di
door dick1945 Mar 6, 2010 om 20:58
Computers & telefonie

Medion levert geen Windows7

Sept. 2009 koop ik een Medion-PC waar een code bijzit voor een upgrade Windows7, ook moet ik € 19,95 overmaken. Steeds kreeg ik bericht ( volgende maand leveren ) tot ik in februari 2010 te horen kreeg dat ik niet in hun bestand sta en dus niet geleverd kan worden.Ik heb ze een kopie van de betaling toegestuurd, ze reageren nergens meer op.Weet iemand hoe ik deze oplichterij kan oplossen zonder advocaat-kosten.

535 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ko
door kompalaya - Mar 6, 2010 om 23:44
11 Antwoorden / 2 Vragen
0

Dick,

Ik zou eerst eens langs gaan bij de firma waar u de PC gekocht heeft. Waarschijnlijk de ALdi of een of andere bouwmarkt. Misschien kunnen zij voor u de klacht oplossen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

AV
AVZ2000 - Dec 9, 2023 om 17:56
Geldzaken & recht

Woning kan niet op slot, huur betalen?

Een tijd geleden was er een waterlek in mijn woning. Aangezien ik op dat moment niet aanwezig was, werd het slot van de voordeur opengebroken (met mijn toestemming). Als gevolg waren de voordeur en het slot volledig beschadigd. Als oplossing werd de deur dichtgetimmerd met een houten plank. Deze tijdelijke constructie kon dus slechts 1x geopend worden en vervolgens niet opnieuw gebruikt worden (te ... Lees meer

do
dolfensylvia - Dec 4, 2023 om 11:26
Huishouden & energie

Zijn de prijzen van zonnepanelen inderdaad zoveel goekoper geworden?

Vanochtend  op het nieuws zonnepanelen explosief gedaald in prijs.Fake of waar?? Ga binnenkort zonnepanelen huren van Wocozon a €4,50 per paneel per maand als dit waar is kan ik nog terug???? Lees meer

Balou1984
Balou1984 - Dec 8, 2023 om 15:01
Elektronica & tv

Samsung neemt geen contact met mij op.

Ik heb 2 maanden geleden bij MediaMarkt een koelvriescombinatie gekocht en die maakte direct bij aansluiten al 2 verschillende harde geluiden.
MediaMarkt heeft toen gezorgd dat Samsung contact met mij opnam en een monteur gestuurd die heeft er een noiceplaatje tussen gezet en gezegd als dit niet helpt moet u weer contact opnemen dat heb ik gedaan.
MediaMarkt heeft toen zelf nog 2 monteur ... Lees meer