ge
door gerard.61 30 dec. 2013 om 22:31
Computers & telefonie

Nation zoom verwijderen

Nation zoom is bij een download op mijn laptop gekomen en komt iedere keer naar voren als startpagina. aangezien dit een virusgevoelig programma is wil ik hier vanaf. Het verwijderen is echter een soort onmogelijke klus. Alleen met veel inside computerkennis zal t wel te doen zijn. Hoe kom ik hier vanaf en hoe kan de verspreider van dit virusprogramma aangepakt worden? .

52272 33 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door aurora1 - 30 dec. 2013 om 23:35
11240 Antwoorden / 6 Vragen
0

Nation Zoom is een browser hijacker.
Scan eens met Mbam klik hier, rechts op de pagina de free version (in blauw) downloaden en installeren. Vervolgens updaten en scannen.
Kijk ook via start - configuratiescherm - programma's of het programma erbij staat, dan verwijderen.
Kijk in je browser bij ad-ons, extensies en plugins of hij ertussen staat, dan verwijderen.
Als je er dan nog niet vanaf bent scan dan eens met de Adw Cleaner, klik daarvoor hier, zie download now.
Als het allemaal is gelukt dan moet je waarschijnlijk je startpagina opnieuw instellen.

li
door lightframe - 31 dec. 2013 om 01:27
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Volg de aanwijzingen hier: http://nationzoom.com/common/uninstall.html
Vergeet vooral de aanwijzingen die onderin staan niet, en dan ben je nationzoom weer kwijt.

Volgende keer beter opletten wat je installeert.

door edrick3 - 31 dec. 2013 om 11:58
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

Hallo gerard.61,


Verwijder Nation Zoom uit de Toevoegen/Verwijderen Programmalijst. Om dit te doen:

Klik op Start -> Controle Paneel -> Programma’s (of Toevoegen/Verwijderen Programma’s) -> Programma Verwijderen.
Zoek hier naar Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection en gelijkaardige waarden en selecteer Verwijderen/Wijzigen.
Klik op OK om de wijzigingen te bewaren.

Internet Explorer:

Start Internet Explorer, ga naar ‘Hulpmiddelen’ -> ”Beheer Add-ons’ -> ‘Werkbalken en Extensies’ en verwijder deze extensies: Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection.
Klik op ‘Hulpmiddelen’ -> ‘Beheer add-ons’ -> ‘Zoekmachines’ en kies de zoekmachine die je voordien gebruikte.

Mozilla Firefox:

Start Mozilla Firefox, ga naar ‘Hulpmiddelen’ -> ‘Add-ons’ -> ‘Extensies’; zoek deze extensies en klik op ‘Verwijderen’: Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection.
Ga naar ‘Hulpmiddelen’ -> ‘Opties’ en stel de startpagina terug in op google.com, yahoo.com of gelijkaardige zoekmachines.

Google Chrome:

Klik op de Chrome menu knop, selecteer ‘Hulpmiddelen’ -> ‘Extensies’, zoek Wsys Control, Extended Protection, eSave Security Control, Desk 365, Nation Zoom browser protection en andere onbekende waarden en verwijder ze dor op de prullenmand te klikken/
Klik nu op ‘Instellingen’ -> ‘Beheer zoekmachines’ en wijzig je standaard zoekmachine.
(Bron:zondervirus.nl)

Suc6

je
door jeffreeuy - 31 dec. 2013 om 15:46
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste aurora1,

Ik had ook Nation Zoom op mijn computer en vond het erg irritand. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om het te verwijderen maar niets lukte, totdat ik uw reactie ging lezen. Eerst probeerde ik het met Mbam maar dat werkte ook niet. Toen heb ik de Adw cleaner gedownload en liet ik dit programma scannen toen moest ik mijn pc opnieuw opstarten, en toen hij was opgestart was ik van dit programma af! :D

Heel erg bedankt!!

door aurora1 - 31 dec. 2013 om 17:25
11240 Antwoorden / 6 Vragen
0

Graag gedaan en dank voor het melden. Tip voor de toekomst: programma's in principe alleen rechtstreeks van de site van de ontwerpers/makers downloaden en erbij goed opletten of er niet allerhande aangevinkt staat voor zaken die je niet erbij wilt hebben en dus die dan vinkjes weghalen.

je
door jeffreeuy - 31 dec. 2013 om 18:16
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geen dank!

Bedankt voor de tip, meestal doe ik dat ook wel maar dit keer was het een torrent dat ik ging downloaden. Ineens had ik 5 programma's op mijn pc wat ik niet wou en toen ik mijn internet opstartte zag ik dus ook dat ik Nation Zoom erop had staan.

ri
door rindok - 3 jan. 2014 om 11:30
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

…of doe de pc weg en neem een Apple! Dat is duur, maar als ik al zie pc-problemen zie ben ik erg blij dat ik daar nooit last van heb!

door audb - 3 jan. 2014 om 11:36
1157 Antwoorden / 5 Vragen
0

Neem BitdefenderTotal Security als virus scanner die laat echt bijna niets door glippen.
En blijf gewoon een pc gebruiken, appels willen nog wel eens weg rotten als je ze niet gebruikt :)

door edrick3 - 3 jan. 2014 om 11:45
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

@gerard61,

Stand van zaken?

door bvandenb - 3 jan. 2014 om 11:47
95 Antwoorden / 14 Vragen
0

Hallo,

Ook aan u de boodschap en tip, hoe meer details, hoe sneller de juiste hulp geboden kan worden.
Nu heb ik deze al vaker verwijdert, dus ja laptop bevat windows. Vertel het er toch maar bij een volgende keer.

Browser... ice dragon is toch net ff anders dan IE, en in IE (de browser van microsoft zelf) heb je al veel verschil tussen 9, 10 en 11.....

Voor alle IE gebruikers : ALS je niet voor je bank of digid e.d. speciale settings hebt hoeven doen,
in IE via het menu, extra internet opties, geavanceerd,, kan je IE weer herstellen, een soort herstel / fabrieksinstelling van alleen je browser dus.

Andere tip : gratis ook nog eens scotty winpatrol, die scant om de zo veel tijd die jij instelt naar dit soort ongein, die dicht het gat tussen backdoors trojans en virussen.
Ook meldt scotty het wanneer iets je startpagina in je browser wil veranderen.

Tegen het naar voren komen dat je noemt (een pop-up of niet?) klik je uiteraard de pop-up beveiliging aan, iets van 'deze site niet meer toelaten'.

ja
door janb1951 - 3 jan. 2014 om 12:02
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb hier ook last van gehad en heb hulp gezocht op pc web plus en de helper Abbs heeft me daar heel goed geholpen bij het verwijderen van Nation Zoom en heel veel andere troep wat ook meegekomen was.

Als startpunt heb ik deze link gebruikt
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=222&t=12310

ja
door janb1951 - 3 jan. 2014 om 12:03
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zie nu dat de link niet goed is in mijn vorige bericht het moet deze zijn.

http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=222&t=12310

ge
door gerans - 3 jan. 2014 om 12:19
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik gebruik bijna altijd het programma MALAWARE BYTES. Het is mij vaker gelukt om ernstige bedreigingen hiermee weg te krijgen. Er is een gratis versie en een iets uitgebreider betaal versie. Maar die is niiet kostbaar.

Gerard

door natuurmens - 3 jan. 2014 om 12:21
158 Antwoorden / 4 Vragen
0

Er word bovengenoemde naar verschillende programma's verwezen die wel goed en betrouwbaar zijn. Is het mailware of niet een paard kan ook vaak vormden progranna's zoals bic bij je browser op gedwongen. Ik zie dat er voldoende mogelijkheden geboden word om je van je probleem af te helpen. Maar gebruik een goed virus programma de meeste gratis versies lopen achter als het gratis moet kies dan voor difender omdat deze in Windows is geIntergeerd en mijn ervaring is dat je daar toch goede resultaten mee behaald een mailware programma kan geen kwaad maar bekijk wel of dit geen virus scanner is. Dit kan elkaars werking beïnvloeden en zelf de computer laten crashen. Hitmanpro pro is ook een programma maar vrij agressief meestal met tryle versies die resultaten aangeven maar niet verwijderen. Ik raad aan na gebruik dit te verwijdere adteware is ook een mailware programma maar kan de computer ook laten crashen een betaalde versie werkt goed net zo als de onbetaalde. Maar het advies voor het Mailware programma is zo slecht nog niet en voor een klein bedrag als bijdrage doet die jongens ook goed. Maar dat is een programma wat je zo nu en dan kunt draaien. Hoewel veel van deze programma's zitten ook in difender van Windows iedere ander betaalde versie heeft een voor en tegen als computer friek heb ik de schurt aan Norton omdat je computer onnodig traag maakt en conflicten heeft met spraak en software die als hulpmiddel word gebruikt. Dus aurolal1 en edrich3 goed advies

door bvandenb - 3 jan. 2014 om 12:38
95 Antwoorden / 14 Vragen
0

@natuurmens
Toen MS windows eindelijk met hun eigen beveiliging kwam, hadden techneuten hoop.
Immers, niemand kent windows zo goed als MS zelf...
Maar helaas, werd ook daarmee weer teleurstelling verspreid vanuit Redmond.
Aanvankelijk was het goed/beter, maar toen lieten ze al dan niet bewust (ivm zaken partners) de boel versloffen.

Wat blijkt uit vele tests, MS windows defender en security komen nog zelden in de top 5 voor en moeten gratis varianten van panda, avg, avast e.d. vooorrrr laten gaan in beter werk verrichten.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe dat zit als je bank-hack gedupeerde bent en alleen MS eigen 'security' hebt draaien. Als we in NL namelijk nog gekker willen doen, en dat kan altijd met de politiek die wij kiezen... zou er een staffel moeten zijn inzake vergoeding bij cybercriminaliteit qua wel/niet percentage vergoedingen.

Hier draait op alle pc's : een andere top 5 anti virus (betaalde) sommige met extra's zoals of andere programmas up to date zijn, firewall e.d.)
Mbam (betaalde)
Browsers met beveiligde dns server (zoals comodo ice dragon) e.d.
Scotty winpatrol
Windows eigen- en de router firewall met denial en andere afweer technieken.


ha
door hansje klein - 3 jan. 2014 om 13:24
2430 Antwoorden / 37 Vragen
0

Ik heb ook pas last gehad van een startpaginaovername. Die kwam binnen na een download bij IOBIT. Na veel probeersels verdween de "dief", nadat ik een herstelpunt had opgezocht van vóór de IOBIT-download. Het werkte. Je moet daarbij wel weten wie de "dief" heeft binnengelaten. IOBIT heeft het bij mij verbruid!

pk
door pk49 - 3 jan. 2014 om 14:02
199 Antwoorden / 2 Vragen
0

ik heb ook veel last gehad van hijjackers en andere "troep"in het verleden.Veel heb ik gehad aan"Slimcleaner"(gratis),"Spyhunter" en "Hitman pro",allebei te koop.Maak wel een herstelpunt voordat je gaat opruimen,voor het geval dat de programma iets te enthousiast schoonmaakt en je registers enzo kwijt bent.

wj
door wjvandijk01 - 3 jan. 2014 om 14:28
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,

Stuur een E-mail naar Microsoft .nl in Amsterdam deze helpen je gratis oveal vanaf van elk virus e.d.
Willem

me
door mendio - 3 jan. 2014 om 15:03
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Gerard,

gebruik het gratis proggie adwcleaner dit verwijdert de geïnstalleerde browser hijackers beter dan Malwarebyters ...

zie hier ..
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/AdwCleaner-anti-spyware-toolbar-cleaner

door edrick3 - 3 jan. 2014 om 15:31
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

@mendio,

Blijkbaar de 1e reactie niet gelezen.

me
door mendio - 3 jan. 2014 om 16:02
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Edrick3,

jawel hoor, maar ik wilde ook maar eens reageren :)

la
door labren - 3 jan. 2014 om 23:37
859 Antwoorden / 0 Vragen
0

tjong... tjonge ... wat een onnodige informatie wordt hier uitgekraamt ...... heeft niks meer met de vraag te maken !!!!!!!

in
door inuk - 4 jan. 2014 om 12:12
7 Antwoorden / 2 Vragen
0

Beste Gerard,
Ook ik had een dergelijk probleem.
De hier boven gegeven oplossing om Adw Cleaner te gebruiken
leek mij een goed idee.
Maar tot mijn verbazing moest ik dan wel de toolbar ask er bij nemen
anders zou het niet werken en dat is voor mij geen optie.
Helaas heb ik geen oplossing voor uw probleem maar ik wilde
u er alleen op attent maken mocht u deze cleaner willen gebruiken.
Met vriendelijke groet,
Inuk


door natuurmens - 4 jan. 2014 om 12:31
158 Antwoorden / 4 Vragen
0

[quote=bvandenb schreef op vrijdag 3 jan 2014, 12:38]@natuurmens
Toen MS windows eindelijk met hun eigen beveiliging kwam, hadden techneuten hoop.
Immers, niemand kent windows zo goed als MS zelf...
Maar helaas, werd ook daarmee weer teleurstelling verspreid vanuit Redmond.
Aanvankelijk was het goed/beter, maar toen lieten ze al dan niet bewust (ivm zaken partners) de boel versloffen.

Wat blijkt uit vele tests, MS windows defender en security komen nog zelden in de top 5 voor en moeten gratis varianten van panda, avg, avast e.d. vooorrrr laten gaan in beter werk verrichten.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe dat zit als je bank-hack gedupeerde bent en alleen MS eigen 'security' hebt draaien. Als we in NL namelijk nog gekker willen doen, en dat kan altijd met de politiek die wij kiezen... zou er een staffel moeten zijn inzake vergoeding bij cybercriminaliteit qua wel/niet percentage vergoedingen.

Hier draait op alle pc's : een andere top 5 anti virus (betaalde) sommige met extra's zoals of andere programmas up to date zijn, firewall e.d.)
Mbam (betaalde)
Browsers met beveiligde dns server (zoals comodo ice dragon) e.d.
Scotty winpatrol
Windows eigen- en de router firewall met denial en andere afweer technieken.
Je hoeft niet altijd bij de top te horen om goed te zijn. Daar staren we ons vaak bind op. Ik heb geen klachten over het gebruik van defender tot nu toe gehad.Voor een particulier is het goed genoeg geen kosten en nauwelijks computer conflicten.

door natuurmens - 4 jan. 2014 om 12:44
158 Antwoorden / 4 Vragen
0

[quote=bvandenb schreef op vrijdag 3 jan 2014, 12:38]@natuurmens
Toen MS windows eindelijk met hun eigen beveiliging kwam, hadden techneuten hoop.
Immers, niemand kent windows zo goed als MS zelf...
Maar helaas, werd ook daarmee weer teleurstelling verspreid vanuit Redmond.
Aanvankelijk was het goed/beter, maar toen lieten ze al dan niet bewust (ivm zaken partners) de boel versloffen.

Wat blijkt uit vele tests, MS windows defender en security komen nog zelden in de top 5 voor en moeten gratis varianten van panda, avg, avast e.d. vooorrrr laten gaan in beter werk verrichten.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe dat zit als je bank-hack gedupeerde bent en alleen MS eigen 'security' hebt draaien. Als we in NL namelijk nog gekker willen doen, en dat kan altijd met de politiek die wij kiezen... zou er een staffel moeten zijn inzake vergoeding bij cybercriminaliteit qua wel/niet percentage vergoedingen.

Hier draait op alle pc's : een andere top 5 anti virus (betaalde) sommige met extra's zoals of andere programmas up to date zijn, firewall e.d.)
Mbam (betaalde)
Browsers met beveiligde dns server (zoals comodo ice dragon) e.d.
Scotty winpatrol
Windows eigen- en de router firewall met denial en andere afweer technieken.Nog wat we praten niet hoe goed deze programma's zijn maar iemand die computer probleem heeft, en ik neem aan dat hij voldoende advies heeft gehad die benoemd heb in me eerste mail. Ik heb ook een netwerk en firewall maar deze draaien onder linux. Boven die staat het je vrij om voor antivirus software te betalen. Maar er zijn weinig mensen die besmetting oplopen met diender en vaak is het door computer programma willekeurig te installeren. denk na of je iets wel nodig heb voor je het installeer en is de site betrouwbaar daarmee haal je geen vuiligheid binnen. Of een surfer gebruiken die na afsluiten al de geïnstalleerde software zonder toestemming van de webmaster zijn geïnstalleerd.

door edrick3 - 4 jan. 2014 om 12:49
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

[quote=inuk schreef op zaterdag 4 jan 2014, 12:12]Beste Gerard,
Ook ik had een dergelijk probleem.
De hier boven gegeven oplossing om Adw Cleaner te gebruiken
leek mij een goed idee.
Maar tot mijn verbazing moest ik dan wel de toolbar ask er bij nemen
anders zou het niet werken en dat is voor mij geen optie.
Helaas heb ik geen oplossing voor uw probleem maar ik wilde
u er alleen op attent maken mocht u deze cleaner willen gebruiken.
Met vriendelijke groet,
Inuk
Hoe kom je daar nu bij?
In de war met een andere cleaner?
Het gaat hier over ADWcleaner!
Trouwens: een toolbar kun je uitvinken ipv downloaden!
Of niet van de officiële site gedownload? (zie link van aurora1)

Met vr.gr.


@gerard.61,

En ..... krijgen we nog een reactie van je?

ir
door iriskoot81 - 13 jan. 2014 om 00:59
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dankje @aurora1 ik had ook het probleem van nationzoom het was erg irritand en mn laptop werkte daardoor ook langzamer, ik had al veel manieren geprobeerd om het te verwijderen maar het lukte maar niet. "maar door het programma "adw cleaner" lukte het gelukkig.
erg bedankt.

Iris

link voor het programma : http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

door aurora1 - 13 jan. 2014 om 01:18
11240 Antwoorden / 6 Vragen
0

Dank voor het melden @iriskoot81 en graag gedaan.

ma
door mackenhof - 14 jan. 2014 om 14:11
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Om Nation Zoom te verwijderen download je: Adw cleaner. Na installatie je computer laten scannen m.b.v. Adw cleaner. Vervolgens de gescande geïnfecteerde bestanden verwijderen (Clean) en je computer opnieuw opstarten.

door edrick3 - 14 jan. 2014 om 14:34
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

@mackenhof,

Goh, dat advies was nog niet gegeven.

ma
door mackenhof - 14 jan. 2014 om 14:48
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

just trying to help negative edrick3

ju
door julia23 - 16 jan. 2014 om 18:29
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Gelukt om nationzoom te verwijderen met adw cleaner!! Bedankt voor de tip.

door edrick3 - 16 jan. 2014 om 18:45
24803 Antwoorden / 83 Vragen
0

@julia23,

Mooi zo.
Zijn de tips nav dit topic nog ergens goed voor.

Tóch benieuwd of TS het nu ook voor elkaar heeft!?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

dawson - 18 okt. 2017 om 17:33
Computers & telefonie

Verborgen bestanden op C benaderen

Tijdens de introductie heb ik W 10 schoon geinstalleerd. Na wat problemen heb ik W7 weer opnieuw geinstalleerd, recent werd mijn paswoord niet meer herkend en kon ik W7 niet meer openen, bleek een registerfout te zijn en was niet eenvoudig op te lossen.(ook niet via microsoft hulp)
Dus maar weer W10 met een herstelschijf naast W7 teruggezet. W10 draait nu prima.

Vraag: De foto's en ... Lees meer

g.
g.opdelaak - 18 okt. 2017 om 13:45
Geldzaken & recht

Hoe is het mogelijk dat gepensioneerd weer gepakt worden.

Na 12 jaar inleveren lijkt het nog niet genoeg we gaan weer meer betalen en houden nog minder over.
WOz bijtelling wanneer de woning hypotheekvrij is.
BTWvan 6 naar 9%
energierekening omhoog en tot mijn verbazing extra AOW premie gaan betalen terwijl mijn man en ik beiden betaald hebben dus nog een keer voor mensen wie niet gewerkt en betaald hebben.
Hoe is dit mogelijk we houd ... Lees meer

he
hetty1964 - 18 okt. 2017 om 16:43
Vrije tijd & tuin

Viagogo

Afgelopen zondag ( 15-10) twee kaartjes gekocht bij Viagogo voor de Harlem Globetrotters.  ( 8 april 2018) Achteraf gezien hadden wij beter moeten opletten.
Viagogo is een doorverkoopsite. Dit zie je niet als je site opent. Wij hebben twee kaarten voor 242 euro, terwijl wij, als wij het gewoon bij ticketmaster hadden gekocht 64 euro betaald zouden hebben. 
Wij hebben hierover contact geh ... Lees meer