da
door darts180 Jan 22, 2013 om 14:04
Computers & telefonie

Garantie van een hadeschijf MacBook Pro

Heb in augustus 2011 een MacBook Pro gekocht, voor 2 weken terug begeeft de hardeschijf het ineens zonder een waarschuwing van te voren.
ik heb 2 jaar garantie op de laptop maar men zecht niet op de hardeschijf, daar zit maar 1 jaar garantie op omdat het draaiende delen zijn.

Mijn vraag is nu klop dit, en wie haalt nu mijn bestanden terug?

406 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2013 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

darts180 schreef op dinsdag 22 jan 2013, 14:04:
Mijn vraag is nu klop dit,

Kan.
Voor de rest kan ik daar niets op zeggen, omdat ik de koopovereenkomst niet ken en ook niet de garantievoorwaarden van de verkopende partij.



darts180 schreef op dinsdag 22 jan 2013, 14:04: en wie haalt nu mijn bestanden terug?

Als de harde schijf echt totaal kapot is, valt er niets terug te halen.
Jij bent zelf verantwoordelijk voor die gegevens, dus regelmatig een backup maken.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2013 om 23:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als de schijf zelf niet gesneuveld is (breuk of krassen) dan zijn er gespecialiseerde bedrijven die de data nog kunnen redden. Het kost wel wat en het is voor uw eigen rekening. Dat u heeft verzuimd back-ups te maken kunt u de fabrikant en de leverancier niet verwijten.

De andere vraag is door ikbenik reeds beantwoord.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2013 om 23:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

swat1500 schreef op dinsdag 22 jan 2013, 23:00: Als de schijf zelf niet gesneuveld is (breuk of krassen) dan zijn er gespecialiseerde bedrijven die de data nog kunnen redden.


Dat klopt inderdaad.
Echter zit daar wel een prijskaartje aan.
Zo'n grap kost toch minimaal een paar duizend Euro. In de orde van grootte moet dan gedacht worden bij een start van vier tot acht duizend Euro, welke behoorlijk op kan lopen.

Daarom heb ik het ook niet vermeldt dat die mogelijkheid er is, omdat het voor de normale consument totaal niet haalbaar is.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2013 om 23:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je een beetje handig bent kan je zelf ook proberen die bestanden nog te redden. Er zijn zat programma's die je daarbij kunnen helpen.

ve
door verwijderd - Feb 15, 2013 om 20:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Recuva is een goede optie.garantie is voor de hele laptop.mits je de laptop zelf in elkaar hebt gezet dan gelden andere regels.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ba

Bankrekening openen voor kleine commissie met weinig omzet

Goeienavond, 

Ik ben op zoek naar advies m.b.t. het openen van een bankrekening voor commissies, werkgroepen of andere kleine clubjes. 
Dit mag blijkbaar niet op persoonlijke titel, maar een zakelijke rekening is nogal duur als je jaarlijks niet zoveel omzet hebt. 
Hoe kan ik dit het beste aanvliegen?

De situatie: 
Ik zit in een commissie die maandelijks ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer