el
door elhuberts Apr 13, 2008 om 15:56
Computers & telefonie

Draadloze verbinding Medion MD 40100

Ik heb sinds een paar weken een nieuw modem, en SpeedTouch 780 WL. Nu kan ik nog steeds geen draadloze verbnding krijgen met dit modem.


Mijn Medion MD 40100 ´ziet´ wel de routers van de buren (o.a. ook SpeeTouches), maar geeft mijn eigen modem niet weer in de lijst.


Wie kan mij adviesgeven. XS4ALL verwijst naar Medion en de instellingen. Ervaringen?


Al vast veel dank.


Etienne Huberts

864 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vw
door vwaaijen - Apr 13, 2008 om 16:07
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik neem aan dat de draadloze netwerkkaart in je Medion 802.11G-netwerken ondersteunt?


Je kan in de configuratie van je modem aangeven of de SSID gepubliceerd moet worden. Als je deze optie uit zet, kan je modem ook niet gezien worden bij het scannen van draadloze netwerken. Hierbij zie je namelijk alleen de netwerken die hun SSID "broadcasten".


Je zou eens in de configuratie moeten kijken van je modem mbv een netwerkkabel of deze optie soms aan (verbergen SSID)/uit (tonen SSID) staat.

edwardus
door edwardus - Apr 13, 2008 om 16:39
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

SSID broadcast kun je naar ik begrijp zelfs maar beter aanzetten. Hackers zijn blijkbaar eerder in staat een SSID verbergend netwerk over te nemen!


Daarnaast zou het kunnen zijn dat de router van een van die buren op precies hetzelfde kanaal (1 t/m 12/13) opereert. In de router kun je dat wijzigen. Dit kun je natuurlijk alleen doen wanneer je de router ook kunt bereiken, dus met een netwerkkabel verbonden.


Kijk in de handleiding hoe e.e.a. werkt.

birdtweety
door birdtweety - Apr 13, 2008 om 21:58
115 Antwoorden / 21 Vragen
0

als ik het begrijp wil draadloos internet ia de speedtouch modem.heb ook begrepen dat er een draadloos internetkaart in je pc zit.wat je nu moet doen is eerst een verbinding maken met een internetkabel van je pc naar je modem.nu moet je via je internet browser bv. internetexploder contact zoeken met je modem door het ip adres in te typen in de adres balk van de browser.hoe kom je nu achter deze ip adres.ga naar start en dan uitvoeren.type cmd en klik op ok.er verschijnt nu een zwart venster.typ hier ipconfig.en druk op enter. er verschijnen nu 3 ip nummers. het ip nummer dat achter "standaardgatway"staat moet je hebben dit nummer moet je in vullen in het adressenbalk van je browser en dan op enter drukken. als het nu goed is krijg contact met je modem.nu kun je hier de instellingen aanpassen en kijken wat voor wachtwoord (of er een wachtwoordt is anders moet je die wel instellen)je nodig hebt om draadloos contact te krijgen.


succes

gsm
door gsm - Apr 13, 2008 om 23:27
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

De wireless adapter in de 780WL zou ook nog uit kunnen staan (disabled). Controleer of de WL indicator op de 780WL wel aan is.

GSM




Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ba

Bankrekening openen voor kleine commissie met weinig omzet

Goeienavond, 

Ik ben op zoek naar advies m.b.t. het openen van een bankrekening voor commissies, werkgroepen of andere kleine clubjes. 
Dit mag blijkbaar niet op persoonlijke titel, maar een zakelijke rekening is nogal duur als je jaarlijks niet zoveel omzet hebt. 
Hoe kan ik dit het beste aanvliegen?

De situatie: 
Ik zit in een commissie die maandelijks ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer