Wi
door Willian2018 12 okt. 2018 om 17:46
Computers & telefonie
Samsung dupeert duizenden mensen met S7 Edge en roze streep help!

Samsung dupeert duizenden mensen met S7 Edge en roze streep help!

Twee jaar en twee weken geleden kocht ik vol overtuiging mijn Samsung Galaxy S7 Edge. Ook veel vrienden en vriendinnen hadden dit toestel. Een maand of twee geleden belde een vriendin op over een roze streep in beeld. Een toestel dat niet van nieuw te onderscheiden is en toch die rare streep. Helaas geen garantie. We vonden het gek, maar niks aan te doen. Toen een andere vriendin van ons met de paarse streep en precies net na de garantie. Ik begon ook huiverig te worden. Nu is mijn Samsung Galaxy S7 Edge net twee weken buiten garantie en tada daar is de streep! Op tweakers vond ik een artikel over meer mensen die dit hebben en op Facebook een groep met meer dan 20.000 mensen die de bekende roze streep op exact dezelfde locatie hebben! Samsung gooit het in alle gevallen op de garantievoorwaarden. Na twee jaar heb je vette pech! Elke week word de streep breder zodat je na een maand of twee gedwongen bent een nieuw toestel te kopen! Dit mag toch niet gebeuren?!

2323 11 Rapporteer
my
door mystery - 12 okt. 2018 om 18:11
26 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja helaas na de garantie is het eigen rekening ook al komt dit bij meerdere toestellen voor, een kennis van mij heeft er 2 gehad maar dat duurde geen 2 jaar die streep 1 had het na 7 maanden en de ander na 15 maanden beide zijn gratis gemaakt,
Niet bij allemaal gebeurt het na 2 jaar dus waar de fout ligt Joost mag het weten maar je kan gewoonweg niet verwachten dat ze na de garantie jou gratis helpen.

Het is geen productiefout is ook niet ondanks wat jij durft te zeggen dat er 20000 man dat ook hebben na 2 jaar die zijn ook niet allemaal na 2 jaar kapot gegaan meeste al veel eerder.

door diumenge 12 okt. 2018 om 18:37
9882 Antwoorden / 13 Vragen

"Het is geen productiefout". Onderbouw dat eens.

pe
door peentjes 12 okt. 2018 om 19:57
154 Antwoorden / 0 Vragen

Geen enkele mobiel wordt met een roze streep verkocht. Lijkt me dus best een productiefoutje.

my
door mystery 13 okt. 2018 om 12:44
26 Antwoorden / 0 Vragen

Toon dat maar eens ff aan na 6 maanden ligt de bewijslast toch echt bij jou.
En als het een productiefout was openbaarde dat zich bij alle toestellen en dat is het ook niet.
Dus aangezien je dat niet kan aantonen valt er weinig te doen 20 duizend toestellen en dan is het van horen zeggen op een productie van miljoenen toestellen is verwaarloosbaar, kwamen ze allemaal uitdezelfde serie nee want die van mijn kennis waren 2 aparte en zo zijn er meerdere.

Dus ja alles kan maar lever het bewijs maar

Ge
door Genee - 12 okt. 2018 om 18:47
1246 Antwoorden / 1 Vragen
1

Ik weet niet of je dit een productiefout mag noemen, wat wel zeker is dat er een ondeugdelijk onderdeeltje is ingebouwd.
U moet naar de verkoper, de garantie houd niet na exact 2 jaar op, fabrieksgarantie ja, maar de verkoper moet een deugdelijk apparaat leveren.
Neem er geen genoegen mee, ze geven zelf al aan dat de roze streep bij 'sommige', zeg maar veel toestellen een probleem is.

https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-buiten-garantietermijn

Wi
door Willian2018 12 okt. 2018 om 22:08
1 Antwoorden / 1 Vragen

Het antwoord van Coolblue: "Ik begrijp uiteraard je frustratie, maar de gebruiksduur verwachting van smartphones is ook niet meer dan 2 jaar. Wij hanteren hiervoor de lijst van Uneto VNI. Dit is eigenlijk de enige lijst die tot stand is gekomen op basis van onderzoek waarmee er meer duidelijkheid is gekomen over de economische levensduur van producten.  Zie de volgende pagina voor meer informatie: https://coolb.lu/2kFOduz Dus een fabrikant zal zich hier altijd op beroepen." Dit is ook precies wat ik mijn kinderen wil leren. Gooi het maar in de prullenbak. In het vervolg ook de batterijen, en accu's,  verf door de goot en ga zo maar door. Bozer dan iets onder economische redenen afschrijven kun je me niet maken. Zonder dit probleem had ik de telefoon zeker nog 2 jaar willen gebruiken! Telefoon heeft me 800 gekost en is die een afschrijving van 400 euro per jaar. Van een goedkoop budget toestel kan ik dat begrijpen maar het duurste high end toestel nee!

door marita5 - 12 okt. 2018 om 19:12
6559 Antwoorden / 8 Vragen
2

Hallo Willian2018 , 

Na twee jaar heb je vette pech

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel .

https://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/wettelijke-garantieperiode-in-europa

door gerritaltena 15 okt. 2018 om 18:36
8166 Antwoorden / 143 Vragen

@Marita5  in dit geval helaas onjuist aangezien in Nederland de Europese 2 jaar niet is overgenomen. Het apparaat moet deugdelijk zijn m.a.w. voldoen aan conformitetseisen/wetgeving.

door marita5 15 okt. 2018 om 18:54
6559 Antwoorden / 8 Vragen

@gerritaltena , ik begrijp uw reactie niet , in de link staat duidelijk dat Nederland de Europese 2 jaar niet heeft overgenomen .

door simon55 - 12 okt. 2018 om 21:02
1332 Antwoorden / 4 Vragen
0

En ze zijn nu nieuw te koop voor de somma van € 379 , kreeg vandaag mail van Samsung

Ge
door Genee - 12 okt. 2018 om 22:40
1246 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat coolblue Uneto vni hanteert zegt natuurlijk niks.
Waarom worden er voor 3 jaar oude smartphones nog updates gegeven als de meeste maar 2 jaar meegaan.
Zou Coolblue laten weten dat je niet met hun zienswijze eens bent en gratis reparatie eist.
Anders zou u op sociale media die zienswijze van Coolblue eens kenbaar kunnen maken.
Hieronder een link van coolblue over levensduur van smartphones, waar ze met geen woord over de Uneto VNI lijst reppen.
Ze halen wel de consumentenbond aan en coolblue geeft tips om de levensduur van de smartphone te verlengen.
Dat Coolblue bij problemen de Uneto VNI lijst hanteert wordt natuurlijk niet aan de grote klok gehangen.
Volgens die Uneto VNI lijst is het droevig gesteld met de kwaliteit van de genoemde produkten.
https://www.coolblue.nl/advies/levensduur-smartphone.html

B
ekijk eens dit filmpje en lees ook de reacties.
https://m.youtube.com/watch?v=t74uwEJ8Gbc

my
door mystery 13 okt. 2018 om 13:03
26 Antwoorden / 0 Vragen

De update word op het besturingssyteem gegeven en niet op het toestel nog, maar oude toestellen kunnen gewoonweg niet meer met de nieuwe technieken over weg.
Het is duurder om dat te blijven updaten dan compleet nieuwe toestellen te maken.
En 2 jaar is 2 jaar geen 3 en geen 4 jaar, na 6 maanden mag jij gewoonweg aantonen dat het al aanwezig was en dat gaat je na 2 jaar echt niet meer lukken.

Of het nu droevig gesteld is of niet je garantie is voorbij simpel zat daar kan Coolblue ook niks aan veranderen.
Je kan van alles eisen en op social media Coolblue zwartmaken dan zou het nog weleens een hele dure les kunnen worden voor je, immers Coolblue houd zich netjes aan de wet.

Kan je zeggen ja maar is 2 weken over ed garantie heen de volgende is het 4 weken de andere 5 weken ergens moet je een grens trekken.

Ge
door Genee 15 okt. 2018 om 19:38
1246 Antwoorden / 1 Vragen

@mystery
Updates worden wel degelijk op het toestel gegeven, kijk anders maar eens voor welke iphones IOS12 b.v. nog beschikbaar is.
En Coolblue zwart maken, wanneer Coolblue zelf zegt dat ze de lijst van Uneto VNI volgen en je daar de conclusie aan verbindt dat je bij Coolblue na 2 jaar dus geen enkele garantie meer hebt is dat toch niet zwartmaken?
Het gaat er niet om dat je na 2 jaar een gratis reparatie moet krijgen maar dat er gerepareerd wordt waarbij de klant, afhankelijk van de ‘leeftijd’ van het toestel, zelf een deel van de reparatiekosten betaalt.
En wie is Uneto dan wel dat Coolblue de vermelde levensduren van hun lijst volgt?
Kijk even op onderstaande link, daar is de levensduur van Samsung smartphones 4 jaar, waarom zou Coolblue deze lijst niet volgen?
https://www.svcgroep.nl/handboek2/TL_Tools/4-schade/TL-IN-452_Afschrijvingspercentages.htm

door vu2615 - 12 okt. 2018 om 22:43
44 Antwoorden / 2 Vragen
2

Ik begrijp dat het vervelend is dat wanneer je een duur toestel koopt dat dit een roze streep gaat vertonen; zeker als het net na de garantieperiode is. Het schijnt dat de streep in meerdere kleuren tevoorschijnt komt maar dan wel op dezelfde plaats. Dit kan duiden op een zwak punt in de verbinding moederbord-display, maar niet zo zwak dat er meteen een probleem optreed. Als ik zie hoe mensen met hun toestel omspringen, in een achterzak van de broek gestopt, zittende op de fiets of in een strakke broek over de linker dan wel de rechter bil, dan krijgt zo'n telefoon best wel wat mechanische spanning te verduren. Ze moeten per slot van rekening dunner, lichter en meer mogelijkheden krijgen, dus dat heeft ook zijn weerslag op de construktie en de zeer kleine elektrische verbindingen in een toestel. Om een idee te krijgen: bekijk de foto

Wi
door Willian2018 - 15 okt. 2018 om 16:57
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als consument trek je helaas aan het kortste eind... we hebben alles geprobeerd. Wat ons betreft komt er nooit meer een Samsung product in huis.

mo
door mof - 15 okt. 2018 om 18:30
863 Antwoorden / 2 Vragen
0

Met de sms die u laat ziien kunt u naar de rechter. De economische levensduur van een telefoon is langer dan twee jaar. Samsung blijft verantwoordelijk voor de schade en zal die deels moeten vergoeden. Met een grote groep mensen met hetzelfde probleem kunt u de kosten van rechtszaak en evt advocaat drukken op pp basis

door luppo - 15 okt. 2018 om 18:52
25 Antwoorden / 0 Vragen
0

Koop geen Samsung producten het is een B merk met een hele slechte service

IK had er door mijn werk(service technicus )veel mee te maken

door V1126. - 15 okt. 2018 om 19:10
328 Antwoorden / Vragen
1

Ik had de zelfde roze streep met de Galaxy S 6.Ik had het toestel binnen de garantietermijn een paar keer laten vallen en na de laatste val had ik ook een roze streep. Uiteraard heb ik bij  de reparatieverzoek dit feit niet vermeld en is het toestel netjes onder garantie gerepareerd. Dus ben ik benieuwd of je het toestel nooit hebt laten vallen en hoe bewijs je dat ? Overigens blijft het toestel funktioneel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
suzukialto - 21 okt. 2018 om 14:07
Computers & telefonie

Laptop

Mijn HP laptop van 2015 zou voorzien worden van snellere harde schijf en Windows 10. Dit voor de prijs van €135 excl werkloon 2x€40. Helaas is tijdens demontage harde schijf de toetsenbordconnector afgebroken, mijn ict man gaf aan dat het niet rendabel was voor deze laptop om te laten repareren. Hij gaf aan dat het beter was nieuwe te kopen, en kwam snel met alternatief. Ik was overrompeld en ... Lees meer

Ji
Jillzz91 - 23 okt. 2018 om 20:23
Geldzaken & recht

Huurcontract overgenomen

Ik stel deze vraag hier voor mijn moeder.
In 2009 is ze bij een man gaan wonen in een huis waar hij al vanaf 1987 zit.
Mijn moeder heeft zich in 2009 ingeschreven, in februari 2012 als medehuurder, en november 2012 als hoofdhuurder.
Voor 2009 had deze man al het 1 en ander aan het huis veranderd zoals:
-Verlaagd plafond in de keuken
-Extra schuren gebouwd in de tuin
- ... Lees meer

Ro
Ronaldbetuwe - 23 okt. 2018 om 20:24
Geldzaken & recht

Btw tarief stratenmakers

Hallo ik heb een offerte van een stratenmaker deze rekent 21% btw klopt dat ?  of valt het bestraten van mijn oprit onder de 6%btw?
zelf dacht ik 6% btw.

wie kan mij een antwoord gevenmvg R.N Lees meer