ma
door martina Jul 31, 2005 om 07:05
Computers & telefonie

Hardeschijf

Hallo allemaal,


ik heb even een vraag van me andere pc geeft de computer als ik hem aanzet een bootdisk failure nou is me vraag ben ik nu alles wat erop stond kwijt? of kan ik mijn gegevens nog redden door iets te doen? alvast heel erg bedankt voor jullie hulp


Groetjes martina

251 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 07:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is me een maal gelukt om, toen ik ook een harde schijf gecracht had, deze kapotte schijf in mijn andere computer te zetten als slave. Ik kon toen, omdat de computer opstartte op een goede schijf, de gegevens van de kapotte bijna allemaal overzetten op de goede. Ik ben geen computer deskundige, maar dit is bij mij gelukt. Misschien weet een echte wel een betere oplossing. Veel succes.

ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 07:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sory, ik ben even vergeten om het hokje -ik wil op de hoogte blijven- aan te vinken. Dit doe ik normaal nooit, maar ik ben zelf ook erg benieuwd naar andere antwoorden op dit probleem. Groetjes, P.

ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 09:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Deze melding kan grofweg 2 oorzaken hebben :

1. het stukje software wat op de HD staat wat de computer doet opstarten (booten) is beschadigd. Dit staat vaak op de eerste "sector" van de schijf.

De informatie is dan redelijk eenvoudig te herstellen door de HD als 2e schijf in een ander systeem te zetten en eerst de data te kopieren. Vervolgens kunt u proberen de 1e sector te herstellen met "format c: \mbr" Hierbij wordt het master boot record hersteld. (als de schijf als 2e schijf is geinstalleerd moet u natuurlijk even kijken welke letter is toegekend) Wanneer die sector echter als "bad" staat aangemerkt kunt u booten van deze schijf wel vergeten. Een virus zou deze sector ook met opzet kunnen beschadigen.

2. Het kan ook zijn dat er een fysiek probleem is met de schijf. Het laten draaien van de schijf (spinnen) wil niet lukken (kunt u horen) of dat de leeskoppen aan de schijf blijven hangen (plakken). In dat geval maakt de schijf klikkende geluiden. U hoort duidelijk een ander geluid dan normaal.

In dat (uiterste) geval moet u de schijf wederom als 2e schijf installeren in een snel startend systeem. (Dat moet u goed doen, u krijgt waarschijnlijk maar 1 kans) Vervolgens zet u de schijf op zijn kant met het scharnierpunt van de arm naar boven. (aan de kant van de connector zit vaak een afgeplakte schroef, net boven de loodlijn van de schijf)
Tijdens het opstarten van de computer geeft u met de kunststof handgreep van een redelijke schroevendraaier een flike korte tik op de schijf. Op deze wijze heb ik al meerdere schijven kunnen bereiken. Let op: het is een paardenmiddel. U kunt hiermee de schijf ook verder de vernieling in helpen.

ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 10:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Martina,



- Verwijder een eventuele diskette uit de floppydrive en boot dan opnieuw.

- Als je een opstart diskette of Windows XP cd hebt dan is het systeem wellicht nog wel te herstellen.

- Als de harde schijf continue tikkende geluiden geeft, direct na het aanzetten van de PC, dan is de harde schijf defect.



Groeten,

GSM


ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 11:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waaruit blijkt dat er dus gewoon nog een (niet bootable) diskette in het station zat...;-)



Enterprise.


ve
door verwijderd - Jul 31, 2005 om 12:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@enterprise,



Ja gelukkig was het blijkbaar alleen maar een diskette...



Vr. groeten,

GSM





Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer