lu
door lullos Jan 26, 2009 om 20:27
Garantie & verzekeringen

Afkopen begrafenispolis

mijn moeder en vader hebben voor 18 jaar geleden drie begrafenispolissen voor mijn afgesloten waarvan er nu twee premie vrij zijn en die worden uitbetaald als ik kom te overlijden en de derde polis is een winstdeling maar nu zijn mijn beiden inmiddels overleden en ik heb zelf een goede begrafenispolis nu wil ik de polis met winstdeling afkopen en ik heb bericht gekregen dat als ik die polis wil afkopen dat ik er 447 aan overhoud terwijl de polos nu op 1361 euro staat ik heb gebeld met aegon en die vertelde mijn dus dat er bijna 900 euro polis kosten ervanaf ging kan dit maar zomaar

21200 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Jan 26, 2009 om 20:43
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@lullos


Inderdaad, dat kan. Afkopen gaat geld kosten.


€900.- is wel een behoorlijke slok. 


Persoonlijk zou ik overwegen om die er ook maar bij te houden, aan u de keus natuurlijk.

edwardus
door edwardus - Jan 26, 2009 om 20:51
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Voor €1361 heb je misschien net een plakje cake en een bakkie koffie voor 25 man, plat gezegd. Het is bij lange na niet genoeg voor een uitvaart. Het is de bedoeling van die polis dat het blijft staan tot je komt te overlijden, tegen die tijd is de waarde gestegen en kun je wel iets meer dan een kartonnen doos organiseren. Afkopen betekent dat je die opbouw gaat openbreken, dus de afkoopwaarde is niet hetzelfde.

Afkoop = duurkoop zou je ook kunnen zeggen.ba
door bachanaal - Jan 26, 2009 om 21:28
248 Antwoorden / 7 Vragen
0

zelf heb ik in het verleden ook zo'n polis afgekocht wegens overstap naar andere begrafenispolis. het levert bitter weinig op! maar altijd nog iets dan helemaal niets.


hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 27, 2009 om 00:15
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag lullos,

Begrijpelijk dat u zich "genaaid" voelt, maar het kan wel. De oorzaak is gelegen in het feit dat de verzekeraar en u tegengestelde belangen hebben.

U heeft een verzekeringscontract met verzekeraar.
De verzekeraar heeft inmiddels uw geld en werkt daarmee. Dat levert hen geld op. Daar moet u niet te min over denken. Ze zetten dat voor zeer lange termijnen weg, samen met geld van anderen.

Als u nu uw geld daar weg wilt halen (afkopen) betekent dat in feite contractbreuk van uw zijde. Als u het geld weghaalt, kunnen ze met dat geld geen geld meer verdienen. Dat is rente/inkomstenderving. Die mag u betalen en wordt van de poliswaarde afgehaald, plus de kosten om het contract te ontbinden en het geld over te boeken.

Of dat tezamen de bijna €900,-- rechtvaardigt, kan ik niet beoordelen. U ook niet. In feite kan alleen de verzekeraar dat.
Daarom zou u de verzekeraar kunnen vragen waar die administratiekosten dan uit bestaan en vraag een specificatie. Of u een tevredenstellend antwoord krijgt, betwijfel ik.

Hardware ERror MAN.ro
door ronny530 - Jan 27, 2009 om 00:45
2398 Antwoorden / 41 Vragen
0

Het gaat om een klein bedrag 1360 euro. Premie is ook laag. Mijn advies gewoon laten lopen. Uw ouders hebben alles gedaan om u te verzekeren voor uw overlijden. Nu zijn ze er niet meer en u wil de centen. Ik ben wel wat cynisch  want een bekende had helemaal niets geregeld en is door de gemeente begraven. Dus betaal die paar tientjes en als u onverhoopt komt te overlijden dan kan het afscheid enkel maar mooier worden en laat u niemand onverzorgt achter. Mijn ouders hebbben bij mijn geboorte al een uitvaart verzekering geregeld, waarvan vele polissen al aflossings vrij zijn,  die ik na hun overlijden gewoon heb voort gezet. Dom eigenlijk dat u dat niet gedaan heeft.


Ronny.

me
door menneke - Jan 27, 2009 om 01:00
77 Antwoorden / 24 Vragen
0

Ik weet niet hoeveel premie je in de maand kwijtbent aan deze polis en daarom vind ik het een beetje moeilijk om te zeggen of ik dit te laag vind. Maar zo op het eerste gezicht zeg ik ja; het gat is wel erg groot.


Ikzelf heb vorig jaar i.v.m. de bijstand die deze maand is ingegaan, alle drie begrafenispolissen bij Aegon afgekocht. De eerste was afgesloten bij mijn geboorte dus premievrij; de andere twee had ik zelf afgeslote; de eerste verzekering in 1996.. De premies van de twee laatste verz. bedroegen tesamen iets van E 21,- per maand. En aangezien ik alleen al meer kwijtben aan vaste lasten dan die uitkering, heb ik dus de verzekeringen opgezegd en mij het kapitaal laten uitkeren hetgeen tesamen iets van over de E 1.000,- lag. Maar ik had dus geen winstdelingsverzekering; wellicht zitten hier de addertjes onder het gras.


N.B.: ik begrjp het cynisme van een van de sprekers op dit forum maar als je een uitkering krijgt die - om Albert Hahn te citeren - te weinig is om van  te leven en teveel om te sterven, dan mag de gemeente van mij de kosten van mijn begrafenis betalen. Ja inderdaad cynisch..................

kiran
door kiran - Jan 27, 2009 om 01:37
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@menneke


Dan mag je hopen dat uw Gemeente uw begrafenis gaat betalen.


Ik zit in de thuisadministratie en help mensen zoals u, Bijstand, om de maand door te komen en/of betalings-problemen op te lossen. Ik kreeg de opdracht om me te melden bij een gezin waarvan de vader/echtgenoot was overleden en de mensen zaten in de problemen. Bijstand, geen verzekeringen, geen geld.


De zoon uit het gezin mocht voor de overleden vader de ziektenkosten betalen van het verpleegtehuis, en de weduwe een groot gedeelte voor de begrafenis. Er moesten toen 2 afbetalings-regelingen worden getroffen. [sociale dienst betaalde maar een gedeelte van de begrafenis]


Dus als uw Gemeente er hetzelfde over denkt als de mijne? Er gaan dan wel t.z.t. familieleden voor uw overlijden opdraaien. Begrijp best dat u het geld kon gebruiken, maar echt slim vind ik het niet als je dat gaat afkopen.

nb
door nbw - Jan 27, 2009 om 02:26
521 Antwoorden / 24 Vragen
0

Natuurlijk kan dit niet zomaar. Maar wie is in staat als consument dit misbruik aan te tonen. Juist, haast niemand. Want wie durft met een kleine beurs rechtsgang te zoeken?


Zou iedereen willen adviseren geen polissen af te sluiten voor begraven of cremeren. Doodgaan is commercieel big business. Ook als je volop in rouw bent verdiend men aan u door de grafsteen of urn te verwijzen. En iedereen die zoiets heeft meegemaakt weet ook dat de concurrentie met troostende woorden je brievenbus bestookt.


Spaar zelf een potje en betaal daarvan je uitvaart.    

tonnieboy
door tonnieboy - Jan 27, 2009 om 10:02
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Afkoop is in dit geval onverstandig. Maak een keuze tussen de polis door laten lopen met premiebetaling of de polis premievrij maken, dan bent u geen kosten meer verschuldigd en behoud u het recht op het opgebouwd kapitaal. Succes.


ro
door ronny530 - Jan 27, 2009 om 15:13
2398 Antwoorden / 41 Vragen
0

@Menneke wat u gedaan heeft is zeer egoistisch, nabestaanden en de gemeente op laten draaien voor uw "uitvaart". Vraagsteller is niet slim geweest want de polissen die de ouders afgesloten hebben aan te passen was beter geweest en een geheel nieuwe verzekering niet nodig geweest en de kosten veel lager. Persoonlijk heb ik een natura verzekering met indexering, premie +/_ 90 euro per jaar.  


Ronny.

me
door menneke - Jan 27, 2009 om 20:44
77 Antwoorden / 24 Vragen
0

Het idee om alles af te kopen, kwam niet van mezelf, maar van een vriendin/oude buurvrouw. Haar vriendin zit in de Bijstand en bij haar intake-gesprek werd door de gemeente zelf gevraagd waarom ze een uitvaartverzekering had  en tevens gezegd dat een uitvaartpolis niet noodzakelijk is. Waar ze dit vandaan halen, weet ik ook  niet; de ene gemeente vindt pc`s noodzakelijk; mijn gemeente dus niet. Zodoende kwam ik op het idee om de polissen af te kopen en heb er niet bij stil gestaan dat mijn " familie"  er door belast zou kunnen worden. Inderdaad naief; over de pijn die mij door het gebroken gezin waaruit ik kom, zal ik maar niet spreken. Van het geld dat mijn vader naliet, heb ik als stiefkind nooit iets gehad. Het was een testament op de langstlevende. Het contact is verder verbroken en zij leven nu in weelde door mijn vaders geld. Nu is de wet gelukkig veranderd, zodat ook stiefkinderen gewoon hun kindsdeel kunnen krijgen. Ik weet dat het niet goed is, het is hier al gezegd. Verder hoop ik dat - nu ik opening van zaken heb gegeven - mijn verhaal als gesloten kan worden beschouwd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

he
heszar - May 30, 2023 om 16:26
Computers & telefonie

T-mobile rekent voortijdig inflatiecorrectie door aan de klant.

Zijn er meer mensen hier die bij T-mobile een lopend contract hebben die sinds januari 2023 een inflatiecorrectie doorbrekend krijgen?
Ik ben een T-mobile klant met een 2 jarige contract die in juni afloopt, maar T-mobile is zo slim geweest om mijn abonnement bijna  €1.50 per maand omhoog te gooien zonder dat ze dat van tevoren netjes melden.
Hoe kan het dat we in een bureaucratisch l ... Lees meer

Do
Dominic Murray - May 30, 2023 om 11:29
Computers & telefonie
Self-scanning command

Self-scanning command

Has the 'random' check at the self-scan checkout been studied yet. I've been checked at least ten times, and I find it hard to think this is a coincidence. I've already complained to the concerned supermarket, but naturally I don't hope for much more than the expected response. I want full disclosure since I don't believe this is at anyway "random." I'm hoping that someone already knows anything a ... Lees meer

Saskia10nl
Saskia10nl - May 30, 2023 om 10:59
Huishouden & energie

Lage bromtoon omvormer zonnepanelen

Sinds kort heb ik zonnepanelen en sinds die tijd slaap ik niet meer. Ik hoor een lage bromtoon. Zijn er meer mensen die daar last van hebben en zijn er mensen die daar een oplossing voor hebben? Alvast bedankt voor het meedenken. Lees meer