MN
door MN69 Apr 18, 2019 om 21:36
Garantie & verzekeringen

Ik sta onterecht op een polis

Na mijn scheiding ben ik uitgeschreven van een levensverzekeringspolis m.b.t. tot een hypothecaire lening. Hiervoor heb ik ook mijn akkoord gegeven en dit staat zwart op wit. Ik heb een mutatieformulier van destijds waarin ik als verzekernemer, verzorger en begunstiger van de polis ben verwijderd.
Nu kom ik er, na 11 jaar, achter dat mijn toenmalige partner mij wel op de polis heeft laten staan, dat zodra ik kom ik te overlijden hij een uitkering krijgt.
Ik voel mij gebruikt en vraag me af of dit juridisch  wel mag en hoe zoiets kan zonder dat ik daar kennis van heb.
De bank waar dit blijkbaar mee afgesproken is, is ook volledig op de hoogte en ziet er geen probleem in.
Dus ook al zijn we gescheiden kan de ander bij een overlijden toch nog een voordeeltje halen.

787 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Apr 18, 2019 om 23:07
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als verzorger op een polis staan? Nooit van gehoord.

Blijkbaar is uw ex nu de verzekeringnemer geworden. Wie was, of waren, dan de verzekerde? 

Als u nog steeds als verzekerde op die polis staat, moet ex daar wel premie voor betalen. En hebt u de afwikkeling van die polis niet goed verzorgd. 

Persoonlijk zie ik het lrobleem hiervan niet zo.

sw
door swat1500 - Apr 19, 2019 om 00:59
3778 Antwoorden / 0 Vragen
0

Moet u alimentatie betalen aan uw ex? In dat geval is de polis voor het geval u komt weg te vallen en daarmee ook de alimentatiebetalingen vervallen. Op zich is dit juridisch mogelijk. Ik ga er van uit dat uw ex de premie betalingen heeft gedaan.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 19, 2019 om 11:00
16845 Antwoorden / 202 Vragen
0

Als uw ex de premie betaalt zie ik niet direct het probleem omdat het kennelijk dan zijn polis is waar u nog wel op voorkomt.

Een vraag: heeft u indertijd bij het verwijderen dat u noemt ook een afkoopsom ontvangen m.b.t. uw aandeel? Ik neem aan van niet.

Als u het er toch niet mee eens blijft, ook na reacties onzerzijds, dan staat altijd de weg naar de ombudsman van het Klachtinstituut Financiële Instellingen mogelijk : www.kifid.nl

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rienhartman
Rienhartman - Apr 23, 2024 om 22:32
Garantie & verzekeringen

Netvervuiling Siemens

We dachten verstandig te zijn door wat extra te sparen en te kiezen voor Siemens, die toch wel bekend staat om haar hoogwaardige producten en goede service. Helaas blijkt dat in de praktijk toch net iets anders te zijn. In september 2023 nieuw apparatuur gekocht; wasmachine, warmtepompdroger, oven en vaatwasser, waarbij alleen laatstgenoemde heeft nog geen storing vertoond.   De warmtepompdroge ... Lees meer

Wi
Wintertje0 - Apr 24, 2024 om 21:27
Geldzaken & recht

Zakelijk energiecontract consument

Mijn vader is opgebeld door een energieboer dat het huidige contract bijna afliep. Helaas is hij toegehapt op een aanbieding en heeft een nieuw contract afgesloten.

nu loopt echter het contract van mijn ouders nog twee jaar. Daarom hebben ze een mail gestuurd dat ze afzien van het contract volgens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Echter reageert de energieleverancier terug dat ze ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer