be
door bent97 6 sep. 2019 om 23:20
Computers & telefonie

Internetbedrijf veranderd misinformatie na klacht van verkeerde levering

Pas geleden heb ik een computer besteld bij coolblue. Op de website stond dat er een 512gb ssd in zou zitten. Alleen toen ik hem ontving bleek er een 256gb ssd in te zitten. Toen ik hier een klacht over instuurde is de website op bijzondere wijze veranderd en doen ze alsof hun naam haas is. Als ik wat reviews teruglees zie ik dat ik niet de enige ben met dit probleem.

381 8 Rapporteer
ma
door malty - 6 sep. 2019 om 23:42
265 Antwoorden / Vragen
0

Dat de informatie gecorrigeerd wordt als daar een fout instaat is niet verwonderlijk, maar reageren ze niet op uw klacht?

Th
door Thijs124 - 6 sep. 2019 om 23:47
186 Antwoorden / Vragen
0

Wat stond er op de rekening?

door diumenge - 6 sep. 2019 om 23:50
10545 Antwoorden / 13 Vragen
2

Dan stuur je 'm toch terug?

jo
door jorisw - 7 sep. 2019 om 00:32
4124 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat staat er in de opdrachtbevestigingsmail? En wat stond er precies in de beschrijving? was die 512 GB (hoofdletters!) niet een optie die je aan kon klikken?

door aurora1 - 7 sep. 2019 om 03:03
13774 Antwoorden / 6 Vragen
1

Waarom heeft u hem niet teruggestuurd?
Welke computer betreft het (merk, type etc.)?
Wat is uw vraag?

ne
door neodutchio - 7 sep. 2019 om 08:36
2842 Antwoorden / 11 Vragen
1

Als u bewijs hebt dat het met 512gb aangeboden is kunt u Coolblue aanschijven dat zij moeten leveren wat er overeengekomen is. De bewijslast in deze ligt bij u. Mochten zij dat niet kunnen leveren kunt u een korting bedingen of ontbinden. Herroepingsrecht heeft u sowieso.

Wel vreemd dat Coolblue zo reageert, niets voor hun.

door heremietkreeft - 7 sep. 2019 om 10:08
10035 Antwoorden / 160 Vragen
0

U had de computer zelfs zonder opgave van reden terug kunnen zenden na uw ontdekking en dat heeft u kennelijk niet gedaan.
Dan wordt het lastig om alsnog uw recht te krijgen. Het enige dat u kunt doen, is hiervoor ook al gemeldinin ietwat kortere bewoordingen (@NEODUTCHIO)   Coolblue aanschrijven, aangetekend verzenden met bericht van ontvangstbevestiging dat Coolblue in gebreke is gebleven om te voldoen aan de koopovereenkomst (zie http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html ) en als nog levering van het bestelde te vorderen.
Daarbij kan evenwel, als men blijft weigeren, de bewijslast een lastige zijn en het ook lastig zal zijn om ook het bedrag vast te stellen van de schade die u door dit verschil heeft gelopen. Maar mogelijk is een brief als genoemd al voldoende. Daarbij is het ook van belang dat u kunt bewijzen dat u de versie met de 512gb SSD heeft besteld en dat is hoe dan ook ook nog na te gaan of het type computer (tablet of laptop) dat u bij de bestelling aangaf inderdaad een geheugen van die omvang bevatte. De typeaanduiding voor een apparaat met 512gb of 256gb zal m.i. verschillend zijn.

Ka
door Kassagebruiker - 7 sep. 2019 om 11:32
345 Antwoorden / 2 Vragen
0

Er zal ook heel goed kunnen zijn geweest dat er verschillende configuraties leverbaar zijn, tegen verschillende prijzen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

hm
hmaes - 16 sep. 2019 om 19:33
Computers & telefonie

Verwijderen van segurazo

In een moment van onachtzaamheid is er malware genaamd segurazo realtime op mijn laptop terecht gekomen. Het verwijderen op de reguliere wijze lukt niet. Hoe krijg ik het eraf? Lees meer

he
hehaha - 27 nov. 2018 om 12:33
Auto & vervoer

Rijden in automaat

ik ga binnenkort naar de VS, het land van de auto's met een automaat. Rij je daar zo in weg? Of heb je een paar (rij)lessen nodig? : ) Lees meer

Ja
Jabiswane - 17 sep. 2019 om 12:56
Auto & vervoer
Wil teveel betaalde parkeerkosten terugvorderen bij Parkmobile.

Wil teveel betaalde parkeerkosten terugvorderen bij Parkmobile.

Ben afgelopen vrijdag Vergeten parkeren stop te zetten of het stopzetten is niet gelukt in Amsterdam Centrum  waardoor de parkeerkosten bij Park mobiel behoorlijk zijn opgelopen. Krijg nu €15,- tegoed ter compensatie terwijl ik zeker €75,- teveel betaald hebt. Heb bewijs geleverd dat ik niet lang daarna heb getankt op de A2. Kan ik het teveel betaalde terug eisen van Park Mobiel?
[edit ... Lees meer