ma
door martijn imhoff 16 mei 2016 om 19:10
Auto & vervoer

Tomos lekt zwarte olie na onderhoud

2 weken geleden heb ik een tomos targa (quadro) met een geel kenteken uit 2005 gekocht. Deze heb ik uiteraard direct, voordat ik ermee op de openbare weg gereden heb, weggebracht voor een onderhoudsbeurt bij een erkend bedrijf. Hier hebben ze gelijk het achtertandwiel en ketting vervangen, met in totaal een rekening van 180 euro.
Toen ik ermee gereden heb en in de schuur heb gestald, kwam ik erachter dat hij zwarte olie lekt (20 druppels per dag). Ik ben gelijk weer terug gegaan naar het onderhoudsbedrijf, en hier werd mij verteld dat dit zeer waarschijnlijk olie is die gebruikt is voor het insmeren van de ketting. Nu lekt hij echter nog steeds zoveel olie, en ik vermoed dat dit uit de motor op de ketting lekt, want ook het frame tussen de ketting zit onder de olie.

Nu dus mijn vraag. In hoeverre kan ik aanspraak maken op de service van het onderhoudsbedrijf? Graag zou ik zien dat deze ervoor zorgen dat de scooter geen olie meer lekt, aangezien ze beloofd hebben dat hij naderhand weer goed zou rijden. Uiteraard ben ik bereid het benodigde materiaal te betalen, maar niet het uurloon wat nodig is om de brommer uit elkaar te halen. Dit is namelijk bij de beurt al helemaal gedaan, en het bedrijf had dan gelijk ervoor kunnen zorgen dat de brommer niet meer lekt.

2262 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ja
door jackyh - 16 mei 2016 om 19:20
939 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het lijkt mij normaal dat u aanspraak kunt maken op service van dit Bedrijf. Ga opnieuw naar het Bedrijf en leg uit dat u de materiaalkosten wilt betalen maar uit hoofde van service de arbeidskosten niet. Vraag wel een bindende kostenopgave dit expliciet i.v.m. de arbeidsloonkosten.

Ma
door Mat Matheij - 16 mei 2016 om 19:55
986 Antwoorden / 3 Vragen
0

Even bezien of dit lek aanhoudt scooter op krant zetten en indien U deze iets hoger kunt plaatsen bezien waar de olie vandaan komt uit het carter of zoals de service organisatie zegt de ketting. Ik kan niet bezien hoe eenvoudig dit model te bekijken is van zowel boven als onderzijde. Als service zou deze erkende instelling daar ook nog eens zonder kosten naar kunnen kijken ter uwer geruststelling. Het verwijderen van een kap indien al nodig lijkt afdoende. Mvrgr.

door aurora1 - 16 mei 2016 om 23:47
13084 Antwoorden / 6 Vragen
0

Welk bedrijf betreft het? Nogmaals terug gaan als het niet verandert. Lekte de brommer ook al olie voordat u de onderhoudsbeurt liet doen? Leg in ieder geval kranten onder de lekkage.
Leg het euvel anders ook nog eens voor op een Tomos forum met de reactie van het servicebedrijf: https://www.google.nl/?client=firefox-b-ab#q=tomos+targa+quadro+lekt+olie&gfe_rd=cr .

ma
door marnix1 - 17 mei 2016 om 09:41
217 Antwoorden / 20 Vragen
0

hmm, Van een ketting komt wel eens wat vet af gespat, als ie heel vet is, maar olie? Lijkt me uit het blok te komen.
U zegt dat de ketting en het achterwiel is vervangen, dan lijkt me het niet de schuld van de reparateur dat ie ineens olie lekt.
Teveel aan smeermiddel maar eens van ketting poetsen en kijken of ie dan nog lekt.
@edit, niet goed gelezen, het achterwiel en ketting zijn naast de onderhoud vervangen, het lijkt erop dat er iets mis is gegaan met het vervangen/bijvullen van de olie. Als ie eerst niet lekte, is er iets niet goed aangedraaid. Olievulschroef of aftapplug of eventuele overloop.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

in
ineketulner - 21 jan. 2019 om 14:24
Geldzaken & recht

Uitbetalen lijfrente

In 2004 heb ik bij de Nationale Nederlanden een beleggingsverzekering afgesloten, t/m 2014 heb ik hiervoor een premie betaald en deze verzekering wordt nu in april 2019 uitbetaald, nu heb ik vandaag te horen gekregen dat wanneer de uitbetaling plaats vind ik hierover maar liefs 52% belasting moet betalen, dit voelt zo oneerlijk en ik vraag me af of hier niets tegen te doen is, want wat ik als aanv ... Lees meer

yv
yvonne1960 - 23 jan. 2019 om 08:11
Geldzaken & recht

Kun je een dwangbevel krijgen via de mail

heb namens de koning een dwangbevel gehad via de mail weet nergens van is dit mogelijk via de mail ze komen vrijdag beslag leggen Lees meer

Ba
Banaan_Appel - 19 jan. 2019 om 16:24
Huishouden & energie

Welke gemiddelde gasverbruik geldt voor mijn woning?

Sinds 1,5 jaar woon ik in een 4-kamer appartement, 72m3 oppervlak, op de 8e verdieping. Boven mij is nog een laag. Ik woon op het hoekje van de flat, waarbij mijn 'buurman' het trappenhuis is. 

Het gasverbruik valt vies tegen, dus ik was aan het kijken naar de gemiddeldes van verschillende woningsoorten. Mijn gasverbruik afgelopen jaar was 1500m3. Dus dan toch hoekwoning? 

... Lees meer