an
door anietje 27 nov. 2003 om 16:03
Computers & telefonie

Acn

Wij worden de laatste tijd door bekenden (familie en kennissen) benadert om lid te worden van acn (zie www. acneurope.com) wie heeft info over deze provider? Zowel negatief als positief

18641 27 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ro
door roeland - 16 apr. 2004 om 12:13
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Aangezien u door familie en kennissen benadert bent over ACN gaat het waarschijnlijk om een soort pyramide verkoop. Hoe meer nieuwe bellers zij aanmelden (of die zich via u aanmelden als u mee gaat doen), hoe meer zij (en dan ook u) hier misschien(waarschijnlijk niks) op verdienen. Het stinkt naar pyramide verkoop. Pas dus op! Ik heb op de site gekeken, dat gaf mij weinig vertrouwen. Veel links, weinig antwoorden.

il
door ilpa - 16 apr. 2004 om 12:13
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn moeder gebruikt het klaarblijkelijk om o.a gratis met familie te bellen, De afgesproken beloftes schijnen tot dusver te kloppen. Ze heeft het wel via de buurvrouw dus via vrienden aangeboden gekregen. tot nu toe geen problemen en is ze tevreden

il
door ilpa - 16 apr. 2004 om 12:13
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ken een paar mensen die het gebruiken, en heb bij navragen geen klachten gehoord.


ro
door rober - 16 apr. 2004 om 12:13
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

ACN valt omder de carrierselect bedrijven net zo als Tele2, Euroecel en Euphony. Ik ken een paar mensen die het gebruiken maar zijn niet echt tevreden. Ik heb nu al een hele tijd Euphony en ik moet zeggen dit bevalt zeer goed.

pa
door padimi - 16 apr. 2004 om 12:13
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben zelf nu ruim een jaar klant bij ACN en ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben. Ik ben nu van plan om zelf een account te openen om zelfstandig vertegenwoordiger te worden van ACN. Tele2 etc zijn vergelijkbare bedrijven alleen adverteren zij, en ACN heeft meer dan alleen telefonie. Maar als vrienden en familie u als nieuwe klant hebben benaderd dan kunnen zij u ongetwijfeld alles vertellen over ACN. Het hoofdkantoor van Europa staat trouwens in Amsterdam.

pa
door padimi - 16 apr. 2004 om 12:13
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vergeet te vermelden dat je op de site: www.acneuro.com informatie kan krijgen over ACN. Er is ook een klantenservice telefoonnummer, dat op de site vermeld staat.

ac
door acnvert - 16 apr. 2004 om 12:13
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

ACN is een bedrijf dat door middel van multi level marketing diensten aanbied die mensen al afnemen, maar dan tegen een lagere prijs als dat de voormalig monopolisten doen. Voor Nederland houd dat inderdaad in dat men korting verleent op de gesprekskosten van vaste telefonie. ACN is een bedrijf dat al ruim tien jaar bestaat en actief is in landen als Amerika, Canada, plus nog 9 europeese landen.
Het klopt dus dat uw familie of bekenden geld verdienen aan uw aanmelding. Zij zijn bezig met de bouw van hun eigen onderneming onder de paraplu van ACN en worden betaald over de belomzet van hun persoonlijke klanten, en daarin vragen zij uw steun. U kunt gerust de telefoondienst eens vrijblijvend uitproberen, het kost u namelijk niets en u bespaart op uw telefoonrekening of u kunt zelfs gratis bellen. Mocht u toch niet tevreden zijn kunt u zelf altijd het nummer van de OPTA bellen en uzelf weer terugschakkelen naar KPN. Kortom u loopt geen enkel risico. Voor meer vragen of opmerkingen kunt u altijd bij u familie terecht, of u kunt mij via dit forum benaderen.

rr
door rrijkers - 16 apr. 2004 om 12:13
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik ben zelf ook benaderd door mensen van de acn, ik heb ook een meeting meegemaakt met die luitjes, en moet toch eerlijk zeggen dat t geen vuile zaakjes zijn, ik snap dat mensen denken dat dit een piramidespel kan zijn, maar dit is echter absoluut niet waar.
de wordt je een keuze voorgelegt, a: vertegenwoordiger zijn ( de bedoeling is dus dat je dan inderdaad 3 mensen moet zoeken die onder jou werken, ook die 3 zoeken weer door, dus ik begrijp dat men denkt dat dit een piramide spel is)
B: Klant...hierbij wil je dus eigelijk niet helpen t bedrijf verder op te bouwen, maar alleen profiteren van de acties die acn heeft...iedereen die bij acn aangesloten is kan Kosteloos!! met elkaar bellen, er worden wel kosten gerekend als jij zelf wel bij acn zit, maar een ander familielid niet. de kosten zijn dan nog erg aantrekkelijk, ik heb rekeningen gezien van bedragen die gaan over 12/13 euro...226 telefoontjes gepleegt waarvan 16 naar buitenland, en t langste gesprek was een gesprek van 16 min naar portugal..
Trek je conclusie...

cu
door curiouspaty - 16 apr. 2004 om 12:13
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uit eigen ervaring als beller bij ACN, kan ik je zeggen dat ACN een goed bedrijf is, met aantrekkelijke beltarieven als je belt met mensen die geen aansluiting bij ACN hebben. Daarnaast kun je gratis bellen met andere leden van ACN! Ik heb geen klachten over ACN.
Wat betreft de andere reacties over dat het een pyramidespel zou zijn: pyramidespel is in Nederland verboden. Dus als het een pyramidespel zou zijn, dan was ACN nooit toegelaten tot zaken doen in Nederland. Mensen verwarren netwerkmarketing met pyramidespel. Een pyramidespel is een oplichterspraktijk, waarbij mensen met niks doen een heleboel geld verdienen en je niks goeds bieden. Netwerkmarketing is een manier van marketingstrategie of ondernemersplan, die afwijkt van het gangbare verkoop uit een winkel, maar daarom nog niet verkeerd is. Deze manier van ondernemen is wel zeer succesvol en misschien dat dat mensen argwanend of jaloers maakt. In ieder geval: niks mis met ACN wat mij en mijn vriendinnen betreft.

ab
door abedeurloo - 21 mrt. 2006 om 23:48
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

T is allemaal hardstikke mooi! Ik kom net terug van een ACN presentatie en zit met nog TE veel vragen, ik vraag me bijvoorbeeld steeds af waarom we €400(ook dit verschilt volgens mij per regio) in moeten leggen en of het wel zo makkelijk is om je doel voor een bonus van marliefst €1000 te behalen. In principe heb je dan maar een winst van 600 euro en een heleboel verantwoordelijkheden op je nek waar je, mits je succes hebt, geen vat meer op hebt.


De presentatie waar ik vanavond ben geweest was erg slordig, er zit veel wil achter maar er ontbrak gewoon veel aan de profesionaliteit. Het klinkt dan nog zo mooi dat je makkelijk geld verdient en bij hun goedkoop kan bellen maar we zijn nu ook weer niet zo 'zuunig' in Nederland dat we als consument voor een paar euro van bijvoorbeeld Tele 2 over zouden stappen naar een onprofecioneel en in australie reeds veroordeeld bedrijf wegens piramideverkoop als ANC.


Wij mensen zijn altijd "gewoontedieren"geweest en zijnhet nog steeds: gewoonte dieren we hebben behoefte aan reclame, naamsbekendheid en mond-op-mond reclame. Anc zegt niet aan promotionele activiteiten te doen omdat dit te veel geld zou kosten, zijn die personeels kosten dan gratis? Wat denkt u dat het een bedrijf als ANC gaat kosten als de helft van de vertegenwoordigers de 1e maand bonus behaald van €1000. Willen ze dit terug gaan verdienen met Gratis bellen naar andere abonnementen en pakketten van, Volgens de site minder dan € 4,45?


Waarom huren ze dan voor het zelfde geld dan niet een stel telefonistes in die in dezelfde tijd 10* meer klanten kunnen werven? Waarom denken ze te kunnen winnen van telefooncompanys als KPN? die beheren toch immers een groot deel van de masten in nederland? Het zou op korte termijn wel geld kunnen opbrengen voor mensen die andere (met een mooi woord) vertegenwoordigers voor hun laten lopen. Kpn heeft zoveel macht/reserves dat ze net als Microsoft of Ahold de kleine concurrent er uit kunnen prijzen/kopen.


AAN DE ANDERE KANT,als het je lukt een groot netwerk op te bouwen, het allemaal minder onschuldig is dan het lijkt moet je gebruik maken van de negatieve naamsbekendheid en zal je, net als een bekende zanger met een hit misschien wel jarenlang kunnen profiteren van een dienst die je in het verleden heb verricht.

sn
door snorrie - 18 jul. 2007 om 11:27
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

dag rober kan je me ook vertellen waarom ze/je niet tevreden bent ?

je
door jeanet68 - 16 feb. 2013 om 10:37
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoi

Mijn schoonouders hebben het sinds 20-12-2012 maar hebben vanaf die tijd al problemen met ze geen tv of geen telefoon of geen internet en bel je daar na toe zeggen ze dat het niet hun probleem is we hebben we geprobeerd om onder de contract weg te komen wil dus en een contract krijg je niet opgestuurt van ze dus bij deze denk heel goed na voor je er aan begint

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 10:41
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

@jeanet68

Dit topic is al zes jaar oud. Dus weinig zinvol om hier uw reactie te plaatsen.

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 10:42
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

Sorry 10 jaar oud.

door diumenge - 16 feb. 2013 om 12:55
9054 Antwoorden / 12 Vragen
0

Daarbij, is dat bedrijf überhaupt nog wel actief? De oorspronkelijke website is in ieder geval geparkeerd bij Godaddy (een bedrijf waar je domeinen kan registreren) en dus niet meer actief.

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 13:06
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

Op 4 februari is hier onder elektronica en telefonie ook al een vraag over geweest. En ja het bedrijf is nog steeds actief en ook hun site, zijn nu MLM is een "piramidespel" . Niet mee in zee gaan.

door diumenge - 16 feb. 2013 om 13:13
9054 Antwoorden / 12 Vragen
0

acneurope.com lijkt misschien een actieve site, maar is het toch echt niet... wellicht zijn ze bezig onder een ander adres dan.

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 14:56
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

@diumenge

Ik weet niet waar u gekeken hebt, maar de site is wel actief hoor.

door diumenge - 16 feb. 2013 om 16:08
9054 Antwoorden / 12 Vragen
0

Zie mij link, daar heb ik gekeken. Die site lijkt actief, maar is een site van Godaddy (een domein hoster), daar is de site geparkeerd.
[quote]Welcome to acneurope.com
This Web page is parked FREE, courtesy of GoDaddy.com

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 16:19
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

http://www.acneuro.com/NL/#.UR-jQRG9KK0

Kijk dan maar eens hier.

door diumenge - 16 feb. 2013 om 16:28
9054 Antwoorden / 12 Vragen
0

Ahaa... klein verschil in URL maakt een hoop verschil. In de openingspost staat acneurope.com, jij verwijst naar acneuro.com...

door tijger1 - 16 feb. 2013 om 17:12
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

@diumenge

Ik weet natuurlijk niet wie de juiste is, maar gezien ook die vorige vraag en de manier van klanten werven, ben ik toch bang dat mijn site de juiste is. De manier van verkopen MLM, vind ik onjuist, en riekt naar een piramidespel.

door diumenge - 16 feb. 2013 om 17:24
9054 Antwoorden / 12 Vragen
0

Dat denk ik ook ja, ik kende het hele bedrijf niet en ging dus uit van de url in de vraag, maar die van jou lijkt me de juiste te zijn.

be
door bewusteburger - 10 apr. 2013 om 17:03
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoewel deze thread 10 jaar gelden gestart is ben ik bang dat de materie zeker nog relevant is.

Zelf ben ik gisteren via vrienden in aanraking gekomen met ACN, de toon van de verkooppraatjes deden al wat alarmbellen ringkelen en ik ben vervolgens in de contracten en het beloningsmodel gedoken.

DIT IS ZEKER EEN PIRAMIDESPEL!

En eigenlijk nog gevaarlijker dan dat. Hier een paar puntjes van zorg.

De verkoper is verantwoordelijk voor de betaling van zijn klanten, dit betekend dat als één van je klanten z'n rekening niet (op tijd) kan betalen jij zijn rekening moet betalen! Dit geld nog tot een jaar na ontbinding van je "samenwerking" met ACN!

Verder lijkt de duidelijke hiërarchie in "jouw onderneming", dit zijn dus alle mensen die via jou, en weer via deze mensen enz. enz., ook verkoper zijn geworden en de eis van ACN deze mensen aan te sturen (te helpen) wel heel erg op een werkgever/werknemer verhouding.
Het kan dus zomaar zijn dat de belastingdienst over een tijdje bij je langskomt om over al deze mensen werkgeverspremies op te halen!!


En om even de piramideconstructie te verduidelijken.
De commissies over verkochte diensten zijn marginaal en worden pas uitbetaald als een bepaald (ongespecificeerd) bedrag behaald is. Bovendien worden over alle commissies (wederom niet gespecificeerde) administratiekosten berekend. En mag ACN naar eigen inzicht nog meer korten....
Als voorbeeld een mobiele telefoonaansluiting. Hiervoor krijg je per maand 1 tot 10 procent van de helft van 25 euro(?!). Dit is dus per maand 12,5 cent als je begint en 1,25 euro zodra je 50 vrienden een abonnement hebt verkocht die ze allemaal op tijd moeten betalen anders word het van jouw tegoed afgetrokken en sta je weer mooi op nul (of minder!).

De tientjes en honderdjes gaan pas tellen zodra je binnen een gestelde termijn nieuwe verkopers bij je "organisatie" voegt en zelfs dan alleen maar als óók deze mensen hetzelfde doen. Deze bedragen worden pas uitbetaald zodra de status van "Team Coördinator" is behaald. Dit betekend een bonus van 350 euro indien je binnen 120 dagen 9 verkopers in je organisatie hebt die allemaal aan de tijdslimieten voor het zelf werven van nieuwe verkopers hebben voldaan en in totaal 600 abonnementen hebben verkocht binnen de eigen kennissenkring (want koude marketing mag immers niet).
(Dit zijn bijna onmogelijk te halen aantallen dus ga er maar vanuit dat je meer dan negen man nodig hebt om die 600 te halen).
In dit optimale geval heb je dus al via via 4320 euro aan instappremies bij ACN binnen gebracht voor je bonusje van 350 euro (vóór aftrek van wat ACN er maar vanaf wil trekken....)


Dus mensen alsjeblieft, PAS OP! Instappen in deze organisatie betekend vrijwel zeker de keuze voor óf je vriendenkring óf een persoonlijk faillissement!!!! En dit allemaal terwijl er in Amerika een meneer zit die jaarlijks meer dan een half miljard dollar op z'n rekening mag bijschrijven........

ri
door richard35 - 10 jun. 2013 om 13:59
203 Antwoorden / 30 Vragen
0

Via mijn broer kreeg ik het aanbod/vraag of ik ook mee wilde doen met dit ACN....hij vertelde mij inderdaad ook over dat je mensen uit je familie en kennisenkring lid moest maken en dat er eens in de zoveel tijd bijeenkomsten waren.
Kortom alles wees op een soort van Pyramidespel.
Ben er niets eens op ingegaan, de dag daarna kwam er zo'n hoofdman van ACN mij proberen te overtuigen van hun goede bedoelingen.
Ja hij was zogenaamd met persone als Ted Turner of Donald Trump in contact etc en het was echt eerlijk etc.

Nou ik was er razendsnel klaar mee en heb hem bedankt voor zijn goede bedoelingen....alles hieraan riekt naar Pyramidespel en oplichting waarin alleen de man bovenaan schatrijk wordt.

re
door realist burger - 12 jun. 2013 om 10:37
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zelf zit ik niet in ACN, maar ik heb de voorwaarden eens gelezen van ACN.

Volgens mij begrijpt men het verschil tussen piramide en MLM niet.
Bovendien heeft and1911 gelijk. Als er 23 regeringen en veel grote bedrijven samenwerken met ACN, dan is het geen piramide. Een gerenommeerd bedrijf wil namelijk niet met een piramidespel geassocieerd te worden, dus reken maar dat die bedrijven ACN goed hebben doorgelicht door gebruikmaking van advocaten, accountants en dergelijke.

Verder wil ik eens vragen: Is iemand op dit forum ooit overgestapt van bv energiemaatschappij, omdat frans Bauer dit heeft gezegd op tv? Bent u overgestapt omdat het u werd aangeraden door een familielid, vriend of vriendin?
Als dit het laatste het geval is, dan bent u dus overgestapt op basis van mond tot mond reclame.
Mond tot mondreclame is ook Netwerkmarketing.
Zo ziet u maar: iedereen doet aan netwerkmarketing!
@ tijger1: het is heel goed dat het gezonde verstand wordt gebruikt, maar wel met de juiste informatie en niet met verkeerde informatie.

@ bewuste burger: Wilt u zich bij de feiten houden? Blijkbaar heeft u totaal geen verstand van belastingen en dergelijke. Ik doel hierbij op uw opmerking over de belastingdienst en werkgeverspremies. Waar staat er dat u personeel in dienst heeft? Dat staat nergens in die voorwaarden.
Verder klopt uw aanname niet dat als een klant zijn rekening niet betaald, dat de vertegenwoordiger van ACN dan voor die rekening opdraait.
Er is 1 geval waarbij dit wel geldt en dat is als de vertegenwoordiger aan 'slamming' doet, dus fraude pleegt.

Met andere woorden voordat men überhaupt een mening geeft en aangeeft dat bepaalde zaken feiten zijn, zal men onderzoek moeten doen. Dit is iets wat de meeste mensen niet doen.
Bovendien als je bepaalde materie niet begrijpt, moet je ze niet als feiten presenteren. Doet men dit wel, dan misleidt men mensen.
Iedereen mag zijn mening geven, maar wel gebaseerd op feiten.

door tijger1 - 12 jun. 2013 om 11:54
33109 Antwoorden / 17 Vragen
0

@realist

Er is een groot versschil tussen mond tot mond reclame, of een cadeautje krijgen als je iemand ergens lid van maakt, OF deze club.

Dat grote bedrijven en of regeringen hiermee zouden samenwerken, maakt het nog niet legaal

.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

di
diversion - 19 okt. 2017 om 07:56
Computers & telefonie

Firefox probeert voortdurend oude sessie te herstellen

Sinds vorige week merk ik bij het opstarten van de computer en openen van Firefox dat deze voortdurend probeert om de vorige sessie te herstellen, wat dan niet lukt, of dat deze automatisch naar de laatst geopende pagina springt en niet naar de startpagina. Ik heb onder "Opties" bij "Als Firefox start" gewoon "Uw startpagina tonen" ingesteld, dus hij zou dat niet moeten doen. Ik sluit ook Firefox ... Lees meer

BP
BPFR - 19 okt. 2017 om 20:48
Winkels & webshops

Klacht over Bol.com en BATE BVBA

Onze dochter zag een camera voor een bedrag van € 65,00 (adviesprijs € 88,95) op de website van Bol.com. Met de door haar bij elkaar verzamelde verjaardag centjes had ze precies genoeg om deze camera te kunnen kopen. Bij ontvangst van de camera hebben wij de factuur direct betaald. Bij een controle achteraf bleek de factuur echter voor een bedrag te zijn van € 88,95 in plaats van de € 65,00. Er ... Lees meer

di
dimachri@wxs.nl - 19 okt. 2017 om 09:24
Elektronica & tv

Tv scherm stof verwijderen

tv scherm trekt stof aan maar zag laatst op facebook eenvoudige truc om dit te verhelpen. wie kent dit artikel nog? Lees meer