de eelco
door de eelco Nov 2, 2009 om 16:32
Elektronica & tv

Senseo blijft knipperen na het byvullen van water

als me waterbak leeg is geeft hy dat aan doormiddel van het knipperen van het lichtje voorop.als ik hem byvul en in doe hem er weer in dan blijft hy knipperen.dan haal ik de waterbak er uit en beweeg witte langwerpige palletje in de senseo waarop je de waterbak zet en probeer het nog een keer.de ene keer werkt het en de andere keer moet ik het meerdere keren heerhalen...licht het aan me senseo of aan me waterbak en wat kan ik er eventueel aan doen...2 jaar geleden gekocht en gebruik hem voor 2 kopjes per dag

97724 15 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Nov 2, 2009 om 16:43
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@de eelco

Denk dat het aan dat witte palletje ligt. De watertank moet precies in het gleufje passen. Zal ook de reden zijn dat hij het de ene keer wel en de andere keer niet doet. (misschien zit het palletje te los en flubbert het teveel heen en weer)

de eelco
door de eelco - Nov 2, 2009 om 16:56
607 Antwoorden / 92 Vragen
0

beste kiran.het wittepalletje zit nog stevig vast,,,het beweegt een heel klein beetje maar dat lijkt mijn normaal >>>>zal het mischien aan me waterbak liggen

kiran
door kiran - Nov 2, 2009 om 17:05
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja, dat zou kunnen. Maar voordat je evt. een nieuwe tank aanschaft, zou ik eerst nog even proberen om dat tuutje onder de watertank schoon te maken. Misschien zit er een oneffenheidje tussen het filtertje zodat hij niet goed contact maakt.

Bakje met een beetje azijn of ontkalker, en de watertank er een minuut of 10 rechtop in zetten. Zou het in ieder geval even uitproberen.

de eelco
door de eelco - Nov 2, 2009 om 17:38
607 Antwoorden / 92 Vragen
0

dankje nogmaals kiran...heb met een beetje azijn en water schoon gemaakt en hij lijkt het nou weer goed tedoen..dus mischien geen nieuwe waterbak en/of een nieuwe senseo....toppie man

deexpert
door deexpert - Nov 2, 2009 om 17:38
102 Antwoorden / 2 Vragen
0

Controleer even of het zwarte vlottertje onder in de water tank nog vrij kan bewegen. Bij mijn Senseo is deze klem komen te zitten. Hij registreert dan niet dat de tank volgenoeg is.

de eelco
door de eelco - Nov 2, 2009 om 17:44
607 Antwoorden / 92 Vragen
0

deexpert..ik denk ook dat het dat is.heb hem schoon gespoeld met azijn en doet het meteen weer....merci

varabas
door varabas - Nov 2, 2009 om 17:44
450 Antwoorden / 35 Vragen
0

Bij mij zit er net als bij deexpert inderdaad een "vlottertje" in de tank, volgens mij met een magneetje en die geeft het signaal wel of geen water. Waarschijnlijk zit dit vlottertje vast door kalk. Dus waarschijnlijk helpt het om de tank goed te ontkalken.

Bassie (is zelf niet altijd een vlottertje)

vd
door vdijken - Nov 2, 2009 om 19:50
21 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bij ons zit ook het vlottertje vast. Even rechts in het bakje knijpen tot hij omhoog gaat.

vd
door vdijken - Nov 2, 2009 om 19:52
21 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bij ons zit ook het vlottertje vast. Even rechts in het bakje knijpen tot hij omhoog gaat.

vd
door vdijken - Nov 2, 2009 om 19:56
21 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bij ons zit ook het vlottertje vast. Even rechts in het bakje knijpen tot hij omhoog gaat.

op
door opakeesje - Nov 2, 2009 om 23:08
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

in het waterreservoir zit een klein drijvertje. Als het niveau te laag is, dan drijft dat ding niet en geeft dan een signaal aan de electronica dat er te weinig water is, en dan gaat het lampje voorop het apparaat snel knipperen om U te waarschuwen. Dus alles is prima in orde.

toolboy
door toolboy - Nov 3, 2009 om 11:17
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

Het magneetje kan ook z`n kracht verloren zijn probeer eens en bak van iemand anders T

ja
door jannie-o - Mar 4, 2010 om 12:32
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

• Zit er wel voldoende water in het waterreservoir, dan is de kans groot dat het zwarte vlottertje dat beneden in het waterreservoir zit, als gevolg van kalk niet omhoog gaat. In dit vlottertje zit een component dat in de Senseo een signaal afgeeft of er voldoende water in het waterreservoir zit.
• Leeg de watertank.
• Als het lampje knippert als de watertank er op zit en sneller gaat knipperen als de watertank er af gaat moet u het apparaat aanzetten met de watertank gevuld met water. Druk vervolgens zowel het knopje voor een als twee koppen in. Nu vult de boiler zich met water en de gehele watertank wordt leeg gepomt. Let wel op dat u een grote bak onder de uitloop zet waar de koffie uitkomt.
• Werk het nog niet vervolg dan onderstaande.
• Draai de watertank een kwartslag naar rechts zodat het vlottertje (dat rechts beneden in de watertank zit) nu tegen de rechter achterkant van de Senseo komt.
• Het vlottertje (dat in de watertank zit) moet dus bij de sensor (die in het apparaat zit) worden gehouden.
• Normaal gesproken zit het vlottertje ook op die plaats als er water in watertank zit, maar nu doet u deze een kwartslag gedraaid er voor.
• Ook al zit het vlottertje vast door kalk, dan kunt u op die manier controleren of het apparaat toch aan gaat en dus stopt met knipperen
• Let er dus op dat het vlottertje vrij kan bewegen in het waterreservoir. Maak het waterreservoir goed schoon.
• NIET MET HEET WATER

jo
door jobhopper - Sep 22, 2012 om 11:53
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jobhopper

Grote verrassing,
Jannie-o Jannie, wat ben jij goed zeg!

sa
door sandrachamali - Oct 30, 2013 om 10:29
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn Senseo Quadrante blijft ook knipperen, flottertje komt niet zelf meer omhoog.
voor ik een nieuwe bestel lees ik ff wat tips hier bij kassa, een nieuwe watertank kost toch gauw zo'n 27 euro inc. verzenden.

ga proberen te ontkalken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Magda Brecheteau - Jun 26, 2022 om 08:13
Geldzaken & recht
6 juni vraag over oplichting loodgieter van € 910,77. Nog geen reactie ontvangen

6 juni vraag over oplichting loodgieter van € 910,77. Nog geen reactie ontvangen

Ik heb gereageerd na uw uitzending van 6 juni aangezien ik vreselijk ben opgelicht door een loodgieter in Almere. Zou graag een reactie van u ontvangen en stuur u de rekening. Ik heb contact gehad met het bedrijf maar ze hebben mij op een verschikkelijke manier te woord gestaan. Ik zocht op internet naar het bedrijf van Peter Kuil maar kreeg een nummer van de oplichter FS Service in Almere. Lees meer

tontoos
tontoos - Oct 8, 2021 om 12:41
Vakantie & reizen

Voucher verlopen

Ik heb een voucher van Fletcher hotels van mijn zoon gekregen en omdat het corona tijd was hebben we het uitgesteld en wilden we deze herfst er gebruik van maken maar het bleek een maand verlopen te zijn.
Ik heb geprobeerd telefonisch contact te en heb meer dan een kwartier aan de telefoon gehangen maar helaas, ook heb ik een mail gestuurd en heb na enkele dagen nog geen antwoord. Lees meer

jorris wotte
jorris wotte - Apr 2, 2022 om 11:30
Vakantie & reizen

Huwelijksreis

Goedemorgen,


Ik ga aankomende zomer trouwen met mijn vriendin en ben naar bestemmingen aan het kijken voor onze huwelijksreis. Ik ben al een aantal mooie plekken tegengekomen als de Malediven, Bora Bora en Bali. Heeft een van jullie nog tips?    Had onder andere hier gekeken:
[edit-redactie] ... Lees meer