door frits_23519 16 sep. 2020 om 11:29
Auto & vervoer
Waarom wil Stella Fietsen geen terugroepactie organiseren?

Waarom wil Stella Fietsen geen terugroepactie organiseren?

Ik heb een 1-jaar oude Stella fiets. Tijdens een fietstocht is het zadel afgebroken. Ik heb hierover met Stella Fietsen diverse keren gemaild. Het zadel is inmiddels gerepareerd. Mijn eigen schadevergoeding wordt door mijn rechtsbijstandsverzekering geregeld. Ik heb in mijn mail aan Stella Fietsen dringend verzocht om een terugroepactie te organiseren voor alle Stella fietsen met zo'n zadelbevestiging om te voorkomen dat er niet nog meer slachtoffers (zelfs dodelijke) vallen door ondeugdelijke zadelbevestiging met 1M8 boutje. Want met een terugroepregeling is deze ondeugdelijke zadelbevestiging binnen 10 minuten verholpen. Volgens de monteur is het afbreken van de zadelpen al vaker voorgekomen. Stella Fietsen wil hier echter niet aan beginnen. Sinds vorig jaar worden deze zadelbevestigingen door Stella Fietsen echter niet meer gebruikt.

1159 12 Rapporteer
door mahadma - 16 sep. 2020 om 11:33
9199 Antwoorden / 45 Vragen
0

Als ze voor alles een terugroepactie moeten doen, zelfs bij één incident, kunnen ze wel stoppen.

door Geboren Amsterdammer - 16 sep. 2020 om 11:34
241 Antwoorden / 15 Vragen
0

Geachte Frits, 

Ben u gevallen met de fiets?

door gerbera 16 sep. 2020 om 14:11
5993 Antwoorden / 10 Vragen

Moet dat dan?

door tijger1 - 16 sep. 2020 om 11:35
40947 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ze verkopen duizenden fietsen.

ne
door neodutchio - 16 sep. 2020 om 11:43
3654 Antwoorden / 11 Vragen
2

U kunt hier de antwoorden teruglezen op het forum van de collegae waar u in augustus hetzelfde gevraagd hebt.
Klik hier

H
et antwoord van Stella, beviel u dat niet?Klacht bij klachtcompas

Het lijkt wel op een wraaktopic waarbij u probeert Stella zwart te blijven maken. Waarom?

Bij Stella reageert u niet, op klachtenkompas ook nket, bij radar hebt u zich niet meer laten zien en nu gaat u hier weer verder?

door gerbera - 16 sep. 2020 om 12:24
5993 Antwoorden / 10 Vragen
1

U heeft het over een afgebroken zadel maar u doelt waarschijnlijk op het boutje waarmee de zadelstrop op de zadelpen is gemonteerd. Dit is zowat op elke fiets een M8 bout en als die afbreekt zal het zadel los gaan zitten en mogelijk iets zakken maar blijft dan op de verdikking van de zadelpen hangen. Bij een goed fietszadel wordt normaal een BMP 178 bout gebruikt die van een veel betere kwaliteit is.

Volgens de monteur is het afbreken van de zadelpen al vaker voorgekomen.
Een zadelpen is heel wat anders, dit is nml de buis die in het frame gaat en waarop het zadel, met de zadelstrop, is gemonteerd. De zadelpen wordt ook met een M8 bout vastgezet en als die afbreekt zal het zadel alleen maar zakken en het zadel draaibaar zijn.

Ben evenwel nieuwsgierig welke schade u heeft opgelopen dat de rechtsbijstandverzekering er mee aan de slag gaat.

door sira 16 sep. 2020 om 19:14
331 Antwoorden / 21 Vragen

Darmperforatie?

door bussy02 - 16 sep. 2020 om 14:20
120 Antwoorden / 32 Vragen
0

Zal het te maken hebben met kwaliteit/prijsverhouding.
Een terugroep actie kost een hoop geld, het boutje dat zijn de kosten niet voor zo'n firma.
De monteur zal wel niet in dienst van Stella zijn.

mr
door mrmoto - 16 sep. 2020 om 19:26
149 Antwoorden / 4 Vragen
2

gezien uw uitspraken hier en op Radar denk ik dat u bezig bent met een wraak-actie , hier kunt u beter geen tijd meer insteken daar u niets te verliezen heeft maar zeker ook niets te winnen. als u een echt goede fiets wilt kopen doe dat dan in een stenen winkel bij een merkdealer en niet in een fietsensupermarkt als Stella .

la
door lamb - 16 sep. 2020 om 19:40
22 Antwoorden / 1 Vragen
0

Mijn echtgenote overkwam hetzelfde met haar, toen 1 jaar oude, Stella fiets: tijdens een fietstocht brak spontaan haar zadel af. Ze reed met een aantal andere dames in een groepje, gelukkig kwamen ze met de schrik er goed van af. 
Omdat ze niet verder kon fietsen heeft ze mij gebeld en heb haar met de auto opgehaald en ben gelijk (met de fiets op de fietsendrager) doorgereden naar een Stella winkel. 
In de werkplaats aldaar werd het probleem direct onderkend (kwam veel vaker voor, toevallig was er ook iemand die hetzelfde overkomen was) en werd een andere zadelpen (met een andere zadelbevestiging) gemonteerd. Dit werd direct gedaan, excuses aangeboden e.d. Deze service op zich was perfect. Alles kosteloos. 
Maar..... we bleven wel met de vraag zitten waarom dit geen terugroepactie noodzaakte. De gevolgen van een spontaan afbrekend zadel hoef ik niet uit te leggen, zeker niet wanneer je in een groepje rijdt.....

rj
door rjw - 16 sep. 2020 om 20:14
1650 Antwoorden / 5 Vragen
0

Bij hoeveel fietsen is dit al voorgekomen?

door justmeagain - 17 sep. 2020 om 00:59
342 Antwoorden / 3 Vragen
0

En hoezo wordt uw schadevergoeding door uw rechtsbijstand geregeld. Het zadel repareren was onder garantie, dus welke schade moet er dan worden vergoed?

fr
door frits_23519 - 17 sep. 2020 om 11:31
1 Antwoorden / 1 Vragen
1

Veel vragen op mijn roep tot terugroepactie Stella fietsen met 1 boutzadelbevestiging. Deze zadelbevestiging, die nu al een tijd niet meer gebruikt wordt, omdat er teveel zadels afbraken. Ook nu bij de reacties een mevrouw, waarbij het zadel is afgebroken. In de Stella werkplaats (waar ze met deze fiets naar toe zijn gegaan) werd het probleem direct onderkend, kwam veel vaker voor. Toevallig was er ook iemand in de zaak, die hetzelfde overkomen was. Hier werd ook een 2 bouts zadelbevestiging gemonteerd.
Het is zeker geen wraakactie, zelfs heb ik nog geen schadevergoeding (o.a. bril van € 840,--) geaccepteerd omdat ik dan moet tekenen verder geen actie meer te ondernemen.Mijn grote zorg is, dat nu de fietsen met deze 1 bout zadelbevestiging ouder worden en meer km rijden het risico van afbraak zadel iedere dag groter wordt.Zelf ben ik flink gevallen (zie foto knie) en zwaar ribbenkneuzing. Heb zeker 2 maanden nodig gehad om weer een beetje normaal te kunnen functioneren.Mensen die een nieuwe fiets of schadevergoeding geaccepteerd hebben, mogen niet meer reageren. Mensen, die de verkeerde kant op zijn gevallen en hierdoor door een auto overreden zijn, kunnen ook niet meer reageren. Dan wordt ook niet gedacht dat het afgebroken zadel de oorzaak was. Vaak is al bij voorbaat dat oudere mensen vallen met een e-bike omdat het te snel gaat. Nogmaals meldt u en we proberen andere Stella fietsters en fietsers voor dit ongeluk te behoeden. Een terugroepactie van Stella met fietsen met deze 1 bouts zadelbevestiging levert betere reclame op dan bewezen dodelijke ongelukken.door panter22 18 sep. 2020 om 16:43
4233 Antwoorden / Vragen

Trek voortaan een goede jeans aan ipv een korte broek. Met de snelheid van zo'n e-bike is dat onverantwoord. Je moet wel flink de vaart er in hebben gehad met zoveel schade. Kunnen Stella fietsers zich bij jou melden en op welke manier? Wat ben je van plan met die meldingen te gaan doen?

door panter22 - 19 sep. 2020 om 17:17
4233 Antwoorden / Vragen
0

Het is zeker geen wraakactie, zelfs heb ik nog geen schadevergoeding (o.a. bril van € 840,--) geaccepteerd omdat ik dan moet tekenen verder geen actie meer te ondernemen.
Maar een beetje voorzichtig zijn met deze actie tegen Stella fietsen.
Nu  flink te keer gaan op het internet en straks de ruime schadevergoeding ontvangen omdat je de overeenkomst nog niet getekend hebt? 
Dat kan wel eens anders aflopen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

LT
LTEX - 25 okt. 2020 om 12:10
Elektronica & tv
Bol.com raakt tot 2x toe 75inch TV kwijt? Mag ik levering eisen?

Bol.com raakt tot 2x toe 75inch TV kwijt? Mag ik levering eisen?

Ik heb op 12 okt een 75 Samsung QLed TV besteld op bol.com, deze zou de 13e bezorgd worden. Helaas, alleen de beugel werd bezorgd, dus op volgende dag wachten, wederom geen TV.

In chat met Bol.com aangegeven dat ik vermoed dat PostNL hem kwijt is. Toch nog dag extra wachten, weer geen TV. Bol.com geeft aan onderzoek te starten en dat dit tot 3 weken kan duren. Ik heb aangegeven dat de T ... Lees meer

Ro
Robert Niewold - 26 okt. 2020 om 11:21
Winkels & webshops

Pakket niet bezorgt wel getekend

Goedemorgen,

Het zit zo in elkaar, een aantal maanden geleden heb ik een bestelling gedaan op een website. (modeltreinexpress)
Met track en trace kon ik mooi mijn pakketje volgen, echter stond er opeens dat het pakket is afgeleverd terwijl er niemand thuis was.
Ook degene die ervoor getekend heeft ben ik niet maar blijkt de bezorger te zijn na enig onderzoek.
Echter het p ... Lees meer

An
Andrevoskes - 25 okt. 2020 om 09:38
Computers & telefonie

Moet Media Markt de mega deal leveren

Mega deal van MediaMarkt woensdag 21-10-2020 Samsung Galaxy A7 voor 99 euro bestelt maar wordt maar niet geleverd wel de bevestiging dat er geleverd wordt en betaalt Lees meer