ru
door rudy 67 10 okt. 2011 om 16:47
Computers & telefonie

Spaarloon

Ik heb een spaarloon maar dit is een lijfrenteverzekering
kan ik dit ook opnemen?
wat moet ik hiervoor doen.
ruud

143 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door valerius-2 - 10 okt. 2011 om 19:38
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Neem contact op met u verzekeraar in eerste instantie wat de mogelijkheden zijn.

door simonlebon - 10 okt. 2011 om 23:44
51 Antwoorden / 1 Vragen
0

Je spaarloonregeling is geen lijfrenteverzekering.

Spaarloonregeling wordt geheel afgeschaft. Bij de spaarloonregeling werd een deel van je BRUTO-loon opzij gelegd. Het geld dat uit je spaarloonregeling vrijkomt gaat naar je lijfrentepolis.

Nu de spaarloonregeling stopt zul je dus meer geld kwijt zijn aan je premie, omdat je deze nu met je NETTO-loon moet betalen (wanneer je deze voort wolt zetten).

Wat betreft het opnemen uit de lijfrenteverzekering; dat zal vaak lastig gaan. Meestal moet je met een goede reden aankomen (bijvoorbeeld aankoop van een huis). Het is inderdaad zaak dat je naar degene gaat deze constructie voor je geregeld heeft.
(en laat je niet een ander product aansmeren om zijn provisie veilig te stellen). Vraag of hij duidelijk op papier wil zetten hoeveel de polis op dit moment waard is. Vraag wat de mogelijkheden zijn.

Misschien dat de verzekering premievrij gemaakt kan worden, maar het risico bestaat dat er jaarlijkse kosten worden ingehouden over je opgebouwde waarde.
Neem wel zo snel mogelijk contact op met je tussenpersoon/adviseur)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kl
klaasjan - 17 jul. 2019 om 15:34
Auto & vervoer

Cis registratie

Hallo,


3 jaar geleden is er een autoverzekering bij mij opgezegd door de verzekeraar maar, in het opgevraagde CIS register kan ik daar niets over vinden.

Kan ik dan nu overstappen naar een normale premie zoals bijv. Achmea?
zoja, wat in te vullen bij de vraag of er ooit een verzekering is opgezegd door de verzekeraar? Lees meer

ma
mar1na - 16 jul. 2019 om 18:14
Computers & telefonie

Hoe schakel ik automatisch aanvullen uit

Hoe schakel ik automatisch aanvullen uit.

Ben vorig jaar verhuisd  en als ik nu iets wil bestellen op internet of ergens mijn adres moet achterlaten komt nog steeds mijn oude adres naar voren en tot voor kort is dat geen probleem geweest maar nu in een keer wel .

Verkeerde postkode en huisnummer met allen gevolgen van dien.

Ben al aan het zoeken geweest en dacht d ... Lees meer

Bo
Boaz Schoevaars - 16 jul. 2019 om 12:49
Geldzaken & recht

Via Uber 460€ van mijn creditcard afgehaald, ING en Uber geven niks terug?

Het is alweer lang geleden dat dit gebeurde en volgens ING en Uber is dat nu de reden om geen actie meer te ondernemen. Maar in december vorig jaar werd er 460€ van mijn creditcard gehaald, ik had het heel lang niet door totdat ik ineens wel een erg hoog bedrag miste op mijn rekening. Ik checkte mijn Uber app en daar stond in dat ene Jeffrey een rit had gemaakt van 460€. Ik had deze rit nooit ... Lees meer