ze
door zes68 Oct 6, 2007 om 19:39
Auto & vervoer

Koelvloeistof

Hallo iedereen,vraag kan ik zo elk merk koelvloeistof bijvullen ongeacht kleur.Ik vraag dit omdat ze bij action 1 liter voor 2euro verkopen en de garage wwaar ik kom 6 euro vraagt.

136870 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 19:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

in principe : ja , u kan het doen maar er zit soms veel verschil in de minimale temperatuur waarmee de koelvloeistof ook daarwerkelijk zijn werk kan doen


Is de minimale temperatuur van de huidige vloeistof -15 graden en er wordt goedkoop koelvloeistof ingedaan dan verhoogd de minimale temperatuur naar -5 o.i.d.


Ik denk dat u daar op moet kijken en nietop de goedkoopheid van de koelvloeistof


De garage zal waarschijnlijk beter materiaal hebben waarvoor u ook meer betaald


De keuze is aan u , stilstaan bij -10 graden in de nacht is echt koud maar had voorkomen worden als u iets meer geld uit had gegeven aan een beetje koelvloeistof


labswans

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 19:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is helemaal niet zo moeilijk: alle koelvloeistof eruit en nieuwe erin. En laat dat doen door de garage! Dan gebeurt het tenminste op de juiste manier en heb je goede kwaliteit koelvloeistof.


Het gevaar zit h'm in het mengen van diverse soorten. Dan verhoog je het vriespunt (is al eerder aangegeven).


Spaar dus je auto en geef wat meer geld uit.

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 20:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Nee, sommige auto's kunnen bepaalde koelvloeistoffen niet verdragen. Hierdoor kun je lekkage krijgen in de kachelradiator. Het beste is om gewoon de door de fabrikant voorgeschreven soort te gebruiken, is wel wat duurder, maar voor die paar euro extra wil je geen trammelant lijkt mij.


Groet, Henson


 


 

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 20:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hai


Als je de normale koelvloeistof koopt kan er weinig mis gaan.


Verwar het niet met antivries die voorheen altijd gebruikt werd. Deze vermeng je met het koelwater en naargelang hoeveel je daarvan met elkaar vermengt bepaalde de bescherming onder 0. Deze bestaat uit voornamelijk uit glycerine.


Koelvloeistof wordt gebruikt in een gesloten systeem en kan wat meer kou en hitte verdragen. Normaal vloeistof werkt tot -35 onder 0. Deze bestaat voornamelijk uit ethyleenglycol.


Dus koop het gerust, mag geen probleem zijn. Met een speciaal metertje is het wel te meten tot hoever je beveiligd bent.


Groet,
Hell-Rider

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 20:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


 


zie:


www.problemcar.nl/viewtopic.php?pid=243678


 


 

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 21:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Even een iets uitgebreidere reactie:


Wanneer het erom gaat of je auto veilig door de komende winter (vorst)periode komt, dan kun je het vriespunt van de koelvloeistof even laten checken bij een garage of bij een goede benzinepomp. Je kunt het ook zelf doen door een testertje te kopen (paar Euri) bij de Halfords e.d. Dit is een soort buisje met een aantal verschillend gekleurde balletjes erin, met aan de ene zijde een rubberen balgje en aan de andere zijde een slangetje. Steek het slangetje in de koelvloeistof van je auto en zuig deze in het buisje. Kijk welke balletjes blijven drijven en welke zinken. De kleur van het onderste balletje dat nog wil blijven drijven geeft aan tot welke graad de vloeistof tegen vorst beschermt. Dit staat meestal aangegeven op de zijkant van het buisje. Eventueel antievries laten aanvullen door de dealer. Geen koelvloeistoffen mengen, dit kan op de langere termijn schade veroorzaken.  Zie ook bijv:


www.campercity.nl/site/content/view/37/3/


dus als je nog een aantal jaren van je auto wilt genieten dan niet doen.


Groet, Henson

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 22:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

No worries .


Gewoon kopen en bijvullen.


Groet T

ve
door verwijderd - Oct 6, 2007 om 22:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank voor jullie antwoorden allemaal,als ik dus de meeste antwoorden lees kan ik zonder problemen bijvullen dus,(Het gaat hier om hooguit om een half litertje).Maar er werd mij ook nog verteld dat je geen verschillende kleuren door elkaar mag gooien.Wat raar;koelvloeitof is toch koelvloeistof.

ve
door verwijderd - Oct 7, 2007 om 09:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

koelvloeistoffen alleen mengen als het de zelfde generatie is een g 12 mengen kan alleen met een zelfde soort. er kan schifting ontstaan en de bescherming tegen cavicatie valt weg . met alle gevolgen van dien het iets verlagen of verhogen van de bescherming zegt niet veel alleen bij auto merken met een klein en groot circuit kan dat problemen geven bij hoge temp onder 0 waardoor de radiateur bevriest. als het een aude weggooi auto is laat er dan gewoon water in zitten zolang dat nog kan. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

fe
feminem - Mar 28, 2024 om 17:46
Geldzaken & recht

Onaangekondige prijsverhoging sportschool

Goedendag,

vanmiddag een onaangename verassing tijdens het nalopen van de financiele administratie. SInds 1 november 2023 heb ik een abonnement bij een sportschool. Deze sportschool heeft, zonder het aan mij bekend te maken, de abonnementsprijs verhoogd. Ik ben niets te beroerd om te betalen, laten we dat voorop stellen. Ik wil echter wel graag op tijd weten dat er een prijsverhoging aa ... Lees meer

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer

Bo
Bonisimo - Mar 25, 2024 om 17:15
Voeding & gezondheid

Hogen kosten geneesmiddel vanwege logistieke problemen generiek middel.

Beste,

Recentelijk moest ik bij zorgverzekeraar CZ fiks bijbetalen voor een niet-preferent geneesmiddel.
Vanwege logistieke noodzaak werd mij het patentmiddel i.p.v. het generieke preferente middel meegegeven. Daardoor is er nu € 52,95 in rekening gebracht.
Normaliter zijn de kosten € 6,29, een verschil van € 46,66 dus.
Het gaat om het anti-epilepticum Lamotrigine. ... Lees meer