ar
door aroijmans Mar 28, 2007 om 09:02
Garantie & verzekeringen

Caravanstalling

Tijdens de laatste najaarsstorm is een muur van de caravanstalling ingestort en ja hoor boven op de mijne.


Nu ben ik zelf niet verzekerd voor stormschade, en via de eigenaar kan ik deze ook niet claimen. Als mijn caravan gestolen word is dat dan ook mijn eigen risico en hoe zit het dan met een brand??


Kan ik de stallingeigenaar dan helemaal nooit verantwoordelijk stelle. En wat als ik mijn auto in een parkeergarage stal loop ik dan de zelfde risico's????


 

7768 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Mar 28, 2007 om 12:12
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

heeft u een schriftelijke huur overeen komst? wat altena schrijft is wel zo maar als u de huur contant betaald of per bank scheelt wel in de bewijslast

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 28, 2007 om 12:17
16957 Antwoorden / 202 Vragen
0

Ik kan met de beste wil van de wereld uw redenering niet volgen dat u de stallinghouder niet aansprakelijk zou kunnen stellen. TENZIJ u zelf bij overeenkomst af heeft gezien van aansprakelijkheid en zelfs dan is nog de vraag of zo'n overeenkomst geldig is.


Ik baseer dit op het gestelde in het Burg. Wetboek en met name boek 6, overeenkomstenrecht. Als u een caravan stalt moet u er vanuit kunnen gaan dat de stallinghouder op uw bezit past als een goed huisvader. Hij dient dan ook te voorkomen dat er muren kunnen omvallen en voor de goede orde, een muur valt niet maar zo om. Dan moet er toch tenminste sprake zijn van achterstallig onderhoud.  U kunt derhalve m.i dus stekllen dat er sprake is van een wanprestatie: (rechtstreekse link naar artikel)


http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html  wanprestatie


 


U kunt overigens ook zelf dit soort risico ontlopen door het hebben van een cascoverzekering op uw caravan. En ook een rechtsbijstandsverzekering. heeft u die, schakel die dan in. Stel de stallinghouder per aangetekend schrijven aansprakelijk voor de schade en vraag hoe hij denkt u tegemoet te komen. U kunt dus wel degelijk de stallinghouder aansprakelijk stellen (tenzij als eerder gesteld)

ar
door aroijmans - Mar 28, 2007 om 12:19
9 Antwoorden / 1 Vragen
0

ga toch eens ff praten met die goeie man en in iedergeval een tegemoetkoming vragen in de kosten. Bedankt voor je reactie.


 


 


 

ar
door aroijmans - Mar 28, 2007 om 12:20
9 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik ben al 8 jaar bij deze stalling en betaal soms per bank en soms contant.


Maakt dit dan verschil?


 

tonnieboy
door tonnieboy - Mar 28, 2007 om 13:49
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

De eigenaar van de stalling kan zich mogelijk beroepen op overmacht nu de schade aan het gebouw is veroorzaakt door een storm. Juridisch beschouwd kan de eigenaar zich daarop beroepen als hem geen verwijt gemaakt kan worden ten aanzien van de onderhoudstoestand van het gebouw of onderdelen daarvan.
Het hangt dus af van de constructie van de muur (halfsteens metselwerk met of zonder steunberen, metalen gevelbeplating) en de toestand waarin zich dat bevond voor de storm. Als aantoonbaar is dat onderhoud jarenlang is verzuimd en maatregelen getroffen hadden kunnen of moeten worden om omwaaien van de muur te voorkomen dan maakt u dus een goede kans om de eigenaar aansprakelijk te houden voor uw schade.
Om die sores te vermijden is het beter om zelf de casco verzekerd te hebben en dan lost uw eigen verzekeraar de kwestie geheel op en bekijkt of regres mogelijk is.
In de jaren 70 zijn bij een storm veel bomen omgewaaid in A'dam en daarvoor zijn procedures gevoerd tot de Hoge Raad, die destijds heeft uitgesproken dat voor bomen die gezond waren de gemeente zich terecht kon beroepen op overmacht. Bomen die al ziek of gebrekkig waren vielen wel onder het risico van de gemeente ingeval van het omwaaien bij een storm.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer