alexishoop
door alexishoop Nov 21, 2013 om 07:29
Elektronica & tv

Temperatuur vaatwasser en energielabel

ik dacht altijd dat je voor een hygiënisch schone vaat minstens 65 graden nodig had (ideaal boven de 70graden ) nu komt siemens met de SN26N293EU, die ook op 40 graden een vol programma kan draaien.

het eco programma is trouwens 50 graden, het valt me op dat het energielabel eveneens uitgaat van deze stand, dwz, op basis van het stroom/water verbruik in deze stand worden energielabels gegeven.) en onlangs de -10% A+++, maar de meeste vaatwasser in die klasse verbruiken bij normaal gebruik evenveel stroom of water als een A klasse.

dus waarom is de overheid niet veel strenger bij het uitdelen van en toezicht op die energielabels?

dat ze het verbruik vertegenwoordigen bij dagelijks gebruik en niet op basis van een weinig gebruikte ideale ecostand.

10618 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 21, 2013 om 11:11
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Die hoge temperatuur hoeft natuurlijk helemaal niet, want dat zou betekenen dat elke met de hand afgewassen vaat niet schoon zou zijn.

En wat is nu hygiënisch schoon? Heb je ook on-hygiënisch schoon of gewoon schoon? Dus eco is mijn inziens heet genoeg.

gsm
door gsm - Nov 21, 2013 om 11:29
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Wil je de machine schoonhouden, voeg dan iets azijn bij het wasmiddel en laat de (af)wasmachine ook af en toe, desnoods leeg, draaien op minstens 60 graden.

alexishoop
door alexishoop - Nov 23, 2013 om 09:58
561 Antwoorden / 6 Vragen
0

ja je hebt schoon & hygiënisch schoon, nu vaatwassers, maar ook wasmachines steeds vaker op lagere temperaturen kunnen wassen en met minder water hetzelfde schoon kunnen maken, zijn we ook steeds meer (sterkere) schoonmaakmiddelen gaan gebruiken, feitelijk meer zout en dat maakt steeds meer micro-organismen resistent. het enige dat dan nog hygiënisch preventief werkt is het doden van gevaarlijke bacteriën, schimmels enz, dus juist hogere temperaturen gebruiken en vers schoon water, dus ook meer water.



tijger1
door tijger1 - Nov 23, 2013 om 10:02
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Maar als u uw afwas in een teiltje afwast, is het water niet heter dan 40 graden en is die schoon. Al dat overdreven schoon en zuinig met water gedoe, maakt dat een mens nergens meer tegen kan.

Slechte zaak.

sl
door slobberbone - Nov 23, 2013 om 11:27
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

Vindt altijd leuk gevonden die super energiezuinige machines hier een ouderwetse Miele enkel op warmwater aangesloten en wast op het zuinigste programma met een verbruik van 0,10 Kw/h en slecht 75 liter gasverbruik dat is zeer zuinig en ook op het heetste programma verbruikt hij slechts 0,5 kw/h en 80 liter gasverbruik dit is meerdere malen na gemeten met een Cresta.

Mensen willen graag super energie zuinige machines vaak valt resultaat tegen want een vette juspan moet echt warmer gewassen worden dan 40 graden, zelfde geld die Eco bubble hype resultaat is mager en beloofde besparing is ook veel minder.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Dobroman - Feb 8, 2024 om 16:03
Huishouden & energie

Zeer hoge servicekosten

Ik woon in een flatgebouw van Heimstaden en heb nu pas de afrekening servicekosten over 2022 ontvangen. Het probleem zit hem in de stroom kosten algemene ruimtes.In 2021 was dat per woning 163,67 euro en in 2022 475,67 euro. Totaal dus 35.199,67 euro per jaar voor elektra algemeen (verlichting galerij, berging, stopkontacten berging, trappenhuis, lift). Er is inmiddels uitleg gevraagd aan de verhu ... Lees meer

Ka
Kassaben - Apr 21, 2024 om 16:35
Winkels & webshops

Aanmaning Keesing (Denksport) voor niet besteld puzzelboek

Ik krijg betalingsherinneringen van Keesing Belgium te Deurne (met verzendplaats Amsterdam) voor een puzzelboek wat ik niet heb besteld. Ik heb wel een account bij Denksport en een lopend abonnement dat vooraf is betaald. Ik moet altijd vooraf betalen als ik iets bij Denksport bestel. De betalingsherinnering bevat een vreemd overschrijvinsformulier op paiper waarmee ik uiteraard niets kan. Ook w ... Lees meer

TeuntjeDK
TeuntjeDK - Apr 22, 2024 om 16:07
Geldzaken & recht
TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

Goedenmiddag,   In november vorig jaar wilde ik om financiele redenen mijn abonnement bij TROUW (van DPG Media) opzeggen. Via de website was dit geen probleem en ik krijg een mailtje dat ik snel een bevestiging van de opzegging zou ontvangen. Hier is echter nooit een antwoord op gekomen.  Ik heb mijn betaling gestorneerd en hierop kreeg ik wel een mailtje dat er betaald moest worden anders ... Lees meer