Vo
door Volle maan Apr 25, 2018 om 20:33
Garantie & verzekeringen

Schade

Onlangs ben ik verhuisd naar een nieuwbouw woning ( huur).
Een paar dagen nadat ik de laminaat heb laten leggen is waterschade ontstaan door de vaatwasser ( eigendom  van de verhuurder). De aannemer is ondertussen geweest en heeft geconstateerd dat ze verzuimd hebben een klem te plaatsen op de afvoerslang. Is ondertussen hersteld. Maar hoe zit het met de waterschade aan mijn laminaat?
De verhuurder zegt dat ik mijn inboedelverzekering moet aanspreken? 
 Ik vind het onzin, want de schade heb ik niet veroorzaakt,  maar door de aannemer. Hoe moet ik bij de verhuurder duidelijk maken dat zij ( hun aannemer ) de schade moet betalen..?

2973 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 25, 2018 om 20:39
16371 Antwoorden / 201 Vragen
2

Ja, toch bij uw eigen verzekering aanmelden met alle 'toeters en bellen' en als het goed is zullen zijn dan verhaal halen bij de veroorzaker. resp. de verhuurder.

tijger1
door tijger1 - Apr 25, 2018 om 20:53
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Het is echt het meest verstandige om uw eigen inboedelverzekering in te schakelen en daar precies te vermelden wat er is gebeurd. Dan wordt de schade het snelst verholpen en uw verzekeraar regelt het wel met de verzekeraar van de aannemer/huisbaas.

Ik ga er hierbij van uit dat u een inboedel verzekering hebt. Is dat niet het geval dan moet u de verhuurder/aannemer aansprakelijk stellen.

ha
door harryromijn - Apr 27, 2018 om 10:15
272 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik neem aan, hetzelfde verhaal als bij een autoschade: de verzekerign treedt in regres ( = in uw rechten) tov de schade-toebrenger. 
Ik zou dus daar eerst eens gaan vragen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rozetulp86
Rozetulp86 - Jan 29, 2023 om 16:34
Garantie & verzekeringen

Welke of wiens voorwaarden gelden bij annuleren vakantie?

Goedemiddag,
Ik wil een vakantie boeken. Op de website vann het hotel staan na het invoeren van gegevens 3 prijsopties voor de door mij gewenste vakantie. De voorwaaden zijn bij allen hetzelfde, behalve wat betreft annuleren. Bij de goedkoopste optie is kosteloos annuleren niet mogelijk en betaal je minimaal 50% van het totaalbedrag. Bij de duurdere optie kun je tot een week voor vertrek kost ... Lees meer

Ar
ArnoudRinke - Jan 29, 2023 om 11:54
Winkels & webshops

Garantie Makita

Enige tijd terug een Makita gekocht en binnen de garantietermijn ging deze machine kapot. Contact opgenomen met Makita. Er werden echter door Makita allerlei barrieres opgeworpen om maar niet van deze garantie gebruik te kunnen maken. Een daarvan was dat het via de tussenhandel opgestuurd zou moeten worden. Vervolgens de machine via de tussenhandel naar Makita gestuurd. Van Makita allerlei argumen ... Lees meer

Andreb70
Andreb70 - Jan 26, 2023 om 21:04
Huishouden & energie

Energie meter

Ik kreeg een brief dat mijn energie meter verouderd is en moet worden vervangen.
Ik heb 2 keuzes een slimme meter of een digitale meter.
Moet ik daarop ingaan of gewoon negeren en wachten?
De wet zegt voorzover ik kon vinden niet dat ik hem moet laten of hij zou stuck en afgekeurt moeten zijn.
Geen van beiden het geval.

Wat gegevens:
Heb een analoge meter die w ... Lees meer