MN
door MN69 18 apr. 2019 om 21:36
Garantie & verzekeringen

Ik sta onterecht op een polis

Na mijn scheiding ben ik uitgeschreven van een levensverzekeringspolis m.b.t. tot een hypothecaire lening. Hiervoor heb ik ook mijn akkoord gegeven en dit staat zwart op wit. Ik heb een mutatieformulier van destijds waarin ik als verzekernemer, verzorger en begunstiger van de polis ben verwijderd.
Nu kom ik er, na 11 jaar, achter dat mijn toenmalige partner mij wel op de polis heeft laten staan, dat zodra ik kom ik te overlijden hij een uitkering krijgt.
Ik voel mij gebruikt en vraag me af of dit juridisch  wel mag en hoe zoiets kan zonder dat ik daar kennis van heb.
De bank waar dit blijkbaar mee afgesproken is, is ook volledig op de hoogte en ziet er geen probleem in.
Dus ook al zijn we gescheiden kan de ander bij een overlijden toch nog een voordeeltje halen.

431 4 Rapporteer
door tijger1 - 18 apr. 2019 om 23:07
38119 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als verzorger op een polis staan? Nooit van gehoord.

Blijkbaar is uw ex nu de verzekeringnemer geworden. Wie was, of waren, dan de verzekerde? 

Als u nog steeds als verzekerde op die polis staat, moet ex daar wel premie voor betalen. En hebt u de afwikkeling van die polis niet goed verzorgd. 

Persoonlijk zie ik het lrobleem hiervan niet zo.

sw
door swat1500 - 19 apr. 2019 om 00:59
2597 Antwoorden / 0 Vragen
0

Moet u alimentatie betalen aan uw ex? In dat geval is de polis voor het geval u komt weg te vallen en daarmee ook de alimentatiebetalingen vervallen. Op zich is dit juridisch mogelijk. Ik ga er van uit dat uw ex de premie betalingen heeft gedaan.

door heremietkreeft - 19 apr. 2019 om 11:00
9399 Antwoorden / 154 Vragen
0

Als uw ex de premie betaalt zie ik niet direct het probleem omdat het kennelijk dan zijn polis is waar u nog wel op voorkomt.

Een vraag: heeft u indertijd bij het verwijderen dat u noemt ook een afkoopsom ontvangen m.b.t. uw aandeel? Ik neem aan van niet.

Als u het er toch niet mee eens blijft, ook na reacties onzerzijds, dan staat altijd de weg naar de ombudsman van het Klachtinstituut Financiële Instellingen mogelijk : www.kifid.nl

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

heremietkreeft - 22 mei 2019 om 15:53
Computers & telefonie

Toetsenbord

Hallo,

bij deze heb ik de vraag of één van jullie een oplossing / de oorzaak weet van een zeer merkwaardig toetsenbord probleem.
(toetsenbord instelling Ned - US zoals in Nederland gebruikelijk)
Bij het werken met tekstverwerkers (WP en word) heb ik geen probleem. Bij het gebruik van outlook (Office 2016) doet zich soms het fenomeen voor dat ls ik ) aangeef het ) heel even v ... Lees meer

LI
LIITA - 21 mei 2019 om 21:53
Huishouden & energie

Overlast door ondergrondse afvalcontainers

Bij wie zou je het beste overlast door ondergrondse afvalcontainers kunnen aankaarten? Nu kunnen mensen 24 uur per dag hun afval dumpen voor mijn huis terwijl men voorheen maar een keer per week de container buiten mocht zetten. Dit zorgt voor overlast en zwerfvuil. Lees meer

Mo
MonicaBF - 18 mei 2019 om 06:40
Vrije tijd & tuin

Uitgang voortuin vrijlaten?

Sinds enkele weken hebben wij onze voortuin veranderd. Er loopt nu een recht voetpad van de voordeur naar de straat. (Zoals bijna iedereen in Nederland) Dit is de enigste manier waarop wij de voortuin uit kunnen. Nu parkeert onze buurvrouw de auto voor ons pad, zodat wij nog maar 20 cm hebben om de tuin uit de kunnen lopen. Onze tuinen grenzen gelijk aan de straat en we hebben dus helaas geen trot ... Lees meer