Ev

Uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering nodig?

Hallo allemaal,


 


Een paar jaar geleden heb ik via de website uitvaartverzekeringwijzer een uitvaartverzekering af gesloten bij Ardanta. Echter ben ik bezig met het kopen van een huis en hoorde ik vandaag dat een uitvaartverzekering bij het kopen van een huis niet voldoende is en dat je ook een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt. Is dit zo? Ik dacht namelijk dat een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde zijn, maar misschien heb ik het mis. Hopelijk kunnen jullie me hiermee helpen.

Met vriendelijke groet,


 


Evert-Jan de Munnikhoven

3491 7 Rapporteer
door tenormin - 6 jul. 2018 om 21:37
14485 Antwoorden / 82 Vragen
0

Kan daar geen onderbouwend antwoord op geven. Ik heb er nooit van gehoord dat men dat nodig zou hebben bij het kopen van een huis. Maar ik ben "oud". Als je jong bent en je koopt een huis, aannemende dat je de hypotheek rond krijgt, lijkt me dat je daar nog steeds voor kan kiezen om zelf een bedrag per maand op een aparte rekening te zetten voor een uitvaartverzekering. Was ik "toen" jong geweest had ik daarvoor gekozen, maar vroeger was het standaard, wat het al lang niet meer is. Dacht ook dat die twee zaken hetzelfde inhielden; kennelijk niet meer vandaag de dag?

Topantwoord

ne
door neodutchio - 6 jul. 2018 om 21:44
2480 Antwoorden / 11 Vragen
12

Met een uitvaartverzekering worden de kosten van de uitvaart gedekt. Daar heeft de hypotheekverstrekker niets wel, wel uw nabestaanden.
Bij een overlijdensrisicoverzekering verzekert u uzelf voor een bepaald bedrag voor de hypotheek. Komt u tijdens de looptijd te overlijden keert de verzekeraar een afgesproken bedrag uit aan de hypotheekverstrekker. Zo hebben zij een beetje zekerheid dat ze geld krijgen.

Topantwoord

door marita5 - 6 jul. 2018 om 21:59
7107 Antwoorden / 9 Vragen
11

Hallo Evert-Jan de Munnikhoven , 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel .

https://www.consumentenbond.nl/hypotheek-eerste-huis/overlijdensrisicoverzekering

Topantwoord

door tijger1 - 6 jul. 2018 om 22:02
37468 Antwoorden / 21 Vragen
10

Een uitvaartverzekering heeft heel weinig overeenkomsten met een overlijdensrisicoverzekering.

U hebt een uitvaartverzekering. U schrijft niet of dat een natura polis is of een sommenverzekering, maar dat is even verder niet van belang. Meestal betaal je bij een sommenverzekering, die dus een bedrag in geld uitkeert na een overlijden, een jaar of 30 premie. Dan is de polis “volbetaald” zoals dat heet, en hoeft er verder geen premie meer betaald te worden. Zodra de verzekerde komt te overlijden, wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dat is vaak, na 30 jaar, niet voldoende om de totale kosten van de uitvaart te dekken. Er zijn ook nog wat varianten, met indexatie of winstuitkering enzovoort.

Een naturapolis dekt in principe de kosten van een vooraf overeengekomen uitvaart. De premie daarvoor moet vaak tot een hoge leeftijd betaald worden. Maar ook als er geen premie meer betaald hoeft te worden, blijft de dekking in stand.

Een overlijdensrisicoverzekering is precies wat het zegt. Daarbij spreekt u van te voren een bepaald verzekerd bedrag af, ter hoogte van de hypotheekschuld, en een looptijd. Vaak als er een hypotheek is, een looptijd van 30 jaar. Normaal gesproken staat ook de premie voor die periode van te voren vast.

Als de verzekerde TIJDENS die looptijd komt te overlijden, komt de verzekerde som tot uitkering. Als er een hypotheek afgesloten wordt, eist de geldgever vaak dat een overlijdensrisico verzekering wordt afgesloten en dat de geldgever als begunstigde wordt opgenomen in de polis. Zodat als de verzekerde komt de overlijden de hypotheekschuld kan worden afgelost.

Als een alleenstaande een huis koopt, is het natuurlijk niet per se nodig dat hij een verzekering afsluit met dezelfde hoogte als de hypotheek, want komt hij te overlijden, dan is het huis voor de erfgenamen, maar het is dan wel prettig dat er bijvoorbeeld een verzekering is voor 50% van de schuld, zodat de erven niet met een schuld opgezadeld worden als het huis niet voor het hypotheekbedrag kan worden verkocht. 

Ev
door Evertjandemunnikhoven - 6 jul. 2018 om 22:04
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor jullie reacties! Het is me helemaal duidelijk

mo
door mof - 9 jul. 2018 om 13:10
1032 Antwoorden / 2 Vragen
0

Uitvaartverzekering dekt uw uitvaart.
overlijdensrisicoverzekering dekt schade aan derden, in dit geval uw hypotheekverstrekker, die aan uw dood en evt verlies op verkoop van uw pand schade zou kunnen lijden.
ja, u moet die verzekering afsluiten, tenzij u de koopsom ineens betaalt.

door koekeloer - 9 jul. 2018 om 16:37
373 Antwoorden / 17 Vragen
0

Bij het kopen van een huis heeft U helemaal geen verzekering nodig.
Wel in sommige gevallen als U een hypotheek wilt afsluiten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Re
Renker - 18 feb. 2019 om 15:21
Geldzaken & recht

Hoe kan ik het cbr aanpakken voor hun lakse houding

vorig jaar december heb ik een gezondheidsverklaring aangevraagd bij het cbr. als antwoord dat het erg druk is en dat het even kan duren. vorige maand een mail gestuurd met de vraag wanneer ik bericht krijg, in de mail aangegeven dat ik mijn rijbewijs nodig heb voor mijn werk. krijg ik weer als antwoord dat ik geduld moet hebben livm de drukte. Deze maand weer een mail gestuurd met daarin de vraag ... Lees meer

empee - 19 feb. 2019 om 20:50
Computers & telefonie

Ringtoongeluid te zacht

De geluiden van mijn nieuwe iPhone 7 zijn bijna niet te horen. Ik heb aan de linkerkant de knop voor harder op zijn max gezet en bij Instellingen in de rubriek Horen en Voelen ook de beltoon helemaal open gezet. En toch is bijna niets te horen, ook niet als ik andere ringtones instel.
Wat kan ik nog meer instellen? Lees meer

Fr
Fraser - 20 feb. 2019 om 16:48
Winkels & webshops

Schlaf Care B.V.

Is er hier toevallig iemand die mij informatie kan verstrekken over het bedrijf Schlaf Care B.V.? Het zou gaan om een bedrijf dat bedden ontwikkeld en produceert voor de 'groeiende groep, de senioren'. Dit bedrijf is gevestigd op de Klosstraat 8 te Rotterdam, maar ik kan werkelijk nergens iets vinden over dit bedrijf. Op Google Maps wordt aangegeven dat dit om een 'gewoon' woonhuis gaat (ziet er u ... Lees meer