He
door Hendrika 28 15 apr. 2019 om 12:59
Auto & vervoer

Steentjes tussen distributie snaar/riem Ford Mondeo bouwjaar 2015

Kan dit zo maar !!!!!
Op de snelweg viel opeens mijn motor uit.
Na 2 weken kwam de dealer met het volgende
Volgens de dealer zaten er steenjes tussen mijn distributie...
Waardoor nu de motor vervangen moet worden !!!
Op mijn vraag hoe kunnen deze daar tussen komen ,Geen idee!!!
Mijn auto krijgt regelmatig onderhoud bij de dealer Laatste grote beurt dec. 2018 
Febr.2019  brandstofpomp vervangen en gaskleppenhuis 

Nu zegt de dealer waar de auto naar toe is gesleept dat het komt dat de brandstofpomp niet goed is afgesteld 
Auto is daarna naar mijn dealer gebracht ,deze komt na 2weken ,dat er een nieuwe motor in moet vanwege steentjes tussen  distributie,waardoor tanden zijn afgebroken


937 6 Rapporteer
door simon55 - 15 apr. 2019 om 13:51
1425 Antwoorden / 4 Vragen
0

U heeft wel n vreemde dealer. Omdat de brandstofpomp niet goed is afgesteld, zitten er steentjes tussen de distributie. Die man gelooft t zeker zelf.

door PerCeptie - 15 apr. 2019 om 13:58
26 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ben je al bij een andere garage geweest? Als zij een andere oorzaak kunnen geven, weet je dat het niet goed zit.

door aurora1 - 15 apr. 2019 om 14:04
13497 Antwoorden / 6 Vragen
0

Zet dit verhaal eens op de site problemcar en/of een forum van uw merk auto en vraag daar eens om meningen en advies. Maar dan bij voorkeur zonder overbodige uitroeptekens.

ma
door malty - 15 apr. 2019 om 14:10
71 Antwoorden / Vragen
0

Ik zou eens contact opnemen met Ford Nederland of de Mondeo’s uit 2015 steentjes tussen de distributieriem/-ketting kunnen krijgen en of een slecht afgestelde brandstofpomp na een paar maanden de motor nog kan vernielen.
Wanneer de auto de voorgeschreven servicebeurten heeft gehad zou ik niet zondermeer voor de kosten opdraaien.
Hoogstwaarschijnlijk heeft u een onderhoudsboekje waar de gegeven beurten en vervangen onderdelen in staan waarmee het gegeven onderhoud aangetoond kan worden.
Ik ga ervan uit dat het onderhoud bij een ford dealer gebeurt.door heremietkreeft - 15 apr. 2019 om 18:02
9418 Antwoorden / 154 Vragen
1

Is uw dealer ook BOVAg lid en aangesloten bij de https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/voertuigen/, dien dan daar eenn klacht in en als u lid bent van de ANWB stel uw vraag dan ook daar.

ro
door ron503 - 15 apr. 2019 om 18:41
774 Antwoorden / 0 Vragen
0

De eerste dealer waar de auto naartoe is gesleept is van mening dat de riem is gebroken door een slecht afgestelde brandstofpomp. Eigenlijk kan dat niet tenzij de bevestiging van de pomp is losgelopen waardoor de distributieriem van spanning af is geraakt en tanden afbreken. Als de bevestiging is losgelopen dan is er sprake van een montagefout en geen steentje tussen de riem en de tandwielen. De beschermkappen die de distributieriem beschermen hebben te weinig ruimte om steentjes door te laten tenzij het zo hard is gegaan dat er een gat in één van die kappen is geslagen maar als dat zo zou zijn dan was de diagnose van beide dealers hetzelfde geweest. Hermitietkreeft geeft het al aan, aankaarten bij de Bovag en vooralsnog niet laten herstellen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Lu
LucHoffmann - 27 mei 2019 om 11:38
Winkels & webshops

Bezorgkosten Albert Heijn Bezorgservice

Albert Heijn biedt al een tijdje bezorging van boodschappen aan. De bezorging is natuurlijk niet gratis, maar vaste klanten kunnen een bezorgbundel aanschaffen voor een bepaalde periode om de kosten per bezorging te verlagen.

Een leuke deal voor de vaste klant, alleen is het belachelijk dat elke week nu een kortingscode voor gratis bezorging op social media wordt verspreid.
Zo ben ... Lees meer

di
disliked - 27 mei 2019 om 15:40
Computers & telefonie

Reminder factuur Neostrada

Ik had meer dan een jaar geleden de hosting service van Neostrada aangeschaft, deze hebben echter nu een reminder factuur van 60 euro gestuurd op een service van 10 euro omdat ik het nog niet betaald had/niet optijd gecanceld had.

Mag dit? Lees meer

gu
gulpilil - 23 mei 2019 om 15:57
Vrije tijd & tuin

Aanslag vogelpoep kooi.

Ik heb een donkerbruine metalen kooi. Bij het schoonmaken van de kooi met heet water met allesreiniger ziet het er op het eerste gezicht schoon uit. Totdat de kooi helemaal droog is, dan verschijnen doffe witte plekken op de plaatsen waar de vogelpoep gezeten heeft. Ik heb met alles geprobeerd. Allesreiniger, schoonmaakazijn, kalkreiniger, maar het gaat niet weg. Is er iremand die mij kan helpen? Lees meer