mabureau
door mabureau Jun 8, 2009 om 15:46
Geldzaken & recht

Beslag op bankrekening

Door verhuizing is een boete van het CJIB, met de opvolgende verhoging op het verkeerde adres terecht gekomen. Uiteindelijk werd de doete na het verstrijken van de laatste termijn WEL betaald, incl. alle verhogingen.


CJIB had de zaak inmiddels uithanden gegeven aan de deurwaarder, welke overging tot beslag op de volledige bankrekening. Telefonisch contact met de beslaglegger leerde dat het een vordering van het CJIB betrof, maaaaaaaaaaaaaaar:


De deurwaarder had vernomen dat de hoofdsom 14 dagen voor het beslag bij CJIB was binnengekomen en had, hoewel inmiddels op de hoogte van het post- en verblijfsadres, telefoonnummer en email adres, de beslaglegging doorgezet ivm zijn nog openstaande kosten, nog verhoogd met de kosten van het beslag, zonder hiervan bericht te sturen.


Door de omstandigheden was ook niet bekend dat de zaak bij de deurwaarder in behandeling was. 


M.i. heeft de deurwaarder hier ten onrechte gebruik gemaakt van de titel voor het beslag namens het CJIB, om zelf beslag te kunnen leggen. Hij heeft immers erkend op de hoogte te zijn geweest van de juiste contact en adresgegevens en de betaling 14 dagen eerder, aan het CJIB !!


Een simpel berichtje had deze bijkomende kosten kunnen voorkomen.


Wet iemand of deze deurwaarder zijn boekje al dan niet te buiten is gegaan.


Het gaat niet om de incasso kosten, die zjn terecht, maar wel om de bijkomende kosten van het beslag en de door de bank  in rekening gebrachte € 100 administratiekosten

373 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Jun 8, 2009 om 16:49
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Door betaling van de vordering, is de titel voor het beslag inderdaad komen te vervallen. De deurwaarder had een eigen nota moeten sturen voor zijn kosten, die je vervolgens ook moet betalen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Er
Ernst Rijnberg - Jul 19, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Servicekosten gemeenschappelijke ruimtes huurwoning

Mijn vader en 65 andere huurders van zijn wooncomplex, heeft onlangs de jaarafrekening 2023 "gemeenschappelijke servicekosten" van HEF Wonen ontvangen. Hij woont Grote Beer te Rotterdam. Servicekosten zijn opgebouwd uit twee diensten: schoonmaak en elektra. Zijn aandeel in de gemeenschappelijke elektrakosten is voor 2023 € 500,16. Vorig jaar was dit € 216,57. ( dit geldt uiteraard ook voor al ... Lees meer

Co
Cora B - Jul 13, 2024 om 17:17
Geldzaken & recht

Boiler na levering funktioneert niet

Ik heb in Bulgarije een tinyhouse laten bouwen. Nu na levering doet de boiler het niet. De bouwer/leverancier van de tinyhouse zegt dat het niet zijn probleem is hij heeft geleverd en trekt zijn handen er van af en zegt dat ik maar contact moet opnemen met de europese leverancier (garantie). Deze heeft geen vestiging in Nederland. Klopt het dat dit mijn verantwoordelijkheid is?  Ik moet nog een k ... Lees meer

Le
Levi234 - Jul 19, 2024 om 10:58
Huishouden & energie

Problemen met pvc vloer (zelf leggen)

Hi,

Ik heb ongeveer 5 jaar terug zelf een klik PVC vloer gelegd in mijn woonkamer, maar kreeg uiteindelijk toch last van bubbels en slecht sluitende naden. Nu wil ik een PVC vloer leggen op de slaapkamers en ben op zoek naar tips om deze problemen te voorkomen. Heeft iemand hier ervaring mee of adviezen over hoe ik dit beter kan aanpakken?   Alvast bedankt! ... Lees meer