Em
door EmmaH74 Aug 13, 2022 om 23:45
Auto & vervoer

Scooter rijbewijs halen, ervaringen?

Hallo allemaal,

Onze dochter wordt komende maand 16 en wil heel, heel, heel graag scooter gaan rijden. Ze moet ver fietsen naar school, een scooter zou wel uitkomst bieden.

Nu ben ik dus op zoek naar mensen die mij een goede scooter rijschool in de regio Rotterdam kunnen aanraden. Wanneer ik erop google wordt ik weinig wijzer, uiteraard claimt iedere rijschool 'de beste en goedkoopste' te zijn... dan ga ik liever af op ervaringen van anderen. 

Heeft er iemand positieve of juist negatieve ervaringen met een bepaalde (scooter) rijschool in regio Rotterdam? Wij vinden de praktijklessen het belangrijkst, uiteraard moet mijn dochter op een veilige manier scooter leren rijden. De theorie kan ze uit een boek leren, mocht dat niet lukken staan we ook open voor het boeken van een klassikale theorie-cursus.

Alvast dank voor het meedenken hierin!

2197 10 Rapporteer
justmeagain
door justmeagain - Aug 14, 2022 om 01:04
615 Antwoorden / 8 Vragen
3

Bij autorijscholen kunt u op de site van het CBR de resultaten zien van hoe ze het doen. Ik vermoed dat dat ook voor scooter rijbewijzen geldt.
Dus controleer eens wat namen die u

 tegen bent gekomen op www.cbr.nl

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Aug 14, 2022 om 03:10
1357 Antwoorden / 26 Vragen

Geachte Justmeagain,

Uw link werkt niet bij mij.

Daarom hier nog een keer :


https://www.cbr.nl/nl.htm

Franske1958
door Franske1958 - Aug 14, 2022 om 09:26
224 Antwoorden / 1 Vragen
1

Ik woon niet in de omgeving van Rotterdan en heb dus geen idee van welke rijschool wel of niet goed is voor een scooter rijbewijs.
Maar ik wil U wel een tip meegeven voor uw dochter. Als uw dochter brildragend is dan blijkt dat er vaak een heel groot probleem is met het vinden van een goed passende helm. Ikzelf heb nooit brommer gereden om de simpele reden dat ik nooit een goed passende helm heb kunnen vinden waarbij ik mijn bril kon blijven dragen. En rijden zonder bril met MIN 5 is geen optie.  Heel veel scooter verkopers  hebben wel veel verstand van de scooters zelf, maar als  iemand de vraag stelt van: Welke helm past goed met een bril op, dan komen ineens de meest onzinnige antwoorden, Zoals: "Dat zal wel meevallen"  tot "Dan koopt U toch nog een bril extra die wel past"  of "wat maakt het nou uit dat die bril scheef zit onder die helm"   Dus:  Als uw dochter brildragend is, vergeet niet om hier ook goed over na te denken.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Aug 14, 2022 om 12:05
1357 Antwoorden / 26 Vragen

Geachte Franske1958,

Ik rij al bijma 35 jaar brommer met bril op.

Ii draag altijd een jethelm(dus open aan de voorkant).

getty
door getty - Aug 14, 2022 om 09:36
4050 Antwoorden / 10 Vragen
2

Advies: ook voor de theorie een aantal klassikale lessen volgen! Uit een boek leren werkt minder goed en het slagingspercentage is met les volgens mij hoger.

Ju
door Jurriaanveld Aug 15, 2022 om 09:18
2 Antwoorden / Vragen

Dit is mijn ervaring inderdaad ook Getty. Mijn zoon heeft twee maanden geleden zijn scooter rijbewijs gehaald. Hij heeft het eerst op eigen kracht geprobeerd maar zakte voor zijn theorie examen. Na het volgen van een klassikale cursus slaagde hij met slechts 2 fouten. :)

heremietkreeft
door heremietkreeft - Aug 14, 2022 om 10:00
16365 Antwoorden / 201 Vragen
3

Mijn advies is (ook) een betrouwbare en dat kan dus een rijschool zijn die ANWB is erkend en ook aan de vereisten daarvoor moet blijven voldoen. Hoewel dit geen plaats is om specifieke reclame te maken geef ik u toch deze verwijzing: https://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/rijschool-rotterdam/scooter-brommer

panter22
door panter22 - Aug 14, 2022 om 10:55
6600 Antwoorden / Vragen
2

Ik denk dat je je vergist dat je praktijklessen het belangrijkst vindt.
En de theorie wordt vaak onderschat. Op een theoriedag leer je meer dan dagen een boekje bestuderen.
Je wilt toch dat je dochter snel  in 1 keer slaagt.
Bovendien kun je diezelfde dag examen doen. Ligt alles nog vers in get geheugen. 

Dan even kijken hoeveel praktijklessen er nodig zijn.
Je dochter kan zonder theoriecertificaat meestal niet eens praktijklessen nemen.

rj
door rjw - Aug 14, 2022 om 12:03
2780 Antwoorden / 5 Vragen
1

Ik sluit me bij de anderen aan: klassikaal voor de theorie. School doet ze ook niet uit alleen de boeken en verkeerstheorie is net zo belangrijk als  de lessen op school.

me
door mein33 - Aug 14, 2022 om 13:23
5540 Antwoorden / 27 Vragen
1

DOOR EMMAH74 AUG 13, 2022  Onze dochter wordt komende maand 16 en wil heel, heel, heel graag scooter gaan rijden. Ze moet ver fietsen naar school, een scooter zou wel uitkomst bieden.

Denk even niet met u mee ;-)) over een scooterrijbewijs, maar een e.bike is misschien een veel betere optie i.p.v. een scooter waar je op gaat zitten en verder niet hoeft te bewegen.
En nee, je komt niet bezweet of moe aan op je bestemming aan als je je per e.bike verplaatst, maar dit terzijde.

Ju
door Jurriaanveld - Aug 15, 2022 om 09:22
2 Antwoorden / Vragen
0

Goedemorgen Emma,

Wij stonden een aantal maanden terug voor hetzelfde dilemma. Onze zoon wilde heel graag scooter gaan rijden. Zelf wonen wij in Schiedam. Het was een gokje, maar wij zijn uiteindelijk erg tevreden over de service die deze opleider heeft geboden. Onze zoon 'klaagde' wel dat de theorie cursus erg lang duurde, zo'n 5 of 6 uur geloof ik, maar hij is wel met vlag en wimpel geslaagd... toch het belangrijkste. Wat betreft de praktijk rijles: ook dit hebben we via dezelfde aanbieder geregeld. Na twee dagen scooter rijles had hij alles onder de knie.

Em
door EmmaH74 - Oct 11, 2022 om 18:33
1 Antwoorden / 3 Vragen
0

Hartelijk dank voor de reacties allemaal. We zijn uiteindelijk gegaan voor een opleiding via de ANWB. Vertrouwd, toch belangrijk. Ook kwam ik veel positieve reviews over de ANWB rijschool in z'n algemeen tegen (bijvoorbeeld hier en hier.) Onze dochter heeft haar scootercertificaat (of rijbewijs...) inmiddels op zak en is driftig aan het sparen voor een peperdure Vespa.

wi
door willems123 - Oct 11, 2022 om 19:00
109 Antwoorden / 15 Vragen
0

U kunt een E-bike voor uw dochter kopen.... geen rijbewijs en geen verzekering!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
John Jessy Yoda - Jan 27, 2023 om 18:11
Winkels & webshops

Retour Blouse

Ik heb een blouse besteld bij Fashable, de knoopsgaten zijn niet in orde, Fashable stuurde een nieuwe blouse, bij deze zijn de knoopsgaten ook niet in orde.
Ik wilde ze beide retour sturen, en vroeg aan hun hoe dit te doen. Ik kreeg van hun een mail, dat ik twee opties heb, de eerste is dat  de verzendkosten 
25,00 euro zijn omdat hun warenhuis buiten Nederland ligt. De tweede opties i ... Lees meer

Andreb70
Andreb70 - Jan 26, 2023 om 21:04
Huishouden & energie

Energie meter

Ik kreeg een brief dat mijn energie meter verouderd is en moet worden vervangen.
Ik heb 2 keuzes een slimme meter of een digitale meter.
Moet ik daarop ingaan of gewoon negeren en wachten?
De wet zegt voorzover ik kon vinden niet dat ik hem moet laten of hij zou stuck en afgekeurt moeten zijn.
Geen van beiden het geval.

Wat gegevens:
Heb een analoge meter die w ... Lees meer

AmbuPijl
AmbuPijl - Jan 27, 2023 om 21:00
Winkels & webshops
Op 10KM hoogte onterecht 2x afgeboekt

Op 10KM hoogte onterecht 2x afgeboekt

Op mijn terugreis vanaf Egypte kocht ik bij Transavia een Powerbank twv €45,--   Tijdens deze vlucht kon je alleen contactloos betalen maar dat was geen probleem voor mij echter de transactie via m'n Iphone(+Bankpas) lukte niet maar gelukkig met de bankpas wel. Thuisgekomen zie ik echter dat er wel 2x €45,-- van mijn rekening is afgeboekt door Transavia. De volgende dag uiteraard contact gezo ... Lees meer