rj
door rjw Jan 2, 2011 om 20:13
Computers & telefonie

Probleem met vista laptop en https

Hallo,

Ik heb internet van UPC en heb het volgende probleem: als ik met mijn HP Windows Vista laptop https site wil bezoeken krijg ik bijna altijd een time-out.

Als ik op dezelfde verbinding https site via mijn Mac of iPad wil bezoeken gaat het zonder problemen.

Configuratie UPC Arris Touchstone kabelmodem en Sitecom wireless router. Ook als ik de windows laptop direct op de Sitecom router aansluit via een ethernetkabel heb ik hetzelfde probleem.

Enig idee wat dit kan zijn?

836 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gladdeharry
door gladdeharry - Jan 2, 2011 om 20:35
463 Antwoorden / 14 Vragen
0

Probeer het eens met een andere rowser,bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome.Die kunt u grtis downloaden.Lukt het dan wel?Dan ligt het aan de veiligheidsinstellingen van uw huidige browser.

rj
door rjw - Jan 2, 2011 om 20:58
3238 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=gladdeharry schreef op zondag 2 jan 2011, 20:35]Probeer het eens met een andere rowser,bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome.Die kunt u grtis downloaden.Lukt het dan wel?Dan ligt het aan de veiligheidsinstellingen van uw huidige browser.

Heb ik al gedaan, zowel IE, Chrome, FF geprobeerd. Allen met hetzelfde resultaat. Chrome is nog de beste in dit geval: daar krijg je tenminste nog te zien dat er een time-out was.

rj
door rjw - Jan 2, 2011 om 20:59
3238 Antwoorden / 5 Vragen
0

Oh ja, op andere wireless netwerken heb ik geen problemen met de windows laptop.

gladdeharry
door gladdeharry - Jan 2, 2011 om 21:07
463 Antwoorden / 14 Vragen
0

Probleem kan ook in de firewall zitten lees ik op internet en dat er een bepaalde poort gesloten is.

erik008
door erik008 - Jan 2, 2011 om 23:06
1401 Antwoorden / 25 Vragen
0

[quote=gladdeharry schreef op zondag 2 jan 2011, 21:07]Probleem kan ook in de firewall zitten lees ik op internet en dat er een bepaalde poort gesloten is.

Je bedoelt poort 443

rj
door rjw - Jan 3, 2011 om 09:39
3238 Antwoorden / 5 Vragen
0

[quote=gladdeharry schreef op zondag 2 jan 2011, 21:07]Probleem kan ook in de firewall zitten lees ik op internet en dat er een bepaalde poort gesloten is.

Bedoel je de firewall in de router of in de laptop? De firewall op de router maakt niet uit. Als dat de oorzaak zou zijn is het vreemd dat ik met mijn Mac en iPad geen problemen heb.

De firewall op mijn laptop moet ik nog checken, maar op andere netwerken heb ik geen problemen met https.

microsofthelpt
door microsofthelpt - Jan 5, 2011 om 12:23
42 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is mogelijk dat een programma of de virusscanner/firewall de verbinding naar de website blokkeert. Om dit te controleren kunt u de computer in de veilige modus met netwerkondersteuning starten via onderstaande stappen.

1.Herstart uw computer.

2.Tijdens het opstarten, nadat het scherm zwart is geweest, drukt u herhaaldelijk op de F8 knop. Hierdoor komt u in de Windows Geavanceerde Opties menu terecht.

3.Met behulp van de pijltjestoetsen kiest u voor de optie Veilige Modus met netwerkondersteuning en druk daarna op Enter.

4.Controleer nu nogmaals HTTPS websites

Werken de HTTPS website nu wel dan zit het probleem in de virusscanner/firewallsoftware.
Werken de HTTP websites nog steeds niet dat zit de oorzaak in een instelling van de router.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer