ke
door kees hoek Jan 19, 2007 om 22:39
Geldzaken & recht

Afrekening Nuon

ik word eigenlijk kwaad om niets maar elke keer erger ik me er aan en wel om het volgende. Je komt steeds op de afrekening tegen dat op de afrekening bv staat verbruikt 900 m3 gas maar er onder staat dan weer zo mooi regeltje omgerekend verbruik 909 m3. en waarom??  Er staat dan bij op het gemeten gasverbruik is een berekeningsfactor van toepassing.Dat komt omdat een m3 gas niet altijd dezelfde hoeveel energie levert.Uw verbruik is daarom vermenigvuldigd met een factor van 1,01.


Weet je hoe ik dit steeds leest we worden bestolen door de energiebedrijven en dan openlijk. Meer m3 afrekenen dan wat je verbruikt hebt. Want dit slaat toch nergens op of ben ik nou krankjorem??

362 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het volume van het gas heeft te maken met de aflevertemperatuur.
Dus bij koud weer meer gas per m3 dan bij warm weer.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Binka


weet je al die smoesjes over zoiets geloof ik niet zo,Het is altijd in ons nadeel alleen in voordeel van de leverancier. Je moet toch wat bedenken om op een zogenaamde legale manier de consument te kunnen bestelen.Zal wel bedoelt zijn voor het salaris van de directeur moet je maar denkenmaar bedankt voor je antwoord en trouwens een leuke poesplaatje heb je


Groetjes van Kees

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Kees,

Je wordt niet bestolen hoor. Dit is iets wat altijd al wordt toegepast en wel door elke energiemaatschappij. Bovendien is het een factor die niet door de energiebedrijven zelf wordt bepaald, maar 'van bovenaf' wordt opgelegd. Om nu te voorkomen dat ik hetzelfde verhaal een tweede keer opschrijf, hieronder een link naar een vergelijkbare, eerdere vraag.  Lees aldaar mijn antwoord en wellicht dat één en ander dan duidelijk wordt.

Verbruik gas

m.vr.gr. Freya




ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Om op uw vraag te komen : u bent krankjorum !


Er staat een duidelijke uitleg rechts op uw jaarafschrift dat 1 kubieke meter gas een bepaalde verbrandingswaarde heeft. Het nutsbedrijf heeft die factor bepaald en is ieder jaar anders. Het betreft een gemiddelde waarde die voor ieder huishouden geldt.


 een andere uitleg is niet te geven


 


labswans

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 22:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het heeft niks met de temperatuur te maken maar met hoeveel energie een kubieke meter gas levert

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het zelfde geld voor benzine en andere brandstoffen.

ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ach, binka wil zo graag een antwoord geven, ook al slaat hij de plank volledig mis. Een antwoord is per slot van rekening een antwoord. Freya


ve
door verwijderd - Jan 19, 2007 om 23:12
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo


heb je antwoord gelezen,maar toch voel ik me bestolen door zoiets want als ik meer gas verbruikt omdat de kwaliteit lager zozijn dan is hun berekening met factor zoveel nog hoger.Hoe je went of keert het is gewoon bestelen.Moet je eens nagaan om hoeveel kalnten met zoveel berekeningen dat loopt toch in de miljoenen.


Maar !! vind de reactie van jullie allen wel goed want er word teminste op een fijne manie over gediscuseerd


groetjes van Kees

ve
door verwijderd - Jan 20, 2007 om 09:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Kees,
Bedankt voor het compliment, het is een foto van Binka,
Ik zelf dus een kater van 3 jaar.

Binka

ve
door verwijderd - Jan 20, 2007 om 11:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


Beste Kees,


Gas is wel Gas, maar niet alle gas is gelijk. Gas is steeds een mengsel, dus ook aardgas. Aardgas wordt op verschillende plaatsen gevonden en is dus ook op verschillende plaatsen gevormd. ("Slochteren", "Noordzee" om maar 2 locaties te noemen).


"Lucht" is ook een gas-vorm. Ongetwijfeld heeft u wel gehoord dat de "lucht" op grotere hoogte minder zuurstof bevat dan op zee-niveau. We hebben het dus over hetzelfde product, hoewel de samenstelling toch anders is...


Zo is er ook een aantoonbaar verschil in de samenstelling van het Noordzee-gas en gas uit het Slochter-gasveld.


Wanneer "gas" bij eindverbruikers binnenkomt, is dat mengsel op verschillende manieren bewerkt. Bijvoorbeeld in zogenaamde mengstations. Daar kan bv gas van verschillende lokaties worden gemengd, er onstaat dan een 3e "soort" gas.


Wetend dat gas van de ene lokatie meer energie bevat dan gas van een andere lokatie, ziet u het probleem. U zou ongetwijfeld steeds het "beste"gas willen hebben. De hoogste energie per kuub, dus een laag verbruik (in kuubs). Die keuze hebben we als gas-consumenten echter niet. Gas wordt bewerkt (gemengd) voordat het bij ons komt en de ene keer zit er meer Noordzee-gas in, de ander keer misschien meer Slochter-gas... Ofwel: wanneer we ons gas-verbruik alleen zouden moeten betalen op grond van het verbruikte vollume (de kuubs) dan lopen we pas echt de kans "bestolen" te worden. Dan zou het "economisch aantrekkelijk" worden de kwaliteit van het geleverde gas te verlagen. Om dat tegen te gaan is er een "bescherming" ingebouwd, standardisatie. Aan 1 kuub gas wordt een "standaard" verbrandingswaarde (energetische waarde) toegekend. De gas-prijs is de prijs per standaard-kuub. Wanneer het gas klaar is voor de eindgebruiker wordt de werkelijke energetische waarde van die "partij" vastgesteld. Soms is dat meer dan de standaard-kuub, soms is dat minder.


Het is dus helemaal niet zo dat we alleen het verbruikte vollume (kuubs)aan gas moeten betalen, hoewel velen met u wel in die veronderstelling leven. Er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van het gas ten opzichte van een "standaard kuub". Is die hoger, dan betaald u meer per kuub. Was deze lager, dan betaalt u minder per kuub... Hadden de energiebedrijven dat nu maar duidelijk op de factuur aangegeven (gasprijs = prijs standaard kuub) dan had u zich niet hoeven afvragen of u nu mogelijk "krankjorem" zou zijn.


U kunt uw licht ook eens opsteken bij de GasUnie, die deze kwaliteitsbewaking uitvoert. Ook kunt u bij uw energiebedrijf navragen hoe de energetische waarde van het gas op dat moment is.


IJzerbroot

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ji
jimace - Apr 18, 2024 om 19:59
Geldzaken & recht
Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Ik heb een CDi (brommer onderdeel) besteld en deze zou DPD bezorgen. Echter is de CDi nooit afgelevert alleen de verpakking zat in de brievenbus. En daar gaat het in onze ogen mis, omdat dit geen brievenbus pakket was. De afmetingen van de CDi zie foto zijn groter dan die van onze brievenbus. Wij hebben natuurlijk direct contact gehad met DPD maar zij geven de leverancier de schuld omdat het pakke ... Lees meer

tg
tglatzel - Apr 16, 2024 om 10:45
Auto & vervoer

Fabrieksnieuwe auto na 6 maanden kapot: welke rechten heb ik als consument?

Ik heb bij een officiele dealer Carway Amsterdam (sinds 25 jaar gespecialiseerd in de Import van dure Amerikanse autos) een fabrieksnieuwe Chrysler Pinnacle Pacifica Hybride gekocht met 2 jaar garantie. Na 6 maanden ging de aandrijfslijn kapot (begin Februari). Sinds 2.5 maanden zitten wij zonder gezinsauto, zonder vervangend vervoer en zonder uitzicht wanneer wij onze nieuwe wagen gerepareerd ter ... Lees meer

he
henniev - Apr 16, 2024 om 14:49
Computers & telefonie
Abonnement Red Together Vodafone

Abonnement Red Together Vodafone

Ik heb een mobiel abonnement bij Vodafone Red Together met mijn vrouw als medegebruiker genomen om buitenshuis wifi te hebben en te gebruiken. Nu kwam ik erachter dat Vodafone mijn thuisgebruik van de wifi (deze gebruik ik overig van Ziggo) de mb"s noteert en aftrekt van mijn afgesloten gb contract bij Vodafone.
Bijvoorbeeld: op 02/03/2024 heb ik om 19.23 0,01 mb gebruikt. Hoe dan? als ik en ... Lees meer