on
door onno heerlien Mar 2, 2017 om 15:31
Garantie & verzekeringen
Eettafel scheurt

Eettafel scheurt

Ik heb een jaar geleden (13-03-2016) een nieuwe eettafel gekocht voor €799 (excl 4 stoelen van €189 per stuk) bij Vesta in Groningen. Nu is binnen een jaar (de officiële garantietermijn) een flinke scheur in ontstaan over de gehele lengte van de tafel. Hierdoor is eveneens een klein hoogte verschil ontstaan. Ik heb dit aangegeven bij Vesta en ze zouden zich over de kwestie buigen. Ik heb ze ook foto's van de tafel meegestuurd. 
Ik heb een reactie via e-mail gekregen van de klantenservice van Vesta dat de tafel onderhevig is aan 'werking' en dat Vesta er niets aan kan doen. Het hoort bij de tafel en ons zou dit verteld zijn bij de aanschaf van de tafel. Tevens zou het in de folder staan die bij de tafel hoort. Echter, bij de aanschaf is ons niets verteld en hebben we geen folder of andere info bij de tafel gekregen. Ook niet bij de aflevering. Had Vesta dit wel gedaan dan hadden we de aankoop wellicht niet gedaan.
De reactie van Vesta vond ik niet afdoende voor de ernst van mijn klacht. Bovendien vind ik de scheur in de tafel buitenproportioneel om te spreken van 'werking'. Ik heb daarop telefonisch contact gehad om te overleggen hoe we hier nu uit kunnen komen. Ik ben hierin echter dusdanig bejegend dat ik (wederom) het gevoel kreeg van 'meneer, u moet niet zo zeuren'. Ik voelde me allesbehalve klantvriendelijk behandeld. De Vesta-man vertelde me steeds hetzelfde, nl. het 'werkingverhaal'.
Hoe kan ik hier mee verder zodat het probleem opgelost wordt? 


13142 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Mar 2, 2017 om 15:36
27632 Antwoorden / 85 Vragen
2

Ze zijn aangesloten bij het CBW.
Ga naar de geschillencommissie wonen: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/wonen/

fa
door familyman - Mar 2, 2017 om 15:36
888 Antwoorden / 1 Vragen
0

Wat hoort u als u andere tafelverkopers benaderd, klopt dat verhaal?

ne
door neodutchio - Mar 2, 2017 om 15:41
5149 Antwoorden / 12 Vragen
0

Een van de nadelen van hout is dat het inderdaad werkt. Alles heeft te maken met de houtsoort, maar ook de luchtvochtigheid en de verwerking van de tafel. Belangrijkste eerst is om te achterhalen waardoor de tafel is gaan scheuren. Aangezien u buiten de 6 maanden na aankoop zit moet u bewijzen dat het buiten uw schuld om is.

Pas nadat bekend is waardoor de tafel is gaan scheuren kunt u verdere stappen ondernemen. Dat kan of zijn genoegen nemen met het aspect dat hout werkt, maar in het andere geval kunt u ook de verkoper aantekenen om tot een herstel, danwel vervanging te komen. 

Eerst beginnen bij stap 1 dus.

Gerry1969
door Gerry1969 - Mar 2, 2017 om 15:41
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Hout kan wel degelijk werken, vaak is een verkeerde luchtvochtigheid in de huiskamer het probleem.
Kijk hier eens naar dit kan zomaar de oorzaak zijn, luchtvochtigheidmeter koop je voor een paar euro. 
Persoonlijk denk ik dat u weinig kans maakt, het is algemeen bekend dat hout werkt dus het niet daarvan benoemen door de verkoper is geen zwaarwegend argument.

pino123
door pino123 Mar 2, 2017 om 16:48
2763 Antwoorden / 14 Vragen

Kan ook zijn dat de tafel onder de verkeerde omstandigheden in elkaar is gezet.

Gerry1969
door Gerry1969 Mar 2, 2017 om 18:50
3449 Antwoorden / 25 Vragen

@pino, het is voor ons gissen. We kennen het materiaal niet, we weten niet hoe de vochthuishouding is maar er zijn inderdaad talloze mogelijkheden.

bm
door bmwdb007 Mar 3, 2017 om 13:51
3 Antwoorden / Vragen

Hout kan wel werken maar het is toch niet de bedoeling dat er scheuren ontstaan.
Dan is een verkeerd soort hout gebruikt.
Is het hout zelf gescheurd of heeft de lijmnaad los gelaten?

tenormin
door tenormin - Mar 2, 2017 om 15:43
16829 Antwoorden / 108 Vragen
1

Kan inderdaad de werking zijn. Zie niet exact welk type houtsoort het is, op de foto iets moeilijk in te schatten. Zou licht eiken kunnen zijn. Ook mogelijk dat het hout te snel is gebruikt om de tafel te maken in de eerste plaats. Waarschijnlijk nog niet voldoende "gedroogd". Zou allemaal kunnen. Zijn ze aangesloten bij het CBW? Kunt u uw probleem daar misschien eens voorleggen als Vesta weigert mee te werken.

Edit* Zie net dat ze inderdaad aangesloten zijn bij CBW

Ge
door Genee - Mar 2, 2017 om 15:57
1509 Antwoorden / 1 Vragen
0

Zou de vara belbus vragen voor u te bemiddelen.
E-mail adres Belbus@vara.nl

marita5
door marita5 - Mar 2, 2017 om 16:07
11511 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Onno Heerlien ,

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel .

https://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/wettelijke-garantieperiode-in-europa

gerbera
door gerbera - Mar 2, 2017 om 16:11
7364 Antwoorden / 14 Vragen
1

Dat hout kan werken is algemeen bekend, echter ik zie zelfs 3 scheuren in de tafel en dat lijkt mij niet normaal. Mag aannemen dat de tafel is behandeld met lak of olie en dan mag dit in deze mate niet voorkomen. Naar mijn mening is hier te "jong" niet uitgewerkt hout gebruikt. Mogelijk kunt u een "echte"  meubelmaker dit laten bekijken.

ma
door maarten heest - Mar 2, 2017 om 16:19
463 Antwoorden / 0 Vragen
0

Sowieso uw klacht officieel en op schrift melden vóór het aflopen van de garantietermijn middels een aangetekende brief. Vergeet vooral de niet gekregen informatie waar men zich nu op beroept. Dan hebt u voor u zelf in elk geval bewijs van het melden van de klachten en de aard van de klachten.

Als u er niet uitkomt met Vesta ga dan naar de geschillencommissie zoals hierboven al aangeraden is. Of uw claim terecht is kan men uiteraard op dit forum niet beantwoorden. Daar kan een onafhankelijke meubelexpert/houtdeskundige vast meer over zeggen.

ha
door haver11 - Mar 3, 2017 om 13:44
1 Antwoorden / Vragen
0

Het verhaal van hout is een natuurproducht, enz enz ....., en kan gaan scheuren daar geloof ik niet in.
Nog nooit heb ik in showroom meubels zien staan die scheuren vertonen.
Wat kan hier aan de hand zijn?
Normaal worden er planken, waaruit het tafelblad is samengesteld, gebruikt van kwartiers gezaagd hout. Deze planken mogen normaliter niet scheuren als deze goed behandeld zijn.
Echter als er plank tussen zit die door de kern van boom is gezaagd dan kan je bijna zeker scheuren verwachten. E.e.a kan je controleren aan kopzijde van de planken.

1paul
door 1paul - Mar 3, 2017 om 15:07
3143 Antwoorden / 0 Vragen
0

hout kan werken, dat is algemeen bekend het kan echter niet zo zijn dat u daardoor een product overhoud dat niet conform het normale gebruik is, non conformiteit regel gaat hier dus al op buiten het feit da tu ook nog eens garantie op het produkt heeft, lees u in over non conformiteit en leg uw klacht nogmaals schriftelijk via een aangetekd schrijven neer bij de verkoper, reageert hij niet of afwijzend dan zult u naar de geschillencommisie moeten, maak dan hele duidelijke foto's en stuur deze mee...

sira
door sira - Mar 5, 2017 om 10:49
2336 Antwoorden / 24 Vragen
0

Ik heb zelf al 20 jaar een antiek keukentafeltje (met lade). Iedere jaar, zodra we richting winter gaan en de CV wordt aangezet, ontstaat er in het midden tussen 2 planken over de gehele lengte een scheur van ca. 8 mm. Op het moment dat we de zomer naderen en de CV minder wordt gebruikt, zitten de delen weer strak tegen elkaar aan.
Het eerste jaar schrok ik toen ik de scheur constateerde, was bang dat de tafel zou instorten. Ik nam contact op met de winkel waar ik de tafel had gekocht (gespecialiseerd antieke en landelijke meubels). Mij werd hetzelfde als TS verteld, hout werkt, het heeft te maken met de verwarming waardoor droogte onstaat. Ik ben het nu gewend en vind het verder geen probleem en leg er gewoon een kleedje of loper op.
Bakjes water aan de CV zouden helpen of een luchtbevochtiger. Ook kun je de tafel met een plantenspuit vochtig maken, maar wel aan de onderzijde om watervlekken te voorkomen.

gerbera
door gerbera - Mar 5, 2017 om 11:48
7364 Antwoorden / 14 Vragen
0

Beste Sira, nu kunt u mij een hoop wijsmaken maar een antieke tafel die elk jaar een scheur vertoont komt bij mij ongeloofwaardig over. Als we het over echt antiek hebben dan kan hier een scheur in komen maar door de ouderdom van het hout blijft deze na verloop van jaren altijd zichbaar. Maar 8 mm is wel erg veel
Wat uw "antieke" tafel betreft zijn er 2 mogelijkheden,
1- U heeft een prachtige namaak antieke tafel.
2- U heeft zich hetzelfde aan laten praten als de TS.

sira
door sira Mar 5, 2017 om 17:51
2336 Antwoorden / 24 Vragen

En toch is het zo Gerbera.

Het is wel degelijk een antieke tafel en ik heb mij niets aan laten praten of wijs laten maken.
Ik heb vanmiddag, voor ik reageerde, de huidige kier (scheur) nog even opgemeten en die is momenteel 7,5 - 8 mm. Tafel staat in de keuken bij het raam, waaronder dus een radiator. Zodra de verwarming weer minder wordt gebruikt en daarbij ramen en deuren weer vaker openstaan, sluit de scheur weer. En dit doet de tafel ieder jaar, bij mij dus inmiddels al 20 jaar lang.

Ga even zoeken op Google en je zult vele artikelen vinden dat hout altijd blijft werken, er is geen verschil tussen nieuw of antiek hout, daarnaast zijn er ook vele adviezen te vinden m.b.t. antieke houten meubelen, bijv. in de winter luchten wanneer het regent. Het heeft alles te maken met de luchtvochtigheid in huis.

In geval van twijfel, wil ik morgen met alle plezier een foto van de scheur maken, zodat je zult zien dat ik niet overdrijf

gerbera
door gerbera Mar 5, 2017 om 22:27
7364 Antwoorden / 14 Vragen

Ik twijfel er geen moment aan dat die scheur daar zit maar dat die nog steeds werkt twijfel ik wel aan.
En ik hoef echt niet op internet te kijken, als telg van een nog echte meubelmaker weet ik wat hout kan doen en hoe het zich gedraagd in de loop der jaren. En als u denkt dat er geen verschil in nieuw en wat u noemt "antiek" hout ik weet wel beter.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Wi
Wintertje0 - Apr 24, 2024 om 21:27
Geldzaken & recht

Zakelijk energiecontract consument

Mijn vader is opgebeld door een energieboer dat het huidige contract bijna afliep. Helaas is hij toegehapt op een aanbieding en heeft een nieuw contract afgesloten.

nu loopt echter het contract van mijn ouders nog twee jaar. Daarom hebben ze een mail gestuurd dat ze afzien van het contract volgens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Echter reageert de energieleverancier terug dat ze ... Lees meer

Silliejeanie
Silliejeanie - Apr 24, 2024 om 17:03
Geldzaken & recht
Zorgplicht online casino's

Zorgplicht online casino's

nu gaat de overheid je helpen omdat we in Nederland wonen. Prijs jezelf gelukkig, je woont in NL, je hebt de jackpot alsnog gewonnen. Dit klopt gedeeltelijk. Casino's die de zorgplicht schenden lopen het gevaar dat hun vergunning wordt ingetrokken en krijgen hoge boetes opgelegd. Deze boetes gaan(deels) de schatkist in en/of worden ingezet voor de verslavingsinstellingen waar de speler zich aan k ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer