Rossia
door Rossia Apr 28, 2011 om 22:10
Computers & telefonie

Nokia N8 Internet buiten je bundel.

Wat ben ik blij dat Kassa zich verdiept heeft in het probleem aangaande internet kosten buiten je bundel!
Ook ik ben sinds twee maanden in het bezit van een Nokia N8 met een abonnement ZONDER internet nu, dat geeft mij heel veel problemen zoals extra kosten buiten mijn bundel!
Ik vraag mij af of het verstandig is om toch maar een internet ab. te nemen maar ik zal het niet gebruiken dat is toch van de gekke dat je gedwongen wordt om zo'n abb. te nemen terwijl je er geen gebruik van gaat maken.
Wie kent dit probleem en heeft goede raad?
Mijn idee is dat ik deze Nokia N8 van twee maanden oud beter kan verkopen om verdere problemen te voorkomen. Mee eens?

2050 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Apr 28, 2011 om 22:44
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo rosi,

Tja, het is ook een beetje hinken op twee gedachten. Wel een mooie telefoon nemen met allerlei internetopties, maar dan geen internetbundel willen nemen....
Oftewel, wel een mooie porsche in de garage, maar er niet mee gaan rijden omdat de benzine zo duur is. Had je dan niet beter een eenvoudigere telefoon kunnen nemen?

Maar ook zo'n luxe telefoon kan zodanig ingesteld worden dat er géén dataverbruik meer mogelijk is. Lees de handleiding er dus eens op na en als je er niet uitkomt, loop dan eens de winkel binnen waar je de telefoon vandaan hebt en vraag of zij dit voor je kunnen doen.

m.vr.gr. Freya

Lsk520
door Lsk520 - Apr 28, 2011 om 22:58
827 Antwoorden / 2 Vragen
0

Je bent niet verplicht om internet op je gsm aan te schaffen. De N8 kan ook via wifi contact maken met je eigen internetverbinding, heb je geen abbo nodig.
En je N8 kun je ook zonder internet-abbo prima gebruiken, alleen laat je dan een hoop snufjes ongebruikt. Maar da's dan je eigen keus.

Rossia
door Rossia - Apr 28, 2011 om 22:59
12 Antwoorden / 26 Vragen
0

Thanks freya, bedankt voor je reactie deze tekst heb ik TERECHT al vele keren gehoord maar ik heb deze Nokia N8 gekozen vanwege de fantastische foto opnamens en Video opname want dat is werkelijk perfect dat had ik bij de aanschaf ook verteld hoe dan ook je hebt gelijk dat dit ook mogelijk zou zijn met een ander toestel maar dat mijn mobiel zo aan de wandel gaat zodat ik telkens hoge kosten heb vanwegen het buiten mijn bundel internetten daar hadden ze een leek zoals ik wel voor kunnen waarschuwen toch?
Ik heb deze via de handleiding geblokkeerd maar dat moet ik elke week nakijken omdat de N8 regelmatig uit zich zelf een internet verbinding zoekt en maakt heel goed als je wil internetten maar helaas voor mij niet van toepassing dus: Ik doe deze N8 weg= probleem opgelost!

dobby
door dobby - Apr 28, 2011 om 23:07
749 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=rosi schreef op donderdag 28 apr 2011, 22:10]Wat ben ik blij dat Kassa zich verdiept heeft in het probleem aangaande internet kosten buiten je bundel!
Ook ik ben sinds twee maanden in het bezit van een Nokia N8 met een abonnement ZONDER internet nu, dat geeft mij heel veel problemen zoals extra kosten buiten mijn bundel!
Ik vraag mij af of het verstandig is om toch maar een internet ab. te nemen maar ik zal het niet gebruiken dat is toch van de gekke dat je gedwongen wordt om zo'n abb. te nemen terwijl je er geen gebruik van gaat maken.
Wie kent dit probleem en heeft goede raad?
Mijn idee is dat ik deze Nokia N8 van twee maanden oud beter kan verkopen om verdere problemen te voorkomen. Mee eens?

Nou ja - of dat nou *de* oplossing is? En niemand _dwingt_ je om een bundel te nemen... Ik heb zelf weinig met Nokia toestellen van doen, en ken de N8 dus ook niet, maar net even globaal op gsmarea de specs bekeken...

Op het eerste gezicht niet echt veel wat hoe dan ook, coute que coute internet access zou moeten hebben..

maar wat ik me meer afvraag: als je besluit een nieuw toestel te nemen, dan doe je toch wat onderzoek? je maakt een lijstje met zaken die er absoluut in moeten, zaken die wel leuk zouden zijn, en zaken die echt niet hoeven... daar komt dat een (of meer) toestel(len) uit en dan ga je een prijs zoeken... of zoeits in elk geval..

Als je nu zonder denkt je toestel weg te doen, dan klopt er ergens toch iets niet?

Maar ok - het enige wat me zo *standaard, zonder eventuele user-added Symbian of Java applicaties* lijkt internet te gebruiken is je GPS.. of meer specifiek de A-GPS (Assisted GPS.. die smokkelt wat om veel sneller, te koste van wat data verbruik, een fix te krijgen).. en ovi-maps.. het laden van kaarten kan nogal veel data kosten...

zonder echt het toestel te kennen.. als je de GPS functie niet gebruikt (of de A-GPS kan uitzetten.. maar dan zal je foon niet echt sneller een fix vinden), en/of die ovi-maps applicatie niet gebruikt (of weet te temmen met pre-loaded data? volgens mij zag ik net ergens een topic juist hierover?) - dan zou ik IMNSHO de twee meest duidelijke onzichtbare dataslurpers al aangepakt hebben...

de rest zou dan common sense kunnen zijn... (als in "surfen verbruikt internet quota" enzo om maar een dwarsstraat te noemen)..

Nogmaals, heb geen idee van het toestel, maar op zich zou je wel wat duidelijkheid moeten krijgen??

freya
door freya - Apr 28, 2011 om 23:20
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=rosi schreef op donderdag 28 apr 2011, 22:59]....
Ik heb deze via de handleiding geblokkeerd maar dat moet ik elke week nakijken omdat de N8 regelmatig uit zich zelf een internet verbinding zoekt en maakt heel goed als je wil internetten maar helaas voor mij niet van toepassing dus: Ik doe deze N8 weg= probleem opgelost!
Als wat je zegt over de kwaliteit van de camera, wáár is, dan begrijp ik je keuze. Maar dan nog moet het gewoon mogelijk zijn om je telefoon dusdanig in te stellen, dat deze géén internetverbinding kan maken via het GSM/UMTS netwerk. Internetten thuis via wifi blijft altijd mogelijk en kost ook niets extra.
Kortom, met de juiste instelling kan je telefoon nooit uit eigen beweging verbinding maken met het internet. Een ander toestel nemen kan natuurlijk ook, de vraag is dan alleen of je dan niet met hetzelfde probleem komt te zitten. De keus is aan jou.

Freya

conny2
door conny2 - Apr 29, 2011 om 10:36
256 Antwoorden / 4 Vragen
0

ik had de handleiding netjes eerst doorgelezen.
Het is ook allemaal gelukt maar van de wlan verbinding zet hij steeds alles weer op automatisch en dat staat dus niet in de handleiding. ook al zet ik hem op handmatig. als ik de telefoon uit/aan zet dan staat alles weer op automatisch.
En ik zet alleen hier een vraag neer als ik er echt niet uit kom na het lezen van de handleiding. hiervoor een n97 gehad en die werkt bijna hetzelfde en daar bleef alles wel op handmatig staan

gsmhelpdesk

jaapje_1
door jaapje_1 - Apr 29, 2011 om 11:00
315 Antwoorden / 0 Vragen
0

Rosi,

Duidelijke motivatie om toch de N8 te kiezen. De motivatie om hem weer weg te doen is wat minder onderbouwd.

Je kan in de N8 op een aantal manieren zorgen dat er geen contact met internet gelegd wordt.

1. ga naar menu, instellingen, connectiviteit, instellingen en kies daar bij geg.gebr. in eigen land voor: Alleen WLAN. Hierdoor zal de telefoon nooit meer proberen om via het mobiele netwerk te internetten.
2. in hetzelfde menu waar je voor Alleen WLAN kiest kan je ook naar bestemmingen gaan, vervolgens Internet, de onderste is als het goed is je provider. Deze klik je aan (scherm aantippen en vasthouden) dan opent er een menu en klik je op verwijderen. De telefoon weet nu helemaal niet meer hoe deze via het mobiele netwerk op internet moet komen en kan dus ook geen kosten meer veroorzaken.

Mocht je er niet uitkomen ga dan even langs een Nokia service point of een winkel van je provider, daar helpen ze je graag om de opties uit te zetten.

conny2
door conny2 - Apr 29, 2011 om 11:11
256 Antwoorden / 4 Vragen
0

Goed advies van Jaapje, Kassa zou eens moeten kijken of dit probleem zich bij alle gsm`s voordoet of alleen bij branded gsm`s die speciale aangepaste software hebben gemaakt voor de provider.

freya
door freya - Apr 29, 2011 om 11:41
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=conny2 schreef op vrijdag 29 apr 2011, 11:11]Goed advies van Jaapje, Kassa zou eens moeten kijken of dit probleem zich bij alle gsm`s voordoet of alleen bij branded gsm`s die speciale aangepaste software hebben gemaakt voor de provider.
In principe kun je in elke telefoon gewoon de providerinstelling verwijderen (of iets invullen dat niet bestaat) en dan is internetten via het mobiele netwerk gewoonweg onmogelijk en kun je dus nooit opgezadeld worden met vreemde kosten.

Freya

pino123
door pino123 - Apr 29, 2011 om 12:00
2763 Antwoorden / 14 Vragen
0

Je kan ook controleren op de telefoon of deze in verbinding staat met internet. Als het goed is zie je op het scherm dan een icoontje met bijvoorbeeld een G of 3G verschijnen, op deze momenten maakt de telefoon dus daadwerkelijk contact met het mobiel internet.

conny2
door conny2 - Apr 29, 2011 om 17:56
256 Antwoorden / 4 Vragen
0

Op het Nokia forum klagen gebruikers ook over dit probleem. De telefoon kiest niet als eerste voor wifi (zoals door de gebruiker is ingesteld) maar voor de dure verbinding van de provider. Een gebruiker schrijft :

I have a problem with the internet settings on my new N8, I have a lot of wan connetions set up (for when i go to a friends ect) but when i go onto the internet it always uses my GPRS or 3G connection, even though the GPRS priority is the last on the list. I always have to connect to the WAN manually, which is a complete pain, this was never a problem on my N97. Has anyone got any ideas on how to fix this. I tried doing a full reset, but it made no difference.

Anderen bevestigd dit probleem:

All very familiar to me. It seems i've got a working wificonnection on my N8. But when i set the priority to wifi it still uses my GSM-network for data (internet e.g.) I can't get it right....

I'm having a serious issue with my new N8. I have several WAN points set up my my Destinations Menu, my WAN from home is set to priority 1 and all the others 2,3,4,5 and so on with my Vodafone GPRS set to last. When i connect to the internet from home, it will connect to my WAN, however if I go to a friends house and i have their WAN settings stored in my phone, it bypasses all the WAN priorities and connects straight via my Vodafone GPRS. This was never a problem with my N97, so what is it doing this?

De vraag is nu of het of het een probleem van de telefoon is of dat de firmware van de provider voor problemen zorgt. Vroeger had Telfort er een handje van om meerdere keren de voicemail op afstand te activeren...

Nokia forum


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer