co
door con1 8 sep. 2019 om 15:59
Computers & telefonie

Omzetten kdbx naar bvd

Ik gebruik Keepass als wachtwoordenkluis. Zag dat er in mijn virusscanner Bitdefender ook een kluis zit. De Keepass bestanden hebben als extinctie kdbx. Kan ik dit bestand ook converteren naar een bvd extinctie zodat ik hem in Bitdefender kan importeren?

Groet

308 5 Rapporteer
door gerbera - 8 sep. 2019 om 16:17
5033 Antwoorden / 6 Vragen
2

Dit is een google vertaling, ik maak hier uit op dat u een speciaal conversie programma nodig heeft.

Wees voorzichtig dat u de extensie op niet te hernoemen .kdbx bestanden of andere bestanden. Dit zal niet veranderen het bestandstype. Alleen speciale conversie software kan een bestand ( moet denk ik zijn extensie) van een bestand wijzigen naar een andere.

bron

door aurora1 - 8 sep. 2019 om 17:03
13774 Antwoorden / 6 Vragen
4

Ik zou niet daarmee gaan prutsen.
Ook lijkt het me niet verstandig om bijv. over te gaan naar een kluis die niet op zich staat maar met iets verbonden is zoals on dit geval met Bitdefender.
En waarom zou u dit willen? 
Die (gratis) Keepass kunt u toch vanaf elk apparaat benaderen en Bitdefender toch alleen als die overal op is geïnstalleerd?

door heremietkreeft - 8 sep. 2019 om 17:15
10035 Antwoorden / 160 Vragen
2

Als u pogingen gaat doen tot conversie, zorg dan wel dat u een backup heeft van de bestanden die u kunt terughalen als het fout gaat. (Of kopiën).

door dobby - 8 sep. 2019 om 17:41
744 Antwoorden / 1 Vragen
2

Q: weet je zeker dat je de full open source KeePass wilt vervangen door een closed source iets? En dat dan zonder aan functionaliteit *en* _veiligheid_ in te boeten? (plugins, multiplatform, record level sync eventueel via cloud solutions etc)

Indien ja - let's see

Om te beginnen - welke formats kan die Bitdefender importeren? Zolang het geen native KeePass is gaat het altijd wat lastiger worden als je om maar wat te noemen references gebruikt.. niet elke password manager kan daar mee omgaan.. Ook eigen fields enzo..

maar als je genoeg hebt aan b.v. "username", "password", "e-mail", "website or program" "notes" (even zo uit mn hoofd wat IMNSHO veelgebruikte fields genomen) kan je altijd nog naar een html file exporteren, met wat wat scripting is dat (being plain text) meestal werkbaar te krijgen...

Maar laten we bij het begin beginnen - wat kan die Defender allemaal importeren? en heb je een "simpele" database, geen gelinkte velden, geen YubiKey enzo, gebruik je de database ook op je foon, geen enge scripted logon's bij speciaal beveiligde websites. Gebruik je ueberhaupt wel de autotype (al dan niet obfuscated) of enkel een database waarin je handmatig de juiste entry zoekt en dan via het clipboard een copy/paste doet? Hoe minder features je gebruikt des te makkelijker je een replacement kan vinden..Ok.. dat gaat misschien verder dan de vraag puur over de fysieke  import, maar dat zal anders wel de volgende vraag zijn..

co
door con1 - 8 sep. 2019 om 18:13
18 Antwoorden / 20 Vragen
2

Denk dat ik er maar niet aan ga beginnen en lekker mijn Keepass blijf gebruiken. Heel tevreden mee. Bedankt voor jullie reacties.

door aurora1 8 sep. 2019 om 19:25
13774 Antwoorden / 6 Vragen

Heel verstandig.

door dobby 8 sep. 2019 om 19:30
744 Antwoorden / 1 Vragen

Goed plan... qua beveiliging zonder meer, en (eventueel na wat gewenning/inlezen) ook qua mogelijkheden. Succes *grin*

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

he
hehaha - 27 nov. 2018 om 12:33
Auto & vervoer

Rijden in automaat

ik ga binnenkort naar de VS, het land van de auto's met een automaat. Rij je daar zo in weg? Of heb je een paar (rij)lessen nodig? : ) Lees meer

Ja
Jabiswane - 17 sep. 2019 om 12:56
Auto & vervoer
Wil teveel betaalde parkeerkosten terugvorderen bij Parkmobile.

Wil teveel betaalde parkeerkosten terugvorderen bij Parkmobile.

Ben afgelopen vrijdag Vergeten parkeren stop te zetten of het stopzetten is niet gelukt in Amsterdam Centrum  waardoor de parkeerkosten bij Park mobiel behoorlijk zijn opgelopen. Krijg nu €15,- tegoed ter compensatie terwijl ik zeker €75,- teveel betaald hebt. Heb bewijs geleverd dat ik niet lang daarna heb getankt op de A2. Kan ik het teveel betaalde terug eisen van Park Mobiel?
[edit ... Lees meer

fo
folkertsbe - 17 sep. 2019 om 16:08
Geldzaken & recht

Caravanstalling kon op afgesroken tijd onze caravan niet vinden,wie is verantwoo

Op 15 augustus zouden wij onze gestalde caravan halen volgens afspraak.Echter was de caravan nergens te bekennen.Wie is verantwoordelijk?Wij betalen euro 250 voor bewaren en klaarzetten e.t.c.De stallinghouder zwijgt in alle talen.Ik heb zelf alles bij de politie moeten regelen ook bij de verzekering. Caravan op onverklaarbare wijze verdwenen uit stalling. Lees meer