MN
door MN69 18 apr. 2019 om 21:36
Garantie & verzekeringen

Ik sta onterecht op een polis

Na mijn scheiding ben ik uitgeschreven van een levensverzekeringspolis m.b.t. tot een hypothecaire lening. Hiervoor heb ik ook mijn akkoord gegeven en dit staat zwart op wit. Ik heb een mutatieformulier van destijds waarin ik als verzekernemer, verzorger en begunstiger van de polis ben verwijderd.
Nu kom ik er, na 11 jaar, achter dat mijn toenmalige partner mij wel op de polis heeft laten staan, dat zodra ik kom ik te overlijden hij een uitkering krijgt.
Ik voel mij gebruikt en vraag me af of dit juridisch  wel mag en hoe zoiets kan zonder dat ik daar kennis van heb.
De bank waar dit blijkbaar mee afgesproken is, is ook volledig op de hoogte en ziet er geen probleem in.
Dus ook al zijn we gescheiden kan de ander bij een overlijden toch nog een voordeeltje halen.

456 4 Rapporteer
door tijger1 - 18 apr. 2019 om 23:07
38571 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als verzorger op een polis staan? Nooit van gehoord.

Blijkbaar is uw ex nu de verzekeringnemer geworden. Wie was, of waren, dan de verzekerde? 

Als u nog steeds als verzekerde op die polis staat, moet ex daar wel premie voor betalen. En hebt u de afwikkeling van die polis niet goed verzorgd. 

Persoonlijk zie ik het lrobleem hiervan niet zo.

sw
door swat1500 - 19 apr. 2019 om 00:59
2619 Antwoorden / 0 Vragen
0

Moet u alimentatie betalen aan uw ex? In dat geval is de polis voor het geval u komt weg te vallen en daarmee ook de alimentatiebetalingen vervallen. Op zich is dit juridisch mogelijk. Ik ga er van uit dat uw ex de premie betalingen heeft gedaan.

door heremietkreeft - 19 apr. 2019 om 11:00
9839 Antwoorden / 159 Vragen
0

Als uw ex de premie betaalt zie ik niet direct het probleem omdat het kennelijk dan zijn polis is waar u nog wel op voorkomt.

Een vraag: heeft u indertijd bij het verwijderen dat u noemt ook een afkoopsom ontvangen m.b.t. uw aandeel? Ik neem aan van niet.

Als u het er toch niet mee eens blijft, ook na reacties onzerzijds, dan staat altijd de weg naar de ombudsman van het Klachtinstituut Financiële Instellingen mogelijk : www.kifid.nl

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rv
RvtO - 19 aug. 2019 om 22:50
Auto & vervoer

Kosten reparatie auto twee keer zo hoog als internetprijs

Ik heb mijn auto naar een garage gebracht voor een reparatie waar op internet de kosten voor staan vermeld, bij die garage. De kosten zijn redelijk vergelijkbaar met andere bedrijven. 
Toen ik de auto bij hen bracht, heb ik een schermprint laten zien en dat was akkoord. 

Vandaag werd ik gebeld door de garage met de mededeling dat het werk tegenviel en dat het nu ruim twee keer zo ... Lees meer

Fr
FranskeS - 20 aug. 2019 om 07:27
Garantie & verzekeringen

Verkeerde verzekering geadviseerd

In juni 2019 een elektrische bakfiets gekocht van het met Urban Arrow. Dit is een zeer gewilde fiets, helaas ook voor het dievengilde. Bij het ophalen van de fiets werd mij door de fietsenwinkel aangeraden direct een verzekering af te sluiten. Zij stelde voor om dit via hen te doen en direct gedaan.   Op 12 juli 2019 kwam ik buiten en bleek de fiets gestolen uit mijn voortuin! Direct naar de fi ... Lees meer

Ji
Jimmy071 - 25 jul. 2019 om 10:47
Garantie & verzekeringen

Horloge binnen 1 maand kapot

Horloge via watchdiscounter.nl, na een paar dagen zat er al een krasje op het glas. Dit moet niet snel kunnen omdat het mineraalglas is. Het horloge is waterdicht 10 ATM, nu zit er ook nog eens water in. Watchdiscounter wil hier niks aan doen tenzij er betaald word. Mag dit? Lees meer