Esmy
door Esmy Jun 1, 2023 om 14:46
Auto & vervoer

Vliegtickets amerika overstap

Waarom kost een vliegticket van Düsseldorf naar Schiphol naar San Fransico met koffers op 13 oktober €597,-. Terwijl als je hem direct vanaf schiphol pakt, dus een complete vlucht minder. 718 euro. Ik snap dat het waarschijnlijk een kwestie van vraag en aanbod is.... maar millieu technisch kan KLM dit echt niet maken.

1444 6 Rapporteer
mahadma
door mahadma - Jun 1, 2023 om 14:50
11520 Antwoorden / 51 Vragen
1

Kwestie van vraag en aanbod, gekoppeld aan belastingen en milieuregeltjes. En hoeveel de aandeelhouders willen ontvangen, en uit te keren bonussen.

pe
door pebk - Jun 1, 2023 om 14:56
579 Antwoorden / 0 Vragen
1

Hoe kunt u nu bepalen of dit milieutechnisch niet correct is? U legt meer afstand af en het kost u meer tijd. Maar als men (gechargeerd) speciaal voor u een vliegtuig moet laten vliegen of er gaat al een vliegtuig vanuit Dusseldorf dat nog vele extra stoelen over heeft, dan kan het best milieutechnisch gunstiger zijn om via Dusseldorf te vliegen. Misschien zou u naar Dusseldorf kunnen gaan met de trein, dat zou ook kunnen schelen.

Daarnaast wordt de prijs van een ticket door vele factoren bepaald, die per maatschappij anders zijn. De kosten voor een maatschappij om een klein vliegtuigje (city hopper) van Schiphol te laten vertrekken kan wel eens veel lager liggen dan de kosten voor een 747 of A380. Het is niet alleen de afstand die telt.

ne
door neodutchio - Jun 1, 2023 om 15:33
5129 Antwoorden / 12 Vragen
1

Met een overstap is nagenoeg altijd goedkoper omdat dat een drempel is voor velen. Het reizen duurt langer en zijn minder mensen in geïnteresseerd. Om toch te kunnen verkopen bieden ze dat goedkoper aan. Rechtstreeks is een luxe waarvoor betaald mag worden.

Het is laatst al voortgekomen dat iemand met de trein naar Polen ging om daar het vliegtuig naar Amsterdam te pakken om over te stappen naar Amerika. Zelfs met de extra treinreis was het veel goedkoper dan rechtstreeks.

ju
door juliomariner - Jun 1, 2023 om 16:07
1311 Antwoorden / 2 Vragen
0

Als je tijd heb om alles goed uit te zoeken kun je soms (vooral op de lange vluchten) met meerdere keren overstappen first class vliegen voor een businessclass of zelfs cattleclass prijs.

JMA2
door JMA2 - Jun 2, 2023 om 00:25
114 Antwoorden / 2 Vragen
1

Grappig dat u zich zorgen maakt om het milieu maar dan vervolgens wel naar de Verenigde Staten vliegt. Dat is pas milieutechnisch een aanslag.

ro
door ronny530 - Jun 3, 2023 om 10:23
2752 Antwoorden / 41 Vragen
0

Vrij simpel het vliegtuig van KLM maakt een tussenstop om passagiers uit te laten stappen en tegen een lager tarief nieuwe passagiers in te laten stappen als zijnde vliegtuig vulling want vol of leeg Schiphol is de eindbestemming. Economisch en milieu technisch goed bedacht want als eerste hoeft er geen extra vliegtuig in gezet te worden, reizigers die vanuit Dusseldorff naar Nederland willen reizen kunnen ook mee en de overstappers worden naar een klaar staand vliegtuig geleid en met de gebruikelijke vertraging naar de eindbestemming gebracht.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer

Ha
Hansie1947 - Mar 28, 2024 om 13:13
Vrije tijd & tuin

Vriendenloterij stoppen lukt niet

Al 2 keer een telefonsch gesprek gehad met een zeer irritante dame. Maar krijg het niet voor elkaar om op te bzeggen. Lees meer

fe
feminem - Mar 28, 2024 om 17:46
Geldzaken & recht

Onaangekondige prijsverhoging sportschool

Goedendag,

vanmiddag een onaangename verassing tijdens het nalopen van de financiele administratie. SInds 1 november 2023 heb ik een abonnement bij een sportschool. Deze sportschool heeft, zonder het aan mij bekend te maken, de abonnementsprijs verhoogd. Ik ben niets te beroerd om te betalen, laten we dat voorop stellen. Ik wil echter wel graag op tijd weten dat er een prijsverhoging aa ... Lees meer