ke
door kermis Mar 10, 2006 om 17:41
Computers & telefonie

Scherm vervaagd

Ik heb een dell computer, en heb er jammer genoeg niet veel verstand van ik heb hem nu zo'n 3 jaar en vandeweek zette ik hem aan en hoorde wel een vreemd geluid maar dacht ach. Nu heb ik allerlei verschillende kleuren op mijn scherm en is hij ook niet meer zo duidelijk wie weet wat er aan de hand is?? Het zit vnl aan de boven- en rechterkant groenig en paars.

793 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sloterplas
door sloterplas - Mar 10, 2006 om 18:18
35 Antwoorden / 20 Vragen
0

Mistermac kan wel gelijk hebben wat stof en andere rommel aan kan richten.Mensen eten hun ontbijt op boven het toetsenbord, de kat ligt op de scanner enz.Een tip::Over elk apparaat kan je een afdekhoes doen niet zo duur om te kopen of zelf te maken.

mi
door mistermac - Mar 10, 2006 om 18:21
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kermis,


heb je het over een beeldscherm? Als dit het geval  zet dan eens de stofzuiger op de ventilatiegaten. Mijn eigen ervaring is dat dit nog wel eens wil helpen. Als er veel stof in zit dan kan dit beeldvervormingen tot gevolg hebben. Uiteindelijk is stof funest voor alle elektrische apparaten.


Het is goed mogelijk dat dit niet helpt, want je hebt het ook over een geluid. Dit duidt vaak op een storing en dat je beeldscherm aan zijn laatste loodjes bezig is. Troost je in dit geval voor nog geen €200,- heb je zeer goede en leuke TFT scherm.

ke
door kermis - Mar 10, 2006 om 18:23
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

even reageren als er 1 is die het schoon houdt ben ik het wel en nee er wordt bij deze computer NIET gegeten of gedronken, en ja er zit een hoes overheen, maar het is toch wel erg snel voor een scherm van nog geen 3 jaar oud

gsm
door gsm - Mar 10, 2006 om 19:10
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Mogelijk is de beeldbuis niet gedemagnetiseerd.

Een beeldscherm of TV wordt bij het aanzetten gedemagnetiseerd.
Dat gebeurd met een wisselstroom die gedurende korte tijd door een spoel rond de beeldbuis gestuurd wordt.
Het bromgeluid dat daardoor ontstaat moet je één seconde kunnen horen.
De stroom vloeit door een weerstand die door de stroom wordt opgewarmd. De weerstand neemt daardoor toe waardoor de stroom langzaam afneemt. Hierdoor wordt een maximale demagnetisatie van de beeldbuis bereikt.

Probeer eens of het scherm via het menu te demagnetiseren is.
Als dat werkt wordt het beeld heen en weer geschud.

Als de verkleuring dan nog niet weg is, is er wat anders mis, binnen in de monitor. Meestal is dat te wijten aan slechte solderingen.

Groet,
GSM




mo
door mooney - Mar 22, 2006 om 15:55
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Kermis,


Hetzelfde overkwam mij ooit met een CRT-monitor.  Het bleek niet te gaan om demagnetisatie, maar om een verkeerde refreshrate, die voor plaatselijke onscherpte en verkleuringen in de hoeken zorgde.


Daar het probleem zich bij jou plotseling optrad, kan ik me ook voorstellen dat zich een verandering voorgedaan kan hebben in de omgeving van het beeldscherm, d.w.z. het verplaatsen van andere apparatuur, zoals niet magnetisch afgeschermde geluidsboxjes.


Zodra magnetische velden van andere apparatuur het magnetisch veld van (in dit geval) monitor beinvloeden kan dit leiden tot "wegtrekken" en verkleuringen van de beeldinhoud. Dit effect kan zich overigens ook voordoen bij TV's.


Misschien heb je iets aan mijn ervaringen met deze klacht.


Succes :-)


Mooney

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 22, 2006 om 16:21
16959 Antwoorden / 202 Vragen
0

Een vreemd geluid bij starten van een beeldscherm duidt meestal op een defectgaande elco (condensator of dergelijke).


De vraag is of repareren, (voor een hobbiist niet het moeilijkste) bij een leverancier als Dell wel loont qua kosten van een nieuwe of, loop eens binnen bij een kringloopwinkel, u heeft een vervanger voor "een prik" en krijgt in de regel nog garantie ook

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer