Ma
door MariaMarie 29 nov. 2019 om 16:58
Computers & telefonie

Nokia 5 herkent SD-kaart niet als intern geheugen

Omdat het geheugen van mijn Nokia 5 steeds vol was en er geen update plaats kon vinden, heb ik een SD-kaart in het aparaat gedaan als intern geheugen. Hij ziet deze kaart nu wel als intern geheugen (niet meer als SD-kaart) maar geeft nog steeds aan dat er niet genoeg geheugen is voor de update. Nieuwe apps installeren lukt ook niet. Als ik kijk bij opslagruimte geeft de telefoon aan dat er 35% van de opslag wordt gebruikt. Hoe kan ik zorgen dat de SD-kaart ook echt als intern geheugen wordt gebruikt?

2589 9 Rapporteer
door heremietkreeft - 29 nov. 2019 om 17:01
10663 Antwoorden / 165 Vragen
1

Naar een telefoonwinkel gaan en daar advies vragen. Dat als u niet eerst zelf heeft gekeken welke overbodige bestanden er van uw telefoon verwijderd kunnen worden. Heeft u deze al nagekeken op de mogelijke oplossing: https://www.nokia.com/phones/nl_nl/support/nokia-5-user-guide  (De gebruiksaanwijzing)

door aurora1 - 29 nov. 2019 om 17:02
14153 Antwoorden / 6 Vragen
1

Ik denk niet dat dat werkt. Verwijder zoveel mogelijk dat u toch niet of weinig gebruikt en een update missen vind ik persoonlijk beslist geen ramp.
Lees ook eens dit: 
https://www.nokia.com/phones/nl_nl/support/topics/popular-topics/how-do-i-move-apps-to-an-sd-card

https://www.seniorweb.nl/tip/tip-opslag-android-appparaat-uitbreiden-via-sd-kaart

door tdmduc - 29 nov. 2019 om 17:06
532 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als ik dit zo bekijk dan moet je denk ik maar weer langzaam op zoek naar een nieuwe....(bron Tweakers)

 

 

Gr
door Graspollen - 29 nov. 2019 om 17:09
119 Antwoorden / Vragen
1

Er is intern (werk)geheugen, interne opslag en externe opslag. Een sd card is externe opslag, dat kan nooit intern geheugen worden. Als de interne opslag vol is, kun je bepaalde apps verplaatsen naar de sd card.

zw
door zwaardvis 29 nov. 2019 om 17:25
1515 Antwoorden / 51 Vragen

Bij moderne telefoons kun je de SD kaart als "externe" SD kaart gebruiken, maar je kunt hem ook (na apart formatteren) als extra intern (opslag) geheugen laten gebruiken. 32GB wordt zo bijvoorbeeld 64GB intern en ook als zodanig getoond bij de instellingen i.p.v. 32+32 zoals als "externe" SD kaart. En nee natuurlijk nooit als RAM geheugen, maar dat bedoelt TS ook niet.

Gr
door Graspollen 29 nov. 2019 om 17:47
119 Antwoorden / Vragen

Intern geheugen is voor mij het werkgeheugen. Systeemapps kunnen niet verplaatst worden, wel foto's e.d. De Nokia is een budgettoestel en 2,5 jaar oud. Gegroet.

door marita5 - 29 nov. 2019 om 17:25
8147 Antwoorden / 13 Vragen
1

Hallo mariamarie , 

Mijn Nokia 5 geeft steeds de melding dat het geheugen vol zit. Hoe kan ik dit voorkomen?

Antwoord:

Het korte antwoord: verwijder apps, foto's en video's van je telefoon.

Het uitgebreide antwoord: Een telefoon heeft twee verschillende soorten geheugen: het opslaggeheugen en het werkgeheugen (ook wel RAM genoemd). In het opslaggeheugen worden bestanden, zoals foto's en apps, opgeslagen. In het werkgeheugen worden actieve processen tijdelijk opgeslagen. Het werkgeheugen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je applicaties kunt draaien.

Als je een melding krijgt dat je geheugen vol is, gaat dit eigenlijk altijd om het opslaggeheugen. Dit komt dan doordat er teveel bestanden op je telefoon staan. Voorbeelden van grote bestanden zijn foto's, video's en apps. Als je opslaggeheugen vol is moet je bestanden van je telefoon verwijderen. Je kunt bestanden zoals foto's en video's ook overzetten naar een computer en daarna van je telefoon afhalen, zodat je ze niet kwijtraakt. Je kunt ook een SD-kaart in je toestel doen, als er een SD-kaart-slot in je telefoon zit. Zo kun je bestanden van je opslaggeheugen naar je SD-kaart verplaatsen voor extra ruimte op je telefoon.

Wanneer je geheugen elke keer snel vol raakt is het verstandig de camera-instellingen even te checken. Als HDR aanstaat betekent dit namelijk dat er van elke foto twee varianten worden opgeslagen. Hierdoor raakt het opslaggeheugen van je telefoon veel sneller vol. Als je deze instelling uitzet bespaar je dus een hoop ruimte! Je kunt ook de kwaliteit van de foto's en video's iets lager zetten, zodat ze minder ruimte innemen. 

Het geheugen van mijn Nokia 5 is vol. Kan ik het uitbreiden met een SD-kaart?

Antwoord:

Het interne geheugen van je toestel is gelimiteerd. Als dit geheugen vol is kun je niet alleen geen nieuwe foto’s meer maken of apps downloaden, maar je toestel wordt er ook langzamer van.
In het geheugenkaartslot van je toestel kun je een micro - SD kaart stoppen, waarmee je het toestelgeheugen met een bepaald aantal gigabyte kunt uitbreiden. Het verschilt per toestel wat de maximale uitbreidcapaciteit is.

door tdmduc 29 nov. 2019 om 20:30
532 Antwoorden / 1 Vragen

Helaas is op Tweakers te lezen hoe de gebruikers aangeven dat dat laatste juist NIET kan bij de Nokia 5.

ma
door malty - 29 nov. 2019 om 19:23
367 Antwoorden / Vragen
0

Bestanden zoals berichten en foto"s gaan verplaatsen naar de sd kaart waardoor er meer ruimte vrij komt op het intern geheugen en de update geïnstalleerd kan worden.
Eventueel ook mogelijke apps verplaatsen, niet alle apps laten zich verplaatsen.

door tdmduc 29 nov. 2019 om 20:31
532 Antwoorden / 1 Vragen

Wat ik al eerder doorlinkte........Verplaatsen kan blijkbaar niet(Tweakers gebruikers reviews)

ma
door malty 29 nov. 2019 om 20:59
367 Antwoorden / Vragen
door marita5 - 30 nov. 2019 om 08:51
8147 Antwoorden / 13 Vragen
1
br
door brui0929 - 30 nov. 2019 om 15:24
455 Antwoorden / 10 Vragen
0

Ga naar instellingen terug naar de fabrieks instellingen.

door diumenge 30 nov. 2019 om 17:44
10743 Antwoorden / 14 Vragen

Nuttig...

door gsm - 30 nov. 2019 om 16:44
5895 Antwoorden / 46 Vragen
3

Hoe nieuwer de Android versie is, des te minder kan het externe geheugen voor apps gebruikt worden. Als je het geheugen als intern geconfigureerd hebt en snel genoeg is, dan zou het toestel dat snelle interne extra geheugen ook moeten kunnen gebruiken. Dat wil nog niet zeggen dat bestaande apps automatisch verplaatst worden en dat de geheugenuitbreiding voor alle doeleinden gebruikt kan worden. Het toestel opnieuw inrichten of de apps opnieuw installeren kan helpen.
Ik gebruik de SD kaart als Extern geheugen, zoveel als mogelijk is voor opslag van media (foto's en video's)

Het beste is om alleen een toestel te kopen met voldoende intern geheugen voor toekomstig gebruik, minimaal voor de eerste drie jaar.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Marianne79 - 15 dec. 2019 om 10:35
Auto & vervoer

Met welke elektrische steps mag je wel de weg op in NEderland?

Na de uitzending van gister zijn er bij mij nog wat vragen blijven hangen.. Wil graag een e-step kopen voor reizen naar mn werk maar begreep nu dus toch dat er wel wat steps zijn die de weg op mogen. Ik zie hier een paar elektrische steps staan die wel geschikt zijn voor de de weg maar betekent dit dat je dan niet meer bang hoeft te zijn voor een boete?. Zou mooi zijn als we hier in Nederland met ... Lees meer

heremietkreeft - 15 dec. 2019 om 10:59
Computers & telefonie

Geluid laptop

Goedemorgen,

sedert gisteren bemerk ik dat mijn laptop geen geluid afgeeft. Na een check van instellingen lijkt de afgiftebron wel intact (bij het aansluiten van een USB adapter wordt er wel 'signaal' afgegeven, het lichtje in de adapter knippert dan wel. Ik krijg de indruk dat mogelijk een update van windows 10 die ik eergisteren liet uitvoeren de ooorzaak kan zijn. Vandaar de eerste ... Lees meer

rebek - 14 dec. 2019 om 23:29
Geldzaken & recht

Geld wordt geweigerd in winkel

Mag een winkel bepaalde biljetten ,bv €100,- weigeren als dat nergens aangegeven staat?
Niet bij de kassa, buitendeur of waar ook. Lees meer