th
door thuishaven Dec 9, 2005 om 22:44
Computers & telefonie

Faxen met PC

Mijn PC XP-home, heb faxen ingesteld, het klopt allemaal maar een gemaakt faxbericht gaat er niet uit. Ik heb ADSL en heb gehoord dat je ADSL gen faxen kunt versturen.


Groet Theo.

483 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

bitbyter
door bitbyter - Dec 10, 2005 om 00:04
114 Antwoorden / 0 Vragen
0

hey Theo,


Om dit probleem op te lossen heb ik wat meer informatie nodig.


Gebruik je de build-in faxmogelijkheid in XP?


Of heb je fax-apparaat aangesloten?


Heb je een firewall geinstalleerd?


 


Bitbyter

ro
door ron203 - Dec 10, 2005 om 02:32
22 Antwoorden / 36 Vragen
0

http://www.gratiz.nl/


en hier is het nog gratis ook!!!  hebhet zelf al meerdere keren gedaan met deze service , je krijgt ook een bevestiging terug!     succes ron

ijzerbroot
door ijzerbroot - Dec 10, 2005 om 10:13
460 Antwoorden / 6 Vragen
0


Beste thuishaven,


via uw adsl-lijn kunt u geen telefoon-verbinding maken en de meeste faxen zullen wel gewoon aan een telefoonlijn hangen.


Heeft u geen fax-apparaat, dan kunt u via derden toch faxen verzenden en ontvangen (de ontvangs -ontvangen faxberichten- is dan in de vorm van een e-mail) zie bv de info op seniorweb.nl.


Heeft u wel een fax, dan kunt u deze mogelijk aan uw pc koppelen (en op een telefoonlijn), nu kunt u vanuit uw pc data naar de fax sturen en deze vanuit uw pc via de fax versturen. (Zie de help van het windows fax-onderdeel)


Geen fax en toch zelfstandig faxen? Dat kan ook. U moet er dan voor zorgen dat de pc het gewone telefoonnet kan gebruiken middels bv een 54K fax/modem (De oude inbelmodems) Zo’n modem kan naast uw adsl-modem in uw pc functioneren. U maakt uw faxbericht en gebruikt de inbelmodem om deze naar het bedoelde faxnr te versturen. (NB alleen wanneer de pc aanstaat en de software correct is ingesteld, kunt u dan ook faxberichten ontvangen). Deze configuratie kunt u uiteraard ook toepassen indien u wel een faxapparaat heeft, dan gebruikt u het apparaat alleen voor inkomend fax-verkeer (fax en pc hoeven dan niet gekoppeld). NB pc’s met inbelmodems dient u zeker te beschermen tegen zogenaamde dialers.


Voor berichtenverkeer tussen pc’s zou ik e-mail verkiezen en ja: de laatstgenoemde configuratie (fax/modem-kaart) geniet mijn persoonlijke voorkeur.


IJzerbroot

th
door thuishaven - Dec 10, 2005 om 19:39
5 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoi    bitbyter


ja    Windows firewall


geen fax apparaat


Fax programma ingebouwd


Theo

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer