ma
door madras Apr 7, 2016 om 17:57
Auto & vervoer

Ruiten sproeier

De ruiten sproeier van m,n auto doet het niet meer (er zit genoeg vloeistof in) als ik de hendel bedien gaan de ruitwissers wel aan en hoor aan de motor dat de sproeier wel stroom krijgt wie weet wat er mis zou kunnen zijn heb ook zekering nagekeken.

4768 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita5
door marita5 - Apr 7, 2016 om 18:05
11509 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Madras , 

De ruitensproeier zit verstopt

De gaatjes in de ruitensproeiers waardoor de ruitensproeiervloeistof geperst wordt zijn vrij klein. Dit moet ook. Want hoe hoger de druk is die opgebouwd kan worden in het ruitensproeiersysteem, hoe krachtiger de straal die uit de ruitensproeier komt.

Een nadeel van die kleine gaatjes is echter wel dat ze verstopt kunnen raken. Ruitensproeiers lopen een grote kans om verstopt te raken wanneer de auto zojuist in de was is gezet. Zodra de was op de ruitensproeier droogt, verstopt deze de ruitensproeier en zorgt er daarmee voor dat de ruitensproeier niet langer werkt.

In de winter kan de vorst er overigens ook voor zorgen dat de ruitensproeiers verstopt raken. Vaak is een stuk rijden met de kachel flink aan voldoende om samen met de hitte van de motor de ruitensproeiers weer te ontdooien.

Als laatste kunnen opgedroogde restanten van koelvloeistof ervoor zorgen dat ruitensproeiers verstopt raken. Lees hier alles over het ontstoppen van ruitensproeiers

bron : autogeschiedenis.nl



ja
door jackyh - Apr 7, 2016 om 18:47
953 Antwoorden / 4 Vragen
0

Garage's bestaan niet voor niets. Ga er heen en laat het nakijken dan hoor je wel wat er aan de hand is. Is het iets simpels dat jezelf kunt maken dan doe je dat om de kosten laag te houden.

Ma
door Mat Matheij - Apr 7, 2016 om 19:52
986 Antwoorden / 3 Vragen
0

Tja als eenvoudige electrotechnicus zou ik de aan en afvoer bezien. Is die mogelijk verstopt. Haal indien dat U lukt het pompje eruit en bezie of deze niet verstopt zit. Wanneer de zekering al eerder defect was is er mogelijk al sprake van verstopping. Anders pomp vervangen. Meestal is een dergelijk pompje redelijk makkelijk bereikbaar. Mvrgr.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Dobroman - Feb 8, 2024 om 16:03
Huishouden & energie

Zeer hoge servicekosten

Ik woon in een flatgebouw van Heimstaden en heb nu pas de afrekening servicekosten over 2022 ontvangen. Het probleem zit hem in de stroom kosten algemene ruimtes.In 2021 was dat per woning 163,67 euro en in 2022 475,67 euro. Totaal dus 35.199,67 euro per jaar voor elektra algemeen (verlichting galerij, berging, stopkontacten berging, trappenhuis, lift). Er is inmiddels uitleg gevraagd aan de verhu ... Lees meer

Ka
Kassaben - Apr 21, 2024 om 16:35
Winkels & webshops

Aanmaning Keesing (Denksport) voor niet besteld puzzelboek

Ik krijg betalingsherinneringen van Keesing Belgium te Deurne (met verzendplaats Amsterdam) voor een puzzelboek wat ik niet heb besteld. Ik heb wel een account bij Denksport en een lopend abonnement dat vooraf is betaald. Ik moet altijd vooraf betalen als ik iets bij Denksport bestel. De betalingsherinnering bevat een vreemd overschrijvinsformulier op paiper waarmee ik uiteraard niets kan. Ook w ... Lees meer

TeuntjeDK
TeuntjeDK - Apr 22, 2024 om 16:07
Geldzaken & recht
TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

Goedenmiddag,   In november vorig jaar wilde ik om financiele redenen mijn abonnement bij TROUW (van DPG Media) opzeggen. Via de website was dit geen probleem en ik krijg een mailtje dat ik snel een bevestiging van de opzegging zou ontvangen. Hier is echter nooit een antwoord op gekomen.  Ik heb mijn betaling gestorneerd en hierop kreeg ik wel een mailtje dat er betaald moest worden anders ... Lees meer