st
door stef84 23 dec. 2014 om 21:54
Elektronica & tv

Welke goedkope wasmachnes zijn goed, en welke juist niet?

Ik lees hier regelmatig topics over problemen met goedkope wasmachines. Steenvast komt dan het antwoord voorbij "koop een miele". Waarom is mij een raadsel, want als iemands goedkope Citroën c1 kapot gaat is het standaard advies ook niet neem in het vervolg een bmw of mercedes.
Ik heb zelf in de afgelopen 7 jaar diverse goedkope wasmachines uitgeprobeerd en veel ervaringen van gebruikers en witgoedmonteurs met elkaar vergeleken.
IK heb zelf een aardig lijstje samengesteld maar er zij ook merken waar ik weinig van weet en waar gebruikers mij en medegebruikers misschien meer over kunnen vertellen.
welke goedkope merken zijn wel aan te raden:
- Beko: Als je een degelijke wasmachine zoekt onder de 300 euro is Beko je enige optie. Blijf uit de buurt van de tweedehandsjes want de modellen van voor 2010 zijn niet allemaal van goede kwaliteit gebleken. Het huidige aanbod zou je gerust een a-merk kunnen noemen. Ik bezit zelf nu sinds 3,5 jaar een beko machine. Ik kocht het goedkoopste type wmb1220 voor 229 euro en was er zeker 3 tot 5 keer per week mee. Ondanks dat de trommel een cappaciteit van 5 kilo heeft, prop ik er vaak zeker 7 kilo droog wasgoed in. Hierbij zitten dan ook spijkerbroeken en van die grote badlakens die loodzwaar worden als ze vol water gezogen zijn. De machie verwerkt dit zonder gedans, en zonder lagerslijtage(voor zover nu te constateren). Voor ik deze machine aanschafte heb ik van 5 onafhankelijke witgoedmonteurs uit Nederland en Engeland vernomen dat Beko momenteel echt goede machines maakt. Het argument dat alle goedkope wasmachines slecht van kwaliteit zijn gaat dus niet op.
- Gorenje: Is zeer onbekend in Nederland. Ik heb via marktplaats (gewoon gorenje invoeren in het zoekveld en dan op wasmachines klikken) slechts 1 dealer gevonden die ze levert, Beckers heet die geloof ik. Deze dealer levert de Gorenje machines met de standaard 5 jaar fabrieksgarantie, waarmee Gorenje zijn kwaliteit wil aantonen. De gorenje machines in de goedkope cathegorie kosten 325 en 369 euro(2 modellen de 1 heeft 1200 toeren de ander 1400 en een stuk meer programma-opties). Van engelse witgoedmonteurs begrijp ik dat Gorenje nog beter is als beko en zeker als a-merk gezien moet worden. Ik ben wel benieuwd of hier gebruikers van dit merk zijn die hun ervaringen kunnen delen want mijn kennis over dit merk is slechts theoretisch.
- Zanussi: hoewel de verhalen over dit merk sinds de overname door Electrolux een beetje minder positief zijn geworden is het mijns inziens geen slecht merk. Ik zou het een heel klein stukje onder beko zetten qua kwaliteit maar zeker niet veel.
Helaas is de lijst met goedkope en soms zelfs duurdere merken waar je beter vanaf kan blijven een stuk langer. Uiteraard kan je natuurlijk altijd geluk hebben, mar de kas op een teleurstelling is bij onderstaande lijst groot.
- Indesit: Hoewel je in elk topic weer mensen tegenkomt die zweren bij hun oude Indesit machine van 10 jaar of ouder, is de huidige kwaliteit echt ondermaats. Als je er 5 jaar mee doet mag je ech tblij zijn, maar 2 of 3 jaar is waarschijnlijker. Ook de overname door Whirlpool brengt geen positieve verbeteringen.
- Whirlpool: een merk dat vaak verschenen is als beste koop in de consumentengids. Maar de vele reviews op sites als kieskeurig laten zien dat de duurzaamheid bedroevend is. Slechte lagers, afbrekende wasribben(soms door muntjes in broekzakken maar dan nog zouden ze niet moeten afbreken) en matige printplaten zijn de meest voorkomende kwalen. De meeste gebruikers krijgen binnen 2 tot 3 jaar last van deze problemen. Whirlpool staat erom bekend alle schuld bij de manier waarop de klant het product gebruikt te leggen maar weigert de zwakke plekken in hun producten aan te pakken. Deze problemen komen zowel bij de goedkopere als duurdere modellen voor.
- bauknecht: Bauknecht is van whirlpool en gebrukt identiek dezelfde onderdelen dus kent ook identiek dezelfde problemen.
- bosch/siemens: Hoewel dit als a-merk wordt gezien geld dit alelen voor de machines die nog in duitsland gemaakt worden. Van de goedkope modellen komt niets uit duitsland en ook bij de duurdere modellen moet je heel god kijken of je wel echt een duits product koopt. De goedkopere modellen komen eigenlijk overal vandaan zoals: Spanje, China en ook uit de fabrieken van bauknecht/whirlpool. Op kieskeurig zijn meerdere modellen te vinden die maar 3 jaar mee gingen, waarvan de lagers of trommelophanging slecht waren. Deze modellen zijn net wat te duur om dit soort kwaliteitsverlies acceptabel te vinden.
- Lg: Is wat beter dan Whirlpool maar bijna altijd onherstelbaar omdat de onderdelen na enkele jaren nauwelijks meer te krijgen zijn. Lagers zijn het zwakste punt van Lg machines.
- Samsung: is weer iets beter dan Lg maar verschilt niet veel met Lg qua nadelen. Het aantal negatieve verhalen is iets kleiner maar ze zij er toch wel.
- Candy/hoover: Is iets beter dan Indesit of whirlpool maar slechter dan Lg of Samsung. Pompen en lagers zij de meest voorkomene defecten.

91522 41 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door gerbera - 23 dec. 2014 om 22:38
4952 Antwoorden / 6 Vragen
0

U heeft zelf al een uitgebreid onderzoek gedaan lees ik. Lijkt mij daarom meer dat dit onder duscussies thuis hoort. Zelf gebruik ik al tientallen jaren AEG was- en droger en deze bevalt mij uitstekend. De door u in de aanhef genoemde machines zijn mij totaal onbekend als wasmachine.

door tijger1 - 23 dec. 2014 om 22:39
38554 Antwoorden / 21 Vragen
0

Dit is de rubriek Vraag en Antwoord en niet een vergelijkingssite voor wasmachines.

door diumenge - 23 dec. 2014 om 22:52
10484 Antwoorden / 13 Vragen
0

Ik heb al meer dan zeven jaar dezelfde wasmachine, zonder problemen. Het is een AEG. Meerdere goedkope machines uitproberen in zeven lijkt mij uiteindelijk duurder.

door aurora1 - 24 dec. 2014 om 00:17
13671 Antwoorden / 6 Vragen
0

U kunt dit verhaal vast beter bij Kieskeurig o.i.d. plaatsen of bij Discussies, deze rubriek is voor vragen. Als u het mogelijke misverstand van goedkoop is duurkoop wilt aanpakken zoals u stelt, kunt u daarvoor misschien beter de redactie benaderen of bij TrosRadar aankloppen.

st
door stef84 - 24 dec. 2014 om 07:01
23 Antwoorden / 3 Vragen
0

Helaas is de laatste regel van mij vraag weggevallen. Hierin vroeg ik of mesnen ervaringen hebben met de nieuwere modeleln van Haier(het eeerste model was waardeloos), Exquisit en Etna. Mar helaas is die regel weggevallen(misschcein was de post te lang)
Om te reageren op de reacties: Verschillende mensen noemen aeg. Dit merk hoort niet zozeer in dit topic thuis want het is niet goedkoop. Overigens kunt u als u tevreden bent over Aeg net zo goed Zanussi kopen, is een stuk goedkoper en komt uit dezelfde fabriek en gebruikt dezelfde onderdelen(beide merken zijn van Electrolux).
De rede dat ik dit hier plaats is omdat ik hier erg veel topics tegenkom waarin uit de antworoden die vraagstelers bljiken dat de kennis van de kwaliteit van goedkope wasmachines niet zo groot is. 1 van bovenstande auteurs stelt bijvoorbeeld: "ik heb nu naar volle tevredenheid Aeg en ken de goedkope emrken die u noemt niet". Maar als u net op het punt staat een vakantie te boeken en uw Aeg gaat kapot dan zou u mogeljik de consumentengids erbij pakken en een Whirlpool kopen, wat u voor de rest van uw leven staaft in de mening dat goedkope machines echt minder goed zijn dan dure. Dat si dsu rpeceis de rede voor dit topic, bekendheid geven (in een tijd van crises) aan het verschil in kwaliteit bij goedkope merken. Ik durf bijvoorbeeld gerust te zeggen dat de Aeg gebruikers zeker zoveel kwaliteit zouden krijgen als ze een Gorenje kochten maar dat scheeld wel een paarhonderd euro in prijs.

door tijger1 - 24 dec. 2014 om 09:52
38554 Antwoorden / 21 Vragen
0

Gorenje is volgens Google gewoon te koop bij Otto, maar heb nog nooit van dat merk gehoord. En zo goedkoop vind ik hem niet.

Heb sinds 1972 Miele's, nu draait de laatste al 10 jaar zonder enig probleem.

sl
door slobberbone - 24 dec. 2014 om 09:52
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

Mijn ervaring is dat de beste wasmachines zijn van Miele. Schaf een 2ehands beproefd model aan en je wast zomaar langer dan een Beko en ook veel voordeliger.

Oh en 7 kilo in 5 kilo machine is geen aanrader maar ook de Miele geeft geen krimp :)

door lekkerisdat - 24 dec. 2014 om 14:16
4297 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ga hier de gok wagen op het budget-model van Panasonic. Echter de huidige Miele (20+ jaartjes) leeft nog voor zo'n 40 procent, ik wacht nog eventjes totdat deze echt helemaal ontzield is.

door tenormin - 24 dec. 2014 om 14:45
14826 Antwoorden / 87 Vragen
0

En hier dan weer een ander merk 'liefhebber', Bosch en/of Siemens. Ga niet schrijven hoe lang ze het doen, ben bijgelovig om iets te prijzen, meestal kappen ze er dan mee. ?

door aurora1 - 24 dec. 2014 om 15:17
13671 Antwoorden / 6 Vragen
0

De Miele ouderlijk huis van 1972 werkte nog uitstekend in 2000. Mijn Philips van 1980 heeft het een maand geleden begeven, lekkende slang in de machine. Ik heb gekozen voor een goedkopere versie Bosch en niet meer repareren. Met die Philips heb ik alleen een keer de manchet hoeven te vervangen. Hetzelfde merk en type Philips, zelfde leeftijd werkt bij vrienden nog steeds prima.
Een onbekend en extra goedkoop (?) merk waag ik me niet aan met iets dergelijks. Waarom doet u dit onderzoek, wit u dit aan de kaak stellen? Uw Beko werkt toch nog prima?

ro
door ron530 - 24 dec. 2014 om 15:37
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Haier is geen bekende speler en voor zo ver ik weet niet op de markt. Een bezoek aan de site laat machines zien die verdacht veel op een bekend merk lijken waarop Haier de eigen naam heeft geplakt, design gaat dan voor kwaliteit. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine, Ariston, indesit en andere goedkope merken die er qua model het zelfde uitzien komen uit de zelfde fabriek. Italië is de grootste producent van wasmachine's in het goedkopere segment het gaat bij de bedrijven niet om kwaliteit maar kwantiteit. De prijs is laag maar de uitval hoog, stel 25% van de machines is bij aflevering al kapot dan maken ze nog winst.

ab
door abcde - 24 dec. 2014 om 17:16
146 Antwoorden / 11 Vragen
0

Wasmachines is vooral een kwestie van lief zijn tegen de machine samen met een flinke dosis geluk. Mijn allergoedkoopste Indesit doet het al bijna 15 jaar probleemloos. Op internet lees ik veel andere ervaringen met Indesit!

Als ik nu een nieuwe machine nodig had, dan zou ik kijken bij . Zij leveren soms machines die nog goedkoper zijn als waar een 'gewone' winkelier ze voor inkoopt!

ab
door abcde - 24 dec. 2014 om 17:27
146 Antwoorden / 11 Vragen
0

Oeps, linkje werkt niet. En helaas geen Edit-knop :-(

http://www.wasmachine.nl/

door holstein - 24 dec. 2014 om 17:38
891 Antwoorden / 16 Vragen
0

De ene kan 15 jaar met een machine en de ander de helft, maar het zegt alleen iets over de kwaliteit als je weet hoeveel wassen er mee worden gedraaid, want daar gaat het natuurlijk om, want als je bv 7 keer per week draait of 3 keer, je kunt het uitrekenen.
En ja goedkoop, wat is goedkoop, ik vind voor me zelf een Miele te duur, maar een AEG of een Bosch niet en daar zit nog van alles onder en dan moet er op een gegeven moment toch kwaliteit worden ingeleverd, het moet ergens vandaan komen.

di
door dickster - 24 dec. 2014 om 19:55
69 Antwoorden / 2 Vragen
0

Interessant topic. Maar de beweringen die de topicstarter doet worden wel direct bevestigd.
Als het hier om goedkope merken gaat heeft het weinig zin om te vertellen hoelnag uw miele is meegegaan. En wat dit topic juist probeert duidelijk te maken is dat de Italiaanse merken(indesit/whirlpool/bauknecht) en de in china gefabriceerde(goedkope lijn bosch/siemens, Lg en samsung) niet veel voorstellen. Beko komt uit Turkije en de kwalitiet is inderdaad een stuk beter. De argumenten die heir gegeven worden(dat als een emrk onbekend klinkt je het lieve rniet koopt) resuteert in het feit dat mensen goedkope machines kopen van bekende merken, ongelofelijk teleurgesteld raken en dan dus van ellende hun vakantie maar een jaar overslaan om een mielete kunnen bekostigen. Beko en Gorenje zij in de goedkope prijsklasse inderdaad de beste opties. Allebei niet uti italië, beko uit Turkijke en Gorenje(eigenaar van het Zweedse Asko) is in Slovenië gevestigd. Dit is precies wat de topicstarter bedoelde: emsnen willen enit voorgelciht worden. Maar als er dan emsnen echt serieus geen geld hebben voor een dure machine, dan is he ttoch goed dat er zo'n topic is. Ovrigens indesit/philips e.d. van 15 jaar oud zegt niets over nu. de machines van voor 2005 hadden een veel betere bouwkwaliteit ook de goedkope. Maar een nieuwe indesit van nu of een whirlpool(vroeger philips) zal bijna noit de 5 jaar halen. Een beko wordt 5 jar, misschien 7 of 8, een Gorenje(die net 10 euro duurder zij en te krijgen zijn bij Beckers sales in Brunsum, gaan zker 10 jaar mee(en ehben 5 jaar fabrieksgarantie). Ik zie niet in waarom er dan nogsteeds mensen schrijven, koop een miele. Het was toch crises???

go
door gompy1 - 24 dec. 2014 om 20:24
35 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=holstein schreef op woensdag 24 dec 2014, 17:38]De ene kan 15 jaar met een machine en de ander de helft, maar het zegt alleen iets over de kwaliteit als je weet hoeveel wassen er mee worden gedraaid, want daar gaat het natuurlijk om, want als je bv 7 keer per week draait of 3 keer, je kunt het uitrekenen.

Dit klopt, dit is de enig juiste formulering.
Er wordt gerekend in aantal was of droogbeurten dat een apparaat mee gaat.
Er is een mooie site die dat uitlegt.
Quote:

Omrekenen naar jaren

U kunt met behulp van bovenstaande tabel nu heel gemakkelijk de gemiddelde verwachte levensduur van uw machine uitrekenen.
Voorbeeld: U heeft een Bosch wasmachine. U heeft deze nu 4 jaar. U draait gemiddeld 5 wassen per week. 5 (wasbeurten) x 52 (weken per jaar) = 260 (wasbeurten per jaar) x 4 (aantal gebruikte jaren) = 1040. Dit is ongeveer het aantal wasbeurten wat uw machine heeft gedraaid. Hij kan bij normaal gebruik ongeveer 3750 wasbeurten draaien. 3750 (totaal aantal wasbeurten) / 260 (wasbeurten per jaar) = +- 14 jaar. Nu weet u ongeveer hoe oud uw machine kan worden, mits u er goed op past. Als er dus na 4 jaar iets defect gaat wat bijvoorbeeld zo'n €150,- kost, is het zeer waarschijnlijk nog de moeite waard om dit te repareren. Uw machine kan immers nog zo'n 10 jaar draaien.


Klik hier voor de tabel en verdere uitleg -> Levensduur van mijn machine

En daar wordt gelijk de onzin v.w.b dat er een goedkopere lijn van Siemens/Bosch uit China zou komen ontkracht...


gompy2 komt er niet meer in, die is stout geweest geloof ik...

door valerius-2 - 24 dec. 2014 om 23:42
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Ik heb al meer dan 20 jaar noch steeds miele en nog totaal geen moeilijkheden mee gehad. Maar ik was dus pas alscde machine vol is..

door tenormin - 24 dec. 2014 om 23:59
14826 Antwoorden / 87 Vragen
0

[quote=valerius-2 schreef op woensdag 24 dec 2014, 23:42]Ik heb al meer dan 20 jaar nog steeds miele en nog totaal geen moeilijkheden mee gehad. Maar ik was dus pas als de machine vol is..

Denk niet dat wij nog recht van spreken hebben, als alleenstaanden duurt het best lang voor je een machine laat draaien voor de 90 graden was. De dagelijkse kleding doen we natuurlijk op een snel wasje, hoeft ook niet vol te zijn. Maar gezinnen met kinderen draaien natuurlijk bijna iedere dag wassen. Hoewel mijn eerste wasmachine ook 25 jaar is meegegaan, toen een nog echt solide Miele. Daarna niet meer zoals het was. Maar dat is niks in 't leven tegenwoordig, toch?

door Gerry1969 - 25 dec. 2014 om 00:58
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Met belangstelling heb ik dit topic gelezen.
In 2002 kocht ik een prachtige Siemens machine voor 1099 euro. Helaas een maandagochtend model want in 4 weken tijd had ik 6 maal een monteur over de vloer.
De laatste monteur besloot de machine om te ruilen. De verkoper nam deze nieuwe machine weer in want we durfden het niet nog eens aan. Toen de laatste 300 euro maar bijgelegd voor een Miele. Eigenlijk boven budget maar je hoorde er veel goede verhalen over.
Nu in 2014 is de machine nog nooit door een monteur aangeraakt terwijl we met sportende en paardrijden kids zo'n 12 tot 15 wassen in de week draaien. Voor ons dus nooit meer iets anders. Ik vind ook dat de machine erg schoon wast en daar lees ik niets over terug in dit onderwerp. Want lang niet alle machines wassen echt goed schoon.
Om nog even op Siemens terug te komen al onze keuken apparatuur is van Siemens dus, koeken, vriezen inductiekookplaat, vaatwasser en afzuigkap die gaan al prima 8 jaar mee zonder problemen, ik heb dus niets tegen Siemens!

sl
door slobberbone - 25 dec. 2014 om 09:02
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=dickster schreef op woensdag 24 dec 2014, 19:55] Interessant topic.
Ik zie niet in waarom er dan nogsteeds mensen schrijven, koop een miele. Het was toch crises???Ik wel na diverse nieuwe ook dure machines zijn de beproefde bv W800 serie van Miele onverwoestbaar en koop je bv een 10 jaar oude Miele voor 50/75 euro en was je zo nog eens 15 jaar :)

Dus koop juist wel een Miele,daar kan ook geen lowbudget merk tegenop en de was en droogresutaten zijn ook vaak beter bij een Miele.

Oh blijft altijd geld waard een Miele mijn vorige nog voor meer verkocht,terwijl hij wat slap in de ophanging werd na 18 jaar.

door holstein - 25 dec. 2014 om 09:22
891 Antwoorden / 16 Vragen
0

Nog een kleine toevoeging, ik heb het liefst een bovenlader, omdat de trommel daarin toch steviger en stabieler vast zit dan bij menig voorlader en hij heeft natuurlijk meer gemakken.
Je moet wel bereid zijn om iets meer te betalen dan een voorlader uit dezelfde klasse, maar ik zou beslist niet anders willen hebben.

ro
door ron530 - 25 dec. 2014 om 10:07
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

Gelukkig werkt mijn welliswaar Miele wasmachine van meer dan 25 jaar oud nog naar behoren maar als ik voor de keuze zou komen te staan voor een nieuwe moet ik wel de beste van de slechtste kiezen. Ik heb in de keuken Etna apparatuur die me goed bevalt de eerste keuze zal dus een Etna wasmachine zijn want dat merk ken ik. Puur gevoelsmatig kopen we een merk waar we al ervaring mee hebben. Indesit eigenaren die nog een degelijke Indesit hebben (in de oudheid waren het goede machines) komen nu bedrogen uit want vroeger was het een goed B merk die verworden is tot een Z merk vanwege de concurrentiestrijd. Goedkope materialen zoals een kuip van plastic die in no time uithard en breekt en de elektronica die niet tegen vocht kan. Als je een nieuwe Indesit aanschaft moet je er van uitgaan dat die stuk gaat, je weet echter niet wanneer de machine je in de steek laat.

door tijger1 - 25 dec. 2014 om 10:23
38554 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ook de Indesits van vroeger waren puin. In 1968 een Indesit gekocht, broer ook. Na twee jaar liepen allebei de macihines in de soep. Verschillende problemen. Van twee één gemaakt. Die nog een paar jaar gedraaid heeft bij broer. Zelf een Miele gekocht. Nooit meer een ander merk.

ro
door ron530 - 25 dec. 2014 om 11:21
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

De meningen over Indesit zijn verdeeld toch heeft mijn moeder en daarna ik na haar overlijden met een ouderwetse Indesit 12 jaar gedaan. De klok begaf het en was te duur om te herstellen. Geld voor een nieuwe had ik niet dus op naar de lokale kringloopwinkel, ik kon kiezen tussen een Bauknecht en een Miele voor de zelfde prijs, beide met 1 jaar garantie dan is de keuze voor een Miele snel gemaakt toch. De aanschaf blijft een keuze, een innovatief nieuw model of een gebruikte Miele aanschaffen. Ik zou het laatste kiezen maar dat is mijn mening.

door tot15karakters - 25 dec. 2014 om 11:43
2184 Antwoorden / 14 Vragen
0

Vraag een monteur naar nog leverbare die al tenminste 1 jaar leverbaar zijn...
Dan weet je of deze bekend is......

Ja, de eerste Samsung met defecte Printplaten was net als Haier, een bekende in China niet zo best... maar de Samsung van na 2005 waren gewoon best goed gezien de toen lage prijzen.
Ook de huidige Eco bubble's zijn vrij goed en zeer zuinig.
En Miele, ja gaan soms erg lang mee maar wat gebruikte je vroeger?
Een 5 Kg machine met maar 1000 toeren en hoog water en dus ook zeep en stroom verbruik?
De Samsung Eco Bulk is vrijwel altijd 7 kg, soms 8 en 1400 toeren met grotere kuip en deur dus ook 1 persoon dekbedden hoeven niet meer naar dure stomerij.

Wel rekening houden met lagers.
Mijn advies;
Eerst bij wassen op 800 of 1000 toeren laten centrifugeren....
Dan 2e keer op 1400 en dan is de was reeds droger en zal de trommel minder snel stuk slaan, vooral Whirlpool en vriendjes probleem...

Maar elke machine eerst op lage toeren en dan 2e keer alleen centrifuge is droger, minder kreukels en kost nauwelijks stroom en de machine en vooral lagers blijven langer heel!

Bosch en Siemens, bekijk achterzijde en zowel Duitse als Poolse zijn prima, rest liever niet....


sl
door slobberbone - 25 dec. 2014 om 12:57
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=tot15karakters schreef op donderdag 25 dec 2014, 11:43]Vraag een monteur naar nog leverbare die al tenminste 1 jaar leverbaar zijn...
Dan weet je of deze bekend is......

Ja, de eerste Samsung met defecte Printplaten was net als Haier, een bekende in China niet zo best... maar de Samsung van na 2005 waren gewoon best goed gezien de toen lage prijzen.
Ook de huidige Eco bubble's zijn vrij goed en zeer zuinig.
En Miele, ja gaan soms erg lang mee maar wat gebruikte je vroeger?
Een 5 Kg machine met maar 1000 toeren en hoog water en dus ook zeep en stroom verbruik?
De Samsung Eco Bulk is vrijwel altijd 7 kg, soms 8 en 1400 toeren met grotere kuip en deur dus ook 1 persoon dekbedden hoeven niet meer naar dure stomerij.

Wel rekening houden met lagers.
Mijn advies;
Eerst bij wassen op 800 of 1000 toeren laten centrifugeren....
Dan 2e keer op 1400 en dan is de was reeds droger en zal de trommel minder snel stuk slaan, vooral Whirlpool en vriendjes probleem...

Maar elke machine eerst op lage toeren en dan 2e keer alleen centrifuge is droger, minder kreukels en kost nauwelijks stroom en de machine en vooral lagers blijven langer heel!

Bosch en Siemens, bekijk achterzijde en zowel Duitse als Poolse zijn prima, rest liever niet....
5 kilo en maar 1000 toeren ja dat was bij Miele al ruim 40 jaar geleden al en toen was er niets beter :) Klopt de wat oudere Mieles gebruiken iets meer water maar dat maakt de was juist ook goed schoon en water zijn de kosten niet en veel oude Mieles kun je op warm water kraan aansluiten dus was je juist weer heel voordelig weet ik uit ervaring.

Dekbedje geen probleem zelfs een tweepersoons niet bij onze bijna 15 jaar oude Miele slecht 5 kilo maar het past en ik wil juist 5 kilo want die meerdere kilo,s machine zijn helemaal niet zwaarder uitgevoerd. Vorige Miele was ruim 100 kilo en deze ook bijna ondanks het een zeer compacte bovenlader is. Leuk zo,n 11 kilo machine maar hoeveel is dat met nat wasgoed en een machine die net 60 kilo is is vragen om problemen.

Oh, en dat centrifugeer verhaal is juist wat een Miele precies doet :)

@ron530 weet het ook nog niet gaat eerst voor een Etna dan voor een 2ehandse Miele :)

ro
door ron530 - 25 dec. 2014 om 13:40
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

"@ron530 weet het ook nog niet gaat eerst voor een Etna dan voor een 2ehandse Miele :)" Ik wilde aangeven dat Nederlanders vooral iets kopen van een merk dat ze kennen en er goede ervaringen mee hebben. Mijn situatie is voor velen niet relevant want wie wil er in deze tijd nog een tweede hands machine aanschaffen terwijl een nieuwe machine maar een fractie meer kost.

sl
door slobberbone - 25 dec. 2014 om 14:31
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=ron530 schreef op donderdag 25 dec 2014, 13:40]"@ron530 weet het ook nog niet gaat eerst voor een Etna dan voor een 2ehandse Miele :)" Ik wilde aangeven dat Nederlanders vooral iets kopen van een merk dat ze kennen en er goede ervaringen mee hebben. Mijn situatie is voor velen niet relevant want wie wil er in deze tijd nog een tweede hands machine aanschaffen terwijl een nieuwe machine maar een fractie meer kost.

Ik en dan wel een Miele en daar koop je zeker geen nieuwe machine voor.

ro
door ron530 - 25 dec. 2014 om 15:00
4085 Antwoorden / 17 Vragen
0

De keuze is gewoonweg moeilijk wat betreft de aanschaf. Als een nieuwe de enige optie is moet je wel de beste van de slechtste kiezen. Heb je ervaring met een merk of kent mensen met goede ervaringen van een merk is de keuze snel gemaakt. Ben je echter een leek op dat gebied zie je door de bomen het bos niet meer en ga je uit van merken die iets "beloven" maar het uiteindelijk niet waar kunnen maken.

st
door stef84 - 25 dec. 2014 om 21:10
23 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het is natuurlijk altijd mogelijk een tweedehands miele te kopen. En als degene die hem gereviseerd heeft z'n werk goed heeft gedaan kan je er zeker langer mee doen dan met een nieuwe budgetmachine. Alleen ikzlef en ook veel anderen kopen liever een nieuwe. Toevallig dat Etna voorbij kwma in dit topic. Etna is een beetje lastig geweest altijd omdat het producten levert met een Etna label maar het kan ongeveer uit alle witgoedefabrieken ter wereld komen. Mar ik zie nu dat sinds de overname door Gorenje van atag(etna is onderdeel van Atag) ze wasmachines op de site hebben staan die qua specificaties bijna 1 op 1 vergeljikbaar zij met machnes uit de gorenje simplicity reeks. Ik vermoed dat we heir dus met Gorenje machines met een Etna label te maken ehbben. En als dat war is zou beko in mijn lijstje van de eerste plaats worden gestoten door Etna. Want de kwalitiet van de Gore nje machines kan zich prima meten emt de duitse bosch/siemens machines. Het goedkoopste type Etna is 6kg emt 1400 toeren en kost 279 euro maar heeft toc een droogklasse A. Ik weet wel wat k koop zodra mijn beko de geest geeft, een amchine waar ik makkelijk 10 jaar mee doe voor 279 euro is een prima deal. En iedereen op kieskeurig vidn dat hij uitzonderlik schon wast dus dat is ook mooi meegenomen.

sl
door slobberbone - 26 dec. 2014 om 09:09
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

Auto,s koop ik ook nooit nieuw, en ik was voor het eerst ook wat gereserveerd. Maar het ziet eruit dat wij 10 jaar wassen voor 75 euro laat ik verkoop machine nog achterwege, en bovenlader draait nu eenmaal veel mooier en deze machine wast uitstekend schoon tegen de laagste energiekosten.

ik
door ikkezelf - 4 jan. 2015 om 21:19
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Koop in ieder geval geen Etna, afgezien van het feit dat de Etna matig schoon wast stond die van ons na 2 jaar en 3 maanden door te branden. De service van Etna houd echter als je de machine net als wij niet online hebt geregistreerd na 2 jaar op en men wil van geen coulance weten tenzij je eerst even een goeie 100 euro betaald!!

di
door dickster - 20 jan. 2015 om 18:30
69 Antwoorden / 2 Vragen
0

@ikkezelf: Ik las toevallig een review op kieskeurig waar i je dit ook verteld over ej etna wasmachine. IN de specificaties op kieskeurgi staat dat de ewm246k waaro u een reviesw geeft sinds oktober 2013 op de site stat. U stel tdat u de machine 2 jaar en 3 maanden in bezit had dus vanaf eind 2012. Voor zover mij bekend bestond dit type toen helemaal nog niet. De types voorafgaande and e reeks ewm... komen niet uit de fabrieken van Gorenje en de kwaliteit was bijd e lijne daarvoor veel minder.
Mag ik vragen: wat is er doorgebrand, de motor fo iets sanders? Komt eigenljik nauweljisk meer voorr dat wasmachines echt doorbranden dus opzich een ernstige zaak maar ben wel benieuwd naa rhe tjuiste typenummer.

door tot15karakters - 20 jan. 2015 om 19:51
2184 Antwoorden / 14 Vragen
0

De datum vanaf leverbaar is op kieskeurig de NL datum...
bij Vlaamse import is het soms een jaar al leverbaar....

En net als Gorenje, in GB volop en hier vaak als nieuwe...
En ik heb geleverd maar de service was te matig van de importeur...
Daarom zo weinig keuze in leveranciers.

di
door dickster - 20 jan. 2015 om 21:18
69 Antwoorden / 2 Vragen
0

@tot15karakters: JIj hebt dus gorenje verkocht, of gerepareerd?
Ik heb vanuit engeland altijd begrepen dat het een ech tgoed merk ws: zeker zo goed als bosch/siemens. Maar als dat zo is heb je toch niet zoveel service van de importeur nodig? heb jij een andere mening over het merk?

di
door dickster - 24 aug. 2015 om 22:46
69 Antwoorden / 2 Vragen
0

een kleine update:
Als je een kein huishouden hebt(maximaal 3 personen) blijft mijn voorker voro een nieuwe wasmachine de beko wmb51421. Een onverwoestbare simpele goedkope wasmachine, met koolborsyelmotor en daarom niet het meest geschikt voor grote gezinnen(intensief gebruik) al te krijgen vanaf 278 euro. Heb je een groter gezin, of wil je intensief wassen kies dan een koolborstelloze Beko. een interessant niewu model is de beko wtv7732xwo (al vanaf 399) deze machine heeft een koolborstelloze motor, is sterk en vel beter dan Bosch/siemens/aeg. Miele is sosm misschien beter(maar zelfs daar hoor je tegenworodig vaak klachen over) dus ik zou deze gewoon aanraden voor grotere gezinnen. Ga gerust uit van 10 jaar wasplezier.

sl
door slobberbone - 25 aug. 2015 om 09:20
508 Antwoorden / 2 Vragen
0

@Dickster,

Laat hier nog wel even de Miele zijn rondjes draaien doet hij al bijna 5 jaar voor slecht 50 Euro :)

Denk dat hij nog wel 10 jaar mee kan, jaja dat is goedkoop wassen :)

le
door leonp - 4 okt. 2015 om 19:10
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Heb gekeken op hier staat een prima Beko. Maar ik vind geen enkele Gorenje wasmachine fabrikant pagina.
Is er een Nederlandse importeur...en is er inderdaad 5 jaar garantie?

le
door leonp - 4 okt. 2015 om 19:12
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Heb gekeken op http://www.wasmachinepagina.nl/beko-wmb-81443-pthlc-wasmachine-review/ hier staat een prima Beko. Maar ik vind geen enkele Gorenje wasmachine fabrikant pagina.
Is er een Nederlandse importeur...en is er inderdaad 5 jaar garantie?

wi
door willyensche - 13 dec. 2015 om 18:51
15 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Stef 84 ,

Een interessant verhaal over wasmachines waarop ik stuitte op zoek naar een nieuwe wasmachine voor mijn moeder . Hierin weer een bevestiging gevonden van de kwaliteit van de budget wasmachines van Beko . Zelf heb ik nu 3 jaar precies de WMB 61432 die goed voldoet en nog geen enkele klacht tot nu toe . Omdat Beko praktisch de enige is , die nog 5 kg trommels heeft in de wasmachine ga ik voor haar binnenkort de WMB 51221 aanschaffen ( of misschien de 51241)  , die ideaal is voor een eenpersoonshuishouden , mooi geprijsd voor ongeveer 279 euro en ook nog eens 10 - 15 cm minder diep is ( slechts 45 cm ) dan de meeste wasmachines , prima in kleinere keukens , oogt niet zo groot .

 

De Gorenje wasmachines zijn volgens mij minder goed dan u tot nu toe aannam ; in een test van 2013 bij "test.de" werd de Gorenje W7543 T van 495 euro als mangelhaft ( slecht) beoordeeld , wat vooral kwam door een hele slechte "Dauerpruefung ( duurzaamheid)  .

En in een test van 2012 scoorde de Gorenje WA 72149  voor 430 euro "slecht als "ausreichend"( net aan voldoende ) waarbij ook de duurzaamheid slecht scoorde , een tikkeltje beter slechts dan bovengenoemde Gorenje . 

Toen ik 2 jaar geleden een koelkast kocht is Gorenje mij niet opgevallen als kwalitatief zeer goede en zuinige koelkast , de koelkasten van hun gebruikten meer energie dan gemiddeld volgens mij .

Volgens mij is Gorenje geen A-merk of kwaliteitsmerk of er moet de laatste twee jaren veranderingen hebben plaats gevonden daar .

st
door stef84 28 jan. 2016 om 21:02
23 Antwoorden / 3 Vragen

Inderdaad lijkt Gorenje toch wat tegen te vallen. Ik kreeg uit Engeland juist zeer lovende berichten binnen over dit merk maar lees in nederland en duitsland juist het tegengestelde. Variërend van slechte lagers tot brand. Blijft Beko ds toch wel over als beste budgetmachine. voor een klein huishouden kan je elk type veilig kopen, vor een iets groter gezin kies voor een koolborstelloze variant, de beko koolborstels zijn te zacht vor intensief gebruik.

fl
door florentien - 18 dec. 2015 om 13:36
9 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mooi overzicht incl informatite Ik zou graag nog de volgende wasmachines in de goedkopere wasmachine categorie aan dit lijstje willen toevoegen.
Haier: zo'n wasmachine heb ik zelf nu al aantal jaar (vier) en ben zeer tevreden over. op internet lees ik wel dat de lagers ook een zwak punt zijn bij deze wasmachines, maar tot op heden geen hinder van ondervonden
Candy: in mijn omgeving ook wat mensen over candy wasmachine gehoord. nog geen lange ervaringen mee, maar hoor op korte termijn postieve berichten.

st
door stef84 28 jan. 2016 om 21:06
23 Antwoorden / 3 Vragen

Candy staat over het algemeen toch vrij slecht bekend qua duurzaamheid. Haier is een lastig verhaal. Ik ben zelf de bezitter geweest van het eerste type Haier wasmachine dat bcc leverde en die danste binnen een jaar tegen de muren op met een kromme trommel-as. Maar ook ik lees over de nieuwere types niet echt slechte verhalen, ook niet over het merk OK. (een haier-machine onder Ok. label geproduceerd voor mediamarkt). Het kan dus dat de nieuwere haier-machines beter zijn, maar zelf durf ik ze niet te adviseren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

rebek - 17 aug. 2019 om 15:52
Geldzaken & recht

VGZ speelt vals

Bij VGZ gemeentepakket heb je recht op 20 keer fysiotherapie én €500,- te besteden voor alternatieve therapie.

Als je onder het kopje alternatieve therapie kijkt en Osteopatie invult komt die optie naar voren.
Als je onder het kopje Fysiotherspie kijkt zie je meerderen maar GEEN osteopatie. DUS.... Osteopatie valt onder Alternatieve geneeswijze. Wat ook overeen komt met de afrek ... Lees meer

Ca
CarelsZevenhuizen - 17 aug. 2019 om 15:27
Huishouden & energie

DE SUITE BEDDEN OPLICHTERS

hebben matrassen gekocht van 2945 per stuk ! met 'zgn FPS (wonder) ontspannings technologie"
Nu blijkt uit onderzoek verschenen in de Radar dat het allemaal verzinsels zijn!
Deze mensen maken misbruik van je gezondheidstoestand en je situatie.
Met een mooie website word je gelokt, heb vele andere in de buurt ook gehoord die ook erin zijn gestonken
We gaan jullie dagvaarden, dit ... Lees meer

Ja
Jan de internetman - 16 aug. 2019 om 15:46
Geldzaken & recht
Cashkikker

Cashkikker

Kent iemand hier https://cashkikker.nl/ ??

Het lijkt mij sterk op oplichting. Niet bestaande appartementen met mooie stockfoto's voor een ongeloofwaardig lage huurprijs. Maar om te reageren op de woningen moet je eerst betalen. 

Lees meer