door ltmvz 1 mei 2013 om 16:08
Computers & telefonie

"Album Art"

Wat ik nooit begrepen heb is hoe de juiste "Album Art" bij het juiste muziekbestand komt. Soms gaat het vanzelf goed, maar heel vaak staat de verkeerde "hoes" bij de juiste muziek, zowel in de computer alsook op de muziekspeler. Vaak staat één bepaalde hoes bij een hele reeks muziekstukken.

Ik zou hierin graag ordening willen scheppen en heb al flink gezocht op het internet waarbij het woord 'tags' nogal vaak verschijnt. Ik heb de programma's 'Album Art Downloader', 'MP3 Gain' en 'MP3 Toolkit', maar het lukt allemaal van geen kant. Er staat dan bijvoorbeeld "Remove Picture", of "Upload Picture" maar de "verkeerde" afbeelding blijft gewoon staan.

Kan iemand mij alstublieft de juiste richting wijzen? Het enige dat wèl lukt is het downloaden van albumhoezen.

2578 15 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door freya - 1 mei 2013 om 16:46
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo ltmvz,

Programma's die de albumart automatisch kunnen toevoegen, klinkt leuk, maar zelf heb ik daar in het verleden ook wel vaker problemen mee gehad en dus voeg ik de albumart handmatig toe.

Mp3-bestanden bevatten inderdaad 'tags'. Dat zijn stukjes tekst, aan het begin van het bestand, waar allerlei informatie staat, zoals artiestnaam, albumnaam, bitrate en nog véél meer. Er is ook ruimte om de albumart in op te slaan.

Zelf gebruik ik het programma Mp3Tag *[u]klik[/u]*.

De procedure is eenvoudig:
1. Zoek zelf eerst de juiste albumart op het internet op.
2. Sla die op je harde schijf op en pas eventueel de grootte (resolutie) aan.
3. Start Mp3Tag.
4. Laad alle nummers van het betreffende album.
5. Selecteer alle nummers.
6. Selecteer links in het menu de optie om een afbeelding toe te voegen.
7. Sla de wijzigingen op.

Voor de duidelijkheid, de albumart wordt dus in elk mp3-bestand van dat album toegevoegd!
Als het goed is zie je nu in je mediaspeler de juiste albumart wanneer je dat album afspeelt.

m.vr.gr. Freya

door freya - 1 mei 2013 om 16:50
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Overigens, het kan ook met iTunes, maar in het verleden heb ik gemerkt dat om de één of andere duistere reden 'soms' de albumart op mijn mediaspeler niet wordt weergegeven. Heb geen idee wat hier de oorzaak van is. Sinds ik Mp3Tag gebruik, heb ik hier geen last meer van.....

Freya

door ltmvz - 1 mei 2013 om 17:05
919 Antwoorden / 17 Vragen
0

Dank je, freya, het programma 'Mp3tag' heb ik in het verleden een keer gedownload en toen kwam ik er niet verder mee, maar: ik ga het nu nog eens en heel serieus proberen.

iTunes heb ik ook ooit getest, maar dat vond ik geen leuk programma.

door freya - 1 mei 2013 om 17:17
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

@ltmvz:

Gaat vast wel lukken met Mp3Tag en als je er nog een vraag over hebt, brand je maar los. Laat nog even horen of het gelukt is.

Freya

door gompy2 - 1 mei 2013 om 17:29
2790 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik wil een aanvulling geven op Freya waarbij hij terecht het geweldige gratis programma Mp3Tag aanbeveelt.
Als je in het programma Mp3Tag een album ingeladen hebt, zie je aan de linkerkant een deelscherm met o.a:
Titel
Artiest
Album
Jaar, enz enz.
Klik op het schermpje "Album" , daar waar de naam staat van het album wat je ingeladen hebt, zodat het een blauwe achtergrond krijgt.
Dan klik je bovenin op "Tagbronnen".
Er opent zich een menu met o.a. Freedb, maar ook met name, waar je de meest hits zult aantreffen "Amazon.com".
Daar klik je op, er opent zich een schermpje met de naam van het album al ingegeven.
Klik op Volgende.
Je ziet dan links de naam van de artiest, met zeer waarschijnlijk, meerdere labels waar het betreffende album ooit uitgegeven is.
Kies er één uit door het vakje blauw te maken.
Klik dan op "Voorbeeld".
Als er Album-art daar bekend is wordt het weergegeven, het plaatje kun je kopiëren, of anders even op een andere bron klikken, Amazon.de of Cover Art of Discogs, of....

Zoek je de tags er ook nog bij, kun je die ook overnemen door in plaats van op Voorbeeld te klikken, op Verder en dan OK, maar dat moet je zelf bekijken.
Het moet raar gaan wil je je Album Art er niet bij kunnen vinden.

Een geweldig programma dat Mp3Tag.

(Je hebt veel kennis Freya)

door freya - 1 mei 2013 om 17:35
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

@gompy2:

Ach, ik loop op computergebied gewoon al heel lang mee en dan kom je met de jaren een hele hoop tegen.... ;-)

Freya

door ltmvz - 1 mei 2013 om 18:34
919 Antwoorden / 17 Vragen
0

Het is al een beetje aan het lukken, maar ik ontdekte zojuist dat afspelen in de Zoom Player de oude (verkeerde) album art geeft maar de VLC Mediaspeler geeft de nieuwe (juiste). Hoe kan dat nu weer? Iets met 'cache' of zo?

En, gompy2, jouw tip is echt weer zoiets waar ik nooit op zou komen, dus zeer bedankt.

Wat ik inmiddels ook ontdekte is dat er in 'Mp3tag' soms geen album art wordt weergegeven terwijl die er bij het afspelen wel degelijk is. Bij mijn muziekspeler ben ik blijkbaar (zonder dit te weten) al geruime tijd bezig met op deze manier te taggen. Alleen is het ook daar een chaos met de album art.

Voorlopig ben ik nog wel even zoet hiermee.

door freya - 1 mei 2013 om 18:50
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

@ltmvz:

In een mp3-bestand zitten verschillende versies van de tags. Je hebt ID3v1 en ID3v2. Wellicht zit de oude albumart nog in de oude versie van de tags. Heb daar zelf nog geen problemen mee gehad. Wellicht helpt het als je éérst de albumart met Mp3Tag verwijdert (en opslaat) en daarna de albumart opnieuw toevoegt.

Freya

door gompy2 - 1 mei 2013 om 18:52
2790 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=ltmvz schreef op woensdag 1 mei 2013, 18:34]
Wat ik inmiddels ook ontdekte is dat er in 'Mp3tag' soms geen album art wordt weergegeven terwijl die er bij het afspelen wel degelijk is. Bij mijn muziekspeler ben ik blijkbaar (zonder dit te weten) al geruime tijd bezig met op deze manier te taggen. Alleen is het ook daar een chaos met de album art.
Voorlopig ben ik nog wel even zoet hiermee.
Op "Extra" klikken, dan "Opties", dan vinkje weghalen bij "Eerste plaatje uit de bestandsmap niet tonen niet tonen als Cover" moet dan toch soelaas geven denk ik, of niet?

door gompy2 - 1 mei 2013 om 19:05
2790 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toevoeging, wel eerst even op een nummer klikken onder "Filename" in het grote scherm om het linkerscherm te activeren.

door freya - 1 mei 2013 om 19:13
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=gompy2 schreef op woensdag 1 mei 2013, 19:05]Toevoeging, wel eerst even op een nummer klikken onder "Filename" in het grote scherm om het linkerscherm te activeren.
Volgens mij is het handiger om altijd alle mp3's van een album te selecteren, zodat alle mp3's worden aangepast. Ik denk dat je vreemde dingen kunt verwachten als je alleen van het eerste nummer de tags aanpast.

Freya

door gompy2 - 1 mei 2013 om 19:34
2790 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=freya schreef op woensdag 1 mei 2013, 19:13]
Volgens mij is het handiger om altijd alle mp3's van een album te selecteren, zodat alle mp3's worden aangepast. Ik denk dat je vreemde dingen kunt verwachten als je alleen van het eerste nummer de tags aanpast.
Freya

Ja dat klopt Freya, maar ik reageerde op de opmerking van ltmvz dat de album-art niet getoond werd in Mp3Tag, daarom gaf ik dat antwoord.
Als je Mp3Tag zo opstart, laat die de linkerhelft blank en zie je de album-art ook niet, pas als je op het grote scherm iets aanklikt wordt links ook geactiveerd.
V.w.b. het taggen in allerlei vorm en andere dingen veranderen moet je inderdaad de volledige inhoud van de map selecteren, anders krijg je rare dingen.
Ik heb altijd een hele procedure als ik de albums gereed maak voor opslag.
Alles selecteren, autonummering (01, 02) , dan onder tags alle onnodige rotzooi verwijderen uit de commentaarvelden van de tags, onder actions de hoofdletters automatisch toe laten voegen daar waar het hoort, enz enz, een heel ritueel, kortom een schitterend programma.

door ltmvz - 1 mei 2013 om 19:36
919 Antwoorden / 17 Vragen
0

@gompy2:

Het 'Extra'-vinkje heeft geen effect op het gedrag van de Zoom Player: de oude album art wordt nog steeds weergegeven. Een zeer ernstige zaak!

door gompy2 - 1 mei 2013 om 19:56
2790 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vrees dat we elkaar nu een beetje kwijtraken ltmvz.
Je hebt het over Zoom Player en ik dacht dat we het over Mp3Tag hadden...

Ik denk dat die Zoom Player de bijbehorend album covers toch ergens op je pc opgeslagen heeft, dat zul je moeten uitvinden en ze dan verwijderen.
Ik gebruik het programma niet, je bedoeld toch dat programma van Inmatrix?

door ltmvz - 1 mei 2013 om 21:30
919 Antwoorden / 17 Vragen
0

@gompy2:

Toen ik mijn vorige bijdrage schreef had ik die van jou (van 2 minuten eerder) nog niet gelezen, vandaar...

En, inderdaad, ergens moeten de covers van Inmatrix opgeslagen zijn. We zullen ze te pakken krijgen!

@freya:

'Mp3tag' heeft ook directe toegang tot de bestanden op de mp3-speler: handig. Ik heb al zeer veel weten te taggen vandaag.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
hannahboem - 20 sep. 2019 om 14:26
Computers & telefonie

Verantwoordelijkheid werkend internetsignaal

Mijn vriend en ik zijn reeds gaan samenwonen in een nieuwe woning. Het betreft een herenhuis dat is opgedeeld in 4 appartementen, ons appartement zit helemaal boven. Wij proberen al ruim een maand internet te krijgen in onze woning, maar wij kregen telkens van meerdere providers te horen dat ze geen aansluiting op ons adres te zien kregen etc. Uiteindelijk contact gehad met Ziggo, die opperde dat ... Lees meer

Jo
Jochieficm - 20 sep. 2019 om 15:18
Garantie & verzekeringen

Annulering

We hadden bij een gerenomeerde reis organizatie een reis met de camper naar iran gepland daar voor een bedrag aan betaald zodat we voor de reis  waren ingeschreven 
Mijn camper heeft een electronisch probleem dat al verschillende maanden speelt waar door de Fiat garage al verschillende punten hebben vervangen en door gemeten maar het probleem niet hebben gevonden tot nu toe
Nu doet het ... Lees meer

Ch
Chris - 20 sep. 2019 om 15:29
Auto & vervoer

Ik kan mijn geld niet terug krijgen

Ik ben onlangs bij Hekkert Automobilegroup een OPEL onderdeel nodig gehad.
Ik gaf de kenteken van de auto en de baliemedewerker ging kijken en had voor een tekening laten zien , ik zei dat het niet de juiste is.Hij vroeg of de
auto een trommel of schijf remmen heeft. Ik zei dat de achteras een trommel remmen heeft.
Hij gij ging verder kijken, gegeven moment zei hij dat die gevonden ... Lees meer