dm
door dmv 18 aug. 2014 om 13:29
Auto & vervoer

Waar op te letten?

Goedemiddag,

Ik wil een tweedehands scooter gaan aanschaffen. 1 dus met een blauw kentekenplaatje.
Mijn vraag is waar ik op moet letten wanneer ik hiervoor ga kijken. Bepaalde technische onderdelen, km-stand icm prijs, uiterlijk zelf, grote/kleine beurt. Zijn er bepaalde keuringen die vastgelegd woden (zoals bij auto's?)?

Mvg

276 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door mahadma - 18 aug. 2014 om 13:50
9064 Antwoorden / 45 Vragen
0

Er is geen Algemene Periodieke Keuring zoals bij auto's van toepassing. Een gebruikte snor scooter kan netjes bereden zijn, maar ook verschrikkelijk afgeragd en opgevoerd zijn geweest. Als je niet terzake kundig bent, neem een KENNER mee! En vraag en controleer de papieren met alle nummers.

door aurora1 - 18 aug. 2014 om 16:03
13908 Antwoorden / 6 Vragen
0

Op internet zijn daar meerdere sites over te vinden, o.a. van scooter-freaks: klik hier.
Als u zelf weinig kennis van zaken heeft een "kenner" meenemen en dan zou ik liever een aanschaffen bij een goed bekend staande winkel dan van een onbekende particulier. Verder u niet laten verleiden door een interessant uiterlijk van scooters.
Ik zou me eerst ook oriënteren op wat voor model en merk u het liefst zou willen hebben.

door aurora1 - 18 aug. 2014 om 16:10
13908 Antwoorden / 6 Vragen
0

Aanvulling: als u af en toe iemand achterop wilt meenemen moet het ook een scooter zijn die dat totale gewicht aankan, want er zijn er die bijv. maximaal 100 kg kunnen dragen. Dergelijke gegevens zijn doorgaans in het onderhoudsboekje van de scooter te vinden en anders wel via internet.
Ik zou in ieder geval niet zo gauw van jongelui kopen want daarmee kunt u meer risico lopen dat er wat nonchalanter mee omgegaan is en veel mee gereden is met misschien een te zware belasting.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pa
PaulPC - 17 okt. 2019 om 20:32
Winkels & webshops

Iphone en screenprotector na reparatie

Kortgeleden heb ik een Iphone gekocht bij de Mediamarkt. Deze was al voorzien van een pantser screenprotector. Was ook aangegeven d.m.v. een sticker op de doos. Na twee maanden ging  de Iphone kapot. Geen beeld of geluid, ook de accu kon niet meer opladen. (De Ipone is niet defect geraakt door verkeerd gebruik of misbruik) De Iphone bij de Mediamarkt ingeleverd voor reparatie. Na onderzoek bleek ... Lees meer

jy
jyje - 11 okt. 2019 om 17:16
Geldzaken & recht

Moet ik een nieuw contract tekenen na overname opslag door Shurguard?

Recentelijk is het opslagbedrijf waar ik een opslagruimte heb overgenomen door Shurguard. Zover mij bekend neemt een bedrijf bij een overname (en dus niet bij faillisement) ook de juridische verplichtingen over en dus ook het contract voor de opslag dat ik al had met het bedrijf dat is overgenomen. Nu is Shurguard inmiddels alleen al gaan mailen met een uitnodiging om een nieuw contract met hen te ... Lees meer

vi
vincentderen - 17 okt. 2019 om 13:31
Geldzaken & recht

Woonfraude Spookgezin (geldig huurcontract) willen zich niet BRP inschrijven

Geachte heer/mevrouw,

Ik verhuur al geruime tijd een zelfstandige woning aan een spookgezin met dochter (via huurcontract door makelaar), in een huis waar ik zelf ook woon. Nu blijkt dat het gezin andere spook huurders (drie mensen) heeft ingeschreven op het adres bij de gemeente doormiddel van het geldige huurcontract. Door dat een brief kwam waarin zo'n BRP werd bevestigd kwam de situ ... Lees meer