be
door beloe 7 sep. 2019 om 09:39
Garantie & verzekeringen
Aanrijding met Connectionbus

Aanrijding met Connectionbus

Heb 4 weken een aanrijding gehad met een connexionbus in Helmond.Chauffeur en ik hebben schadeformulier ingevuld.
Chauffeur weigerde om zijn naam op het formulier te zetten en verzekerde dat dit de normale gang van zaken was.Ik geloofde hem en heb formulier doorgestuurd naar mijn eigen verzekeringmaatschappij.En ja hoor dit wordt niet geaccepteerd want het formulier is niet correct ingevuld.Ik naar connection gebeld en er werd van geen enkele kant medewerking verleent,ik wil alleen maar naam van bestuurder en kenteken bus weten.Dan kan mijn verzekering de andere partij aansprakelijk stellen.
Ik loop overal tegen een muur van onwilligheid aan.Ik moest via de website van connexion maar een melding van schade doen.Nu na 4 weken nog geen teken van ontvangst of iets dergelijks.Ik word er moedeloos van.wat kan ik nog meer doen?

3301 13 Rapporteer
door tijger1 - 7 sep. 2019 om 09:43
38759 Antwoorden / 21 Vragen
2

Maar als zijn naam en het kenteken dan niet op het schadeformulier staan, wat staat er dan wel? 

En waarom staat dat kenteken er niet op?

door heremietkreeft - 7 sep. 2019 om 09:47
10047 Antwoorden / 160 Vragen
3

Vreemd verhaal, een buschauffeur of wel een chauffeur die na een aanrijding weigert zijn naam bekend te maken en dab vervolgens de verzekeringsmij. weigert om het formulier in ontvangst te nemen? Uitermate merkwaardig en m.i. zijn er een aantal opties:
1. melding doen bij poilitie omdat hier mogelijk toch sprake is van een misdrijf. Identiteit na aanrijding niet kenbaar maken
2. Klacht indienen bij verzekeraar en als dat onvoldoende oplevert kunt u vervolgens terecht bij eerst de ombudsman van www.KiFiD.nl   
3. Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, al of niet gekoppeld aan uw autoverzekering, schakel die dan in en u kunt zich voor eventuele rechtshulp ook wenden tot www.juridiscxhloket.nl 

Dat afgezien van het feit dat ik niet zie waarom uw verzekeraar de busmaatschappij niet aansprakelijk kan stellen en hoe dan ook kunt u dat ook
4. zelf doen (op basis van advies van bijv. juridisch loket en of politie) en meld daarin dan dat u bij de politie melding heeft gedaan van het weigeren van identiteitsopgave.

(Heeft u foto (s) gemaakt, altijd handig.

Connexxion Hoofdkantoor Hilversum

Laapersveld 75 1213VB Hilversum

me
door mein33 - 7 sep. 2019 om 10:38
4400 Antwoorden / 24 Vragen
2

heb formulier doorgestuurd naar mijn eigen verzekeringmaatschappij.En ja hoor !!!!


Het is gebruikelijk dat medewerkers van een vervoersbedrijf geen persoonlijke gegevens aan derden verstrekken.
Als naam van de tegenpartij had de naam en  telefoonnummer van het vervoersbedrijf  moeten worden ingevuld.
Het kenteken had u zelf moeten invullen, maar ook dat is bij de vervoerder bekend.
Uw verzekeraar kan/moet, heel eenvoudig, contact opnemen met de schadeafdeling van het betreffende vervoersbedrijf, daar zijn alle gegevens bekend die nodig zijn en de zaak zal worden afgehandeld zoals het behoort.


door heremietkreeft 7 sep. 2019 om 11:21
10047 Antwoorden / 160 Vragen

Mijn vraag is dan of dat van toepassing is als je als chauffeur betrokken bent bij een aanrijding. Het zelfde zou dan ook gelden als de aanrijding plaats vindt met een ander bedrijfsvoertuig met een werknemer daarvan als chauffeur. De vraag is ook of de andere partij dan 'een derde is'. M.i. niet.
Degene die is aangereden is geen derde. Door de aanrijding is een rechtsverhouding ontstaan. 

derde

verbintenissenrecht: persoon die buiten een bepaalde rechtsverhouding staat en in beginsel daarmee niets te maken heeft. ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/derde 
De opmerking m.b.t. het moeten handelen door de verzekearaar is m.i. geheel correct.

ne
door neodutchio 7 sep. 2019 om 11:43
2845 Antwoorden / 11 Vragen

De naam van de bestuurder en het rijbewijsnummer moet gewoon ingevuld worden op het schadeformulier. Je hebt verschillende onderdelen, naam van de bestuurder en de eigenaar van de auto. Anders zou je ook zonder geldig rijbewijs kunnen rijden zonder gevolg. De bestuurder had zich gewoon bekend moeten maken.

jo
door jorisw - 7 sep. 2019 om 11:18
4125 Antwoorden / 1 Vragen
0

De naam van de chauffeur is helemaal niet relevant als het tijdens werktijd gebeurd is. Als dit wel zou moeten worden gegeven aan derden, dan ontploft dit forum, want dan zou het in alle gevallen waarbij een werknemer een fout maakt waardoor derden worden de naam moeten worden doorgegeven. Wees blij dat dit niet gedaan wordt.

ne
door neodutchio 7 sep. 2019 om 11:45
2845 Antwoorden / 11 Vragen

Onlangs zelf een aanrijding gehad met een bedrijfswagen, maar mijn gegevens moesten gewoon opgeschreven worden. Kenteken en gegevens van de bestuurder. Hoe kan er anders gecontroleerd worden of de bestuurder wel een rijbewijs heeft?

Ka
door Kassagebruiker 7 sep. 2019 om 17:07
347 Antwoorden / 2 Vragen

Een oud buurman werkte bij het ov als groepschef, bij elke schade/aanrijding kwam er een groepschef oid kijken en rapport opmaken.

door Magnum007 - 7 sep. 2019 om 11:38
114 Antwoorden / Vragen
0

Hallo Beloe,

Als je verder geen bewijzen hebt,zoals foto’s van de bestuurder,dan wordt het een moeilijke kwestie: sterker nog zonder naam en handtekening van de tegenpartij heb je “geen poot om op te staan”.

Bij weigering van de bestuurder om het schadeformumier te tekenen, moet je direct de politie erbij halen.

Connexxion heeft trouwens een eigen “service & veilgheidsteam”, die buschauffeurs ondersteunt bij aanrijdingen.

Ik vermoed,dat de buschauffeur problemen met zijn werkgever probeert te voorkomen en Connexxion is gewoon gierig.

door panter22 - 7 sep. 2019 om 14:12
2996 Antwoorden / Vragen
0

Je weet toch wel het nummer van de lijndienst en het tijdstip en de plaats van de aanrijding.
Het schadeformulier is ingevuld. De busschauffeur heeft er toch wel een handtekening onder gezet.
Dat moet toch voldoende zijn om Connexxion aansprakelijk te stellen?
Of ontkent Connexxion dat er een aanrijding is geweest.


ma
door marleenvanh 9 sep. 2019 om 13:49
266 Antwoorden / 1 Vragen

Ook dat ja, en die chauffeur zal daar wel vaker rijden. Maak dan een foto van hem en stuur die naar de verzekering misschien dat dat helpt. Die kunnen dan aankloppen bij Connexxion. Met tijd/datum en lijn is dat snel te checken.

door panter22 9 sep. 2019 om 15:33
2996 Antwoorden / Vragen

Bij een vervoerder worden de ritten ingepland met chauffeur er bij. Zo moeilijk kan het niet zijn om er achter te komen welke chauffer er gereden heeft.

Th
door Thijs124 - 7 sep. 2019 om 19:14
190 Antwoorden / Vragen
0

Dit is een poging tot fraude van de betreffende chauffeur. Bij een aanrijding moet toch de identiteit van de chauffeur duidelijk in het formulier aangegeven worden met alle rijbewijs gegevens. Anoniem is gewoon fraude. Dus aangifte doen.

pi
door pieter coenen - 9 sep. 2019 om 13:02
4 Antwoorden / Vragen
0

Natuurlijk niet slim om het kenteken v/d bus niet te noteren, aan de hand hiervan kun je de eigenaar aansprakelijk stellen, een naam van de bestuurder is niet nodig, dat is de zorg van de eigenaar v/h voertuig. De enigste mogenlijkheid die je nu nog hebt is een eventuele getuige van het incident.  Wees blij dat de materiele schade gering is, zoals ik op de foto zie.  Dus altijd kenteken v/d tegenpartij noteren.
Het is mij bekent dat de chaufeurs van lijnbussen onwillig zijn ivm premie voor schadevrij rijden.
P. Coenen

mo
door mof - 9 sep. 2019 om 13:38
1336 Antwoorden / 2 Vragen
0

Naam van de chauffeu alla, maar u bent toch niet zo dom geweest om het kenteken van de bus te registreren?
heeft u fotos, getuigen etc? Connexion blijft hoe dan ook verantwoordelijk voor de goede afwikkeling, dus zal goedschiks danwel kwaadschiks over de brig moeten komen

ma
door marleenvanh - 9 sep. 2019 om 13:46
266 Antwoorden / 1 Vragen
0

Denk dat Connexxion gegevens dan voldoende zijn. Niks invullen kan natuurlijk niet. Het nummer van de bus zal toch wel moeten ben ik bang. 

de
door dennistd - 9 sep. 2019 om 14:22
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Normaal gesproken worden persoonlijke gegevens van de chauffeur (NAW) inderdaad niet ingevuld (om eventuele persoonlijke vergelding te voorkomen), maar in plaats daarvan het personeelsnummer en als adres de vestiging van het bedrijf. Voor de rest moest alles gewoon ingevuld worden, dus ook het kenteken en dergelijke.

door jhogaarts - 9 sep. 2019 om 15:43
60 Antwoorden / 1 Vragen
0

wat was het bus nummer (3612) of kenteken. dan weten ze precies wie er gereden heeft.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

sn
sniekie67 - 17 sep. 2019 om 15:05
Geldzaken & recht

Is het terecht dat ik geen geld terugkrijg van rijschool?

Mijn dochter heeft 15 maanden rijles gehad bij een vrij grote rijschoolhouder uit de buurt. Ze had inmiddels haar derde instructeur die mij aangaf dat het nog wel een tijdje zou gaan duren voordat ze op examen zou kunnen. Hij stelde voor om het eens te proberen met een automaat. Omdat ik ze het voordeel van de twijfel wilde geven heb ik ingestemd. Na 3 weken was er nog steeds geen rijles gepland m ... Lees meer

Ma
Marieke0309 - 11 sep. 2019 om 11:56
Huishouden & energie

Extreem hoge gasrekening en verouderd systeem

Ik huur een flat van de woningstichting (de Alliantie) en kreeg onlangs een hele fikse extra rekening vanwege extreem hoog gasverbruik. Ik had net zoveel verbruikt als gemiddeld in een vrijstaande villa. Ik stook daarentegen helemaal niet overmatig en ben ook best vaak niet thuis. Ergens gaat er dus iets mis. 
Nou heeft mn flat een heel ouderwets gesloten-buizen-systeem. Wat inhoudt dat alle ... Lees meer

ha
hannahboem - 20 sep. 2019 om 14:26
Computers & telefonie

Verantwoordelijkheid werkend internetsignaal

Mijn vriend en ik zijn reeds gaan samenwonen in een nieuwe woning. Het betreft een herenhuis dat is opgedeeld in 4 appartementen, ons appartement zit helemaal boven. Wij proberen al ruim een maand internet te krijgen in onze woning, maar wij kregen telkens van meerdere providers te horen dat ze geen aansluiting op ons adres te zien kregen etc. Uiteindelijk contact gehad met Ziggo, die opperde dat ... Lees meer