@EDRICKperen zijn iets minder hard maar inderdaad het gezegde is rapen ....  en m..b.t. de peren: met gebakken peren komen te zitten.

en @SIMON55, dan is het een hoogvlieger en vergeet daarbij de ervaring van 'Icarus'.

Jammer dat ik hier geen emotici knipoog kan plaatsen.

door tenormin 19 nov. 2018 om 14:25
14677 Antwoorden / 85 Vragen

Ja hoor gerrit, knipoog is gewoon ;-) deze 3 tekentjes. Of ☺ (alt 1) of ☻ (boos: Alt 2) of zonnig: ☼ (Alt 15).

door heremietkreeft 19 nov. 2018 om 16:48
9382 Antwoorden / 153 Vragen

@TENORMIN Zojuist geprobeerd maar zonder resultaat met Alt .. Probeer nu  ;-)

door edrick3 19 nov. 2018 om 17:51
26710 Antwoorden / 85 Vragen

@gerritaltena: je moet wel de cijfers op het numerieke toetsenbord gebruiken! ☺

door edrick3 19 nov. 2018 om 17:55
26710 Antwoorden / 85 Vragen

@gerritaltena: OT ♪♫☼
Kijk maar eens hier: http://mslog.nl/asskeycoats/asskeycoats1.html

door panter22 - 19 nov. 2018 om 13:54
2565 Antwoorden / Vragen
0

Wat een rommeltje allemaal. De communicatie mag wel wat beter.
Het gaat om de digi-chip voor een nieuwe BMW van 2018. 
Ik zie alleen maar chips voor BMW-s tot 2016. Jij zag dat kennelijk anders?
Dan krijg je wel een offerte. Kennelijk was dat  een algemene offerte.
Achteraf blijkt dat jou auto niet gechipt kan worden en dat bedrijf heeft het ook niet gedaan.
Je krijgt een primitief systeem voor het gaspedaal en dat mag je gratis uitproberen.
Het beviel niet en je hebt keurig je geld teruggekregen

Nu ga je een slechte recentie plaatsen. Waarom? Je hebt eerder een auto laten chippen en je weet hoe dat gaat. 
Nu kreeg je wat anders en heb je niets gezegd of gevraagd wat dit nu weer was? En je kreeg volgens afspraak je geld terug.
Gezien jouw verhaal kan deze recentie wel degelijk worden opgevat het bedrijf zwart te maken. 
Maar een dreigmail? Ze waarschuwen je alleen dat zij mogelijk een advocaat gaan inschakelen. Ik zou maar eens conact opnemen met het bedrijf en de zaak gaan uitpraten. De mail voorlopig verwijderen. Als je een klacht hebt, doe dat dan persoonlijk of schriftelijk via een klachtenformulier. Maar niet online je gal spuien.

Jo
door Johan6645 19 nov. 2018 om 14:37
Antwoorden / 1 Vragen

Ik zie alleen maar chips voor BMW-s tot 2016. Jij zag dat kennelijk anders?
inderdaad, er staat vanaf 2015 -> dat betekent vanaf 2015 tot nu.

Je krijgt een primitief systeem voor het gaspedaal en dat mag je gratis uitproberen.
Nee, ik moest gewoon €400 afrekenen voordat ik wegging en dat bedrijf heeft niet gemeld dat ik geen digi chip heb gekregen, maar het wel zo doen lijken. Een pedalbox leert niet in, dus geen vermogenswinst en dat werd wél beloofd, óók tijdens de uitleg in de winkel.

Nu kreeg je wat anders en heb je niets gezegd of gevraagd wat dit nu weer was? -> Het kan toch zo zijn dat nieuwe ontwikkelingen tuning via het pedaal mogelijk maken? ik wist dat niet en kreeg ook niet uitgelegd dat het geen digichip was. Bij de vorige auto had ik ook geen digichip, maar OBD tuning. Dus ik kon niet weten wat mij te wachten stond. Ik zie hun antwoord als dreigmail. En ik geef met recentie mijn mening over hun handelen, dat heeft volgens mij niks met het zwart maken van hun bedrijf te maken. Ik vind het niet nodig om contact met ze te zoeken na het gedreig. Ik heb ook geen klacht meer. ik ben klaar met ze. en ik vind het belangrijk dat anderen dit ook weten. ik vind dat geen gal spuien. maar bedankt voor je reactie. Helaas niet een concreet antwoord op de vraag die ik stelde.

door panter22 19 nov. 2018 om 21:45
2565 Antwoorden / Vragen

Je zult niet strafrechtelijk vervolgd worden, maar mogelijk wel civielrechtelijk op grond van een onrechtmatige daad.
Mocht het tot  een rechtzaak komen en je zou deze verliezen, dan kun je de kosten van de rechtzaak betalen en ook (eendeel van) de advocaatskosten.
Info:
https://www.amsadvocaten.nl/de-rechtsgebieden/mediarecht/smaad-en-laster/
en
https://www.dehaanlaw.nl/blogs/kan-ik-de-door-mij-gemaakte-advocaatkosten-verhalen-op-mijn-weder

ro
door ron503 - 19 nov. 2018 om 14:48
765 Antwoorden / 0 Vragen
1

Uw recentie klopt niet helemaal want u heeft wel degelijk uitleg gekregen waarom de tuning niet mogelijk is en als u niet tevreden bent de boel uit kon laten bouwen of zelf het doen en retour sturen. Dat heeft u gedaan en het betaalde bedrag heeft u retour gekregen. Opzich een nette oplossing maar voor u niet voldoende en dan kan zo'n recentie overkomen als natrappen terwijl het slachtoffer al op de grond ligt. De recentie op google kunt u nog verwijderen maar deze vraag met uw negatieve ervaring is enkel op verzoek van de moderatie te verwijderen.

Jo
door Johan6645 19 nov. 2018 om 15:17
Antwoorden / 1 Vragen

Ik kreeg de uitleg pas nadat ik de dag erop belde om verhaal te halen. Toen was het kwaad al geschied. Als er al een slachtoffer is (dat denk ik niet), dan is toch zeker de consument dat in dit geval.

ro
door ron503 19 nov. 2018 om 15:54
765 Antwoorden / 0 Vragen

U heeft de uitleg op 10 november gekregen en uw recentie heeft u zo te zien 4 dagen geleden dus op 15 november geplaatst. Hier een kopie van uw recentie"

4 dagen geleden
Pas op! Deze mensen plaatsen een ordinaire pedal box en verkopen het als tuning voor €400! Ten eerste levert een pedal box nauwelijks meer vermogen en ten tweede kun je die overal voor de helft kopen. Toen ik na plaatsing van de pedal box erachter kwam dat ik helemaal geen digi chip heb gekregen (als die al bestaat), zeiden ze zonder enig uitleg: stuur maar terug dan krijg je je geld terug. En dat heb ik dan ook gedaan." U was dus al gecompenseerd maar plaatst alnog een summiere recentie die u niet wenst te verwijderen.

Jo
door Johan6645 19 nov. 2018 om 16:37
Antwoorden / 1 Vragen

Klopt inderdaad. Een recensie is niet een machtsmiddel om iets voor elkaar te krijgen toch?
Een recensie, ook wel aangeduid met de Engelse term review, is een (kritische) bespreking van een boekfilmtelevisieprogrammacomputerspeltoneelvoorstellingmuziekuitvoering, enige andere culturele uiting, of een ander product of andere dienst.

Topantwoord

Ge
door Genee - 19 nov. 2018 om 15:16
1509 Antwoorden / 1 Vragen
10

U mag uw mening geven over hoe u behandeld bent, ik zou hem niet zo geschreven hebben, iets te algemeen naar mijn mening.


door newmikey - 19 nov. 2018 om 16:37
632 Antwoorden / 0 Vragen
0

De recentie valt volledig onder uw vrijheid van meningsuiting en het bedrijf heeft het recht om via een advocaat rectificatie te eisen als zij vinden dat de recentie onredelijk schade aan ze toebrengt. Of u zich daartegen kunt verdedigen, hangt af van hoe goed u uw zegje kunt doen. Gezien het warrige schoolopstel hierboven zal dat géén succes worden. Aan u de keuze.

door Grunnen. - 19 nov. 2018 om 18:07
419 Antwoorden / Vragen
0

Ik zit te wachten op hoofdstuk 2 van dit onzin verhaal.

Topantwoord

door hutch - 19 nov. 2018 om 20:11
4270 Antwoorden / 29 Vragen
11

Uiteraard mag u deze recensie plaatsen. Misschien had u er voor de duidelijkheid wel bij kunnen zetten, dat u het geld ook terug heeft gekregen.

"Helaas zijn wij nu wel genoodzaakt dit te melden bij uw lease maatschappij...."
'Helaas'?? 'Genoodzaakt'?? Wat een *** bedrijfje!!
Dat dit bedrijfje een vorm van 'chantage' er op nahoudt, geeft aan met wat voor een soort bedrijfje men hier te maken heeft. Hoezo de leasemaatschappij inlichten?
Nu kan iedereen zien hoe dit bedrijfje werkt.

Dat zij schrijven dat alle kosten op u verhaalt gaan worden is onzin. Zij kunnen dat hooguit eisen, dus proberen.

Sterkte verder met die zeer vreemde werkwijze van VTune.

Topantwoord

door Geboren Amsterdammer - 19 nov. 2018 om 22:39
181 Antwoorden / 15 Vragen
10

Hallo Johan,

Erg dapper,dat je dit verhaal met ons durft te delen !
Als je een rechtsbijstandverzekering hebt,laat ze maar komen!

door tijger1 19 nov. 2018 om 23:15
38103 Antwoorden / 21 Vragen

Dapper? Doe niet zo dwaas. Compleet onzin verhaal.

door Geboren Amsterdammer 19 nov. 2018 om 23:19
181 Antwoorden / 15 Vragen

Hallo Tijger,

Het is dwaas om iedereen af te zeiken.
Het is juist goed om andere consumenten op de hoogte te brengen over het tunen van auto's!

Ben je soms jaloers?
Ik zou ook best BMW willen rijden! Haha!

door aurora1 20 nov. 2018 om 11:13
13480 Antwoorden / 6 Vragen

Dan maar goed sparen, eventueel bijbaantjes nemen, en de brommert verkopen.
De TS is niet de eigenaar van de auto zoals te lezen valt.
Hij laat dus prutsen aan een auto die niet van hemzelf is. Mensen die dergelijke onzin met auto's laten uithalen kun je maar beter niet bij in de buurt zijn op de snelweg. Het "tunen" van een bmw is overigens grote onzin.

door aurora1 - 20 nov. 2018 om 11:14
13480 Antwoorden / 6 Vragen
0

Wanneer komt uw volgende kletsboek uit?
Voortaan niet meer (laten) prutsen aan spullen die niet van u zijn? Ken u het verschil tussen mijn en dijn, en weet u wat eigendomshandelingen zijn?
Leer ook maar eens goed autorijden want u geeft mij met deze onzin niet de indruk dat u dat kunt en u kon weleens een gevaar op de weg zijn. Misschien is het een idee om daar net zoveel aandacht aan te schenken als verongelijkt zijn over dat bedrijf? U kunt niet eens een bmw betalen begrijp ik.

Ar
door AriEllis 20 nov. 2018 om 13:39
23 Antwoorden / Vragen

Nou zeg! Wat een reactie. En ook nog eens totaal geen antwoord op de vraag van TS.

door pino123 21 nov. 2018 om 08:27
2518 Antwoorden / 14 Vragen

Wat een grensoverschrijdende opmerking is dit Aurora, het staat vol met aannames over 'leren van goed autorijden' 'een gevaar op de weg zijn' en 'niet eens een BMW kunnen betalen. Onwaardig voor dit Kassa forum....

Jo
door Johan6645 21 nov. 2018 om 20:13
Antwoorden / 1 Vragen

Dankjewel @pino123. Precies hoe ik erover dacht. Niet een antwoord waard.

door tdmduc - 20 nov. 2018 om 13:05
437 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik snap em even niet. Waarom zo'n dramaverhaal hier plaatsen?

Los dit lekker op met het bedrijf.

 

Jaren gelden als koning behandeld door Vtune. Prima bedrijf.

Rij al meer dan 160000 km veilig en zuinig met een oplossing van deze mensen.(Piggybag)

Reviews zijn doorgaans positief en klanten zijn bijna altijd tevreden.

De keuze om een lease auto te tunen vindt ik een vreemde keuze. De wagen is niet van jou en moet je weer inleveren uiteindelijk.

jo
door jorisw - 20 nov. 2018 om 21:25
3986 Antwoorden / 1 Vragen
0

Nu maar hopen dat de leasemaatschappij hier niet achter komt.... (of je werkgever).

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

nijssenr - 8 apr. 2019 om 17:35
Geldzaken & recht
Vpay vs Maestro

Vpay vs Maestro

Ik ontving vorige week een nieuwe betaalpas van de ING.
Hierop stond ineens VPay. Ik had hier nog niet eerder van gehoord.
Dit bleek een concurent van het al oude Maestro te zijn.
Ook bleek deze pas in het buitenland dus ineens een stuk minder geaccepteerd.
Een korte zoektocht leerde dat ING random nieuwe passen uitdeeld met 1 van de 2 betaalsystemen.
En dat je kostenloos ... Lees meer

aw
awm - 20 mei 2019 om 16:50
Elektronica & tv

Nieuwe digitenne werkt slecht

Sinds kort heb ik een nieuwe ontvanger gekregen van KPN maar er is steeds storing. Ik zit in Baarn met een antenne op het dak. Met mijn oude Samsung twintuner nooit problemen maar nu met de nieuwe Rebox is het waardeloos. Tor 9 juli kan ik nog mijn oude gebruiken maar dan wordt het signaal omgezet naar HD en moet ik dat nieuwe doosje gebruiken. Iemand een suggestie? Lees meer

Da
Dantumadh - 20 mei 2019 om 17:12
Garantie & verzekeringen

Zorgpicht verzekeringsmaatschappij

Ik heb 2 lopende ORV's. Eén bij FBTO en één bij Centraal Beheer. Beide zijn ergens in 1994 afgesloten en ik betaal nu al bijna 25 jaar voor elke verzekering ca. 45 euro per maand. Ik heb geen tussenpersoon (meer) wat nu? Kan ik de FBTO en CB zelf benaderen omtrent hun zorgplicht? Vallen zij ook onder de uitspraak van het Kifid? Lees meer