Di
door DianeS 18 mei 2017 om 16:23
Computers & telefonie

Waterdicht Samsung S7?

Ik heb sinds 2 maanden een Samsung S7. Omdat op alle commercials en op de site van Samsung zelf staat aangegeven dat dit toestel waterdicht is heb ik gekozen voor dit type. 3 weken geleden is er een klein beetje water op mijn toestel gevallen, naar mijn idee geen probleem ivm de waterdichtheid. Toen ik hem later op die dag wilde opladen kreeg ik de melding dat mijn USB-poort droog moet zijn. Op de één of andee manier is er dus toch ietwat water in mijn toestel gekomen waardoor hij zeer slecht nog op kan laden. Nadat ik contact met Samsung heb gehad omdat ik er vanuit ging dat het onder de garantie van 24 maanden valt kreeg ik te horen dat dit gebruikerssporen zijn en dus geen garantie. Ik kan hm laten maken maar dan kunnen de kosten oplopen tot € 250. 
Inmiddels ben ik 3 weken dagelijks in contact en discussie met Samsung maar ze blijven zeggen dat ze niets voor me kunnen doen. Mijn vraag is dan ook als Samsung overal garandeerd dat de S7 volledig waterdicht is en mijn toestel na contact van hooguit 5 seconden met (niet eens zoveel) water gebreken vertoont ik totaal geen recht heb op de garantie van dit toestel en de reparatiekosten voor mijn rekening komen. Klopt deze redenering van Samsung??
Ik hoor graag jullie mening.

4186 4 Rapporteer
lo
door lovewinnie - 18 mei 2017 om 16:35
328 Antwoorden / 0 Vragen
0

heeft u frontje verwisseld gehad, toestel open gehad of iets dergelijk. Keer gevallen waardoor schade heeft ergens waardoor er water in kon komen?
mijn man heeft s7 zelfs in zwembad laten vallen en zakje 1,5 meter naar bodem en doet het nog steeds. Hij hoort dus echt water dicht te zijn.

Beide telefoons (S7 & S7 Edge) beschikken over een IP68-certificering. Dit houdt in dat beide telefoons gedurende 30 minuten in 1,5 meter diep water kunnen liggen, zonder schadelijke gevolgen.

ook andere oorzaken die het kunnen veroorzaken:

  • Opladers gebruiken die te weinig stroom leveren (meestal de budget en niet de orginele)
  • Kabels gebruiken die een te grote weerstand hebben
  • Hoesjes die te dik zijn , waardoor de connector net niet lekker er in gaan
  • Er vuil in de oplaadpoort zit  (bijv wat zand of stof)

 

maar de oplaadpoort schoon met wat water en dan kan dus je probleem verhelpen. klinkt niet logisch maar kan helpen


Di
door DianeS 18 mei 2017 om 16:41
Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor uw antwoord maar er is totaal nog nooit iets met dit toestel gebeurd. Nooit gevallen of iets dergelijks. Ook gebruik ik de originele Samsung kabels voor het opladen. En idd wat u zegt over de waterdichtheid van 30 minuten in 1,5 meter diep water staat ook op de Samsung site. Maar het probleem is dan ook echt om dit aan Samsung duidelijk te maken en dat mijn toestel of reparatie vergoedt gaat worden.

sw
door swat1500 18 mei 2017 om 18:55
2381 Antwoorden / 0 Vragen

Heeft u de telefoon rechtstreeks bij Samsung gekocht? Zo nee, dan moet u met uw garantie claim bij de verkoper zijn en niet bij de producent.
Wordt uw garantieclaim niet erkent dan moet u gaan procederen. Waarbij u het "geluk" hebt dat defecten geconstateerd binnen 6 maanden na aankoop geacht worden reeds aanwezig te zijn geweest. Maar wederom u moet bij de verkoper zijn.

jo
door jorisw - 18 mei 2017 om 19:48
3126 Antwoorden / 1 Vragen
1

Als er een klein beetje water op het toestel valt is er toch niets aan de hand? Ook als het toestel niet waterdicht is kan je best een klein beetje water op een telefoon laten vallen. Wat is er precies gebeurt?

Di
door DianeS 18 mei 2017 om 20:08
Antwoorden / 1 Vragen

Mijn telefoon lag naast me op de bank en toen viel er een glas om waar nog voor 1/3 water in zat. Dit viel over mijn telefoon en ik dacht ook dat dit beetje geen kwaad kon. Later die avond bij het opladen kreeg de melding dat de USB poort droog moet zijn en is opladen erg lastig.

door brainless - 18 mei 2017 om 23:33
250 Antwoorden / 0 Vragen
0

Die melding geeft mijn samsung ook als hij nat is geworden.
je moet dan de telefoon (eigenlijk alleen de ingang) laten drogen.
Ik haal dan de accu er uit en met 5 a 6 uur is hij droog genoeg om weer op te laden.

En ja; ik ben nogal onhandig; hij is al eens in het toilet gevalen en in een emmer water...

Di
door DianeS 19 mei 2017 om 05:52
Antwoorden / 1 Vragen

Een S7 heeft geen batterij die ik er uit kan halen

door audb - 19 mei 2017 om 12:16
1146 Antwoorden / 5 Vragen
0

Hoeveel miljoenen van dit soort telefoons zijn er niet verkocht ik denk heel veel en dan kan het best zijn dat er net een tussen zit die op een maandag morgen door een mederwerkster van Foxconn in elkaar is gezet en juist die is aan u verkocht.

Nou is het discuseren met een koreaanse fabrikant een die echt niet aan te raden is.

Terug naar de winkel waar u hem hebt gekocht is dan de beste oplossing zeker als u ook kan aantonen dat de telefoon als waterdicht is verkocht.

Willen ze niet mee werken dan kan u alsnog de koop ontbinden en krijgt u uw aankoop bedrag terug.

Een paar mooie brieven vind u op https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven  en deze als eerste gebruiken:  Niet akkoord bijbetalen bij reparatie ondeugdelijk product

Di
door DianeS 19 mei 2017 om 12:42
Antwoorden / 1 Vragen

Dank u wel voor de informatie, ik ga ermee aan de slag

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

he
hehahi - 18 sep. 2017 om 13:46
Huishouden & energie

Kan ik olie weggieten in gootsteen?

Ik heb al vele maanden een fles wokolie (vies!) in de kast staan. Waar kan ik de olie het beste laten (de fles is nog bijna vol)? Is weggieten in de gootsteen of toilet bezwaarlijk? Mag het in de vuilnisbak? Hoor graag tips waar het te laten.... Lees meer

qu
quake - 21 sep. 2017 om 08:38
Computers & telefonie

Ik wil achterhalen welk bedrijf achter 088nummers zit. Hoe?

ik word elke dag, vanaf 11-09 door verschillende 088nummers gebeld. Men laat de telefoon 1x overgaan. Ik heb 1x teruggebeld en dat heeft mij €7,50 gekost! Als ik een nummer blokkeer, gebruikt men een ander nummer. (Hoewel na een blokkade toch nog met een nummer gebeld is???).
Mijn provider Telfort zegt niet te kunnen achterhalen wie of wat de eigenaar is van die nummers!?
Wie biedt er ee ... Lees meer

ed
edddsel - 20 sep. 2017 om 20:26
Auto & vervoer

Moet ik betalen voor prijsopgave voor onderhoudsbeurt fiets

Ik wilde mijn Gazelle van 1,5 jaar oud een beurt laten geven. Ik had een fietsenmaker uitgekozen die lekker dichtbij zat en goed bekend stond. Ik kwam de zaak binnen met de vraag wat kost zoiets. Nou allereerst kreeg ik een preek dat ik de fiets bij Fietsenwinkel.nl had gekocht en niet bij een dealer. Waarop ik dacht jij verkoopt toch ook Gazelle. Nou hij wist me direct te vertellen dat de tandwie ... Lees meer