ecomm
door ecomm Oct 22, 2011 om 02:35
Elektronica & tv

Wasmachine centrifugeert zodra stroomknop ingedrukt

Mijn 4,5 jaar oude Edy wasmachine (beste koop Consumentenbond) begint spontaan te centrifugeren zodra ik de stroomknop indruk. Zonder de stroom er af te halen lukt het niet om het centrifugeren te stoppen. Het starten van een wasprogramma is uiteraard dus ook niet mogelijk. Gedurende die tijd is het deurtje op slot.

Na de stroom er af te halen krijg ik het deurtje wel weer open en terug dicht, maar bij het vervolgens aanzetten, waarbij hij niet direct begint te centrifugeren, kan ik echter geen wasprogramma starten.
Het lampje voor programma's aan/uit te zetten (dus niet de stroomknop) knippert continu, net zoals hij dat doet als de was klaar is.
Zet ik de machine vervolgens nog een keer uit (stroom eraf) en weer terug aan, dan begint ie opnieuw te centrifugeren. Grrrrr.....!!!

Ik heb de stekker er al eens een uurtje uitgetrokken, maar dat lost niets op. Ik had gehoopt dat ie daarmee zou resetten, maar helaas.

Volgens de winkel, die even bij hun technieker had geïnformeerd, zou het waarschijnlijk de printplaat zijn die vervangen moet worden. Deze kost volgens hun echter 140 euro zonder montage, waardoor de reparatie boven de 200 euro zou uitvallen.

Toch vraag ik mij af of die echt vervangen dient te worden? Kan het niet gewoon enkel een zekering zijn die vervangen moet worden>

Heeft iemand hier ervaring mee, of überhaupt enig idee wat er aan de hand is, en hoe dit zonder deze hoge kosten is op te lossen?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties!

5523 31 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

willem-a
door willem-a - Oct 22, 2011 om 03:07
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is zeer waarschijnlijk dat die monteur/technicus gelijk heeft. Tegenwoordig werkt nagenoeg alles elektronisch geregeld en dus is de kans op storing ook vaak wat groter. Vooral als er wat vocht bij een print kan komen is het meestal einde verhaal. Men zal dan echter de hele printplaat/module vervangen en dat gaat meestal nogal in de papieren lopen. Het enige dat je zou kunnen proberen is het vragen om een coulance regeling. In principe behoort een dergelijk apparaat wettelijk iets van 5 jaar mee te gaan, en dus heb je rechten. Maar om dat recht ook daadwerkelijk te verkrijgen is in de praktijk niet zo eenvoudig als men je vaak wil doen geloven. Je zou eventueel een hobbyist met verstand van zaken kunnen vragen de wasmachine te repareren. Vaak is dat een stuk goedkoper. Ook het onderdeel kan zo wellicht goedkoper worden geleverd. Soms heeft men zelfs nog gebruikte spullen liggen, waarmee je weer een tijd vooruit kan.

Willem.

ha
door havenkater - Oct 24, 2011 om 11:57
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Controleer eerst de veiligheidscondensator die dienst doet als stroomverschil bewaker. Deze zit vlak onder het bovenblad aan de rechterachterkant. Hier komt de stroom via het snoer in de machine. Wanneer deze condensator er lichtelijk gesmolten uitziet, kunt u deze verwijderen en de 220 volt draden gewoon met de juiste kleur met elkaar doorverbinden. Wel goed isoleren! Deze condensator heeft namelijk geen nut in ons land, maar wanneer hij kapot begint te gaan, ontregeld hij op allerlei verschillende manieren het wasprogramma.
Het bovenblad van een wasmachine is gemakkelijk te verwijderen, het zit vaak met enkele (torq) schroefjes vast aan de achterkant. Losdraaien en het blad iets naar achteren schuiven, dan kan het van de machine afgetild worden en gaat er een wereld voor u open.

toolboy
door toolboy - Oct 24, 2011 om 12:27
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

Ik zou eerst voordat u kosten gaat maken,De niveau regelaar even voorzichtig doorblazen.Deze geven vaak problemen bij Edy

ra
door rainbow64 - Oct 24, 2011 om 12:49
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat ook nogal eens het geval is met al die electronica is dat ook als je de stekker eruit haalt hij gewoon verder gaat waarbij het programma is geeindigd in dit geval centrifugeren , kijk eens wat er gebeurd als je hem gewoon helemaal uit laat centrifugeren , normaal gesproken geeft hij dan aan dat het programma is beeindigd .
Is dit het geval probeert u het dan eens weer .
Heb dit vaker gezien bij verschillende wasmachine's .
Hoop voor u dat dit het euvel is ...

ti
door tijgerboom - Oct 24, 2011 om 13:20
11 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb je bij de fabrikant al naar de resetknop gevraagd. Daarbij zet je een van de knoppen in de resetstand, vervolgens zet je de machine op start en dan reset ie de printplaat weer naar de ouwe fabrieksinstelling.
Dat staat in geen enkele handleiding, maar ze laten je eindeloos betalen voor een handeling van 10 seconden.
Bijna elk electronisch apparaat heeft een reset mogelijkheid.
Bel naar de technische dienst van de fabriek en laat je verrasssen door je
eigen nieuwe expertise.

Succes

ot
door otjes - Oct 24, 2011 om 18:47
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo ecomm,

ik ben oud monteur van de edy welke failliet is.
de computer staat in een looping en kan er niet worden uitgehaald. een nieuwe print geeft geen soelaas daar deze moet worden geprogrameerd als deze al verkrijgbaar is.
helaas zal je een ander app. moeten kopen.
groet Otjes

ecomm
door ecomm - Oct 24, 2011 om 19:02
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Allen hartelijk bedankt voor de reacties en suggesties. Gezien de ervaringen van 'Otjes' ben ik zeker wat wijzer geworden van zijn antwoord! Het scheelt in ieder geval al een dure en kennelijk zinloze reparatie...

Inmiddels heb ik contact opgenomen met de verkopende winkel (Expert) en gevraagd om een coulance regeling op basis van wettelijke garantie, waar ik meen recht op te hebben. Weliswaar is het toestel niet nieuw meer en buiten de fabrieksgarantie, maar van een wasmachine mag toch echt wel verwacht worden dat hij langer dan 4,5 jaar meegaat. Zeker aangezien ik alleenstaande ben en slechts 1x in de week een bescheiden witte en bonte was draai.

Ze moesten bij de winkel eerst nog overleggen, dus ik ben benieuwd met welk voorstel ze zullen afkomen.

Nogmaals allen bedankt! Het is fijn om te weten dat er mensen klaar staan met raad als je het eens nodig hebt. :-)

Voor de volledigheid zal ik achteraf nog even mijn bevindingen met de winkel toevoegen.

Mvg,

ecomm

willem-a
door willem-a - Oct 24, 2011 om 19:27
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Ecomm,

Hopelijk regelen zij iets voor je en krijg je nog een tegemoetkoming. Je hebt inderdaad, zoals ik eerder al aangaf, wettelijke rechten. Helaas is het echter niet altijd eenvoudig die ook daadwerkelijk te krijgen, maar een goede dealer die achter zijn producten staat zal zich vaak wel inzetten e.e.a. goed op te lossen. Hopende op een goede afloop, met vr. groet, Willem.

ecomm
door ecomm - Oct 25, 2011 om 19:12
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Zoals eerder gemeld heb ik ingezet op een coulance regeling op basis van wettelijke garantie. De winkel (Expert) bleek hier wel aan mee te willen werken.

Inmiddels hebben ze een berekening van de restwaarde gemaakt op basis van een economische levensduur van helaas slechts 5 jaar. Ze komen uit op 38 euro... :-(

Tja, dat zal dan toch een flinke opleg worden...

Mvg,

ecomm

toolboy
door toolboy - Oct 25, 2011 om 20:58
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

No dit kan en mag niet!!
Een c merk kopen van nog geen 400 euro en dan nog coulanche verwachten en krijgen.
En dat omdat de inhalige consumentenbond deze shit tot beste koop ????

Ik zeg niets meer.

Steun de consumentenbond en laat u misleiden.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 21:09
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

......Inmiddels hebben ze een berekening van de restwaarde gemaakt op basis van een economische levensduur van helaas slechts 5 jaar. Ze komen uit op 38 euro... :-(...........

Vind ik persoonlijk nog veel voor zo'n goedkope wasmachine! En 4,5 jaar zegt mij niets. Het maakt nogal verschil of dat ding 7x per week draait of 2x per week.

willem-a
door willem-a - Oct 25, 2011 om 23:04
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Ecomm,

Krijg je toch nog wat terug. En ik ben misschien alleen met dit standpunt, maar ik gun het je wel. Als men zelf iets terug kan krijgen doet men het ook.

Gr. Willem.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:08
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Als men zelf iets terug kan krijgen doet men het ook.......... Dat is een ongefundeerde aanname.

willem-a
door willem-a - Oct 25, 2011 om 23:15
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja, tuurlijk, ik ben achtelijk... Ik draai ook al een tijdje mee hoor. Als men iets aangeboden krijgt, slaat men dat echt niet af. En in dit geval blijkt men nog wat rechten te hebben, dus wie zijn wij dan om te zeggen dat hij/zij daar geen recht op heeft? Nee hoor, ik gun het hem wel.

Gr. Willem.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:19
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

@w.a.: schrijf ik ergens dat ik het hem niet gun dan?

Het is hem niet aangeboden, hij heeft gevraagd om coulance en dat laatste vind ik belachelijk bij een 4,5 jaar oude goedkope wasmachine. Dat is mijn mening en ik zou in dit geval zeker niet om coulance gevraagd hebben.

De groeten.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:27
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......en ik zou in dit geval zeker niet om coulance gevraagd hebben.........

Sterker nog: ik heb nog nooit om coulance gevraagd.

willem-a
door willem-a - Oct 25, 2011 om 23:28
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarom is dat belachelijk? Vragen staat je vrij toch? Nee heb je. Als men je dan toch nog iets aanbiedt is dat toch meegenomen? Ik begrijp zulke reacties dan weer niet. Ik heb laatst ook even een belletje gepleegd toen mijn TV het liet afweten en ook toen kon er nog wat worden geregeld. Mooi toch? Als je je mond houdt krijg je niks. Maar volgens mij vind jij veel belachelijk, want als ik wat onderwerpen doorlees zit je overal bovenop of lever je commentaar. Wist je al dat je helemaal niet verplicht bent te reageren? Je komt op mij redelijk gefrustreerd over en reageert dat af op anderen. Jammer is dat, maar ik trek me er toch echt weinig van aan. Nou, je hebt weer wat om op te reageren...

Gr. Willem.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:35
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......Wist je al dat je helemaal niet verplicht bent te reageren?......... Ja, dat weet ik, witte angora, maar wel eens gehoord van actie en reactie?

Jij moest zo nodig een totaal ongenuanceerde, nergens op gebaseerde opmerking maken (quote: Als men zelf iets terug kan krijgen doet men het ook). Niet zo vreemd dat ik reageer op een nergens op gebaseerde aanname!

willem-a
door willem-a - Oct 25, 2011 om 23:40
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ga hier niet meer op in. Ik vind dit zo kinderachtig...

Willem.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:44
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Correctie: als je er echt niet meer op in zou gaan, witte angora, had je die reactie helemaal niet geplaatst. Nogmaals: de groeten!

willem-a
door willem-a - Oct 25, 2011 om 23:49
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog even dit: heb je toevallig nog mensen om je heen die van je houden? Koester die dan maar.... En maak je niet zo druk, dat is slecht voor je hart.

Vanaf nu negeer ik je, oké.

stacey
door stacey - Oct 25, 2011 om 23:51
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

[quote=willem-a schreef op dinsdag 25 okt 2011, 23:28] Ik heb laatst ook even een belletje gepleegd toen mijn TV het liet afweten en ook toen kon er nog wat worden geregeld. Mooi toch? Als je je mond houdt krijg je niks. Gr. Willem.

Tja, ach ik ben ook niet zo`n voorstander van sommige vormen van coulance......
Want uiteindelijk betaal je dat zelf weer dubbel en dwars als de prijzen weer verhoogd worden, want raad eens wie coulance betaald ?
Juist ...consument, wat mij betreft sigaar uit eigen doos.
Net als compensatie voor vertraging vliegtuig, en iedereen maar gillen dat tickets onbetaalbaar worden .............gek hè ;-)

Garantie oké, maar `overdatum`.........gewoon wat nieuws aanschaffen, ook goed voor de economie....
Consumenten`rechten` wordt tegenwoordig beetje te vaak in het onredelijke getrokken mi en uiteindelijk betalen we daarvoor zelf de prijs one way or the other......

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:51
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Vanaf nu negeer ik je, oké......... Goed plan, hou ik je aan!

ecomm
door ecomm - Oct 25, 2011 om 23:52
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

Kennelijk verschillen we hier nogal van mening.

Ik vind dat een wasmachine, die bij een alleenstaande slechts 2 wasjes per week draait (1x witte en 1x bonte (kort programma)), toch echt wel wat langer dan 4,5 jaar mag meegaan.
Ik heb 'm indertijd namelijk niet gekocht om minder dan 5 jaar mee te gaan en daar is ook nooit met een woord over gerept toen ik 'm kocht. En nu zou dat plots allemaal maar normaal zijn...? Het moet niet gekker worden...

Kijk, als ie nou iets van 7 à 8 jaar had meegegaan, had ik er wel 'vrede' mee gehad, maar minder dan 5 jaar is in mijn ogen gewoon echt te kort.
Het is juist vanuit die gedachte dat ik meende enig recht op wettelijke garantie te hebben en er dus om te vragen.

Kun je het niet mee eens zijn, maar ik vind het wel normaal. Bovendien, als je er niet om vraagt weet je zeker dat je niets krijgt.

Ik had m'n bevindingen bij de winkel nog toegevoegd zodat anderen kunnen zien of dat überhaupt werkt met het claimen van wettelijke garantie. Diegenen die in een gelijkaardige situatie verzeilen weten nu in ieder geval dat je op dat gebied wel degelijk iets kunt bereiken.
Iedereen is uiteraard vrij om hetzelfde pad te bewandelen, of niet.

Mvg,

ecomm

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:54
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......Consumenten`rechten` wordt tegenwoordig beetje te vaak in het onredelijke getrokken........

Inderdaad.

birdies
door birdies - Oct 25, 2011 om 23:58
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

........Kennelijk verschillen we hier nogal van mening. ......... Daar is niks mis mee toch? Zoveel mensen, zoveel meningen.

Zelf ga ik bij elektronica uit van een levensduur van 4-5 jaar en alles daar boven vind ik mee genomen.

willem-a
door willem-a - Oct 26, 2011 om 00:03
63 Antwoorden / 0 Vragen
0

Stacey,

Natuurlijk betalen we het uiteindelijk zelf. Maar dat is met garantie net zo. Daarom snap ik die drukte om zo'n relatief laag bedrag eigenlijk niet, want een ander gaat op Internet op zoek om te kijken waar ze het goedkoopste uit zijn, of vragen om een korting. En je maakt mij niet wijs dat men dat afslaat als men dat bij navraag kan krijgen. En iets nieuws kopen is natuurlijk ook af en toe wel leuk, maar ook dat is niet voor iedereen weggelegd. En om nou, in mijn geval een Plasma TV van ruim 4 jaar bij de container te zetten gaat me toch wat ver, want destijds waren ze niet zo goedkoop. En ik schaam me er dan echt niet voor te vragen of er nog wat te regelen is. Niet iedereen zit zo goed in zijn/haar slappe was dat men elk jaar wat nieuws kan kopen.

Gr. Willem.

stacey
door stacey - Oct 26, 2011 om 00:18
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

[quote=willem-a schreef op woensdag 26 okt 2011, 00:03]. Niet iedereen zit zo goed in zijn/haar slappe was dat men elk jaar wat nieuws kan kopen.

Gr. Willem.

Dat is probleem tegenwoordig, iedereen wil nieuwste van het nieuwste en elk jaar nieuw en de kwaliteit en `houdbaarheid` holt door die hardrennende voortgang dan ook snel achteruit, maar dat wenst men dan weer niet te accepteren,
en wat de consumentenrechten betreft roept iedereen maar recht, wat ook niet zo veel is als men wil denken.........
maar van plichten of eigen verantwoordelijkheid wil niemand horen.

Ik heb goed merk wasmachine al 20 jaar, zo lang had ik nu ook weer niet verwacht, maar die is nog zonder al die nieuwe electronica rommel, oude degelijkheid maar behoorlijk prijzig destijds.
Voor datzelfde geld koop ik er nu 4 en die zouden dan 5 jaar per stuk moeten meegaan lijkt me........... ;-)
Zou ik er nu een moeten kopen dan ben ik blij al als ie 5 jaar Zou halen...........
ik verwacht er tegenwoordig dus ook niet al te veel van........
Iedereen wil nieuwer en moderner/ wegwerpmaatschappij dus dan niet zeuren en wegwerpen toch ......

Maar ik ga naar m`n mand, morgen weer (te) vroeg dag ;-(

ma
door manwijf - Oct 27, 2011 om 12:01
574 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dus zou je een gezin hebt met 2 kinderen en je dus vele malen meer wast, dan zou het volgens sommigen dus normaal zijn wanneer de machine ongeveer een jaar meegaat....
Er wordt steeds overheen gepraat, maar we hebben het hier over minimaal gebruik.

ko
door kontakkie - Nov 6, 2011 om 19:03
45 Antwoorden / 2 Vragen
0

Een EDY mag dan wel beste koop zijn bij de consumentenbond maar het is qua levensduurverwachting ( wat volgens mij door de bond nooit meegenomen wordt in een test ) gewoon in de laagste klasse ingedeeld. Dus denk ik dat het aanbod van Expert helemaal nog niet zo verkeerd is.

ecomm
door ecomm - Nov 6, 2011 om 23:10
9 Antwoorden / 2 Vragen
0

@manwijf Ik ben alleenstaande dus de wasmachine wordt bij mij inderdaad maar minimaal gebruikt. Had ik een gezin met 2 kinderen gehad, dan had ie het zelfde aantal wasuren al in minder dan 2 jaar bereikt. Veel te kort, naar mijn mening.

@kontakkie Zoals je in bovenstaande leest wordt de wasmachine bij mij minimaal gebruikt.
De te verwachten levensduur van een wasmachine bedraagt, ook voor 'de laagste klasse', minimaal 5 jaar. Bij de duurdere wasmachines kan dat eventueel 10 jaar zijn, getuige ook het feit dat sommige van die fabrikanten 10 jaar fabrieksgarantie op bep. onderdelen geven. Zo dus, Edy of niet en ondanks dat sommigen een andere mening zijn toebedeeld, ik mocht gewoon verwachten dat ie wat langer had mee gegaan.

Dat beweer ik niet alleen, dat is infeite ook bevestigd door Expert, want ook die hadden het over 5 jaar en hebben op basis daarvan, zonder al te moeilijk te doen!, mijn beroep op wettelijke garantie berekend.
(Terzijde: Voor wie te maken krijgt met een minder welwillende partij bestaat er overigens ook nog een traject via een geschillencommissie.)

Ondanks dat mijn nieuwe wasmachine elders wel wat goedkoper was, heb ik, juist omdat zij zo fideel waren, mijn nieuwe wederom bij Expert gekocht. Ze hebben het, zoals u het ook al stelt, heel netjes opgelost en verdienen daarmee een pluim!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer