KJ
door KJD Jun 19, 2019 om 12:29
Computers & telefonie
Avast dubbel betaald krijg geen geld retour, hoe pak ik dit aan?

Avast dubbel betaald krijg geen geld retour, hoe pak ik dit aan?

Ik gebruik al jaren de betaalde virusscanner van Avast naar volle tevredenheid. Elk jaar verleng ik automatisch zo ook dit jaar.
Alleen ik heb wel betaald 59,98 maar geen licentie toegestuurd gekregen. Op mijn emails naar de helpdesk kreeg ik iedere keer hetzelfde nietszeggend antwoord. Ook het invullen om binnen 30 dagen je geld terug te krijgen leverde niets op.
Daarom gebeld met de technische dienst omdat ik nergens een nummer van de Avast Helpdesk kan vinden.
Hier gaven ze aan dat de 1 jaar licencies niet meer geleverd worden en dat ik naar een 2 jaar licentie moest. Ik moest dan wel opnieuw betalen en dan zou de andere betaling worden teruggestort. Ik weigerde dit omdat ik vond dat ik het bedrag wel kon bij betalen ipv het hele bedrag opnieuw. Er werd verteld dat dit niet mogelijk was omdat dit over verschillende schijven ging. Maar ik zou het 1e bedrag echt terug krijgen.
Om een lang verhaal kort te maken. Na vele emails naar de helpdesk heb ik het geld nog niet terug. Als ik bel met mijn klacht leggen ze de haak erop.
Ik voel mij opgelicht en vraag me af of ik aangifte moet doen bij de politie?
Kan ik mijn rechtsbijstandsverzekering voor dit soort dingen inschakelen?
Ik heb alle correspendentie nog.
Groeten,

Karin Dijkstra

5513 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gerbera
door gerbera - Jun 19, 2019 om 12:42
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

Kan ik mijn rechtsbijstandsverzekering voor dit soort dingen inschakelen?
Dat kan altijd, het probleem is echter omdat u een doorlopende licentie heeft zou het kunnen dat u eerst de nieuwe 2 jarige licentie moet betalen als u nu nog gebruik maakt van hun diensten waarna u het eerder betaalde bedrag terug krijgt. Betalingen verlopen vol automatisch waardoor verrekening met het eerder betaalde bedrag waarschijnlijk niet mogelijk is. Vreemd is wel dat u blijkbaar  vooraf niet in kennis bent gesteld dat 1 jarige licenties niet meer verstrekt worden.

ma
door malty - Jun 19, 2019 om 12:49
1112 Antwoorden / 1 Vragen
1

Hoezo heeft u dubbel betaald, ik lees in uw verhaal dat u 59,98 betaald hebt?
En wilt u toch wel een licentie, vraag dan om de licentie nog eens te sturen.
Ik zie dat het  bericht van Avast van 31-5 is, misschien nog wat geduld hebben, u heeft in ieder bewijs dat u om een refund hebt gevraagd.
Omdat u Avast al jaren gebruikt zult u het weten hoe de nieuwe licentie te activeren, maar ik lees ook dat een nieuwe licentie automatisch geactiveerd wordt.

Zie ook https://help.avast.com/nl/av_free/17/page_subscription.html

edrick3
door edrick3 - Jun 19, 2019 om 14:03
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Kan ik mijn rechtsbijstandsverzekering voor dit soort dingen inschakelen?
Die komen pas vanaf een bepaald bedrag in actie en die abonnementskosten zijn daarvoor denk ik te laag. Kijk eens in je polisvoorwaarden.

Je zult al wel hier gekeken hebben....

zoekster1
door zoekster1 - Jun 19, 2019 om 14:33
1583 Antwoorden / 3 Vragen
3

Als je de klachten over Avast leest weet je al dat je nooit aan de betaalde versie moet beginnen. Ik denk niet dat u uw geld terugkrijgt. Het is zo'n ongrijpbaar internet bedrijf waar je nooit tot doordringt.

Misschien kunt u het nog proberen via uw creditcard maatschappij.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jun 19, 2019 om 20:51
16845 Antwoorden / 202 Vragen
1

Avast is hier m.i.goed vereerd bezig aangezien ik geen enkele legitieme reden zie dat u eerst een bedrag voor een tweejarige licentie zou moeten betalen omdan het eerder betaalde bedrag voor één jaar terug te ontvangen. Als u dat bedrag aanvult tot het bedrag voor twee jaar dient Avast u simpelweg de licentie af te geven. 
Naar mijn mening is het wel 'een probleem'dat u uw correspondentie via e-mail en/of telefoon heeft gevoerd en het zenden van een brief aangetekend en met bevestiging van ontvangst waarin u aangeeft dat u een licentie voor twee jaren wilt, u al voor één jaar heeft betaald en voor het tweede jaar wilt aanvullen. Het is wel lastig dat het postadres een adres in Tsjechie is https://www.avast.com/nl-nl/contacts hetgeen ik tot nu ook niet wist.

Als men dan alsnog niet reageert zou ik zeker niet tot verdere betaling overgaan en nogmaals een brief zenden waarin u het reeds betaalde terugvordert met daarin de verwijzing dat u heeft betaald voor een dienst die niet wordt verleend. Maar of dat allemaal wat uitmaakt is twijfelachtig aangezien het contactadres in Tsjechië is als al gezegd. Frappant is dat iki hier: https://support.avast.com/nl-nl/article/Antivirus-license-expire niets zie over het niet kunnen verlengen voor één jaar. Ik zie inmiddels op de site van een andere bekende virusscanner een aanbieding voor verlenging nu ad. € 29,99 voor één jaar m.b.t. de standaard versie en m.b.t. de luxe versie ad. € 49,99. Ik mag geen merk noemen maar ben zelf zeer tevreden over deze virusscanner.
   

ne
door neodutchio Jun 19, 2019 om 21:56
5150 Antwoorden / 12 Vragen

Met uw optie zal er eerst een creditnota gemaakt moeten worden en dat bedrag verrekend moeten worden met de openstaande betaling van het 2 jarige contract. Aan elke factuur hangt een factuurnummer en betalingskenmerk. Als je maar een gedeelte betaald van een factuur omdat je op een andere factuur ook al betaald hebt, dan blijft er simpelweg een betaling en een credit open staan.
Avast geeft aan binnen 30 dagen de onterechte 1 jaar terug te storten. Aan de datum op de foto te zien zijn die 30 dagen nog niet om.

heremietkreeft
door heremietkreeft Jun 20, 2019 om 09:23
16845 Antwoorden / 202 Vragen

@NEODUTCHIO,  Ts gaf te kennen (citaat) : Ook het invullen om binnen 30 dagen je geld terug te krijgen leverde niets op. Ik had de foto niet vergroot en inderdaad wordt daat 30 dagen genoemd. Maar de essentie van deze kwestie is dat TS heel simpelweg ook het bedraag voor het 2e jaar wilde voldoen en dat schijnt niet te kunnen. Daarbij komt dat de bijbetalin dan best via het zelfde factuurnummer en betaalnummer zou (moeten) kunnen.

En herhaald, ik zie op de Avast site niets over de termijn van 2 jaar.

ne
door neodutchio Jun 20, 2019 om 09:39
5150 Antwoorden / 12 Vragen

Het factuur- en betaalnummer hoort bij een bepaalde post. Je kan simpwelweg niet dezelfde nummers voor verschillende facturen of posten gebruiken. Boekhoudkundig kan dat gewoonweg niet.

heremietkreeft
door heremietkreeft Jun 20, 2019 om 10:13
16845 Antwoorden / 202 Vragen

@N. Er is sprake van verlengingen Ts. ging uit van één jaar. En dat blijkt niet te kunnen. Waar vandeaan de wijsheid dat er twee facturen zouden zijn.
En u bedoelt waarschijnlijk met: boekhoudkundig kan dat niet dat het met de huidige automatisering lastig lijkt. Met nadruk lijkt.
Boekhoudkundig kan het wel degelijk als bekend is waarvoor het bestemd is en dan ook sinpel: de bijbetaling voor het 2e jaar met het zelfde factuurnummer, 'é'én jaar kan immers niet. Dus is er voor een éénjarige licentie ook geen factuurnummer als ik het boekhoudkundig bekijk.

Maar waarom deze onderlinge discussie over bijkomede zaken?

Zie ook andere reacties o.a. die van @EPCOT

Gr
door Grunn1 - Jun 20, 2019 om 09:34
1427 Antwoorden / 18 Vragen
0

Ik snap iets niet. Hoe heeft u betaald en naar aanleiding waarvan? Als u een doorlopende abbonement heeft en u krijgt een rekening voor een nieuw jaar dan betaal je die en is je licentie voor een jaar verlengd. Je krijgt toch geen nieuwe licentie?

Zelf heb ik norton en als het jaar bijna voorbij is krijg je de mogelijkheid om te verlengen voor een x bedrag. Zodra je dit betaald krijg je geen nieuwe licentie maar wordt je huidige licentie met 365 dagen verlengd. Je ziet bij Norton ook als je het opent hoeveel dagen je licentie nog geldig is en na betaling tellen ze er dus 365 dagen bij op, is dat niet zo bij Avast? Waarom zou je een nieuwe licentie moeten hebben?

Volgens hun website kan je gewoon een licentie kopen of verlengen per jaar en niet per 2 jaar.

lemmy
door lemmy Jun 21, 2019 om 20:10
41 Antwoorden / 1 Vragen

Ik zat mij ook al af te vragen hoe die verlening tot stand is gekomen. Bij Bitdefender krijg ik ruim voor de licentie verloopt meerdere e-mails met een verlengaanbod. Daar staat dan ook in voor welke periode, het bedrag en voor hoeveel apparaten.
Nu moet ik wel zeggen dat ik automatisch verlengen heb uitgeschakeld (tip: ook doen, dan krijg je een aanbod met korting namelijk)

Bij automatisch verlengen krijg je overigens ook bericht, dan hoef je in principe niets te doen maar staat er wel in de e-mail vermeld voor welke termijn er wordt verlengd. In dit geval zou daar hebben moeten staan dat het om 2 jaar gaat. Omdat er sprake is van automatische verlenging neem ik aan dat er ook automatisch is geïncasseerd? Als dat zo is, heeft Avast het tarief voor 1 jaar geïncasseerd en moeten ze dat (een 1-jarige verlenging) ook leveren (via het automatisch verlengen hebben zij jou immers een aanbod gedaan en door jouw betaling is dat aanbod door jou geaccepteerd).

Misschien kan topicstarter nog wat aanvullende informatie verstrekken:
-over het bericht omtrent de automatische verlenging (wat stond daarin over de periode e.d.).
-hoe is de betaling gedaan? Automatische incasso, afschrijving via de creditcard, handmatige betaling?

ruud81
door ruud81 - Jun 21, 2019 om 11:53
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

is een bekend probleem met Avast, heb dit ook meegemaakt, bedrag was te gering ( € 15,99) om er veel heisa over te maken.
Bertaling verliep via website in Luxemburg.
Geen licentie ontvangen en gebruik sindsdien  ( met W 8..1) Avast free wat prima werkt.

Gaat  het over Windows 10 dan is de Defender van Microsoft net zo goed.

audb
door audb Jun 21, 2019 om 14:34
1668 Antwoorden / 5 Vragen

Windows defender is niet te vergelijken met een echte scanner.

Het is een basis bescherming meer niet.

audb
door audb - Jun 21, 2019 om 14:36
1668 Antwoorden / 5 Vragen
0

Je kan ook beter een licentie kopen bij amazon.de daar zijn ze een stuk goedkoper nl. €13.25.

En er zijn ook bedrijven die ze verkopen en dat is geheel legaal (illigaal is nog goedkoper).

adriaan2
door adriaan2 - Jun 21, 2019 om 16:52
104 Antwoorden / 0 Vragen
1

Het nadeel van automiatisch verlengen. Gaat altijd goed tot op die ene keer na. Gebruik al en koop al meer dan 17 jaar een licentie, maar beslist niet via een download. Netjes een licentie op een kaart in doos.

th
door thieu - Jun 21, 2019 om 21:38
148 Antwoorden / 0 Vragen
0

Los van de inhoudelijke antwoorden, voor zover ik weet levert iedere provider aan zijn abonnees een anti-viruspakket. Dat is in ieder geval een stuk goedkoper, maar vaak ook gratis. Zit dan dus bij het abonnementsgeld van de provider in.

Ik zit b.v. bij XS4All en krijg daar gratis een virusscanner (FSecure) voor max. 3 PC's.

Ge
door Gea1953 - Jun 22, 2019 om 09:48
4 Antwoorden / Vragen
1

Ik  heb al jaren   Panda   en  dat is  gratis  en dat werkt  ontzettend  goed   dat heb ik  toen   gekregen  van de computer winkel

Gr
door Grunn1 Jun 22, 2019 om 10:22
1427 Antwoorden / 18 Vragen

En wat heeft dat met de vraag van ts te maken?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Do
Dobroman - Feb 8, 2024 om 16:03
Huishouden & energie

Zeer hoge servicekosten

Ik woon in een flatgebouw van Heimstaden en heb nu pas de afrekening servicekosten over 2022 ontvangen. Het probleem zit hem in de stroom kosten algemene ruimtes.In 2021 was dat per woning 163,67 euro en in 2022 475,67 euro. Totaal dus 35.199,67 euro per jaar voor elektra algemeen (verlichting galerij, berging, stopkontacten berging, trappenhuis, lift). Er is inmiddels uitleg gevraagd aan de verhu ... Lees meer

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer