db
door dbkouwen Dec 17, 2005 om 18:43
Computers & telefonie

Laptop uit het domein gehaald > kan niet meer inloggen.

Ik heb mijn (zakelijke) laptop, die in een domein hing, uit het domein gehaald om deze in mijn thuisnetwerk te hangen.


Nu moest te laptop opnieuw opstarten om zo aan te melden op mijn thuisnetwerk, maar nu kan ik niet meer inloggen, in die zin dat mijn wachtwoord en gebruikersnaam niet meer werken (logisch, de laptop zit niet meer in het domein.) Hoe kan ik zorgen dat ik weer in mijn pc kom? Deze start nu namelijk op met een aanmeldscherm (ctrl,alt,del).


 

9887 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 17, 2005 om 21:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste dbkauwen,


Eigenlijk heb ik te weinig info om tot een goede oplossing te komen. Wat voor windows versie (NT, 2000, 2003). Wat voor netwerk heeft u thuis (domein of werkgoep). Bent u op de zaak een netwerkgebruiker of een administrator.


Als u gebruiker bent dan kunt u niet lokaal op de laptop inloggen omdat u de lokale gebruikersnaam en password niet weet. (als het goed is weten alleen de domainadmins deze informatie). En dan houdt het voor u hier op. U kunt uw laptop niet op uw huisnetwerk aanmelden.


Heeft u wel lokale admin rechten, dan kunt u lokaal op de laptop inloggen. Na <Ctrl-Alt-Del> ingedrukt te hebben in het inlogscherm de lokale gegevens ingeven (lokaal userid, lokaal password en kies bij domein de lokale machinenaam) en klik <OK>. Rechtsklik op het bureaublad <mijn computer>, <eigenschappen>, <wijzig>.


Nu is de vraag: moet de laptop aangemeld worden bij een werkgoep of bij een domein?


Aanmelden bij een werkgoep. In <wijzig> activeer werkgroep en geen de naam in van de werkgroep. KLik <OK>. De laptop zal nu bij de werkgroep aangemeld worden. Ik neem aan dat uw inlog gegevens voor deze werkgroep bekend zijn.


Aanmelden bij een domein. In <wijzig> activeer werkgroep en geen een naam in (maakt niet uit wat). Klik <OK>. Start laptop opnieuw op en log weer lokaal in. Rechtsklik weer op <mijn computer>, <eigenschappen>, <wijzig>. Activeer domein en geef de domeinnaam in. Klik <OK>. De laptop zal nu bij het nieuwe domein aangemeld worden (schermpje met: Welkom bij <domeinnaam>). Log uit en daarna log weer in met uw gebruikersnaam, password en kier in venster domein voor het juiste domain. Ik neem aan dat u bij uw thuisdomain bekend bent met uw login gegevens.


Succes

ve
door verwijderd - Dec 18, 2005 om 10:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat geeft inderdaad de nodige problemen en ik begrijp dat je met Windows 2000 werkt.


Een laptop is om mee te wandelen en heeft ook de mogelijk om aan meerdere netwerken te hangen, is wel wat lastig.


Ten eerste er zit maar 1 netwerkkaart in en deze is geconfigureerd op de originele werkplek en wil je deze veranderen dan heeft alleen de administrator, en niet de gebruiker, de mogelijk om dit normaal gesproken te kunnen aanpassen.


Dus mijn voorstel is neem hem mee terug en leg de situatie voor aan je systeembeheerder en die kan hem inrichting voor een ander netwerk en uitleggen wat je dan moet doen.


Succes,


Oracle

ve
door verwijderd - Dec 18, 2005 om 10:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inrichting = inrichten

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Da
David Devilee - Dec 1, 2022 om 17:39
Huishouden & energie

Budgetenergie keert 190 euro niet uit. Mag dat?

Nadat wij in de maand november geen 190 euro hebben ontvangen heb ik vandaag contact gezocht met Budgetenergie.
We hadden voor 28 november moeten reageren en keren nu niet uit; is de reactie.

Over de teruggave van de 190 euro, heeft budget energie nooit met ons gecommuniceerd. Geen mail, geen brief.
Hoe had ik kunnen weten dat ik voor de 28 november had moeten reageren?
... Lees meer

Isabel_P
Isabel_P - Dec 1, 2022 om 14:58
Huishouden & energie

Jaarnota Eneco

Hallo,

Ieder jaar ontvang ik van Eneco een jaarnota met onder andere een overzicht waar mijn stroom vandaan komt. Ieder jaar is dit nog altijd 100% groene stroom geweest. Sinds de energie prijzen zo fors zijn gestegen, heb ik gevraagd aan de klantenservice van Eneco hoe het komt dat ik meer moet betalen voor 100% groene stroom. Dit zou toch niets te maken moeten hebben met gas. Eneco ve ... Lees meer

ma
manus59 - Nov 30, 2022 om 20:52
Huishouden & energie

Wel zonnepanelen en geen zonnepanelen

Bij heel veel huurwoningen van de woningbouw in onze gemeente zijn ongeveer 2 jaar geleden zonnepanelen geplaatst. Zonder huurverhoging! Die bewoners hebben er veel profijt van met het energieverbruik. Prima hoor!
Wij, wonend in grote flats van dezelfde woningbouw hebben dat voordeel niet! 
Mijn vraag is...Is dat niet een beetje oneerlijk of zie ik dat verkeerd? Lees meer