door wwassink 26 aug. 2006 om 00:30
Computers & telefonie

Chello Contra Brein

Subject: Waarschuwing overmatig dataverbruik in de upload


Geachte chello abonnee,


Via uw internetverbinding is de afgelopen periode overmatig veel data geupload. De afgelopen week hebt u een dataverbruik in de upload van <uploadverbruik> GigaBytes gehad. Hiermee bereikt uw upload verbruik bijna voortdurend het maximaal haalbare van chello extreme.


Het is mogelijk dat u een programma gebruikt om software, muziek, films e.d. te delen, zoals eDonkey of een BitTorrent client. Indien dat het geval is, verzoeken wij u het programma te limiteren in de upload tot maximaal 1 Mbps. Wij willen u er bovendien op wijzen dat het delen van software, muziek, films e.d. zonder goedkeuring op de auteursrechten strafbaar is.


Extreem dataverbruik verstoort de kwaliteit en de internetsnelheid van het chello netwerk. Wij wijzen u op artikel 3 van de Acceptabel Use Policy in de Algemene Voorwaarden chello: ‘De klant dient zich te onthouden van overmatig dataverkeer dat het gebruik van de chello service en/of het internet door andere gebruikers verstoort.’


Wij verzoeken u daarom uw dataverbruik te verminderen. De komende weken worden opnieuw metingen verricht. Indien uw dataverbruik binnen vier weken nog overmatig is, zijn wij genoodzaakt uw modem voor minimaal één week fors in snelheid te beperken.


Wij gaan ervan uit dat u meewerkt aan het tot standhouden van de kwaliteit en snelheid van ons netwerk.


Met vriendelijke groet,


UPC Nederland


Mijn vraag zijn er meer Chello gebruikers die dit soort mail ook hebben ontvangen, het komt er op neer dat als je een Chello Extreem verbinding hebt de duurste wel te verstaan dat je het niet naar behoren kan benutten dus veel betalen en nog minder dan de helft krijgen onder dwang wel te verstaan oftewel een dreigement van dat doen wij dan wel even.


Ik hoop op enige reacties van mede lotgenoten oftewel Chello abonees ongeacht de klasse van snelheid.


 


 

198 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 01:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Betse W Wassink,


Bij mijn weten werkt Chello op basis van een gegeven snelheid bij een X aantal afnemers in een bepaalde regio. Dat kan betekenen dat als u erg veel download dat dit ten koste gaat van de snelheid voor iedereen in uw regio.


Bovendien doet Chello het voorkomen dat zij met u een contract hebben waarin een "fair use policy" is opgenomen. Als dat zo is, dan staat Chello volledig in haar recht. U heeft er immers vor getekend dat u ten opzichte van het gemiddeld verbruik niet extreem veel meer download.


Zoek dit een uit in uw contract. Ik lees hier graag welke overeenkomst u met Chello heeft.


Groet, C.


 

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 09:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Elke provider die de UFP. heeft in het contract mag dit, en gezien de waarschuwing is het 99% zeker dat U veel aanbied, en dat is meestal niet legaal en strafbaar, mijn dochter heeft ook veel online staan, en dat zijn haar eigen muziek optredens en CD's en DVD's en die mag iedereen gratis downloaden met de code op het entre kaartje van het concert....


De overige kunnen tegen betaling, maar ZIJ is een uitzondering, maar na ongeveer dezelfde waarschuwing, heeft zij nu een vrijbrief, want de provider bood een code aan om legaal bij haar eenmalig te proberen, dus dat kan ook nog.


Het kost wel veel bandbreedte, maar zij beperkte de downloadsnelheden vanaf haar site, en dan blijven de buren wel berijkbaar, en de provider mag nu de download snelheden zelf bijregelen, en bij teveel, krijgen ze bericht, dat ze later terug moeten komen!


Zo kan het dus ook.

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 11:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mogelijk kunt u de (re) actie van UPC zien als een (in mijn ogen wat ongelukkig gestelde) waarschuwing met betrekking tot illegaal gebruik. Dit naar aanleiding van herhaalde en ook een recent verlorene civiele zaak tegen Stichting Brein. Het is goed recht van UPC om zelf te trachten dat zoveel mogelijk tegen te gaan, ze kunnen dan bij de rechter stellen dat zij "er alles aan doen" om misbruik te voorkomen.


Wordt uw i-net verbinding niet gebruikt voor illegale toepssingen, maak dat dan wel duidelijk aan UPC met de aantekening dat u betaalt voor de aangeboden diensten. In dat geval mag naar mijn mening UPC u niet beperken.


5Ook niet in het geval dat andere gebruikers er hinder van hebben. U betaalt voor UPC / Chello extreem.

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 20:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij wijzen u op artikel 3 van de Acceptabel Use Policy in de Algemene Voorwaarden chello:


U geeft het zelf al aan het mag.
door uw gedrag hindert u anderen en kan chello de bandbreedte aanpassen.

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 21:14
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aangezien UPC/Chello als enige provider in heel Nederland gegevens doorgeeft aan BREIN zou ik heeeeeeeeeeeel snel van provider gaan wisselen.

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi


Als u een downloadprogramma gebruikt zoals kazaa lite bijvoorbeeld dan bent u al illegaal bezig en als brein daar achter komt dan bent u de pineut.


groeten Pascal

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 21:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarom zoek je andere mensen die dit soort mails hebben gehad? Om films, muziek en software mee uit te kunnen wisselen?

Even ter info: Chello mag dit doen en staat volledig in zijn recht. Als je dit soort mailtjes krijgt heb je het doorgaans heel erg bont gemaakt.ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 21:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Pascal, sinds wanneer is het gebruiken van een Download rogramma ILLEGAAL. Volgens mij is UPloaden , tenzij toestemming hebbend van de maker, illegaal, maar downloaden niet.


Kijk er ook de consumentengids van september er maar eens op na.


De stichting BREIN mag alleen wat doen tegen het illegaal aanbieden van muziek en films en zo, maar ik mag gewoon alles wat ik wil downloaden en branden op cd of dvd, want daarvoor betaal ik al een opslag voor auteursrechten op deze gegevensdragers.


Linda

ve
door verwijderd - 26 aug. 2006 om 21:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee grapjas het Internet werkt al op deze wijze

ve
door verwijderd - 27 aug. 2006 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Oei, volgens mij zat ik een beetje té close to home ;).

Veel plezier verder met je aso gedrag, trouwens.Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jy
jyje - 11 okt. 2019 om 17:16
Geldzaken & recht

Moet ik een nieuw contract tekenen na overname opslag door Shurguard?

Recentelijk is het opslagbedrijf waar ik een opslagruimte heb overgenomen door Shurguard. Zover mij bekend neemt een bedrijf bij een overname (en dus niet bij faillisement) ook de juridische verplichtingen over en dus ook het contract voor de opslag dat ik al had met het bedrijf dat is overgenomen. Nu is Shurguard inmiddels alleen al gaan mailen met een uitnodiging om een nieuw contract met hen te ... Lees meer

Le
Lexuslady1965 - 17 okt. 2019 om 05:31
Auto & vervoer

Kan ik na anderhalf jaar me stella fiets teruggeven en aankoopsom terug eisen

Heb veel problemen met me stella vincensa nero steps electrishe fiets 3.100 betaald als aanschafprijs maar geen vertrouwen meer in fiets en ook niet in stella fietsen toen ik dit type fiets teste was een hele andere en betere fiets dan die ik kreeg voel me besodemieterd Lees meer

Pa
PaulPC - 17 okt. 2019 om 20:32
Winkels & webshops

Iphone en screenprotector na reparatie

Kortgeleden heb ik een Iphone gekocht bij de Mediamarkt. Deze was al voorzien van een pantser screenprotector. Was ook aangegeven d.m.v. een sticker op de doos. Na twee maanden ging  de Iphone kapot. Geen beeld of geluid, ook de accu kon niet meer opladen. (De Ipone is niet defect geraakt door verkeerd gebruik of misbruik) De Iphone bij de Mediamarkt ingeleverd voor reparatie. Na onderzoek bleek ... Lees meer