ho
door hollandusa Jan 26, 2004 om 08:21
Computers & telefonie

Ethernet of usb modem

is een ethernetmodem inderdaad sneller dan een usb-modem ? blijkbaar gaan de usb modems er uit.
en heeft elke ethernetmodem een ingebouwde hardwarematige firewall ?

517 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

bj
door bjck - Apr 16, 2004 om 12:31
82 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een USB modem is net zo snel als een Ethernet modem. Maar bij usb is het allemaal software matige afhandeling door je computer. Dus hogere snelheden zijn af te raden met een usb modem doordat de prosessor het dan veel te druk krijgt van de computer. Ethernet modems kunnen een hardware firewall hebben maar dan alleen als het een router is tevens! Wanneer het alleen een modem is is het alleen een 'doorgeefluik' en de verbinding aanwezig op de computer (externe ip adres).

gery
door gery - Apr 16, 2004 om 12:31
504 Antwoorden / 8 Vragen
0

Niet mee eens, maar dat mag toch :-)
Eeen ethernetmodem kan een hogere snelheid aan dan een usb modem.
Maar wees niet bang, als je een usb modem van je provider krijgt voldoet hij aan het maximale dat op jou abbonement van toepassing is.

Groet: Gery

itdree
door itdree - Apr 16, 2004 om 12:31
10 Antwoorden / 0 Vragen
0

Naar mijn beste weten is er geen verschil tussen een usb of ethernetmodem, omdat de doorvoersnelheden van beide systemen nog steeds vele malen hoger is dan de in Nederland aangeboden adsl snelheid. Het enige verschil is het gebruiksgemak en evt. extra mogelijkheden. Usb is erg makkelijk configureerbaar, maar bijna altijd geschikt voor één computer. Wil je de adsl delen om met meerdere computers op het internet te gaan, dan is een ethernetmodem (tegenwoordig vaak al met 4 poorten) een betere optie. USB modems moeten 'aangezet' worden door een dial up verbinding vanaf de computer, terwijl de ehternetmodems met ingebouwde router zelf de verbinding opzetten, zodat je vanaf de pc geen gedoe meer hebt met aan/uitzetten van de verbinding.

itdree

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer