ki
door kia Oct 15, 2007 om 12:26
Garantie & verzekeringen

Bijstand/kostgeld

Mijn zus heeft een bijstand uitkering, met 2 werkende kinderen. Zei betalen beide kostgeld aan hun moeder. De dochter gaat op zichzelf wonen. Nu is er veel spanning in het gezin omdat het erop neerkomt dat de inwonende  zoon nu 450 euro van zijn salaris aan kostgeld moet betalen om aan alle rekeningen te voldoen. Als mijn neef ook het huis uitgaat kan mijn Zus gewoon aan haar verplichtingen voldoen. Mijn neef vind het  normaal om een bijdrage te leveren maar houd nu  weinig over om zijn toekomst op te bouwen. Wie heeft er advies?? Is er in provincie Utrecht een belangen vereniging voor bijstand uitkering?


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

4710 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Oct 15, 2007 om 13:36
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hoeveel wordt er gekort op de bijstand voor het kostgeld per persoon?

Vladja



heremietkreeft
door heremietkreeft - Oct 15, 2007 om 16:59
16959 Antwoorden / 202 Vragen
0

kia@ de vragen die mijn collega stelt zijn van uiters belang beantwoord te krijgen. Zonder antwoord is geen verder advies mogelijk. De wetgever bepaalt wat de hoogte van de bijstand is en houd in voorkomend geval rekening met inkomen van mede kostwinners. Men kort dan een zeker bedrag op de bijstand.

stacey
door stacey - Oct 15, 2007 om 20:24
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Misschien kun je hier nog nuttige info vinden; 


Utrecht.nl - Bijstand


Utrecht.nl - Bijzondere bijstand



Recht op bijstand.nl


Succes,


 

vladja
door vladja - Oct 15, 2007 om 21:31
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Wie heeft bepaald dat uw neef nu € 450,-- per maand moet bijdragen? De sociale dienst? Hoeveel betaalden uw nicht en neef afzonderlijk aan kostgeld toen de nicht nog thuis woonde?

Vladja

ki
door kia - Oct 15, 2007 om 21:36
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

Hoi,


Mijn zus en ik betaalde allebei apart € 290- euro om alle kosten weer recht te trekken. Huur subsidie kregen wij al niet meer omdat er te veel inkomsten was op dit adres. Toen zei de belasting, uw kinderen verdienen genoeg om een bijdrage te leveren aan het gezin. Toen mijn moeder daar op antwoorde: 'Dat gaat mijn kinderen dan plus minus 300 euro per maand koste.? Ja dat moet dan maar.... En de solialedienst zegt precies het zelfde. Er is toen verteld dat ik tot mijn 23  jaar niet werd mee gerekent in dit gezin. Door de belastingdienst  en De Solialedienst.


 

ki
door kia - Oct 15, 2007 om 21:47
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

Er word Niet gekort P.P. ( Per Pesoon )


Er word gekeken naar het totale bedrag wat hier per jaar bruto binnen komt. Dat van mijn moeder is € 606,08- Permaand standaart bijstand uitkering. Per jaar bedraagt dat +/- 10.000 Bruto Per jaar. Dat van haar en mij tellen ze dan bij elkaarop. Dan krijg je nog wel een bepaalde korting van € 4.400 euro omdat ik nog geen 23 jaar ben. Dan krijg je dus € 75 euro Huursubsidie en de rest kan ik bij spekken.


 

ca
door carrie - Oct 15, 2007 om 22:20
79 Antwoorden / 1 Vragen
0

ik vind het heel normaal, dat inwonende kinderen met een eigen inkomen kostgeld betalen, als ze zelfstandig wonen, zijn ze nog veel meer geld kwijt aan vaste lasten.als ze nooit iets hoeven te betalen, hebben ze er ook geen idee van, wat een huishouden kost, zodat ze vaak in grote problemen komen, als ze uit huis gaan.


  carrie


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

GK
GKHB - Sep 29, 2024 om 06:47
Huishouden & energie

Oxxio: Verbruik gas = Eindstand - Beginstand + factor?

Op mijn jaarnota staat een verbruik van 431 m3 gas. Nu hou ik zelf de meterstanden bij, en kom uit op een verbruik van 422 m3 gas. (Meterstanden kloppen). Dit heb ik teruggekoppeld met Oxxio. Hun reactie:   Wat vervelend dat dit gebeurd is op de jaarnota. Ik heb het voor je nagekeken en dat heeft te maken met de factor waarmee het gas wordt berekend. Dit gebeurd altijd op de jaarnota en de fac ... Lees meer