da
door darts180 Jan 10, 2009 om 14:01
Elektronica & tv

DVD Recorder

ja heb het zelf meerdere keren ingesteld en uit geprobeert, maar tot nu toe werkt het niet. de opname start gewoon zoals in de digitale gids staan.

239 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Jan 10, 2009 om 14:03
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

We gaan hier dan maar even verder ;-)


van eerdere post; -- ik heb net een nieuwe dvd recorder gekocht waar een digitale tv gids op zit. alles volgens het boekje gedaan en geïnstaleerd. er zit ook een optie op dat als een programma uitloopt en je hebt een opname ingesteld dat die dan ook later begint met opnemen en later eindigd, deze optie heet VPS (video programming system) en PDC (programme delivery control) nu heb ik al op meerdere plaatsen gevraagt of dit werkt maar niemand die mij daar een goed antwoord op kan geven. dus als hier mij iemand wel een antwoord kan geven graag-------

stacey
door stacey - Jan 10, 2009 om 14:05
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Wat is het merk, dan kan ik even zoeken bij revieuws of ik iets kan vinden wellicht.


Ik ken dit systeem niet echt.

freya
door freya - Jan 10, 2009 om 14:33
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo darts180,

Dat hele PDC gebeuren kun je naar mijn mening maar het beste vergeten. Het klinkt allemaal leuk dat 'op tijd' starten en stoppen van de opname, maar in de praktijk valt het toch tegen. Ik heb in het verleden al veel te vaak meegemaakt dat het niet goed gaat.

In de eerste plaats weet je niet precies welke zenders het wèl en welke het niet ondersteunen.
In de tweede plaats werkt het alléén als je de 'aangekondigde' start- en stoptijden instelt.
Mocht de zender het dus niet ondersteunen, of het PDC-signaal wordt om welke reden dan ook niet gedetecteerd, dan start en stopt de recorder dus op de exact ingestelde tijdstippen met als gevolg dat je dus hoogstwaarschijnlijk iets van het begin en/of het eind van het programma mist.

In de praktijk werkt het dus gewoon het beste om handmatig de start- en stoptijden te programmeren en een beetje rekening te houden met wat extra uitlooptijd.

Mijn advies is dus om dat soort 'automatische' programmeerhulpjes uit te schakelen.

m.vr.gr. Freya




kiran
door kiran - Jan 10, 2009 om 15:28
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@darts180


De gids: je zal dan bedoelen de ingebouwde GUIDE.


Zou je niet willen aanraden dat in je dvd te programmeren. Men werkt dat niet bij. En kost je dus alleen maar ruimte op je schijf.


Wat PDC betreft: Is te gebruiken met Ned.1/2/3 maar de ervaring leert dat men er regelmatig maling aan heeft. Programma stopt eerder, of er komt helemaal niks op. {moet zeggen: laatste week werkt het weer, het is dus halen en brengen}  Je neemt een gok, als je iets echt niet wilt missen.


Uitproberen met pdc kan geen kwaad, maar die Guide zou ik links laten liggen. Keuze is aan u.

poltol
door poltol - Jan 10, 2009 om 20:36
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Darts,


Hallo,


Mijn ervaringen met PDC en VPS zijn even beroerd als die van u. Degene die dit moeten bijhouden en/of invoeren doen dat niet of erg slecht. De omroepen steunen dit alleen in woord maar zeker niet in daad. Ook onze VARA maakt er een potje van, het klopt maar zelden. Handmatig instellen met flinke overlap geeft bijna altijd de zekerheid dat u opneemt wat u [later] wilt bekijken. Door spoelen is simpeler. Een opname zonder begin of eind is erg irritant, weet ik uit ervaring.


Vr.gr. poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ba

Bankrekening openen voor kleine commissie met weinig omzet

Goeienavond, 

Ik ben op zoek naar advies m.b.t. het openen van een bankrekening voor commissies, werkgroepen of andere kleine clubjes. 
Dit mag blijkbaar niet op persoonlijke titel, maar een zakelijke rekening is nogal duur als je jaarlijks niet zoveel omzet hebt. 
Hoe kan ik dit het beste aanvliegen?

De situatie: 
Ik zit in een commissie die maandelijks ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer