Vo
door Volle maan Apr 25, 2018 om 20:33
Garantie & verzekeringen

Schade

Onlangs ben ik verhuisd naar een nieuwbouw woning ( huur).
Een paar dagen nadat ik de laminaat heb laten leggen is waterschade ontstaan door de vaatwasser ( eigendom  van de verhuurder). De aannemer is ondertussen geweest en heeft geconstateerd dat ze verzuimd hebben een klem te plaatsen op de afvoerslang. Is ondertussen hersteld. Maar hoe zit het met de waterschade aan mijn laminaat?
De verhuurder zegt dat ik mijn inboedelverzekering moet aanspreken? 
 Ik vind het onzin, want de schade heb ik niet veroorzaakt,  maar door de aannemer. Hoe moet ik bij de verhuurder duidelijk maken dat zij ( hun aannemer ) de schade moet betalen..?

3080 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Apr 25, 2018 om 20:39
16531 Antwoorden / 202 Vragen
2

Ja, toch bij uw eigen verzekering aanmelden met alle 'toeters en bellen' en als het goed is zullen zijn dan verhaal halen bij de veroorzaker. resp. de verhuurder.

tijger1
door tijger1 - Apr 25, 2018 om 20:53
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Het is echt het meest verstandige om uw eigen inboedelverzekering in te schakelen en daar precies te vermelden wat er is gebeurd. Dan wordt de schade het snelst verholpen en uw verzekeraar regelt het wel met de verzekeraar van de aannemer/huisbaas.

Ik ga er hierbij van uit dat u een inboedel verzekering hebt. Is dat niet het geval dan moet u de verhuurder/aannemer aansprakelijk stellen.

ha
door harryromijn - Apr 27, 2018 om 10:15
272 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik neem aan, hetzelfde verhaal als bij een autoschade: de verzekerign treedt in regres ( = in uw rechten) tov de schade-toebrenger. 
Ik zou dus daar eerst eens gaan vragen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ed
Eddie-W-75 - Dec 3, 2023 om 20:48
Vrije tijd & tuin

Cashback actie Stihl

Beste forumgebruikers,Mijn vriendin en ik wilden een kantenmaaier kopen van het merk Stihl en we belden op naar een vestiging van een grote dealer met meerdere vestigingen in het Zuiden van Nederland. De vriendelijke medewerker aan de telefoon verwees ons naar de webshop, omdat dit makkelijker zou zijn vanwege de thuislevering met de post. Bovendien zagen wij toen we op hun ... Lees meer

Ch
Chris3521 - Dec 3, 2023 om 13:54
Huishouden & energie

Vervelende bromtoon CV-ketel onderburen. Ervaringen of advies?

Hallo,   Wij wonen in een jaren '30 appartement. Onder onze slaapkamer bevindt zich de keuken van onze onderburen. Sinds het voorjaar hebben zij een nieuwe CV-ketel (Type: Intergas Kombi Kompakt HRE). Sinds begin oktober ervaren wij in onze slaapkamer een vervelende bromtoon, vermoedelijk omdat pas vanaf toen de ketel voortdurend hard moet werken. Van hun vorige ketel of onze eigen ketel hebben ... Lees meer

bikker
bikker - Nov 29, 2023 om 14:19
Computers & telefonie
Desktop computer probleem.

Desktop computer probleem.

Hallo beste mensen, ik heb een computerprobleem, als ik mijn desktop computer af wil sluiten gaat hij niet uit maar start automatich opnieuw op, ik trek dan maar de stekker er uit. Als hij dan weer opstart krijg ik de volgende melding in een blauw scherm te zien. Cmos-controlsom is ongeldig, en cmos-reset (502)
Hoe los ik dat op, zelf durf ik niet zomaar ergens op te klikken, bang dat er gege ... Lees meer